2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Evet uyumanın da etkisi oluyor. Ama gece dolu dolu olan memeden gündüz de yeterince gelir gibi geldi bana. Tabii sen daha iyi tanırsın kendini bebeğini.Boza çok süt yapıyormuş. Bide bizim burada pekmezli bir tatlı yapılıyor ne zaman ondan yesem acayip doluyor göğüslerim.

3. Aydan itibaren kilo alımı yavaşlıyor zaten canım. Diğer durumları bilmiyorum

Kızlar birşey soracağim sizlere. Bugun 3. Ay kontrolu vardı. Rota aşı olduk. Muayene falan derken sormayı unuttum . Dr söyledi belki duymadım. Gaz ilaclari devam edecek mi. Yoksa sadece d vitamini mi kullanicam . 3 ay bitti gaz ilaclari daha kullanilmaz artık emin olmak için size de sorayım. Şimdiden çok tesekkur ederim herkese . Bol sütlü günler

mama mı versem bilemedim. şimdiye kadar vermedim. acaba aç olsa ağlar mı ki?
Cnm benimki de bu ay 700 gr aldi. Dr gayet iyi dedi. Gunde bir bazen iki kere bir yada iki olcek mama veriyorum. Ac olsa aglar zaten. Acligini toklugunu biliyorlar. Sutun yagli degilse normaldir o kadar almasi . Zaten ilk aylar gibi olmayacak kilo alimlari. Aylik azalacak. Benimkide cok ellerini emmeye basladi. Emzigi zar zor veriyorum. Emzirdiktrn sonra mamadan sonrada emiyor tokkende.

Aynı durumdayız. Üç haftadır akşam 5ten sonra sıkıntılar başlıyor memede çığlık atıyor. Bir iki yudum alıyor sonra boğuluyormuş gibi beni yumruklayıp bağırıyor. Omuzda gezdiriyorum büyük adam gibi geğiriyor. Tekrar meme tekrar omuz...... Geğiremediği zaman omuzda gezmek de işe yaramıyor deli gibi ağlıyor. Tekrar memeyi verdiğimde memeye saldırıyor iki saniye sonra bağırarak ittiriyor.
Aşırı yorgun ve uykusuz olduğumda daha kötüyüz. Eşim bir defa şahit oldu kucağında susturmaya çalışırken yeter oğlum sus artık diye söylendiği oldu. Düşün artık halimi dedim.

Benim göğüs ve meme uçlarım çok farklı. Soldakinde hemen hava yutuyor sağdakinde pek olmuyor. Bu yüzden gündüz saat 4ten sonra sağ memeyi gece yatırmasına bekletiyorum. O saate kadar sol memeyle az ağlamalı idare ediyoruz. Sonra sağ memeyi veriyorum. Hem ağladığı için yorgun düşüyor hemde süt rahat geldiği için uyuyabiliyor. Okadar beklemesine rağmen gece dolgunluğu yine yok ama.
Tam böyle sıkıntılı olduğumda emzirme sanatında bir yazı okumuştum resmen bizi anlatmış. Mama vermeye yönelmeyin sakın diyor. Çok normalmiş bu durum. Gazdan dolayı sığındığı tek liman meme. O sıkıntıyla memede çok süt olsun istiyor mesele bu. Gece tek meme emip yattığı için diğerini sağıp akşam krizinde vermeyi denedim kaşıkla hiç almak istemedi daha çok sinirlendi.
Sabredelim atlatalım İnşaAllah

ben ilkinde 4 ay kullandım canım. gaz problemin4. aydan sonra bitti çünkü

gece uyandığında ağlamıyor ama elini emiyor bende aç diye alıyorum ama memeyi almıyor ağlıyor yerine koyuyorum uyuyor o zaman anlamadım bende nedir bu

Sogan denediniz mi deneyip ise yarayan varmi tikaniklik icin

Ast 107.5 canım alt 41.3 ggt ye bakmamislar tekrar dr a götürsemmi acaba. Eşim kan alıyorlar çocuk perişan oluyo diye dr a götürmek istemiyo
Canim doktor bisey dediyse onu dinleyin bence. Simdi benim farazi yorum yapmam mumkun degil tabi. En son kontrolde bizi ast 99a dusmustu 2 hafta sonra tekrar kontrol dediler yarin gidicez bakalim. Takip etmek gerek dediyse bence götürün. Biz de haftada 2 gun nerdeyse hastanedeyiz. Ama napalim. Delinmeden de anlasilmiyor bu degerler.
Canim facete emzirme sanati diye bir grup var ona bak bence.

Ayni benim oglum. Artik kollarda derman kalmiyor. Hamak tarzi bisey alicam ben artik o da care olmazsa bisey kalmadi. Goren kolik diyor ona da cingene salincagi iyi geliyormuş onu da deneyelim son care.

face im yok canım ya tek aklıma takılan şu aç olsa ağlar mı?

canim ben ekstra bir tarif yapmayi yemedigim bir seyi yedirmeyi düsünmüyorum. benim gördügüm ek tarifleri cok tasiz tuzsuz. kendi uzanmaya basladigi zaman sert ve bogazina kacmayan seylerden vermeye baslayacagim.
Tuzsuz olması gerekmiyor mu ? Şeker ve tuz kullanmayacağız diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum

Canim ememediklerinden sut olmadigindan degil huzursuzluktan, uykuya gidememekten agliyorlar birazda cadiliktan bizim kizda oyle aksam saatlerinde. Genelde o saatlerde neredeyse butun bebeler huysuz . Bemim memelerde gunduz hep yumusak ama bu sut olmadigini gostermez.

uyku ile ilgili bir onerim var canim. emzirme sanati grubunda okudum cokta ise yariyor.

eke koydum. beb uyguluyprum tamda boyle. bebekten uyku sinyali alir almaz hemen uykuya dalmasi icin bir seyler yapmak lazim.resmen uyku uykuyu getiriyor bebekte. birinci esnemeyi goror gormez. en fazla ikinci esnemede uykuya gecmeleri icin yardim etmek lazim. ben bazen memede bazen sallanan araba koltugunda bazen kucakta bazen pis pisla bazen ayakta sallayarak uyutuyorum. on dkaika bile uyusa rahatliyor. eger 3. esnemeyl gorursem is isten gecmis oluyor. uykusu kaciyor. uyuyamadiginda cildiruyor. bi sonraji uykuda yalan oluyor. seninki gunduz hic uyumuyordu degil mi . dedigimi ozellikle gunduz dene. uyku sinyali alir almaz. gece uykusu etkilenir filan diye de dusunme.

Eklentiler

• Screenshot_2017-11-27-23-20-43.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 69
Ay valla yettiler artık ya. Düşüncesiz düşüncesiz tavırlar hareketler. Benimki de titizlik hastası kendince. Ay ben şöyle temizim böyle temizim herkes söyler falan. Bebeğimin odasında yatıyor geldiğinde sürekli ne zaman temizlik yapıcaksın demeye başladı ne zaman müsait olursam o zaman dedim. Bir çocuk pislikten ölmez ölse çöplerin arasında yaşayan çocuklar ölür. Çocuğumla şurada 4 ay daha beraberim bırak ilgiyle sevgiyle büyüteyim onu. Temizlik de temizlik. neyse ben şu odayı bi temizleyeyim Dedi. eşimde buraları temizlemeyecek misin anne Dedi. Herkes kendi yattığı odayı temizlesin Dedi gülerek. Yani bu kadar ev işinden yemek yapmaktan kaçan başka bi insan daha Yok ama gel gör ki titiz! Ben o sırada telefonda arkadaşımla konuşuyordum geldi pis tozlu bezi gösterdi bana eşimin yanında . Çocuğu emziriyordum bi taraftan da tütmüş çocuğun üstüne. Hiç UTANMADIM. Ev benim evim ben de senin evinde olmadık yerlerde olmadık şeyler görüyorum gelip gözüne sokmuyorum. Çocuğumun yanında da bu yaptığın temizlik olmuyor her yerden toz kalkıyor bronşit olacak dedim. Eşimde sinirlendi annesine. Tüm odayı toz pislik bulmak için kaldırmış resmen. Allah böyle insanları uzak etsin. Nefret ettim! Temizlikmiş!

Tuzsuz olması gerekmiyor mu ? Şeker ve tuz kullanmayacağız diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum
yaa oyle diyorlar ama ben bebegim.icin ozel yemek hazirlamyacagim. bu yuzden biz ne yersek o. genelde tuzu cok atmiyorum yemeklrere. bazen az tuzsuz bile sayilir. ama hic tuzsuz degil. sadece en az iki yasa kadar meyve disinda sekerle tanistirmayacagim ana bu benim gorusum. yegenimde yaotik simdi 21 aylik cok guzel saglikli bir sekilde yemek yiyor.
bence blw yi yapmak isteyrnelr kendi hayat standardina aile yapisina gore hareket etmeli. hatta ek gida meseleside oyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…