- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.081
Evet uyumanın da etkisi oluyor. Ama gece dolu dolu olan memeden gündüz de yeterince gelir gibi geldi bana. Tabii sen daha iyi tanırsın kendini bebeğini.Boza çok süt yapıyormuş. Bide bizim burada pekmezli bir tatlı yapılıyor ne zaman ondan yesem acayip doluyor göğüslerim.Kilo alımı iyi benim bu dediğim sorun 2-3 gündür var zaten. Öyle kilosunu etkileyecek kadar uzun süredir sorun yaşamıyorum ama akşamları memeler bomboş oluyor kızım da çok iştahlı bir Bebek. Az gelen süt onu tatmin etmiyor ve başlıyor ağlamaya. Hiçbir zaman öyle gazlı bir bebek olmadı ki bundan sonra da gaz sorunu başlamaz herhalde diye düşünüyorum. Tek derdi memeden az süt gelmesi.
Bu arada gece de 2 saatte bir hatta 1,5 saatte bir uyanıp emiyor, yani emzirme aralarım uzun değil ama gece memeler dolu dolu oluyor.
3. Aydan itibaren kilo alımı yavaşlıyor zaten canım. Diğer durumları bilmiyorumkızlar ya canım çok sıkkın benim kız geceleri hiç emmiyoyumruğunu emiyo sürekli emzirmek için alıuorum ağlıyor ortalığı yıkıyor yatağına koyuyorum uyuyor bi süre sonra yine elini emiyor ağlama yok ama acıktı diye yine alıuorum yine aynı ağlama. ne yapacağımı şaşırdım. gündüz de çok emmiyo kilo alımı da yavaşladı 1 ayda 700 gr aldı. gündüz de az emiyo ne yapıcam ya
Cnm benimki de bu ay 700 gr aldi. Dr gayet iyi dedi. Gunde bir bazen iki kere bir yada iki olcek mama veriyorum. Ac olsa aglar zaten. Acligini toklugunu biliyorlar. Sutun yagli degilse normaldir o kadar almasi . Zaten ilk aylar gibi olmayacak kilo alimlari. Aylik azalacak. Benimkide cok ellerini emmeye basladi. Emzigi zar zor veriyorum. Emzirdiktrn sonra mamadan sonrada emiyor tokkende.mama mı versem bilemedim. şimdiye kadar vermedim. acaba aç olsa ağlar mı ki?
Aynı durumdayız. Üç haftadır akşam 5ten sonra sıkıntılar başlıyor memede çığlık atıyor. Bir iki yudum alıyor sonra boğuluyormuş gibi beni yumruklayıp bağırıyor. Omuzda gezdiriyorum büyük adam gibi geğiriyor. Tekrar meme tekrar omuz...... Geğiremediği zaman omuzda gezmek de işe yaramıyor deli gibi ağlıyor. Tekrar memeyi verdiğimde memeye saldırıyor iki saniye sonra bağırarak ittiriyor.Kızlar sütüm çok azaldı, kızım memede ağlamaya başladı. Mama hiç vermedim hep emzirmeyle bugüne kadar geldik günde belki 15 kere emziriyorum, solgar, humana still tea, galaktago, meyve kompostosu, rezeneli kimyonlu anne çayı ve lactamil kullanıyorum ama yok
Geceleri sütüm çok güzel oluyor memeler dolu dolu oluyor kızım da çok mutlu oluyor emiyor ama akşam uyku saati geldikçe süt neredeyse hiç olmuyor ve ememediği için bebeğim uyuyamıyor sürekli ağlıyor.
Ne önersiniz bana ? Acaba uykuyla alakalı olabilir mi ? Gece uyuduğum için sütüm bol oluyordur, gündüz çok çok yolruluyorum annem gittiğinden beri. Neredeyse hiç kucağımdan inmiyor kızım. Doğru düzgün yemeğimi bile yiyemiyorum ve bedenen ve ruhen kendimi çok yorgun hissediyorum.
ben ilkinde 4 ay kullandım canım. gaz problemin4. aydan sonra bitti çünküKızlar birşey soracağim sizlere. Bugun 3. Ay kontrolu vardı. Rota aşı olduk. Muayene falan derken sormayı unuttum . Dr söyledi belki duymadım. Gaz ilaclari devam edecek mi. Yoksa sadece d vitamini mi kullanicam . 3 ay bitti gaz ilaclari daha kullanilmaz artık emin olmak için size de sorayım. Şimdiden çok tesekkur ederim herkese . Bol sütlü günler
gece uyandığında ağlamıyor ama elini emiyor bende aç diye alıyorum ama memeyi almıyor ağlıyor yerine koyuyorum uyuyor o zaman anlamadım bende nedir buCnm benimki de bu ay 700 gr aldi. Dr gayet iyi dedi. Gunde bir bazen iki kere bir yada iki olcek mama veriyorum. Ac olsa aglar zaten. Acligini toklugunu biliyorlar. Sutun yagli degilse normaldir o kadar almasi . Zaten ilk aylar gibi olmayacak kilo alimlari. Aylik azalacak. Benimkide cok ellerini emmeye basladi. Emzigi zar zor veriyorum. Emzirdiktrn sonra mamadan sonrada emiyor tokkende.
Ay evet aç bırakmışım gibi emiyorArtık herşeyi ağzına götürme tanımaya çalışma zamanları geldi canım. Kızım da ellerini bir emiyor cok cok sesiyle.
biz 6200 canımKızlar 3. Ay aylık kontrolde bebişler kaç kilo olmuş biz 7200 olduk ama hala kanguru ya giremiyor bacakları çok ayrılıyor
Sogan denediniz mi deneyip ise yarayan varmi tikaniklik icincanım burnunun tıkalı kalması daha tehlikeli. doktorumuz otri bebe tavsiye etmiyorum, bebeğin burnu çok hassas ama sık sık serum fizyolojik damlat dedi. her seferinde ikişer damla damlatıyorum. yanlış anlamış olabilir misin doktorun dediğini? bebekler burnu tıkalıyken beslenemiyorlar bile..
Bnde aglamasinsan serum fizyolojik damlataniorum senin de oylemoMerhaba arkadaslar bebegime aspirator yaparken ciglik atarak agliyor..asi yapilirken agladigi gibi. Yanlis mi yapiyoruz?.korkuyor mu?
Canim doktor bisey dediyse onu dinleyin bence. Simdi benim farazi yorum yapmam mumkun degil tabi. En son kontrolde bizi ast 99a dusmustu 2 hafta sonra tekrar kontrol dediler yarin gidicez bakalim. Takip etmek gerek dediyse bence götürün. Biz de haftada 2 gun nerdeyse hastanedeyiz. Ama napalim. Delinmeden de anlasilmiyor bu degerler.Ast 107.5 canım alt 41.3 ggt ye bakmamislar tekrar dr a götürsemmi acaba. Eşim kan alıyorlar çocuk perişan oluyo diye dr a götürmek istemiyo
Canim facete emzirme sanati diye bir grup var ona bak bence.kızlar ya canım çok sıkkın benim kız geceleri hiç emmiyoyumruğunu emiyo sürekli emzirmek için alıuorum ağlıyor ortalığı yıkıyor yatağına koyuyorum uyuyor bi süre sonra yine elini emiyor ağlama yok ama acıktı diye yine alıuorum yine aynı ağlama. ne yapacağımı şaşırdım. gündüz de çok emmiyo kilo alımı da yavaşladı 1 ayda 700 gr aldı. gündüz de az emiyo ne yapıcam ya
Aynı durumdayız. Üç haftadır akşam 5ten sonra sıkıntılar başlıyor memede çığlık atıyor. Bir iki yudum alıyor sonra boğuluyormuş gibi beni yumruklayıp bağırıyor. Omuzda gezdiriyorum büyük adam gibi geğiriyor. Tekrar meme tekrar omuz...... Geğiremediği zaman omuzda gezmek de işe yaramıyor deli gibi ağlıyor. Tekrar memeyi verdiğimde memeye saldırıyor iki saniye sonra bağırarak ittiriyor.
Aşırı yorgun ve uykusuz olduğumda daha kötüyüz. Eşim bir defa şahit oldu kucağında susturmaya çalışırken yeter oğlum sus artık diye söylendiği oldu. Düşün artık halimi dedim.
Benim göğüs ve meme uçlarım çok farklı. Soldakinde hemen hava yutuyor sağdakinde pek olmuyor. Bu yüzden gündüz saat 4ten sonra sağ memeyi gece yatırmasına bekletiyorum. O saate kadar sol memeyle az ağlamalı idare ediyoruz. Sonra sağ memeyi veriyorum. Hem ağladığı için yorgun düşüyor hemde süt rahat geldiği için uyuyabiliyor. Okadar beklemesine rağmen gece dolgunluğu yine yok ama.
Tam böyle sıkıntılı olduğumda emzirme sanatında bir yazı okumuştum resmen bizi anlatmış. Mama vermeye yönelmeyin sakın diyor. Çok normalmiş bu durum. Gazdan dolayı sığındığı tek liman meme. O sıkıntıyla memede çok süt olsun istiyor mesele bu. Gece tek meme emip yattığı için diğerini sağıp akşam krizinde vermeyi denedim kaşıkla hiç almak istemedi daha çok sinirlendi.
Sabredelim atlatalım İnşaAllah
face im yok canım yaCanim doktor bisey dediyse onu dinleyin bence. Simdi benim farazi yorum yapmam mumkun degil tabi. En son kontrolde bizi ast 99a dusmustu 2 hafta sonra tekrar kontrol dediler yarin gidicez bakalim. Takip etmek gerek dediyse bence götürün. Biz de haftada 2 gun nerdeyse hastanedeyiz. Ama napalim. Delinmeden de anlasilmiyor bu degerler.
Canim facete emzirme sanati diye bir grup var ona bak bence.
Ayni benim oglum. Artik kollarda derman kalmiyor. Hamak tarzi bisey alicam ben artik o da care olmazsa bisey kalmadi. Goren kolik diyor ona da cingene salincagi iyi geliyormuş onu da deneyelim son care.
Tuzsuz olması gerekmiyor mu ? Şeker ve tuz kullanmayacağız diye biliyorum ben yanlış mı biliyorumcanim ben ekstra bir tarif yapmayi yemedigim bir seyi yedirmeyi düsünmüyorum. benim gördügüm ek tarifleri cok tasiz tuzsuz. kendi uzanmaya basladigi zaman sert ve bogazina kacmayan seylerden vermeye baslayacagim.
Kızlar sütüm çok azaldı, kızım memede ağlamaya başladı. Mama hiç vermedim hep emzirmeyle bugüne kadar geldik günde belki 15 kere emziriyorum, solgar, humana still tea, galaktago, meyve kompostosu, rezeneli kimyonlu anne çayı ve lactamil kullanıyorum ama yok
Geceleri sütüm çok güzel oluyor memeler dolu dolu oluyor kızım da çok mutlu oluyor emiyor ama akşam uyku saati geldikçe süt neredeyse hiç olmuyor ve ememediği için bebeğim uyuyamıyor sürekli ağlıyor.
Ne önersiniz bana ? Acaba uykuyla alakalı olabilir mi ? Gece uyuduğum için sütüm bol oluyordur, gündüz çok çok yolruluyorum annem gittiğinden beri. Neredeyse hiç kucağımdan inmiyor kızım. Doğru düzgün yemeğimi bile yiyemiyorum ve bedenen ve ruhen kendimi çok yorgun hissediyorum.
canim acaip cailce bir yorum olmus. süt üsütmesi ne demek ya. süt bir kere bebegimizin alacagi sicaklikta geliyor. zaten soguk ya da sicak olsa bebeklerimiz almaz. dinleme kimseyi. bebgin kusmuklu bebekse ne yaparsan yap kusacaktir. benimiide cok kusuyor. sade süt süt kesigi su gibi bazen balgamli. düzenli emmeye devam ediyor kiloda aliyorsa problem yok. mama vermeye devam edersen memeni daha az emecgi icin zamanla sütrün azalacaktir. 78 günlüge kadar gelmisken düzenini bozma derim. annem hep der ki bebkleirn karnini ve ayagini sicak tutarsan üsütmezler. seninkidé normaldir yani. diger yerlerini üsütme. ama süt üsütmesi gercekten saka gibi :)
Ay valla yettiler artık ya. Düşüncesiz düşüncesiz tavırlar hareketler. Benimki de titizlik hastası kendince. Ay ben şöyle temizim böyle temizim herkes söyler falan. Bebeğimin odasında yatıyor geldiğinde sürekli ne zaman temizlik yapıcaksın demeye başladı ne zaman müsait olursam o zaman dedim. Bir çocuk pislikten ölmez ölse çöplerin arasında yaşayan çocuklar ölür. Çocuğumla şurada 4 ay daha beraberim bırak ilgiyle sevgiyle büyüteyim onu. Temizlik de temizlik. neyse ben şu odayı bi temizleyeyim Dedi. eşimde buraları temizlemeyecek misin anne Dedi. Herkes kendi yattığı odayı temizlesin Dedi gülerek. Yani bu kadar ev işinden yemek yapmaktan kaçan başka bi insan daha Yok ama gel gör ki titiz! Ben o sırada telefonda arkadaşımla konuşuyordum geldi pis tozlu bezi gösterdi bana eşimin yanında . Çocuğu emziriyordum bi taraftan da tütmüş çocuğun üstüne. Hiç UTANMADIM. Ev benim evim ben de senin evinde olmadık yerlerde olmadık şeyler görüyorum gelip gözüne sokmuyorum. Çocuğumun yanında da bu yaptığın temizlik olmuyor her yerden toz kalkıyor bronşit olacak dedim. Eşimde sinirlendi annesine. Tüm odayı toz pislik bulmak için kaldırmış resmen. Allah böyle insanları uzak etsin. Nefret ettim! Temizlikmiş!Kızlar kayınvalide geldi bugün, gelir gelmezde kilo mu vermiş dedi bide peşine yanlış anlama ama dedi. O öyle dedi diye bende hiç yanlış anlamadım zaten. Bide benim bebeğim doğduğundan beri kusmazdı, yaklaşık bi haftadır kusmaya başladı oda öyle çok fışkırtarak kusma değil yani. Ya gazı çıkarken hıçkırırken kusuyo yada elini parmağını ağzına çok sokmaya başladı sokunca da midesini bulandırıyo belli oluyo yüzünden o zaman kusuyo. Tutmuş bu bebek kusmazdı niye kusuyo böyle allah allah diyo imalı imalı. Yardım etmeye mi geliyo, laf sokmaya canımı sıkmaya mı anlamış değilim. Kusura bakmayın kimseye anlatamadığımdan burada döktüm içimi
yaa oyle diyorlar ama ben bebegim.icin ozel yemek hazirlamyacagim. bu yuzden biz ne yersek o. genelde tuzu cok atmiyorum yemeklrere. bazen az tuzsuz bile sayilir. ama hic tuzsuz degil. sadece en az iki yasa kadar meyve disinda sekerle tanistirmayacagim ana bu benim gorusum. yegenimde yaotik simdi 21 aylik cok guzel saglikli bir sekilde yemek yiyor.Tuzsuz olması gerekmiyor mu ? Şeker ve tuz kullanmayacağız diye biliyorum ben yanlış mı biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?