- 6 Mayıs 2016
- 3.394
- 5.690
- 158
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.101
Ay valla yettiler artık ya. Düşüncesiz düşüncesiz tavırlar hareketler. Benimki de titizlik hastası kendince. Ay ben şöyle temizim böyle temizim herkes söyler falan. Bebeğimin odasında yatıyor geldiğinde sürekli ne zaman temizlik yapıcaksın demeye başladı ne zaman müsait olursam o zaman dedim. Bir çocuk pislikten ölmez ölse çöplerin arasında yaşayan çocuklar ölür. Çocuğumla şurada 4 ay daha beraberim bırak ilgiyle sevgiyle büyüteyim onu. Temizlik de temizlik. neyse ben şu odayı bi temizleyeyim Dedi. eşimde buraları temizlemeyecek misin anne Dedi. Herkes kendi yattığı odayı temizlesin Dedi gülerek. Yani bu kadar ev işinden yemek yapmaktan kaçan başka bi insan daha Yok ama gel gör ki titiz! Ben o sırada telefonda arkadaşımla konuşuyordum geldi pis tozlu bezi gösterdi bana eşimin yanında . Çocuğu emziriyordum bi taraftan da tütmüş çocuğun üstüne. Hiç UTANMADIM. Ev benim evim ben de senin evinde olmadık yerlerde olmadık şeyler görüyorum gelip gözüne sokmuyorum. Çocuğumun yanında da bu yaptığın temizlik olmuyor her yerden toz kalkıyor bronşit olacak dedim. Eşimde sinirlendi annesine. Tüm odayı toz pislik bulmak için kaldırmış resmen. Allah böyle insanları uzak etsin. Nefret ettim! Temizlikmiş!
Bnde
Bnde aglamasinsan serum fizyolojik damlataniorum senin de oylemo
Binu bi haftadir uyguluyorum ve huzursuz Zaman'larımız azaldı resmenCanim ememediklerinden sut olmadigindan degil huzursuzluktan, uykuya gidememekten agliyorlar birazda cadiliktan bizim kizda oyle aksam saatlerinde. Genelde o saatlerde neredeyse butun bebeler huysuz . Bemim memelerde gunduz hep yumusak ama bu sut olmadigini gostermez.
uyku ile ilgili bir onerim var canim. emzirme sanati grubunda okudum cokta ise yariyor.
eke koydum. beb uyguluyprum tamda boyle. bebekten uyku sinyali alir almaz hemen uykuya dalmasi icin bir seyler yapmak lazim.resmen uyku uykuyu getiriyor bebekte. birinci esnemeyi goror gormez. en fazla ikinci esnemede uykuya gecmeleri icin yardim etmek lazim. ben bazen memede bazen sallanan araba koltugunda bazen kucakta bazen pis pisla bazen ayakta sallayarak uyutuyorum. on dkaika bile uyusa rahatliyor. eger 3. esnemeyl gorursem is isten gecmis oluyor. uykusu kaciyor. uyuyamadiginda cildiruyor. bi sonraji uykuda yalan oluyor. seninki gunduz hic uyumuyordu degil mi . dedigimi ozellikle gunduz dene. uyku sinyali alir almaz. gece uykusu etkilenir filan diye de dusunme.
Ayni benim oglum. Artik kollarda derman kalmiyor. Hamak tarzi bisey alicam ben artik o da care olmazsa bisey kalmadi. Goren kolik diyor ona da cingene salincagi iyi geliyormuş onu da deneyelim son care.
Canım ayda 700 gr az değil ki, hem kilo alış hızları Aydan aya azalacak normal olan bu. Her ay 1 kg alsalar 1 yaşlarında 15 kg olurlar :) bebeğin aç olsa uyumaz ve ağlar. Günlük 1 margarin ağırlığı kadar çişli bezi varsa Bebek doyuyor anlamına geliyormuş. Ben senin yerinde olsam mamaya falan başlamam.kızlar ya canım çok sıkkın benim kız geceleri hiç emmiyoyumruğunu emiyo sürekli emzirmek için alıuorum ağlıyor ortalığı yıkıyor yatağına koyuyorum uyuyor bi süre sonra yine elini emiyor ağlama yok ama acıktı diye yine alıuorum yine aynı ağlama. ne yapacağımı şaşırdım. gündüz de çok emmiyo kilo alımı da yavaşladı 1 ayda 700 gr aldı. gündüz de az emiyo ne yapıcam ya
biz 3 ay 13 gunkken tartildk 7500 olmuştk kanguru henz alamadgm icn denemedm canmKızlar 3. Ay aylık kontrolde bebişler kaç kilo olmuş biz 7200 olduk ama hala kanguru ya giremiyor bacakları çok ayrılıyor
Ben 2 gunde 1 dus aldirdiktan sonra 2 damla gobegine 2 damla ayaklarina surup masaj yapiyorum. Kimse soyle yap demedi ama ben boyle kullaniyorum bilmiyom dogru mu?Gaz icn aci elme yagi kullanan var mi?ne kde suruyorsunuz bir gunde fazlasi zararliymis galiba
Valla canim bebekler o kadar cok seye agliyorki bilemiyor insan. Cisli bez sayısını takip edebilirsin canim oyle de anlarsin.face im yok canım yatek aklıma takılan şu aç olsa ağlar mı?
Insallah canim ya hepsi gececek ama zamana ihtiyaclari var. Bize de düşen sabirBenim yeğenlerim de kolikti. Çingene salıncağında uyutabiliyordu Ablam. Ona da kol dayanmıyor bir süre sonra. Zaten akşama kadar pert oluyoruz. Eşim evde iken denedik bizimki onu da sevmedi. Alıştık artık, 3.ay bitince geçecek diye umutluyum
Dün gece Bebek çıldırınca ben de dondurucudan süt çıkardım ama asla içmedi. Biberona bile koydum yeter ki içsin diye ama onu ağzına bile sokmadı. Kaşıkla da yutmadı sütleri. En son eşim slinge koyup gezdirdi de öyle uyudu. Ben de bir duş aldım memelere süt doldu hemen. Sonra emzirdim de rahatladık. Ağlarken de çok hava yututor ben de omzuma alıp gazını çıkardığımda aynı büyük insan gibi geğiriyor. Benim çok moralim bozuldu, sütüm yetmiyor diye düşündüm.Aynı durumdayız. Üç haftadır akşam 5ten sonra sıkıntılar başlıyor memede çığlık atıyor. Bir iki yudum alıyor sonra boğuluyormuş gibi beni yumruklayıp bağırıyor. Omuzda gezdiriyorum büyük adam gibi geğiriyor. Tekrar meme tekrar omuz...... Geğiremediği zaman omuzda gezmek de işe yaramıyor deli gibi ağlıyor. Tekrar memeyi verdiğimde memeye saldırıyor iki saniye sonra bağırarak ittiriyor.
Aşırı yorgun ve uykusuz olduğumda daha kötüyüz. Eşim bir defa şahit oldu kucağında susturmaya çalışırken yeter oğlum sus artık diye söylendiği oldu. Düşün artık halimi dedim.
Benim göğüs ve meme uçlarım çok farklı. Soldakinde hemen hava yutuyor sağdakinde pek olmuyor. Bu yüzden gündüz saat 4ten sonra sağ memeyi gece yatırmasına bekletiyorum. O saate kadar sol memeyle az ağlamalı idare ediyoruz. Sonra sağ memeyi veriyorum. Hem ağladığı için yorgun düşüyor hemde süt rahat geldiği için uyuyabiliyor. Okadar beklemesine rağmen gece dolgunluğu yine yok ama.
Tam böyle sıkıntılı olduğumda emzirme sanatında bir yazı okumuştum resmen bizi anlatmış. Mama vermeye yönelmeyin sakın diyor. Çok normalmiş bu durum. Gazdan dolayı sığındığı tek liman meme. O sıkıntıyla memede çok süt olsun istiyor mesele bu. Gece tek meme emip yattığı için diğerini sağıp akşam krizinde vermeyi denedim kaşıkla hiç almak istemedi daha çok sinirlendi.
Sabredelim atlatalım İnşaAllah
Evet olabilir canım çok mantıklı bir de böyle deneyeyim bakalım düzelme olacak mı.Canim ememediklerinden sut olmadigindan degil huzursuzluktan, uykuya gidememekten agliyorlar birazda cadiliktan bizim kizda oyle aksam saatlerinde. Genelde o saatlerde neredeyse butun bebeler huysuz . Bemim memelerde gunduz hep yumusak ama bu sut olmadigini gostermez.
uyku ile ilgili bir onerim var canim. emzirme sanati grubunda okudum cokta ise yariyor.
eke koydum. beb uyguluyprum tamda boyle. bebekten uyku sinyali alir almaz hemen uykuya dalmasi icin bir seyler yapmak lazim.resmen uyku uykuyu getiriyor bebekte. birinci esnemeyi goror gormez. en fazla ikinci esnemede uykuya gecmeleri icin yardim etmek lazim. ben bazen memede bazen sallanan araba koltugunda bazen kucakta bazen pis pisla bazen ayakta sallayarak uyutuyorum. on dkaika bile uyusa rahatliyor. eger 3. esnemeyl gorursem is isten gecmis oluyor. uykusu kaciyor. uyuyamadiginda cildiruyor. bi sonraji uykuda yalan oluyor. seninki gunduz hic uyumuyordu degil mi . dedigimi ozellikle gunduz dene. uyku sinyali alir almaz. gece uykusu etkilenir filan diye de dusunme.
çiş ölçerli bezlerden günde en az 2 defa doluyor canım yeter mi kiCanım ayda 700 gr az değil ki, hem kilo alış hızları Aydan aya azalacak normal olan bu. Her ay 1 kg alsalar 1 yaşlarında 15 kg olurlar :) bebeğin aç olsa uyumaz ve ağlar. Günlük 1 margarin ağırlığı kadar çişli bezi varsa Bebek doyuyor anlamına geliyormuş. Ben senin yerinde olsam mamaya falan başlamam.
Ağırlığını düşün canım. Bütün bezlerinin ağırlığı bir margarin kadar (250 gr) oluyor mu ? Eğer tam doluyorsa yeter de artar bile. Bir beze 15 yemek kaşığı su döküp ağırlığına bak. O ağırlık işte günlük toplam çiş miktarını gösteriyor. Emzirme sanatı grubunda yazmışlardıçiş ölçerli bezlerden günde en az 2 defa doluyor canım yeter mi ki
Aksam aglamalari bizimde var bir kac gundur. Bende acaba aç mi diye mama veriyorum içmiyor. Yatmak istemiyor. Kucakta olunca konusunca susuyor. Uykusu gelincede agliyorDün gece Bebek çıldırınca ben de dondurucudan süt çıkardım ama asla içmedi. Biberona bile koydum yeter ki içsin diye ama onu ağzına bile sokmadı. Kaşıkla da yutmadı sütleri. En son eşim slinge koyup gezdirdi de öyle uyudu. Ben de bir duş aldım memelere süt doldu hemen. Sonra emzirdim de rahatladık. Ağlarken de çok hava yututor ben de omzuma alıp gazını çıkardığımda aynı büyük insan gibi geğiriyor. Benim çok moralim bozuldu, sütüm yetmiyor diye düşündüm.
aynen bizde de oyle oldu.. gunduz hic uyumuyordu uyumaya basladi ve gece uykulari etkilenmiyor. bebek dediginin uyumasi lazim. sadece uykuya gitmeyi bilmiyorlarBinu bi haftadir uyguluyorum ve huzursuz Zaman'larımız azaldı resmen
Mustelanin urunlerini kullanıyorum memnunumKizlar bebe yagi hangi marka kullaniyorsnuz en dogali hangisi acaba
canim yalniz basta biraz sabirli ol cunku bazen uyutmak cok guc. degisik seyler dene. ins ise yararEvet olabilir canım çok mantıklı bir de böyle deneyeyim bakalım düzelme olacak mı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?