2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Aşısız çocukların başından geçenler grubu yoksa başkası mı? Bu dediğim grupta ben varım. Başkasını bilmiyoruö
Evet o grup. 2-3 kere formu doldurdum ama kabul edilmedim.
Ve bugün kızım 4 tane aşı oldu.şimdi elimde termometre ateşi çıkar mı çıkmaz mı onu kontrol ediyorum.

Kızlar evet aslında siz de haklısınız. Süt olmayınca olmuyor. Bizler kolaylık olsun diye mama verme yanlısı Kişiler değiliz ya da bu gruptan kimse güle oynaya mama vermiyor bebeğine, ya da emzirmek istemiyorum demiyor. Sonuçta anne sütünün olmadığı yerde devam sütleri Hayati önem taşıyor. Ben 26 yaşındayım annem ilk 3 ay sadece emzirmiş sonra pirinç unu ağırlıklı beslenmişim. Şimdi anneme soruyorum nasıl böyle besleyebildin beni hiç mi seni uyaran olmadı diye, o zaman herkes pirinç unuyla ya da cici bebe ile besliyordu bebeğini diyor. Koskoca bir nesil cici bebe, pirinç unuyla beslendi bu ülkede. İyi ki devam sütleri var da bebeklerimiz sağlıklı besleniyor pirinç ununa mecbur kalmıyor. Keşke her annenin sütü bol bol yetse hiç kimse bebeğine mama vermese ama kısmet. Bizler elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Buna rağmen Süt olmazsa elimizden bir şey gelmez. Ve en iyi alternatif devam sütü.

Zaten ben bu koca karıları da anlamıyorum. Emzirirsin; aç bu çocuk mama ver derler. Mama verirsin niye emzirmiyorsun derler. Bir bebeği annesinden daha çok kimse düşünemez.

Evet o grup. 2-3 kere formu doldurdum ama kabul edilmedim.
Ve bugün kızım 4 tane aşı oldu.şimdi elimde termometre ateşi çıkar mı çıkmaz mı onu kontrol ediyorum.
Beni bir arkadasm aldirmisti. istersen? canim ozelden adini yaz adminlere yazayim arkadasim gruba girmek istiyor diye.
ayy kuzum kiyamam ya 4 tane.. insallah bir sey olmaz canim icini ferah tut.

arı mamayı unutmamak lazım haklısın. önceden bebeği mamayla beslemek zenginlik alametiymiş. şimdi bilinçliyiz ama olmayınca olmuyormuş. yaşadım ve gördüm. ailem teselli için göğüsleri sarkmasın diye yada uykusu bölünmesin diye mama verenlerden değilsin ya diyorlar. birde tabi sütü olup bebeğine yaramayanlar da var. ilk ay bebeğimi emzirdiğimdeki mükemmel duyguyu yaşayamayacak olmak bile üzücü. şükürler olsun ki mama alacak gücümüz var. artık böyle bardağın dolu tarafını görmek lazım. allah sizlerin sütünü bebeklerinize şifa kılsın

bende 1 ay sonrası ıçın dusundumm

canım benim keşke söylemeseydim yardımı olur belki diye düşündüm seni üzdüğüm için özür dilerim yazdıkların içimi acıttı. tabii ki tek çare anne sütü değil ben hiççç emmemişim annemi gayette sağlıklıyım valla alçak gönüllü olmak isterdim ama oldukçada kıvrak zekam vardır mamadan aptal olunmuyor yani . üzülme lütfen

Halt etmişler, afedersiniz. İki ay emmişim. 2 bölüm bitirdim, hem de birincilikle.

Her yerde anne sütü terörü var niyeyse anlamış değilim. Kadının biri o grupta 3,5 yıldır emziriyorum demiş.10 yaşuna kadar emzirecek herhalde!

Benim de sütüm ucu ucuna yetiyor en baştan beri. 700-800 gr alıyor ayda. Ver percentili hep aşağıda.Haliyle uyumayınca mama veriyorum günde 1-2 kere. Başlarda zehir veriyorum gibi geliyordu. İnsanın psikolojisini nasıl bozuyorlarsa artık. Şimdi o kadar da umursamıyorum açıkçası. 3 ay daha emzirebilip 6 ayı tamamlarsam yeter. Zaten işe döneceğim. Sağım yapınca Allah ne verdiyse artık...

Ne kadar doğru bilmiyorum, doktorum genetik olabilir süt yetersizliği annennizi sütü olmadığı için bırakmışsınızdır dedi.

Ben yine de size naçizane olarak bira mayası tableti ve sadece bilimsel olarak kanıtlanan çemen otunı önereceğim.

Uzun oldu kusura bakmayın :)

ben yiğenim için süt sağıp gönderiyorum . sütü sağıp beklettim yarım saat yarısındna fazlası yağ . kaymaklanıyor ve kaymagı cok yoğun üstelik rengi krem rengine kaçıyor . 3 ayrı çocuk doktoruna gittim sütün bebeğe çok yaramış dediler kilodan mı anladınız dedim hem kilodan hem baksana bebege ne kadar canlı yanaklar sıkı sıkı dedi bir doktor.
çiğ meyvenin aynı etkiyi yapadı ben de mesela elmayı kaynatıp yediğide hiç farketmedi illa kaynatıp suyunu amac etken maddelerden faydalanmak kür gibi yani........
canım ben %100 organik elma kaynattım. kendi bahçelerimiz olduğu için elmalardan kesin eminim. sütü yapanın elma olup olmadığını da denemk için 15 güne yakın kestim elmayı başka meyveleri denedim ama resmen memeler boşaldı ve hemen hemen geri başladım bir baktım gerçekten çogaldı . sütün dolu olduğunu hem sütün akmasındna hem de bebek içerden ağzından akıyor ve kontrolsüz cok gelıyor galıba bogazına kacıyor ondan da anlıyorum.
elmaları da öyle komposto şeklinde kesinlikel yapmıyorum çünkü saraçoğlu diyor ki ilk 7 dk kaynatmalısınız ki her şeyı etken maddeler suya geçsin yani kür yapar gibi yapıyorum

kettle suyu kaynatıyorum. elmaları rastgele 3-5 parcaya bölüyorum . kabugu, çöpü, çiğidi ne varsa hiç bir şeyi çöpe atmıyrum oylece tencereye koyuyoum üstüne kaynamış şu ekleyıp 7-8 dk kaynatıp hem ılık hem soguk hem kaynar her şekilde gunde 3-4 bardak keyifle içiyorum. tadını cok sevıyrum

ayrıca elmanın baska faydalarını da göruyorum resmen güçlendiğimi hisssediyorum elmayı bırakınca resmen enerjim düşüyor.

elmanın faydaları dıye bır bak internete neredeyse 50 faydası var inanamayacaksın

u arada ben başka organık meyvaları da denedim mesela ayva ama elmanın yerini tutmadı keisnlikle ama sütüm değerli olsun diye ben üzüm bile kaynatıp içiyorum ne bulursam kaynatıyrum ben

bu arada hergun 4 tane orgaik ceviz mutlaka yiyorum . sütüm 2 bebeğe de rahat yetiyor.hem kendi bebeğime hemde yiğenime her hafta sağıp gönderiyorum gerçi o takviye mamada alıyor

10 bile geçmiş canım. Ben gittikçe erkene aldım saati. Şimdi 8 de başlıyor seremoni. 9 da yatağında uyuyor oluyor. Aslında 8 8.30 gibi olması gerekiyor ama eşimle de zaman geçirsin istiyorum

ben 2 bardak su ancak içiyorum bol bol elma suyu ıctıgım için ihtiyac duymuyrm galiba

Sen elinden geleni yapmışsın. Bazı şeyler olmayınca olmuyor. Benim de bebeklerim karnımda beslenemiyor. Ne yersem ne yaparsam yapayım olmuyor. Seninkinin tersine de sütüm yarıyor. Sağlıklı yanında. Anne sütü evet önemli ama bir annenin bebeğine verebileceği tek şey değil. Sakın suçlama kendini.Eminim çok iyi bir annesin.

Ben de iki ay emmişim. Sonra annem sarılık olunca bıraktırmış. Pirinç unu inek sütü şekerle mama yapmış yedirmiş. Anneme diyorum Karatay görseydi terlikle kovalardı seni O zamanlar öyleymiş.

Maşallah canım Allah sütünü artirsin yegeninde süt annesi olmuşsun şimdiden bebeğinin bir kardeşi var ne güzel...
Benim merak ettiğim acaba elma organik olmasa bizim sütümüz kaliteli olmaz mı? ya da organik ceviz nasıl oluyor? bizim organik diye adlandırdığımız şeyler gerçekten organik mi?organik tarım nasıl yapılır?
Bizimde bahçe mız var. özellikle yazın biz hiç meyve sebze almayız hersey bahçeden çıkar afiyetle yeriz. Her bahçeden çıkan organik mi oluyor?Hayır. Olmasa ne olur?bence birşeyde olmaz. Bulaşık deterjanı çamaşır deterjanı camsil yagçöz vs kullanıyorsan organik ceviz yemissin inorganik ceviz yemissin pek farkı yok bence.
Senin imkanın var bahçeden çıkıyor yiyorsun afiyet olsun. Çok şükür benimde imkanım var. Ama enflasyonun iki haneli rakamlara çıktığı şu dönemlerde insanlar zar zor meyve sebze alırken bir de organik meyve organik sebze organik yemiş diyerek insanları üzmemek gerektiğini düşünüyorum.
Seninle tartışmak polemiğe girmek değil amacım. Ama ben bu gruba katıldığımdan beri var bu organiklik muhabbeti. Nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim...

Canim.keten tohumu al aktardan en cok omega 3 onda.

Ben.pompa yapinca anliyorum. Bi de kilo verdim baya yaglarim gitti

Oy maşallah sana :) ceviz badem kaju fındık ve hurma yiyorum ben de. Annem yanındayken bana sürekli dut, üzüm, kuşburnu ayva ne bulursa kaynatıp içiriyordu. Bir memeyi emzirirken diğerinden süt akıyordu. Annem gitti sütüm azaldı hem yorgunluktan hem de bu meyve suları içememekten olsa gerek. Ben organik elma bulamam sanırım sürekli, marketten alsam bile her zaman bulunmuyor. Artık herhangi bir elma alıp kaynatıp içeyim senin gibi. Bu arada yeğenin için ne büyük şans ! Halasının sütünü içiyor yavrum. Çok duygulandım. Maşallah tekrardan size !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…