- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.281
İşte demek istediğim buydu.ben 2 bardak su ancak içiyorum bol bol elma suyu ıctıgım için ihtiyac duymuyrm galiba
Benim bebişte hep geç uyuyor ben erkene çekmeye çalışsamda olmuyor uyutamıyorm hiç bi türlü banyo yaptırsam ev sıcak ama önümüz kış öyle bi rütin oluştrmaya cesaret edemedimAkşam 10 dedi mi canım altını değiştiriyorum doyuruyorum sallamaya başlıyorum öyle uyuyor çünkü kaçta uyursa artık uzun zaman evimizden çıkmazsak 10 da bile uyuduğu oluyor ama evden çıkarsak uyku düzeni alt üst oluyor ona çok gıcık oluyorum bu aralar annemde kaldık dün 12 buçukta uyudu
Canım tabii ki her bahçeden çıkan organik değil. Sen ilaç atmıyor olabilrisin ama yan bahçedeki atıyordur, yağmur sularıyla geliyordur. Organik tarım yapabilmen için tarlanın üzerinden uçak bile geçmemesi gerekiyor. Ama tabi kendi yetiştirdiğin meyve sebzeyi için daha rahat tüketirsin. Benim bağım bahçem yok ama elimden geldiğince market yerine pazardan almayı tercih ediyorum çünkü marketlerde ürünler daha dayanıklı olsun diye üzerlerine ekstra koruyucu madde sıkılıyormuş. Pazarda günlük satılıyor zaten.Maşallah canım Allah sütünü artirsin yegeninde süt annesi olmuşsun şimdiden bebeğinin bir kardeşi var ne güzel...
Benim merak ettiğim acaba elma organik olmasa bizim sütümüz kaliteli olmaz mı? ya da organik ceviz nasıl oluyor? bizim organik diye adlandırdığımız şeyler gerçekten organik mi?organik tarım nasıl yapılır?
Bizimde bahçe mız var. özellikle yazın biz hiç meyve sebze almayız hersey bahçeden çıkar afiyetle yeriz. Her bahçeden çıkan organik mi oluyor?Hayır. Olmasa ne olur?bence birşeyde olmaz. Bulaşık deterjanı çamaşır deterjanı camsil yagçöz vs kullanıyorsan organik ceviz yemissin inorganik ceviz yemissin pek farkı yok bence.
Senin imkanın var bahçeden çıkıyor yiyorsun afiyet olsun. Çok şükür benimde imkanım var. Ama enflasyonun iki haneli rakamlara çıktığı şu dönemlerde insanlar zar zor meyve sebze alırken bir de organik meyve organik sebze organik yemiş diyerek insanları üzmemek gerektiğini düşünüyorum.
Seninle tartışmak polemiğe girmek değil amacım. Ama ben bu gruba katıldığımdan beri var bu organiklik muhabbeti. Nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim...
Arkadaşlar üzmeyin kendinizi inanın siz emzirin sık sık yetmediği yerde mama takviyesi yağın bebeğiniz gayet sağlıklıda zeki de olur buna okadar çok örnek var ki hemen yan daire oturan arkadş 2 sene sadece anne sütü ile besledi sütü taşmak onda gördüm aka aka heryeri ıslak neyse meme den kesti 1 senedir cocuk hergün hastane de bagısıklk sıfır gelişim alt seviyede cnki hiç yemek yemedi ve çok korudulr evden cıkarmayark gazla giydirerek sonuc annesi her ay hastaneye gitmektn ilaçtn bıktım diyorsana kardeşim diyebilir miyim? bende takviyeler kullanıyorum, su içiyorum, fırsat buldukça sütümü sağıyorum ama günden güne azalıyor sütüm. o gruba beni aldılar ama inan bişey yaptıkları yok. sürekli link kopyalayıp oku diyorlar. bilmediğimiz bişey yok yazanlarda. emziği bırak, biberonu bırak, ten teması önemli, bebeğin emecek sütün artacak. bi kere sütüm olmadığı için bebek memeyi almıyor. emziği ve biberonu kessem bile süt yök mecbur mama vereceğimgerçekten sosyal medyada nereye girsem emziren annelerin bebekleri daha zeki, bağışıklığı daha güçlü muhabbetinden o kadar canım acıyor ki. zaten her mama verdiğimde zehir içiriyor gibi hissediyorum ama işte sütüm yok. bide dediğin gibi yetersizlik hissi en kötüsü..
Ben artık hiç sığamıyorum sütümü. Bebeğim neredeyse saat başı emmek istiyor sağmaya fırsat kalmıyor. Merak ettim acaba benim sütüm yağlı mı değil mi diyeBen.pompa yapinca anliyorum. Bi de kilo verdim baya yaglarim gitti
Benim sütüm iyice azaldı kayınvalide mama sevdası yüzünden sağıp veriyorum onuda emmiyor artık.gögüs ucu kuruyor ve öyle pompalarsam bölünüyor gögüs ucu.bende lansinoh krem sürüyor öyle sağıyorum. pompada yağ birikiyor ucunda kayınvalideyi kandırıyorum bak ne kadar yağlı besleyici ama çok az çıkıyor organik süt diye. Ayy onunla doymuyor beslenemiyor birazda mama ver diye diye süt kalmadı.o da suçlu hissediyor kendini :))Ben artık hiç sığamıyorum sütümü. Bebeğim neredeyse saat başı emmek istiyor sağmaya fırsat kalmıyor. Merak ettim acaba benim sütüm yağlı mı değil mi diye
Banyo yaptırıyor musun canım 9 da uyusa yine ragzıyım gerçi uyutuyorm ama ısrarla geri kalkıyor saat 12 oluyor sen neler yapıyosu uykuya geçerken10 bile geçmiş canım. Ben gittikçe erkene aldım saati. Şimdi 8 de başlıyor seremoni. 9 da yatağında uyuyor oluyor. Aslında 8 8.30 gibi olması gerekiyor ama eşimle de zaman geçirsin istiyorum
Canim gecenlerde gruptan atilan birinin yakini yazdi ve geri alinmasini istedi. Hatta neden atildigini da bilmiyormu onu da sordu kuralnihlali yapmis cork otu falan onermis zamaninda. İhtiyaci varr bu gruba emzirme konusunda ben kendisini uyardim tekrar alabilir miyiz dedi adminler de kabul etti engeli kaldirdilar uye oldu. Bi arkadasin boyle bisey yapsa olmaz mi? Hem de senin nedenin gercekten sacma olmus bence kesin alirlae
Kızlar extra yag kullanımı bebegın vücut yağ dengesını bozuyormus bende hem mustela vücut yagı var hemde bebeyagı var. Sizler bebegınızı ne sıklıkla ve hangi yag ile nemlendiriyorsunuz ?
Canım ben daha kullanamadım ama 30 derecede yıkadım yazıyor kullanma talimatında ona göre temizliği mi yaparsın... Bir kullansaydık ne hayallerle aldım
Kızlar bebeklerinizin gündüz uykusu nasıl ve kaç haftalıklar. Saatler bellimi. Benimki bi saat uyuduktan sonra mızmız uykusunu almamış mı oluyor acaba sonra gene esnemeye başlıyor
Bira mayasindannkasit hap canim solgar in..bende kullandim bir kutu faydasini gordum cidden..ben de 4 saatte 1 veriyorum mamayi..kaclik veriyirsun sen?belki az geliyordur,miktari arttirrsan surede uzayabilirhahhahaha ne güzel birşey bu aynaya bakıyorum aynı ben :))) kızlar süt artırmak için bira mayası demişler o da kuru mayayla aynı mı değil mi bir türlü anlayamadım. Araştırıyorum birinde aynı değil birindeaynı demişler. Bizimki biraz fazla mama içiyor doKtor saati 4saate çıkar desede kızım 2saat olmadan acıkıyor korkuyorum obez olursa diye. şu da güzelmiş idil acıkıp gece bağıra bağıra ağlayınca ben. Emziremiyorumda :))
Kesinlikle ver canim 37,8 i gorur gormez ver demisti bana doktorKızlar dün kızım 4 tane aşı oldu dr fitil verdi mutlaka ver dedi ama ben vermedim ateşini takibe aldım. Gece hiç yükselmedi ateşi ama şimdi 38 oldu. Sizce fitili vereyim mi ?????
Fitili veremezsen bazi bebeklerde zor oluyormus, calpol verebilirsin bir cay kasigiKızlar dün kızım 4 tane aşı oldu dr fitil verdi mutlaka ver dedi ama ben vermedim ateşini takibe aldım. Gece hiç yükselmedi ateşi ama şimdi 38 oldu. Sizce fitili vereyim mi ?????
Ben artık hiç sığamıyorum sütümü. Bebeğim neredeyse saat başı emmek istiyor sağmaya fırsat kalmıyor. Merak ettim acaba benim sütüm yağlı mı değil mi diye
canım özürlük bir durum yok ortada. zekanın önemli bir kısmı genetik zaten. eğer tüm çabama rağmen olmuyorsa allah'ın bir hikmeti muhakkak vardır.canım benim keşke söylemeseydim yardımı olur belki diye düşündüm seni üzdüğüm için özür dilerim yazdıkların içimi acıttı. tabii ki tek çare anne sütü değil ben hiççç emmemişim annemi gayette sağlıklıyım valla alçak gönüllü olmak isterdim ama oldukçada kıvrak zekam vardır mamadan aptal olunmuyor yani . üzülme lütfen
Bende aynı konudan muzdaribim Doğumdan beri sütümü artırmak için herşeyi denedim ama yine de artmadı Bebek ağladıkça aç bu çocuk mama verelim diyorlardı ben ısrarla vermek istemedim ama geceleri mecbur veriyorum çünkü süt kalmıyo bende kendimi suçlu hissediyorum eşim de sen kötü bişey yapmıyorum rahat diyo yazıları okudukça üzülüyorum ama bende böyle olmasını istemezdim sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?