- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.341
102 günlük bende bugün oldum alışmıştım adet olmamaya
Benim 2 ay oldu olmadim daha..15 gun onceydi dr kontrolum..ultrasonda baktiginda regl olacak gibi durmuyirsun demisti ama 3/4 gundur lekelenmeler oluyor..umarim olmam dahadedigin gibi ztn hassasiz bir de ustune regl olursa :)
Bu serum fizyolojik posetini nasil kullaniyoruz anlamadimneresinden cekecegim enjektorle
Sütünün az olduğunu düşünen arkadaşlarım, kilo alımınız nasıl?
Ben de hep sütüm az diye üzülüyordum ama doktor kilo alımını yeterli buldu. Çok fazla kilo almıyor ama sınırların içinde. 700-800 gr alıyor ayda.
Belki siz de tarttırırsanız kilo alımında sorun görmeyeceksiniz.
Her ağlaması da açlıktan olmuyor bebeklern. Benim ailem sinir edihordu annrm eşim aç bu çocuk diye. Halbuki uyutmamız için bile ağlıyor bazen.
Kızlar rota aşısını yaptıranlar eczanelerde kolay bulunuyor mu ? Bide aldığımız da hemen yaptırmalı mıyız bir kaç saat geçse olur mu bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen
Yok canım uyumuyor maalesef sabah 9 buçuk gibi uyanıyor öğle sonuda uyuyor bide uyumadan önce az az kestiriyor öyle olunca uyumuyor tabikiAcıkmıyordur canım. Benim bebeğim de 9 da uyuyor 3 de kalkıyor. 6 saat uyumuş oluyor. İlk kesintisiz uyku en uzun olanıymış. Sonrasında aralıklar gittikçe azalıyor. Hatta en son yarım saat uyuyor. Ama çok geç uyuyormuş bebeğin. Gece uykusu çok önemliymiş. Biraz daha erkene alma şansın varsa alabilsen keşke
canım bana sen ne yapıyorsun diye sorulduğu için ben yaptıklarımı yazdım. ne doğru ne değil ne olmalı olmamalı her biri ayrı mesela yapamayan ne kadar coksa yapabilende o kadar cok. canım en kolay bulunan şey ve en ucuzu organık olan zaten bır çok semtın pazarında köyluler satıyor işte tam organık olmasa da aısverıs merk. alınanlardan daha guvenli bulmak niye zor olsun. ben emınım kendi yediimden cunku kendı urunumuz sen nasıl biliyorsuna cevaben söyluyorum. vlla anadolunu dagı taşı elma dolu elma da pahalı değil ya canım organıgını bulmanın nesi zor her şehirin kyu var ankaranın köylerı var istanbulun köylerı var antalyanın köyleri var organik elma derken demek istediğimiz dagda taşta köylerde ilaçsız yetişen şey adı üstünde elma bu ya en en ucuz meyve e artık bunuda bulamayacaksak hiç bir şey bulamayalım tropikal meyveden bahsetmedim ki canım aman herkes nereden bulsun üstelik herkesin durumu aynı mı nasıl alabisin desin. elma bu ya her şekilde bulunur bir özelliği yok yani. nasıl yetiştirilir organiğe cevapta ilaç vermeden yetiştirilir hepsi bu yani kurtlu elma dan bahsediyırumMaşallah canım Allah sütünü artirsin yegeninde süt annesi olmuşsun şimdiden bebeğinin bir kardeşi var ne güzel...
Benim merak ettiğim acaba elma organik olmasa bizim sütümüz kaliteli olmaz mı? ya da organik ceviz nasıl oluyor? bizim organik diye adlandırdığımız şeyler gerçekten organik mi?organik tarım nasıl yapılır?
Bizimde bahçe mız var. özellikle yazın biz hiç meyve sebze almayız hersey bahçeden çıkar afiyetle yeriz. Her bahçeden çıkan organik mi oluyor?Hayır. Olmasa ne olur?bence birşeyde olmaz. Bulaşık deterjanı çamaşır deterjanı camsil yagçöz vs kullanıyorsan organik ceviz yemissin inorganik ceviz yemissin pek farkı yok bence.
Senin imkanın var bahçeden çıkıyor yiyorsun afiyet olsun. Çok şükür benimde imkanım var. Ama enflasyonun iki haneli rakamlara çıktığı şu dönemlerde insanlar zar zor meyve sebze alırken bir de organik meyve organik sebze organik yemiş diyerek insanları üzmemek gerektiğini düşünüyorum.
Seninle tartışmak polemiğe girmek değil amacım. Ama ben bu gruba katıldığımdan beri var bu organiklik muhabbeti. Nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim...
İlk hamileliğimde hemen olmuştum bu gecikince korktum bende süt korur diye bişey YoK canımYa herkesten süt koruyor 6 ay olmadım 1 yıl olmadım duyunca ben de olmam sanmıstım kucuk caplı sok yasadım
canım şehirlerin paarlarına köylüler getiriyor ya d aher şehirde köy pazarları var mutlaka vardır olduğun yerde bir sor pazarlardaOy maşallah sana :) ceviz badem kaju fındık ve hurma yiyorum ben de. Annem yanındayken bana sürekli dut, üzüm, kuşburnu ayva ne bulursa kaynatıp içiriyordu. Bir memeyi emzirirken diğerinden süt akıyordu. Annem gitti sütüm azaldıhem yorgunluktan hem de bu meyve suları içememekten olsa gerek. Ben organik elma bulamam sanırım sürekli, marketten alsam bile her zaman bulunmuyor. Artık herhangi bir elma alıp kaynatıp içeyim senin gibi. Bu arada yeğenin için ne büyük şans ! Halasının sütünü içiyor yavrum. Çok duygulandım. Maşallah tekrardan size !
İlk hamileliğimde hemen olmuştum bu gecikince korktum bende süt korur diye bişey YoK canım
Değil başka bir isim söyledi doktor ama unuttumİshal asisi dediginiz rota virusu mu ?missdincer
Biz de dün vurulduk 3 aşı olduk agızdan almadık şimdi kafama takıldıDeğil başka bir isim söyledi doktor ama unuttum
rota virüstür o canım. 2 dozsa rotarix aşısıdır ağızdan. 2. be 4. ayda veya 3.. ve 5. ayda yapılıyorDeğil başka bir isim söyledi doktor ama unuttum
Rota virüsü aşısı canım. Başka bir aşı yokDeğil başka bir isim söyledi doktor ama unuttum
Ben çok çektim uykudan. Yerine koyunca 10 dakika sonra uyanıyordu. Gaz sancısının bitmesi mi, hamak beşik mi, emzik mi hangisi işe yaradı bilemiyorum birden uyumaya başladı. Uyusunlar ya uyumayınca çok zorMasallah 9 da uyumasi cok iyiymis. Sonrasinda esinle bi film izlersin kendine zaman ayirirsin. Bizimki daha gec uyuyoordu simdi hastanede iyice bozuldu duzen nasil toparlayacagiz bakalim
Biz onu yapamıyoruz canım benim oğlum zaten karnını doyurup gece 10-11 gibi derin uykuya dalıyor sabahta 8-9 gibi uyanıyor. Ama yapan arkadaşlarım var faydasını gördüklerini söylediler gece uyanmadan Sabaha kadar uyuyorlarmış o şekildeDreamfeeding duyan ya da uygulayan var mı arkadaşlar?
10-11de yatınca gece hiç uyanmıyor mu birde anne sütü mü alıyorBiz onu yapamıyoruz canım benim oğlum zaten karnını doyurup gece 10-11 gibi derin uykuya dalıyor sabahta 8-9 gibi uyanıyor. Ama yapan arkadaşlarım var faydasını gördüklerini söylediler gece uyanmadan Sabaha kadar uyuyorlarmış o şekilde
Ben duymamistim.nedir?Dreamfeeding duyan ya da uygulayan var mı arkadaşlar?
Evet 2 doz yapılacak sesi ve ekstra para ödedik zaten 170 tl civarında. Rotaymış demek ki.rota virüstür o canım. 2 dozsa rotarix aşısıdır ağızdan. 2. be 4. ayda veya 3.. ve 5. ayda yapılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?