2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kizlar benim oğlumun gözü capaklandi akiyor. Sabah kalktigimda vardi. Pamukla ilik kaynatilmis sogutulmus su ile sildim. Gun icinde yine oldu. Varmi basina boyle bisey gelen. Annem cayli pamuk ile sil dedi onu da deniycem.
Bizimki Yen'i doğduğunda olmuştu. Kaynamış ılımış su ile siliyordum ama 10 gün falan geçmeyince dr damla vermişti. Annem sütünle sil gözünü dedi ama yapmadım.

Kızlar dun baya baktim cay ve sut kesinlikle kullanmayin diyorlar. Damla da alirim gecmezse bugun daha iyi masaji da internette gordum yapiyorum. Goz kansli tikanikligi olabilirmis sık tekrar ederse ihmal etmeyin diyorlar
bence masaj falan yapma sadece 1 damla antıbıyotıkı damla damlatıyorsun bır daha tekrarlamıyor bekleme canım boşu boşuna cocuk rahatsız olmasın düşünsene senin gözün öyle olsa sürekli kasınır durur bebek kasıyamazda
ben 1 hafta her şey denedım sonra pişman oldum

Bir yerde okumuştum ilk aylar hızlı kilo alanlar sonradan daha az kilo alıyorlarmış. İlk aylar az az kilo alanlar da birden atağa geçip o farkı kapatıyorlarmış. Yani Bebek olması gerektiği gibi kilo alıyor aslında.
Bir de senin sütün maşalllah bol zaten. Hani aç mı kalıyor diye bir sorun da yok. Demek ki o kadar alması gerekiyormuş. Her ay 1 kg alsa 1 yaşında 15 kg olur sonuçta :)

Benim bebeğim her ay değişiyordu. Bir ay babasına bir ay bana benziyordu. En sonunda şuan ikimize de benziyor :) 21. Haftada babasına 26. Haftada bana beziyordu.

Ben ice zibin ve corap uzerine alt ust takim ya da tulum giydiriyorum. Ama genellikle penye bir battaniyeyi uzerine atmaya calisiyorum. O da tek basina yatarsa.
Bi konuşsalar da rahatlasak

Öyle yapılıyormuş ama bizde tutmadı

Emzik çare olur. Uykulu ve tokken hafif sallayarak ver. Başta reddediyor.. Bir ay sürdü. Şimdi havada kapıyor. Sadece uyuması için veriyorum.

Canım uyku tulumuyla emzirince çok terlemez mi?
Benim kızım normal kıyafetle emerken bile kafası terliyor.
Bir de 26 derece çok sıcak ben 26 derece olunca üzerine hiç bişey örtmüyorum

Sadece bunu mu giydirip yatiriyorsun yoksa uzerine yine battaniye filan atiyor musun canim

cnm atmıyorum cnkü yetiyo terliyo yoksa

Canım uyku tulumuyla emzirince çok terlemez mi?
Benim kızım normal kıyafetle emerken bile kafası terliyor.
Bir de 26 derece çok sıcak ben 26 derece olunca üzerine hiç bişey örtmüyorum

canım nem oranı düştüğü için gece hissedilen sıcaklık düşüyo bu havalar çok soğudugında 24.5 25 gidiyo ev ama gece nem yüzde 40 a düşüyo.. Ben mesela gece üstümü açtıysam titreyerek üstümü örterim.. Hareketsiz de kalınıyo ne bilm çok soğukta uyutan da var özellikle 18 19 derecede hamgisi doğru yanls inan bilmiyorum cnm içgüdüsel gidiyorum

Ooo maşallah sen bayağı iyisin :) ben bırak duş almayı tuvalete bile zor gidiyorum gündüz. Eşim eve gelince kendimle ilgilenebiliyorum sadece.
Tüm evi hızla süpürünce inanılmaz terliyorum. Hararetli iken emzirmenin bebeği hasta ettiğini duymuştum birinden. Oyüzden mecbur hemen giriyorum duşa. Başlarda haftasonu eşim bebekle ilgilenirken yapıyordum ama arkamdan dolaşıyorlardı daha çok yoruldum ve beni gördükçe ağladı. Evde biri varken de iş yapamıyorum zaten. Şimdi uyurken yapıyorum daha iyi. Kahvaltı, Tuvalet, namaz gibi ihtiyaç durumlarında bir köşe var olmaktan keyif aldığı oraya bırakıyorum. Odasındaki Alt açma sırasında farkettim. Oraya yatırınca yarım saat gözü duvardaki tablolara takılıyor. Başka bir yere de kırmızı büyük bir çıngırak astım. Bazen de ona bakıyor. Kırmızı renk bu aylarda dikkatlerini çekermiş ve göz koordinasyonlarını geliştirirmiş bilginize. Sadece kırmızı bir bluz bile assan bir yere bakıp kalır belki

Emzik çare olur. Uykulu ve tokken hafif sallayarak ver. Başta reddediyor.. Bir ay sürdü. Şimdi havada kapıyor. Sadece uyuması için veriyorum.
Ay bende sadece uyurken alsa yeter hiç ağzım boş olsun istemiyor avent soothie alıp denesem mi boşa para vermekte istemiyorm diğer aventi ağzına almaDı bile nuk damaklıyı mı demesem sürekli

Kızlar daha önce bezden bahsedilmişti hangisi daha iyi diye ben şuan prima premium kullanıyorum ama içi file gibi bebeğin cildinde beyaz beyaz bişeyler kalıyo birde dışı nemli gibi geliyo başka almak istiyorum huggies kullanan var mı ya da memnun kaldığınız bez markası hangisi

Ay bende sadece uyurken alsa yeter hiç ağzım boş olsun istemiyor avent soothie alıp denesem mi boşa para vermekte istemiyorm diğer aventi ağzına almaDı bile nuk damaklıyı mı demesem sürekli
Bizim kız ilk başta emzik kabul etmedi avent chicco en son avent soothie aldım iki ay emdi sonra diğer emzikleri kabul etti şimdi hangisi olursa emiyo farketmiyo

Avent soohie haric bizimki asla almiyor..ki onu da 2 dk anca. Dun bile bir suru emzik aldim hic birini almadi. Bana kalsa almasa daha iyi ama annem emzikle daha rahat uyutuyor. 2. Donem annem bakcak o rahat etsin diye ugrasiyorum. Nuk denedim chicco denedim wee baby bebedor yok. Hicbirini almadi. Midesi bulaniyor.

canımm samimiyetimize dayanarak yazıyorum
verme kaana emzik onun alabildiği kadar süt alması lazım biliyorsun 1 damla fazla alsa kar dır emzik verirsen emmeyi azaltmaya başlar annen biraz yorulur ama fazla da değil zaman geçtikçe bebeğin uyumu artıyor ve düzene giriyor benım oğlum artık gece full uyumaya başladı gunduzde emıyor ve cogunlukla uyuyor alıştırma emziğe canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…