2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
missdincer canım sen de harika haftalar kitabı vardı değil mi ? rica etsem 12. haftadan basitçe bahseder misin ne diyor kitap
bir de ben sana sütümün yaglı oluşunu söylemiştim sen de nasıl demiştin şimdi cevabını buldm

eğer bebeği en geç 2 ya da 2.5 saatte bir emzirirsen ön süt ve son süt ayrışmadan bebek ikisini beraber emiyormuş. mesela süt meme de kaldı 3 saat o zaman süt ayrışmaya başlıyor ve önden su lu olan ön süt geliyormuş . ben sık sık emzirdiğim için demek ki süt yogunmuş . tomrisin notlarında ve facede ki emzirme sanatı grubunda böyle okudum

Ya bunu bn yazacaktim surekli memede olmak istiyor yeni dogan gibi. Hatta orda uyuyp orda kalkiyor memeden ayirinca hemen uyaniyor boylemi alisti acaba napcaz :)) bu arada bizim minikler ayni gun dogmustu di mi
Aslında emzik de çözmüyor cünkü emzikle uyuyor ve malesef emzik dustugunde uyanıyor. Uyumaya basladıgında emzik ya da meme vermeme sansımız olsa sorun çözülecek ama bence artık uyku rutini gibi uyku öncesi olarak algılıyorlar bunu

Canım benım bi emzirme danısmanından ogrendıgıme göre onsut sonsüt olayına cok takılmamak lazımmıs cunku gunun sonunda önsüt ve son süt birbirini eşitlermiş.

Canim biliyorum senin samimiyetini bizi dusundugun icin soyledigini. Zaten alismiyor tam istedigim gibi. Sadece annemi rahatlatmis oluyorum dili ile itiyor hemen. Eforunu ona harcasin isttemiyorum. Suan evdeyim durmadan memedeyiz zaten zamanla duzeni oturur. Annemde alışır. Dedigim gibi bende alışsın istemiyorum. Soothieyi de alma sebebi annem icine parmagini sokup damagini uyardigi icin aliyor gibi ki onu da elini ceker cekmez ittiriyor. Biz de almamışız kendi de diyor zaten. Bana cekmis oğlusum

Ay bende sadece uyurken alsa yeter hiç ağzım boş olsun istemiyor avent soothie alıp denesem mi boşa para vermekte istemiyorm diğer aventi ağzına almaDı bile nuk damaklıyı mı demesem sürekli
Nuk kauçuk aldı kızım. Ucuzdan pahalıya gitmek daha mantıklı

Oyun halısında bir sürü kırmızı oyuncak var orada duruyor zaten 5-10 dk kadar.

Canım benım bi emzirme danısmanından ogrendıgıme göre onsut sonsüt olayına cok takılmamak lazımmıs cunku gunun sonunda önsüt ve son süt birbirini eşitlermiş.
iiz cim benim kızım hala yenidoğan gibi saat başı emiyor hatta bazen 40-50 dk da bir emiyor. Sütün ayrışmasına fırsat vermiyor :) zaten Zeynep5654 ün dediği gibi günün sonunda toplamda aldığı yağlı/sulu süt oranları değişmiyormuş aslında. Kitaptan sayfaları çekip paylaşayım birazdan :)

Bende prima kullanıyorum canım sma bahsettiğin gibi bişey olmuyor ben memnunum yani

Ben huggies kullanıyorum. Ama burada birisi bana 3 numaraya geçmemi tavsiye etmişti ben de molfix aldım denemek için. Molfix i görünce huggies i daha çok sevdim :) çünkü molfix naylon gibi huggies pamuklu. Prima tercih etmeme sebebim ise parfümlü olması. Yani bence huggies iyi

canım bende aynı dertten muzdaribim. ama diğer bezlere de kimi iyi diyor kimi bizim gibi memnun değil. bu yüzden değiştirmeye değer mi bilemedim. eğer bebeğim gece uzun uyuduysa o bahsettiğin dıştaki ıslaklık zıbınının nemlenmesine neden oluyor. zaman zaman sızdırma da oluyor.

Canım kızım 2 sene beni emzik gibi kullandı şimdi bebek oldukları için gece kalktıklarında emip geri yatıyorlar ama ilerde alılkanlık yapıyor sık kalkmalar memesiz uyumamalar o yüzden bu sefer emzik tutmasını çok istedim ama tutmayan tutmuyor demek ki nuku emiyor biraz boş diye atıyor bence soothie yide öyle yapar diye kararsız kaldm onu genelde bebekler reddetmiyormuş sanırım

Nuk kauçuk aldı kızım. Ucuzdan pahalıya gitmek daha mantıklı
İnsan bilse hangisini alacagını pahalı olması önemli değil ama almayınca resmen çöpe atmak gibi birde çevremde herkes emcek olsa herhangi birini emer diyip beni negatif düşündürüyorlar

Gece bezinde o dıştaki nemlilik huggies de de oluyor molfix te de. Ama 1 kg bez çıkıyor kızımdan yani beze suç bulmuyorum :)

İnsan bilse hangisini alacagını pahalı olması önemli değil ama almayınca resmen çöpe atmak gibi birde çevremde herkes emcek olsa herhangi birini emer diyip beni negatif düşündürüyorlar
Ben de hamile kafası gidip 3 tane emzik almışım ikisi soothie, hiç kullanmadık. Diğeri suavinex bir kaç kere kullandı meme reddi yapınca bıraktırdım. İmkan olsa da versem bir ile yarasa.

oh maşallah. gece uyandırmadan değiştirebilsek bebeklerimizde rahat ederdi
Bir kaç kere denedim altını değiştirmeyi ama uyandı ve 1-2 saat uyumadı. Ben de artık değişmiyorum ama sabahları o kadar fena oluyor ki bazen göbeğine kadar ıslanmış oluyor zıbını kendimi çok suçlu hissediyorum. Son bir iki gündür sabah 6/7 gibi emmeye uyandığında değiştirmeye başladım. Uyanırsa da uyansın zaten sabah oluyor.

ben bikaç kez ıslak mendille silmeden yada sıcak suyla ıslattığım pamukla silerek uyandırmadan değiştirmeyi başardım. ama dediğin gibi uyandığı zaman uzun bi süre uyumuyor, bende perişan oluyorum. bide gece uykusundan uyanınca gündüz görmediğim gülücüklerle kandırmaya çalışıyor ya ah nasıl içim gidiyor :)

Bu durum bizdede var ya cok tatli oluyorlar knusmuyayim hmn geri uyutayim istiyorum ama dayanamiyorm bide bizim sese babamz kalkiyor bide onla gulucukler agular derkn tekrar uyku istiyor bninki sorun olmuyor o zmn uyutmak hmn yagmur sesi daliyor cok sukur birde bezi senmi sormustun kmdi hatirlayamadm ama buraya yazayim okur heralde huggesin eski serisini debedim hic begenmedim yenisini bilmiyorum molfixin eskiside cok kotuydu ama yeni serisi var ortasindan iki tane lastikli dikis geciyor ben onu cok begendim altina bakmasam kakasini anlamiyorum hic kokmuyor parfumde kokmuyor cisinide szdirmadi hic bugune kadar 3.pakete gecicem bir deneyin isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…