- 14 Mart 2017
- 1.285
- 2.222
- 53
- 36
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.621
Bizde hiç kan olmadı ama bu sümüksü kakayı anlamadım ben oglumunki öyle sanırsam testin sonucu cıkınca yazarsın cnmGünde 5 6 defa yapiyor rengi sarı mukus kan falan yok bizde de ancak geçen ay ishal oldu ishalden sonra hep 5 6 defa yapmaya başladı. Bende alerjiden şüphelenip doktorumuza söyledim doktorumuzda alerjiden şüphelendi test istedi sonuçları bekliyoruz.
anne sütü almayan bebekleri zaten 4.ayda ufak ufak ek gıdaya geçiren doktorlar var. yiğenimde öyle yapıldı mesela. ama anne sütü alan ve hiçbir problemi olmayan bebekleri zaten geçirmezler diye düşünüyorum.Kizlar bu arada Avrupa Pediatrik Gastroentoroloji Hepatoloji ve Beslenme Toplulugu bebeklerde artan alerji vakalari nedeniyle toplanmis ve kati gidaya gecis icin 4.in uygun oldugu konusunda mutabakata varmiş.
Ne dusunuyosunuz bu konuda ? Ozellikle benim gibi 6 ay oncesi kati gidaya gecisi dusunmeyenler ?
Kizlar bu arada Avrupa Pediatrik Gastroentoroloji Hepatoloji ve Beslenme Toplulugu bebeklerde artan alerji vakalari nedeniyle toplanmis ve kati gidaya gecis icin 4.in uygun oldugu konusunda mutabakata varmiş.
Ne dusunuyosunuz bu konuda ? Ozellikle benim gibi 6 ay oncesi kati gidaya gecisi dusunmeyenler ?
İnan bende bilmiyorum canim biz sadece ishal gibi çok fazla kaka yapmasından şüphelendik. Bende senin gibi sumuksu kaka olayını anlayabilmiş değilim nasıl olduğu konusunda bi fikrim yok canim.0 07mawish07 ama pütür pütür nette görsellere baktım onlar sadece sümüksü gibi pütür yok öyle mi alerji oluyor
Diyet olayı gerçekten zor bir durum ben ilk olarak yumurta diyetini deniyorum sonra sırayla digerlerini deneyeceğim insallah hiçbir bebiste çıkmaz.Bende baya supheleniyorum alerjiden. Daha once de soylemistim kucuk isilik gibi kabarcıklar vardi doktor normal dedi ama hala devam ediyor kizarikliklari bizde de sümüksu kaka var gibi. Korkmuyor degilim. Diyeti cok zor çünkü ben peynir hastasiyim. Çocuğum icin mecbur uyarim ama bizimde sali alerji randevumuz var bakalim sorucam doktora. Gürültülü yapiyor kakasini ıkınıyor yaparken. Gunde 4 5 kere yapiyor rahat.
evet aynen öyleeBizimkide bezi açar açmaz gülücekler bayılıyorum o haline birde poposu açılınca dediğin gibi gerilmeler ve Bayaa gaz cıkartıyor bizimki
Arkadaşım 4 aylık bebeğine doktorunun önerisiyle katı gıdaya geçti. Şu anda yumurta süt turunçgiller ve bir sürü şeye yüksek derecede alerjisi var.Kizlar bu arada Avrupa Pediatrik Gastroentoroloji Hepatoloji ve Beslenme Toplulugu bebeklerde artan alerji vakalari nedeniyle toplanmis ve kati gidaya gecis icin 4.in uygun oldugu konusunda mutabakata varmiş.
Ayni durumlar bizdede var ama ben balgam var sandim doktor balgam yok bebeklerin bagirsaklarinda da mukus olur ara ara devam eder alerji durumunda kipkirmizi yanaklar meme reddi asiri aglama gerekiyor sanırım sesli 4,5 kaka popoda kizariklik ve uykuya dalamama tek basina yeterli değilmiş.hatta 3 gun diyet yaptim değişen bisi olmayinca biraktim.Bende baya supheleniyorum alerjiden. Daha once de soylemistim kucuk isilik gibi kabarcıklar vardi doktor normal dedi ama hala devam ediyor kizarikliklari bizde de sümüksu kaka var gibi. Korkmuyor degilim. Diyeti cok zor çünkü ben peynir hastasiyim. Çocuğum icin mecbur uyarim ama bizimde sali alerji randevumuz var bakalim sorucam doktora. Gürültülü yapiyor kakasini ıkınıyor yaparken. Gunde 4 5 kere yapiyor rahat.
Kizlar bu arada Avrupa Pediatrik Gastroentoroloji Hepatoloji ve Beslenme Toplulugu bebeklerde artan alerji vakalari nedeniyle toplanmis ve kati gidaya gecis icin 4.in uygun oldugu konusunda mutabakata varmiş.
Diyet olayı gerçekten zor bir durum ben ilk olarak yumurta diyetini deniyorum sonra sırayla digerlerini deneyeceğim insallah hiçbir bebiste çıkmaz.
Kizlar diyeti 3 1 hafta degil nerdeyse 1 ay denemek lazimmis. Emzirme sanati sayfasında gördüm bende. Hatta paketli gıdalarda bile peynir alti suyu varsa o bile etkiliyormus.Ayni durumlar bizdede var ama ben balgam var sandim doktor balgam yok bebeklerin bagirsaklarinda da mukus olur ara ara devam eder alerji durumunda kipkirmizi yanaklar meme reddi asiri aglama gerekiyor sanırım sesli 4,5 kaka popoda kizariklik ve uykuya dalamama tek basina yeterli değilmiş.hatta 3 gun diyet yaptim değişen bisi olmayinca biraktim.
Ah canim inan ayni dusunceler bende var. Bende 1 aralikta basliycaktim birilerini bulup rapor aldim. Cunku biz kavusali 1 ay oldu. 2.5 aylik bebegi anneme bile birakip gidemedim. Maddi durumda bizi zorladi. Hem kredi hem bebegin ameliyat masraflari falan. Benim annem bakicak ona ragmen hep tereddut ediyorum dururmu bakabilir mi aglarmi? Anne olmak cok zor gercekten. Keske maddi kaygılar olmadan 1 Hatta 2 yasina kadar buyutsek yavrularimizi. Paran varsa ucretsiz izin al yoksa calis diyorlar. 3 aylik bebekleri kime birakcaz zaten herkesin annesi kvsi sanki yaninda bakici tut aldigin uc kurusu ona ver yani yine parasiz kal. Cok sacma paran varsa cocugunu kendin buyutursun mantigi beni cileden çıkarıyor.Arkadaslar lutfen tecrubeli anneler yardim edin bana
21 eylulde dogum yaptim 25 aralikta is basi yapmak zorundayim maddi sebeplerden oturu. Kayinvalidem evimin yakinina evini satip geldi. Kiz cocugu babaya duskun olur ayni halasi vs demesi bile beni rahatsiz etmeye basladi. Gun yaklasio kizimi nasil birakacam.diye aglama krizlerine girmeye basladim. Tuhaf bi psikolojideyim kayinvalidem beni ayiracak gibi hissediyorum. Ya da kizimin baska biriyle benim kadar bag kuracak olmasini hazmedemiyorum. Esimle. Tartisiyorum sinirliyim. Ise baslayinca alisabilecek miyim.
canım bebeğime ben kendim bakıyorum ama benzer söylemler beni de rahatsız ediyor. bunun çalışmakla ilgisi yok. hatta bende ağlıyorken eşimde yada annemde susması bile huzursuz ediyor beni. ama bak güvenli bağlanma denilen şey önemli ve eğer kv bebeğine sevgiyle bakacaksa bebeğin sana da ona da bağlanması güzel birşey. hatta senin yerinde olsam çalışmaya başlamadan bi süre önce kayınvalidemi yanıma alır hem bebeğimin huyunu, bakımını gösteririm hem bebeğimin yabancılamaması için önlem almış olurdum.Arkadaslar lutfen tecrubeli anneler yardim edin bana
21 eylulde dogum yaptim 25 aralikta is basi yapmak zorundayim maddi sebeplerden oturu. Kayinvalidem evimin yakinina evini satip geldi. Kiz cocugu babaya duskun olur ayni halasi vs demesi bile beni rahatsiz etmeye basladi. Gun yaklasio kizimi nasil birakacam.diye aglama krizlerine girmeye basladim. Tuhaf bi psikolojideyim kayinvalidem beni ayiracak gibi hissediyorum. Ya da kizimin baska biriyle benim kadar bag kuracak olmasini hazmedemiyorum. Esimle. Tartisiyorum sinirliyim. Ise baslayinca alisabilecek miyim.
O kaygılar bende de var. Kendim bakıcam bir süre. Çünkü doğumdan sonra işten çıkardılar. Ama bebeğimi eşimden başka biriyle paylaşma düşüncesi beni çileden çıkarıyor. Kayınvalidem sürekli kucağına almak istiyor, sürekli kucağında odadan odaya gezdi ilk günden beri. Çok itici geldi bana. O yüzden seni anlıyorum ama biz bu bebişlerin annesiyiz. Kendinden düşün neneni ne kadar sevsen de annenle olan bağla kıyaslanamaz. Ne olursa olsun sizin aranızda ki bağ çok güçlü ve daha da güçlenecekArkadaslar lutfen tecrubeli anneler yardim edin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?