- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.661
H hanimcikpassionete ve diğer sezeryan Doğum yapan anneler yeni biley öğrendim sezeryan Doğum yapınca kadın Doğum Dr dan toplamda 40 güne kadar rapor alabiliyormuşuz
Dr larınız ile görüşüp rapor alabilirseniz bebişlerinizle 1ay fazladan zaman geçirebilirsiniz
Üstelik maaşınızı da alabilirsiniz
Benim kızımda öyle bazen gündüzde öyle oluyor mememi almak istemiyor yatıramıyorum kucakta durmuyor emzik almıyor çıldırdı mı şaştım kaldım napcağımı. İnş kolik değildir atak dur gelir geçer dört gündür böyleKızlar kızım akşam 6dan sonra çok huysuzlanıyo devamli bi ağlama hali aglamazsa mizmizlaniyor çok huzursuz oluyo mecburen ayagimda sallayarak uyutuyorum uyanıyo gene ağlama mizmizlanma devam ediyor. Kolik bebekler de böyle mi oluyor acaba 3 ayı bitirdik ama sonradan mi kolik oldu acaba
3 aylik ya da 9 aylil her sekilde birakmak zor bence. Vakit gecirdikce daha da zorlasio sanirim. Bizimki de varsa yoksa kizi ve ogluna benzetio. Sut anasi gibi hissediyorum. Keske biraz empati yapabilseler. Cocugumu birakirsam bidaha alamayacakmisim gibi geliyor.2 hafta da asmam gerek bunu. Karsima alip hislerimi ve korkularimi.konusacam
Hahaha aynı kayınvalidem. Telefonum çalmış içerde. Normalde hiç umrunda olmaz kapmış getirmiş sen ver çocuğu telefonuna bak diyor. Onun kucağında ağlıyor alayım emzireyim diyorum yine mi emecek diyor. Biraz fazla sahipleniyorlar. Ama biz de onlar da alışacak bir denge kurulacak.
Canım bizim öğretmen maaşları zaten bakıcı parası kadar. Arkadaşım öğlen 2 ye kadar 1700 tl ye baktırıyor çocuğuna. Ben o yüzden ücretsiz izne ayrıldım. Annem babam kv yanımda değil. Hem işe gideceğim ordan aldığım parayı bakıcıya vereceğim hem de çocuğumdan uzak kalacağım. Çok saçma. Maddi durumunuz elverirse 2 sene ücretsiz izin düşünüyorum ben.
Canim iki hafta önce benim kızımda öyleydi atak olunca günün her ani olabiliyor sanırım. O hali bir hafta kadar sürdü. Ama şimdi akşam 6dan sonra böyle. İnşallah geçicidir. Akşam misafir falan geldiğinde hele perişan oluyoruzBenim kızımda öyle bazen gündüzde öyle oluyor mememi almak istemiyor yatıramıyorum kucakta durmuyor emzik almıyor çıldırdı mı şaştım kaldım napcağımı. İnş kolik değildir atak dur gelir geçer dört gündür böyle
Benim kızım doğduğundan beri öyle akşam 5-6 dan sonra ağlama krizi tutuyorKızlar kızım akşam 6dan sonra çok huysuzlanıyo devamli bi ağlama hali aglamazsa mizmizlaniyor çok huzursuz oluyo mecburen ayagimda sallayarak uyutuyorum uyanıyo gene ağlama mizmizlanma devam ediyor. Kolik bebekler de böyle mi oluyor acaba 3 ayı bitirdik ama sonradan mi kolik oldu acaba
Canim cok zor gercekten ki doğduğundan beri diyorsun. Peki dr a sordunmu bu durumu ne dediBenim kızım doğduğundan beri öyle akşam 5-6 dan sonra ağlama krizi tutuyor
Devamlı kucak istiyor, sık sık emmek istiyor
Ayakta veya pusette sallıyoruz sadece dalıyor derin uykuya geçmiyor
Gece 10-12 (artık onun yorgunluğuna bağlı) derin uykuya geçiyor.allahtan gece 3-4 saat emmeden uyuyor ben de dinleniyorum
Canım benim kiziminda kulağında tüyler vardı simdı biraz azalmaya başladı. doğduğunda kasları hiç yoktu diyebilirim ama şimdi çıktılar. Kulağındaki tüyler beni çok Rahatsız ediyordu, annem kilo aldıkça tüyler dökülür merak etme dedi ama yinede insan kaygilaniyor. Bence sen dr a sor ben sormayı unutmustum pişman oldum sormadigima.Günaydın kızlar biliyorsunuz 3 ayı doldurmaya yakın bir kızım var 42. Haftasında olmasına rağmen Laguna tüyleriyle doğdu omzundaki ve kolundakiler belirginliğini kaybetti ama hala dökülmediler kulağındakiler dökülüyor yalnız alnı hala aynı duruyor ve bugün dikkat ettim kaşları iyice gürleşmiş ve göz kenarlarına doğru tüyler büyümeye başlamış bebeğinde bu tarz tüylere rastlayan oldu mu Çarşamba doktor kontrolümüz var söylemeliyim mi doktora kız olduğu için çok tüylü olur diye çok korkuyorum
Benim hem oturma odasında hem de yatak odasında var başka türlü toparlanamıyoruzKızlar ben oturma odası için bi sepet aldım içine kızımın ağız bezini çıngıraklarını yeleği emzik kutusunu falan koydum ortalık toplandı iyi oldu. Benim gibi ortalığın daginikligindan muzdarip annelere duyurulur :)
Huysuzlığundan yapıyor canım,hiç bi sıkıntısı yok.Canim cok zor gercekten ki doğduğundan beri diyorsun. Peki dr a sordunmu bu durumu ne dedi
Aa bilmiyordum bunu.H hanimcikpassionete ve diğer sezeryan Doğum yapan anneler yeni biley öğrendim sezeryan Doğum yapınca kadın Doğum Dr dan toplamda 40 güne kadar rapor alabiliyormuşuz
Dr larınız ile görüşüp rapor alabilirseniz bebişlerinizle 1ay fazladan zaman geçirebilirsiniz
Üstelik maaşınızı da alabilirsiniz
Anne sütünden geçmiş. Sütü direkt değil yoğurt peynir olarak verdi. Çırpılıp pişmiş yumurta bile alerjisi olanı etkiliyor. Örneğin kek. Diyet yaptı Nedeni bilinmiyor alerjinin. Gıda alerjisinin önlenmesi için 4. Ayda ek gıda kararı alınmış diye bir şey yazıldı ya ona istinaden yazdım. Yoksa yazılanı yanlış mı anladım
Ben ıslak mendili de ılık suya batırıp sıkıp siliyorum hep. Kıyamıyorum soğuk soğuk silmeye.Canim bende temizleme pamuklarindan aldım. İlk başlarda termostaki suyla islatip kullanıyordum. Ama şimdi Çeşme suyuyla islatiyorum iyice sıkıyorum kızım rahatsız olmuyor sonuçta ıslak mendil de soğuk oluyo ıslak mendil kullansak onu ısıtacak mıyız. Bebişler rahatsız olmadıkça önemli değil bence
Ama sezaryen de ameliyat canım neticede öyle düşünme bence. Haksız yere kimseyi gasp etmiyosun. Ben ev hanımıyım eğer çalışsam faydalanırdım. Devlet kimlere ne imkanlar sağlıyor sen neden faydalanmayasın ki.Ya canim o benim.kafama takilan bi konu. Hasta degilken Raporlu aldigim para hak mi? Ben o tereddutle o paraya dokunamam
Canim niye pamuk yada temizleme pamuğu kullanmiyorsun o zamanBen ıslak mendili de ılık suya batırıp sıkıp siliyorum hep. Kıyamıyorum soğuk soğuk silmeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?