- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.641
canım bebeğime ben kendim bakıyorum ama benzer söylemler beni de rahatsız ediyor. bunun çalışmakla ilgisi yok. hatta bende ağlıyorken eşimde yada annemde susması bile huzursuz ediyor beni. ama bak güvenli bağlanma denilen şey önemli ve eğer kv bebeğine sevgiyle bakacaksa bebeğin sana da ona da bağlanması güzel birşey. hatta senin yerinde olsam çalışmaya başlamadan bi süre önce kayınvalidemi yanıma alır hem bebeğimin huyunu, bakımını gösteririm hem bebeğimin yabancılamaması için önlem almış olurdum.
O kaygılar bende de var. Kendim bakıcam bir süre. Çünkü doğumdan sonra işten çıkardılar. Ama bebeğimi eşimden başka biriyle paylaşma düşüncesi beni çileden çıkarıyor. Kayınvalidem sürekli kucağına almak istiyor, sürekli kucağında odadan odaya gezdi ilk günden beri. Çok itici geldi bana. O yüzden seni anlıyorum ama biz bu bebişlerin annesiyiz. Kendinden düşün neneni ne kadar sevsen de annenle olan bağla kıyaslanamaz. Ne olursa olsun sizin aranızda ki bağ çok güçlü ve daha da güçlenecek
Çok emdiği günler 3-4 kere yapıyor normalde 2 kere yapıyorKızlar bebisleriniz günde kaç kere kaka yapiyor?? Benim oğlum biraz fazla yapiyor alerjiden şüpheleniyoruz testler yapılıyor suanda ama merak ettim sizinkiler kaç kere yapiyor??
Ben deneme amaçlı molfix aldım hiç beğenmedim ve ortasında dikiş falan yok acaba eski modelinden mi aldım ? Bezin içi mavi dışında hayvan resimleri falan var.
Benim kızım soğuktan nefret ediyor resmen. Ben termosun içine kaynamış ılımış su koyuyorum onunla siliyorum yoksa ağlıyor :) sen de aslında o pamuk koyduğun kabı kaloriferin üzerine koysan bayağı ılık olur.Gece alt degistirme konusulmus. Bastaki zamnaalrda degistiriyordum. Ama artik degistirmiyorum. Uykusu bolunuyor. Yani zaten rahatsiz edecek kadar altina yapmissa napsamda uyumaya devam etmiyor. Arada olabiliyor. Degilse emzirip geri yatagina koyuyorum. Emzirmek icinde uyandirmiyorum. Kendi emecegi zaman kalkiyor. Gece telefonun lamabasini acarsam hemen gozunu acip tavana golgelere bakiyot ve uykusu dagiliyor. Sadece memeyi agzina vermeme yetecek kadar isigini ayarliyorum sonra kapatiyorum.
Birde altini pamukla siliyorum. Ama ne yalan soyleyeyim sizler gibi sicak suyla filan degil. Haftada bir kez pamugu kapakli bir kutuya koyuyorum. Uzerine cikacak kadar suya bastiriyorum. Fazla suyu dokuyorum. Kutunun kapagini kapatiyorum. (tupa nin kahvaltilik kutularindan )
Altibi degistirecegim zaman icinden parca parca koparip kullaniyprum. Hem pratik hem hesapli daha da onemlisi bebegimin poposu pisik olmuyot.
Pamuk soguk gibi oluyor ama en bastan boyle alistigi icin sorun olmuyor.
Canım bence bçtle düşünmen normal ama bebeğine babaannesi bakıcılardan daha iyi bakar en azından içten bir sevgiyle büyümüş olur. Benim gördüğüm duyduğum bütün kv ler bebekleri kendi taraflarına benzetiyor :) biz sanki taşıyıcı annesiz. Benim eşim bebekle konuşunca kv, aaaa babasını annesinden daha iyi dinliyor, sesine çok alışmış tanıyor vs falan diyor ben de ne alakası var babasının yüzünü akşamdan akşama gördüğü için şaşırıyor diyorum :) yok yatış şekli bile aynı babasıymış, iki lafın üçü babası kılıklı. Ben de bu durumun komikliğini eşime söyledim artık annesi o tarz bir şey söylediğimde birlikte gülüyoruz. Ha sinir bozucu mu evet. Ama yine de bakıcı mı babaanne mi kesinlikle babaanne derim ben.Arkadaslar lutfen tecrubeli anneler yardim edin bana
21 eylulde dogum yaptim 25 aralikta is basi yapmak zorundayim maddi sebeplerden oturu. Kayinvalidem evimin yakinina evini satip geldi. Kiz cocugu babaya duskun olur ayni halasi vs demesi bile beni rahatsiz etmeye basladi. Gun yaklasio kizimi nasil birakacam.diye aglama krizlerine girmeye basladim. Tuhaf bi psikolojideyim kayinvalidem beni ayiracak gibi hissediyorum. Ya da kizimin baska biriyle benim kadar bag kuracak olmasini hazmedemiyorum. Esimle. Tartisiyorum sinirliyim. Ise baslayinca alisabilecek miyim.
Canım bizim öğretmen maaşları zaten bakıcı parası kadar. Arkadaşım öğlen 2 ye kadar 1700 tl ye baktırıyor çocuğuna. Ben o yüzden ücretsiz izne ayrıldım. Annem babam kv yanımda değil. Hem işe gideceğim ordan aldığım parayı bakıcıya vereceğim hem de çocuğumdan uzak kalacağım. Çok saçma. Maddi durumunuz elverirse 2 sene ücretsiz izin düşünüyorum ben.Kizlar diyeti 3 1 hafta degil nerdeyse 1 ay denemek lazimmis. Emzirme sanati sayfasında gördüm bende. Hatta paketli gıdalarda bile peynir alti suyu varsa o bile etkiliyormus.
Ah canim inan ayni dusunceler bende var. Bende 1 aralikta basliycaktim birilerini bulup rapor aldim. Cunku biz kavusali 1 ay oldu. 2.5 aylik bebegi anneme bile birakip gidemedim. Maddi durumda bizi zorladi. Hem kredi hem bebegin ameliyat masraflari falan. Benim annem bakicak ona ragmen hep tereddut ediyorum dururmu bakabilir mi aglarmi? Anne olmak cok zor gercekten. Keske maddi kaygılar olmadan 1 Hatta 2 yasina kadar buyutsek yavrularimizi. Paran varsa ucretsiz izin al yoksa calis diyorlar. 3 aylik bebekleri kime birakcaz zaten herkesin annesi kvsi sanki yaninda bakici tut aldigin uc kurusu ona ver yani yine parasiz kal. Cok sacma paran varsa cocugunu kendin buyutursun mantigi beni cileden çıkarıyor.
Tüh yaa bir de gidip kocaman koliyle aldım :/ elimde patladı resmen.Evet cnm eski serisi yenilediler yenisinin ici yesil disinda gene hayvan resimleri var ama en barz fark ortasindaki dikisler
Benim kızım soğuktan nefret ediyor resmen. Ben termosun içine kaynamış ılımış su koyuyorum onunla siliyorum yoksa ağlıyor :) sen de aslında o pamuk koyduğun kabı kaloriferin üzerine koysan bayağı ılık olur.
Canım bence bçtle düşünmen normal ama bebeğine babaannesi bakıcılardan daha iyi bakar en azından içten bir sevgiyle büyümüş olur. Benim gördüğüm duyduğum bütün kv ler bebekleri kendi taraflarına benzetiyor :) biz sanki taşıyıcı annesiz. Benim eşim bebekle konuşunca kv, aaaa babasını annesinden daha iyi dinliyor, sesine çok alışmış tanıyor vs falan diyor ben de ne alakası var babasının yüzünü akşamdan akşama gördüğü için şaşırıyor diyorum :) yok yatış şekli bile aynı babasıymış, iki lafın üçü babası kılıklı. Ben de bu durumun komikliğini eşime söyledim artık annesi o tarz bir şey söylediğimde birlikte gülüyoruz. Ha sinir bozucu mu evet. Ama yine de bakıcı mı babaanne mi kesinlikle babaanne derim ben.
Arkadaşım 4 aylık bebeğine doktorunun önerisiyle katı gıdaya geçti. Şu anda yumurta süt turunçgiller ve bir sürü şeye yüksek derecede alerjisi var.
Arkadaslar lutfen tecrubeli anneler yardim edin bana
21 eylulde dogum yaptim 25 aralikta is basi yapmak zorundayim maddi sebeplerden oturu. Kayinvalidem evimin yakinina evini satip geldi. Kiz cocugu babaya duskun olur ayni halasi vs demesi bile beni rahatsiz etmeye basladi. Gun yaklasio kizimi nasil birakacam.diye aglama krizlerine girmeye basladim. Tuhaf bi psikolojideyim kayinvalidem beni ayiracak gibi hissediyorum. Ya da kizimin baska biriyle benim kadar bag kuracak olmasini hazmedemiyorum. Esimle. Tartisiyorum sinirliyim. Ise baslayinca alisabilecek miyim.
Iste canim bende bunu diyorum. Kendin de baksan zor bakiciya baktirsan da zor maddi acidan. Keske herkesin baktiracak biri olsa ama bu mumkun degil. Yine bizim maasimiz bircok insana gore daha iyi dusunsene asgari ucretle calisani. Bu tarz seyler desteklenmeli ama nerde.Canım bizim öğretmen maaşları zaten bakıcı parası kadar. Arkadaşım öğlen 2 ye kadar 1700 tl ye baktırıyor çocuğuna. Ben o yüzden ücretsiz izne ayrıldım. Annem babam kv yanımda değil. Hem işe gideceğim ordan aldığım parayı bakıcıya vereceğim hem de çocuğumdan uzak kalacağım. Çok saçma. Maddi durumunuz elverirse 2 sene ücretsiz izin düşünüyorum ben.
Canim gercekten alinganligimiz ustumuzde oluyor herşeye aliniyoruz bu donemde. Ben annemin bile soyledigi seylere takiyorum bazen. Kv soz konusu olunca daha da artıyordur bu durum sende. Ama inan ele teslim etmekten bin kat daha iyidir. Canı kanı sonucta. Şanslısın ki o yaninda. En azindan sevgisi ile bakacak. Takma bu tarz soylemlere sen. Hatta iliskini iyi tut ki o da bebegine iyi baksin.Bunlarin hepsi ayni model sanirim. Benim.kizim benim kopyam o konuda morali bozuldu ultrason resimlerine bakarak aa bu yatis ayni halasi deyip duruodun:) komik aslinda mantikli dusununce. Ama bu aralar mantik yok bende duygusalim ve aliniyorum uzuluyorum
bebeğim 9 10 aylıkken işe başlamayı düşünüyorum ama düş0ncesi şimdiden karabasan gibi üstümde. Babanesi bakck annem ben bakamam o kdr enerjim yok dedi. Çok kızgınım ona zaten bi de bu eklendi. Kv zatn çok seviyo ama myle böyle diil bir sevnç gösterileri ortalık inliyo. Çocuk emmese vallahi kucapıma vermicekler akbaba gibi bekliyolar. Eşime de söyledm.. Çok dolu içim doğumdn sonra kvni hareketleri zaten hrşeyi zorlaştrdı napcm bilmiyorum
Anne sütünden geçmiş. Sütü direkt değil yoğurt peynir olarak verdi. Çırpılıp pişmiş yumurta bile alerjisi olanı etkiliyor. Örneğin kek. Diyet yaptı Nedeni bilinmiyor alerjinin. Gıda alerjisinin önlenmesi için 4. Ayda ek gıda kararı alınmış diye bir şey yazıldı ya ona istinaden yazdım. Yoksa yazılanı yanlış mı anladımyumirta 8 aydan sutte 1 yastan asagi verilmiyor arkadasin 4.aydan mi baslamis vermeye ve nedenide bumuymus
Hahaha aynı kayınvalidem. Telefonum çalmış içerde. Normalde hiç umrunda olmaz kapmış getirmiş sen ver çocuğu telefonuna bak diyor. Onun kucağında ağlıyor alayım emzireyim diyorum yine mi emecek diyor. Biraz fazla sahipleniyorlar. Ama biz de onlar da alışacak bir denge kurulacak.bebeğim 9 10 aylıkken işe başlamayı düşünüyorum ama düş0ncesi şimdiden karabasan gibi üstümde. Babanesi bakck annem ben bakamam o kdr enerjim yok dedi. Çok kızgınım ona zaten bi de bu eklendi. Kv zatn çok seviyo ama myle böyle diil bir sevnç gösterileri ortalık inliyo. Çocuk emmese vallahi kucapıma vermicekler akbaba gibi bekliyolar. Eşime de söyledm.. Çok dolu içim doğumdn sonra kvni hareketleri zaten hrşeyi zorlaştrdı napcm bilmiyorum
Canim bende temizleme pamuklarindan aldım. İlk başlarda termostaki suyla islatip kullanıyordum. Ama şimdi Çeşme suyuyla islatiyorum iyice sıkıyorum kızım rahatsız olmuyor sonuçta ıslak mendil de soğuk oluyo ıslak mendil kullansak onu ısıtacak mıyız. Bebişler rahatsız olmadıkça önemli değil benceTermosa su koymakda iyi fikir. En azından her seferinde sürekli sıcak su hazırlamak için otur kalk yapmazsın :)
Alistigi icin sorun olmuyor canım. Ilk altını degistirdigimden beri öyle yapıyorum. Gerçi ilk iki hafta ıslak mendil kullandım ama onuda ceşme altında iyice yıkayıp sıkıp siliyordum. Soğuk sevmese belki kabul etmezdi . Ama bilmiyorum. Hatta ben ekstra kurulamıyorum hafif nemli takıyorum bezini.
Kalorifere filan koysam ben unuturum sürekli. Ya da ne bileyim dışarda nasıl sıcaklaştırcağım. Böyle sürüdürülebilir oluyor benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?