- 28 Ağustos 2008
- 3.068
- 5.755
- 358
- 39
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.701
Canim benim oglumda aksam 10da uyuyor. 11deydi simdi 10a cektik yavas. Salonda hamakta uyutup besigine koyuyoruz. Bizim rutinimiz gece uykusuna gecmeden yarim kundak, surekli dinlettigim muzigi. Bununla yatagins gecis yapıyoruzKızım akşam 10 ile gece 2 arası salonda ana dizinde uyuyordu. Emiyodu, uyuyunca koyup ben yatak odasında uyuyodum eşim başını bekliyodu. Sonra yer değiştiriyoduk. 2 saatte 1 emmeye kalkıyodu.sabah 8 de uyanıyodu. 1 hafta aramızda yattı ama hiç rahat edemedik eşimle, kızım çok rahattı emdi emdi uyudu ama biz ona zarar vermeyelim dedikçe sıkıştık yatakta. 2 gündür yatak odasındaki beşiğinde uyutalım diyoruz, emzirip yatırdım Dün gece uzun uykusunu hiç uyumadı ve 1.5 2 saatte 1 hep uyandı sabaha kadar. Yerini yadırgadı dedi, şimdi bu akşam da memeden uykuya geçemiyo. Hata mı ettim bilemiyorum. Yani zaten 2 aylıktan beri geceyi gündüzü ayırt ediyor, atak haftasını da geçti. Öyle uzun uzun uyuyanları duydukça nerede hata yapıyorum diyorum. Kuzenim gece mama ver uyusun diyor. Böyle uykusuz olunca yalnız da olduğuma enerjim kalmıyor. Aklımda da bir sürü mesele var hiç rahat değilim, uykusuzluk da iyice gerdi.
Memede uyumasın diyolar e tamam uyumasın, ama sallamayın da diyolar biraz mayışınca yatırın pışpışlayın. Ya ben yatırdığım gibi gözleri faltaşı gibi açılıyo uyusa bile bazen. Off valla gerçekten eskiden daha kolay büyütülüyomuş çocuk. Şimdi iyi ebeveyn olalım düzgün yetiştirelim kurallarına uygun yapalım derken ben ruhen arada sıkıştım. Hangi konuda internette araştırma yapsam makalelerde filan her şey karmaşık ve zor : ( Uzun zamandır yazıcaktım bugüne denk geldi kızlar. Fazla mükemmelliyetçimiyim bilmiyorum..
Ben de sana katılıyorum. Sonuçta hasta ya da okula gidemeyecek durumda değiliz sağlık açısından. Bence etik değil rapor almak.Ya canim o benim.kafama takilan bi konu. Hasta degilken Raporlu aldigim para hak mi? Ben o tereddutle o paraya dokunamam
Ben de çok istiyorum bakalım inşallah 2 yıla uzatabilirim iznimi.Ben a
yrıldım iki yıl oğlumda bir yaşına kadar çalışmamıştım sonra teyzesi baktı ama anne diye ilk ona söyledi ilk adımlarını o gördüşimdi iki yıl aldım ki herşeyini ben göreyim hala yazarken bile gözlerim doluyor
Ben Doğumdan beri öyle yapıyorum. Sepeti var d vitamini bez pişik kremi pamuk termos serum fizyolojik falan hepsi içinde duruyor çok rahat oluyorKızlar ben oturma odası için bi sepet aldım içine kızımın ağız bezini çıngıraklarını yeleği emzik kutusunu falan koydum ortalık toplandı iyi oldu. Benim gibi ortalığın daginikligindan muzdarip annelere duyurulur :)
Emzik almıyor ama biberon kullanıyorsunuz galiba. O da meme reddine sebep olabilir. Şuan anlattığınız şey meme reddi değil bence ama başlangıç olabilir.Merhaba benim kızım 11. Haftasindan gidiyor ve bir kaç gündür meme emmede sıkıntı yaratıyor. Memeyi verdigim halde ağlıyor ve ilk emmek istemiyor ayakta sallayarak ancak sakinleşip memeyi tutuyor. Meme reddi denilen şey bu mu yoksa geçici bir durum mudur acaba? Bunu yasayan var mı? Bu arada kızım emzik kullanmıyor hatta biberondan bile süt içmeyi sevmiyor.
Canım benim bebeğim de 2 saatte bir emiyor gece. Emme sıklığı azalana kadar eşimi başka odaya postaladım :) yatakta kızımla birlikte uyuyoruz. Memede uyutuyorum uyuyunca yerine bırakıyorum. Bıraktığım yer soğuk olursa hemen gözlerini açıyor. Ben de altına polar ya da paten battaniye seriyorum öyle daha az uyanıyor :) bence bir yerde hata yapmıyorsun. Her Bebek aynı değil, sen annesisin bebeğin ve sen nasıl rahat ediyorsanız öyle uyuyun, bakma internete sen.Kızım akşam 10 ile gece 2 arası salonda ana dizinde uyuyordu. Emiyodu, uyuyunca koyup ben yatak odasında uyuyodum eşim başını bekliyodu. Sonra yer değiştiriyoduk. 2 saatte 1 emmeye kalkıyodu.sabah 8 de uyanıyodu. 1 hafta aramızda yattı ama hiç rahat edemedik eşimle, kızım çok rahattı emdi emdi uyudu ama biz ona zarar vermeyelim dedikçe sıkıştık yatakta. 2 gündür yatak odasındaki beşiğinde uyutalım diyoruz, emzirip yatırdım Dün gece uzun uykusunu hiç uyumadı ve 1.5 2 saatte 1 hep uyandı sabaha kadar. Yerini yadırgadı dedi, şimdi bu akşam da memeden uykuya geçemiyo. Hata mı ettim bilemiyorum. Yani zaten 2 aylıktan beri geceyi gündüzü ayırt ediyor, atak haftasını da geçti. Öyle uzun uzun uyuyanları duydukça nerede hata yapıyorum diyorum. Kuzenim gece mama ver uyusun diyor. Böyle uykusuz olunca yalnız da olduğuma enerjim kalmıyor. Aklımda da bir sürü mesele var hiç rahat değilim, uykusuzluk da iyice gerdi.
Memede uyumasın diyolar e tamam uyumasın, ama sallamayın da diyolar biraz mayışınca yatırın pışpışlayın. Ya ben yatırdığım gibi gözleri faltaşı gibi açılıyo uyusa bile bazen. Off valla gerçekten eskiden daha kolay büyütülüyomuş çocuk. Şimdi iyi ebeveyn olalım düzgün yetiştirelim kurallarına uygun yapalım derken ben ruhen arada sıkıştım. Hangi konuda internette araştırma yapsam makalelerde filan her şey karmaşık ve zor : ( Uzun zamandır yazıcaktım bugüne denk geldi kızlar. Fazla mükemmelliyetçimiyim bilmiyorum..
Canım benim kızımda öyleydi...bize gavıscom niye bi ilaç verdi.Canım benim kızım da çok kusuyor.emdikten sonra önce süt kusuyor sonra peynir gibi kusuyor.özellikle gündüzleri uykusundan uyanıyor.senin kızın nasıl kusuyor? Ne ilacı verdi?
ben de oğlumu 1-2 kere beşiğine bıraktım ilk günler hiçç içim rahat etmedi sanki onu yalnız bırakmısım gıbı oldu hemen kalkıp geri aldım yanıma ben iç sesimi dinledim ve biraz daha yanımda tutacagım daha yenı yenı dunyaya alısmaya başladıgını farkedıyorumCanım benim bebeğim de 2 saatte bir emiyor gece. Emme sıklığı azalana kadar eşimi başka odaya postaladım :) yatakta kızımla birlikte uyuyoruz. Memede uyutuyorum uyuyunca yerine bırakıyorum. Bıraktığım yer soğuk olursa hemen gözlerini açıyor. Ben de altına polar ya da paten battaniye seriyorum öyle daha az uyanıyor :) bence bir yerde hata yapmıyorsun. Her Bebek aynı değil, sen annesisin bebeğin ve sen nasıl rahat ediyorsanız öyle uyuyun, bakma internete sen.
Suanda yumurtayı hiç yemiyorum içinde yumurta olan birşey de yiyemiyorum canim. Eğer öyle bir şüphen varsa doktorunuzla konuştuktan sonra alerji bölümüne sevk iste canim bence. Ben baştan bilseydim bunu sevk isterdim.Canim sadece yumurta sarisi mi yemiyceksin yoksa tamamen yasakmi yumurta. Ben de yarin diycem bakalim doktora. Bu durumda rota asisi da olmuycak demi?
Canim zaten direk alerji bolumunde yaron randevumuz. Bagisiklik sistemi yetmezliginden şüphelendikleri icin takipteyiz. Yarin bunu da dile getircem bakalim.Suanda yumurtayı hiç yemiyorum içinde yumurta olan birşey de yiyemiyorum canim. Eğer öyle bir şüphen varsa doktorunuzla konuştuktan sonra alerji bölümüne sevk iste canim bence. Ben baştan bilseydim bunu sevk isterdim.
Eksik cvp vermişim evet rotayı yaptırmadık canim sanırım yapılmayacakCanim sadece yumurta sarisi mi yemiyceksin yoksa tamamen yasakmi yumurta. Ben de yarin diycem bakalim doktora. Bu durumda rota asisi da olmuycak demi?
Alerjisi olan bebekleri cok etkiliyor canim bu aşı ondan sordum.Eksik cvp vermişim evet rotayı yaptırmadık canim sanırım yapılmayacak
Yarın gelişen sureci banada yazar misin canim. Bize tahlil ve tanıyı çocuk doktoru yapti alerji bölümünde nasıl bir yol izliyorlar merak ettim.Canim zaten direk alerji bolumunde yaron randevumuz. Bagisiklik sistemi yetmezliginden şüphelendikleri icin takipteyiz. Yarin bunu da dile getircem bakalim.
Evet canim öyleymiş onu bende okudum ancak alerjisi olduğunu bilmeden yaptıran ve ikinci dozdan önce alerji tanısı koyulan çok bebek okudum. Çoğunda şükür ters birşey olmamış ama ihmal edilecek bir durum değil tabi kiAlerjisi olan bebekleri cok etkiliyor canim bu aşı ondan sordum.
Biz de aynısıyız yatma saati kriz saati. Kucağıma aldığım an başlıyor ağlamaya ve sinirden memeyi de tutamıyor iyice sinirleniyor. Eşime veriyorum slingde gezdiriyor 2 saat sonra uyuyor. Dün gece 00.50 de uyudu deli oldum.Kızlar biz gece hiç uyumuyoruz. Yatma vakti gelince ağlama krizleri başlıyor.. babası evin içinde kucakta gezdiriyor sürekli, uyumak mümkün değil
Evet bence degenel anlamda eylül bebekleri durulmaya ve uyum sağlamaya başladılar galiba fazla gaz şikayeti gelmemeye başladı ben mi yanılıyorum
sanli bebekler daha çok uyumaya başladılar değil mi kızlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?