- 14 Mart 2017
- 1.285
- 2.222
- 53
- 36
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.721
Anladım canım geçmiş olsunCanim biz geçen ay ishal olduk ishalden önce günde 2 yada 3 kere kaka yapan oğlum ishalden sonra hep 5 6 kere yapar oldu bende alerjiden şüphelendim doktorla konuştum ve tahlil yaptırdık canim. Basından beri bu şekilde olsa normal diye düşünürdüm ama ishalden sonra olunca şüphelendim.
Canım elimizde olan bişey değil kızımda çok çektim dediğin gibi mükemmel olsun dedikçe batıyor odası temiz güzel düzeni olsun dedikçe kızım uyumamıştı 2 sene sonra düzeldi hala sabahları 8 30 dan fazla yatmaz :) şimdi oglum da meme de uyuyo aynı yataga koyunca gözler acılıyorr pıs pısa kanmıyor .. gerçi kızımda meme de uyuyor du memeyi kestim 22 ayda hiç bişey yemediği için gelişimi iyiydi ama beni bitiriyordu sonra beşiğine koyup yanında durdum 1 gün biraz agladi hemen alıştı kendi uygulama bu uygulama kücükken hangi ayda baslıyorsa denemek istiyorum çok rahat bişeyKızım akşam 10 ile gece 2 arası salonda ana dizinde uyuyordu. Emiyodu, uyuyunca koyup ben yatak odasında uyuyodum eşim başını bekliyodu. Sonra yer değiştiriyoduk. 2 saatte 1 emmeye kalkıyodu.sabah 8 de uyanıyodu. 1 hafta aramızda yattı ama hiç rahat edemedik eşimle, kızım çok rahattı emdi emdi uyudu ama biz ona zarar vermeyelim dedikçe sıkıştık yatakta. 2 gündür yatak odasındaki beşiğinde uyutalım diyoruz, emzirip yatırdım Dün gece uzun uykusunu hiç uyumadı ve 1.5 2 saatte 1 hep uyandı sabaha kadar. Yerini yadırgadı dedi, şimdi bu akşam da memeden uykuya geçemiyo. Hata mı ettim bilemiyorum. Yani zaten 2 aylıktan beri geceyi gündüzü ayırt ediyor, atak haftasını da geçti. Öyle uzun uzun uyuyanları duydukça nerede hata yapıyorum diyorum. Kuzenim gece mama ver uyusun diyor. Böyle uykusuz olunca yalnız da olduğuma enerjim kalmıyor. Aklımda da bir sürü mesele var hiç rahat değilim, uykusuzluk da iyice gerdi.
Memede uyumasın diyolar e tamam uyumasın, ama sallamayın da diyolar biraz mayışınca yatırın pışpışlayın. Ya ben yatırdığım gibi gözleri faltaşı gibi açılıyo uyusa bile bazen. Off valla gerçekten eskiden daha kolay büyütülüyomuş çocuk. Şimdi iyi ebeveyn olalım düzgün yetiştirelim kurallarına uygun yapalım derken ben ruhen arada sıkıştım. Hangi konuda internette araştırma yapsam makalelerde filan her şey karmaşık ve zor : ( Uzun zamandır yazıcaktım bugüne denk geldi kızlar. Fazla mükemmelliyetçimiyim bilmiyorum..
Simdi gordum yazdigini ve bitmis halbuki cok ihtiyacim vardi :)) gerci instagramda baldan anne diye bir hesap var uyku ile ilgili guzel seyler paylasiyor hatta yorumlarda artik bebegim sayenizde uyuyor tarzi cok geri donus goruyorum. Denemeyi dusunuyorum bazilarini.Kızlar tv 360 da uykusuz anne kalmasın kitabının yazarı var. Faydalanacagimiz bilgiler verecektir
Okudugum kadariyla anne sutu alip almamasiyla ilgili degil alerjiye yatkinligiyla ilgilianne sütü almayan bebekleri zaten 4.ayda ufak ufak ek gıdaya geçiren doktorlar var. yiğenimde öyle yapıldı mesela. ama anne sütü alan ve hiçbir problemi olmayan bebekleri zaten geçirmezler diye düşünüyorum.
Alerjisi olan bebekler icin alerjen gidalarin tek tek denenerek 6 ay sonrasinda baslanmasi bilgisi var canimama alerjen bebkse erken katı gıdaya geçiş daha zor olmaz mı?
Erken gectigi icin mi ?Arkadaşım 4 aylık bebeğine doktorunun önerisiyle katı gıdaya geçti. Şu anda yumurta süt turunçgiller ve bir sürü şeye yüksek derecede alerjisi var.
Ben de aslinda seninle ayni dusunuyorum ama gec kalmaktan da korkuyorum cunku yemek yemeyen bebek cok zor oluyor. Gerci sut devam ederse sıkınti olmaz yine bakalim nasip gunler bizi bekliyor :)Bence herkese her anneye her bebege uyacak bir yaklasim degil. Hrr bebek bir degil ki. Hepsinin kilosu. Aldigi anne sutu. Yemege yaklasimi. 4.ay demek 5.ay demek bana mantikli gelmiyor.
Benim.icin kistas bebegin en azindan mama sandalyesine oturacak kadar kendi kendine oturmayi ogrenmis.olmasi ve biz sofradayken yanjmizda oldugunda yiyeceklere karsi ilgi gostermesi.uzanmasi istemesi vs filan. Yani bebegin belirlemesi taraftariyim. Ki 4 ay bence erken.
Yok biberonu 1 - 2sefer denedik. Ben cok yorgun oldugumda sağıp eşime vermistim öyle. Bir kerede anneme bırakmıştım o kullanmıştı. Daha doğrusu ikisindede bebek biberonu sevmemiş ve kaşıkla içirmişlerEmzik almıyor ama biberon kullanıyorsunuz galiba. O da meme reddine sebep olabilir. Şuan anlattığınız şey meme reddi değil bence ama başlangıç olabilir.
Beşiğine koymaya devam et canım hep aynı saatte doyurup yatırırsan bir süre sonra alışır. 2 hafta falan zorlanırsın ama inatla yaparsan vazgeçip alışacaktır mutlaka. Uyku arkadaşını dene bir de. Bu aylarda uyku arkadaşıyla tanışma zamanıymışKızım akşam 10 ile gece 2 arası salonda ana dizinde uyuyordu. Emiyodu, uyuyunca koyup ben yatak odasında uyuyodum eşim başını bekliyodu. Sonra yer değiştiriyoduk. 2 saatte 1 emmeye kalkıyodu.sabah 8 de uyanıyodu. 1 hafta aramızda yattı ama hiç rahat edemedik eşimle, kızım çok rahattı emdi emdi uyudu ama biz ona zarar vermeyelim dedikçe sıkıştık yatakta. 2 gündür yatak odasındaki beşiğinde uyutalım diyoruz, emzirip yatırdım Dün gece uzun uykusunu hiç uyumadı ve 1.5 2 saatte 1 hep uyandı sabaha kadar. Yerini yadırgadı dedi, şimdi bu akşam da memeden uykuya geçemiyo. Hata mı ettim bilemiyorum. Yani zaten 2 aylıktan beri geceyi gündüzü ayırt ediyor, atak haftasını da geçti. Öyle uzun uzun uyuyanları duydukça nerede hata yapıyorum diyorum. Kuzenim gece mama ver uyusun diyor. Böyle uykusuz olunca yalnız da olduğuma enerjim kalmıyor. Aklımda da bir sürü mesele var hiç rahat değilim, uykusuzluk da iyice gerdi.
Memede uyumasın diyolar e tamam uyumasın, ama sallamayın da diyolar biraz mayışınca yatırın pışpışlayın. Ya ben yatırdığım gibi gözleri faltaşı gibi açılıyo uyusa bile bazen. Off valla gerçekten eskiden daha kolay büyütülüyomuş çocuk. Şimdi iyi ebeveyn olalım düzgün yetiştirelim kurallarına uygun yapalım derken ben ruhen arada sıkıştım. Hangi konuda internette araştırma yapsam makalelerde filan her şey karmaşık ve zor : ( Uzun zamandır yazıcaktım bugüne denk geldi kızlar. Fazla mükemmelliyetçimiyim bilmiyorum..
Canim bizde tek belirti kaka ve yuzunde kizariklik vardi. Soyledim doktora tesaduf orda tuvaletini yapti. Doktor bezine bakti yok dedi bu sümüksü degil dedi. Yuzunu de normal dedi. Yani alerji ile ilgili bir sey yapilmadi test falan. Zaten bizim ameliyattan dolayi suan rota asisi yaptiramiyoruz.Yarın gelişen sureci banada yazar misin canim. Bize tahlil ve tanıyı çocuk doktoru yapti alerji bölümünde nasıl bir yol izliyorlar merak ettim.
Canim ben izledim 4.5 5 aydan önce uyku eğitimine pek olumlu bakmıyormus hatta bu sure zarfinda kucaginiza hafif hafif sallayabilirsiniz dediSimdi gordum yazdigini ve bitmis halbuki cok ihtiyacim vardi :)) gerci instagramda baldan anne diye bir hesap var uyku ile ilgili guzel seyler paylasiyor hatta yorumlarda artik bebegim sayenizde uyuyor tarzi cok geri donus goruyorum. Denemeyi dusunuyorum bazilarini.
Bakmak isteyen olursa Hesap şu;
https://www.instagram.com/baldan_anne/
Deneyen olursa deneyimlerini yazar mi
Sallama işi tamam da sonrasinda yatagina koydugumda uykuya devam ettirebilme knusunda basarili olamiyorumCanim ben izledim 4.5 5 aydan önce uyku eğitimine pek olumlu bakmıyormus hatta bu sure zarfinda kucaginiza hafif hafif sallayabilirsiniz dedi
4 aydan sonra uyku eğitimi verebilirsiniz diyorlarCanım elimizde olan bişey değil kızımda çok çektim dediğin gibi mükemmel olsun dedikçe batıyor odası temiz güzel düzeni olsun dedikçe kızım uyumamıştı 2 sene sonra düzeldi hala sabahları 8 30 dan fazla yatmaz :) şimdi oglum da meme de uyuyo aynı yataga koyunca gözler acılıyorr pıs pısa kanmıyor .. gerçi kızımda meme de uyuyor du memeyi kestim 22 ayda hiç bişey yemediği için gelişimi iyiydi ama beni bitiriyordu sonra beşiğine koyup yanında durdum 1 gün biraz agladi hemen alıştı kendi uygulama bu uygulama kücükken hangi ayda baslıyorsa denemek istiyorum çok rahat bişey
Biz de aynısıyız yatma saati kriz saati. Kucağıma aldığım an başlıyor ağlamaya ve sinirden memeyi de tutamıyor iyice sinirleniyor. Eşime veriyorum slingde gezdiriyor 2 saat sonra uyuyor. Dün gece 00.50 de uyudu deli oldum.
Benimki de yan dönmeye başladı canımArkadaşlar bebeği dönen var mı benimkini yüz üstü yatırdım hiç sevmediği bir yatış şekli olduğu için zorlaya zorlaya döndü çok şaşırdım koltuğa yatırıyordum bir daha yalnız bırakmam
Bana da bir arkadasim tavsiye etti,buraya yazacaktim hatta sen benden once davranmissin:)bende takibe basladim bakalim ise yarayacak mi:)Simdi gordum yazdigini ve bitmis halbuki cok ihtiyacim vardi :)) gerci instagramda baldan anne diye bir hesap var uyku ile ilgili guzel seyler paylasiyor hatta yorumlarda artik bebegim sayenizde uyuyor tarzi cok geri donus goruyorum. Denemeyi dusunuyorum bazilarini.
Bakmak isteyen olursa Hesap şu;
https://www.instagram.com/baldan_anne/
Deneyen olursa deneyimlerini yazar mi
Bizim kilo alimlaimiz da bu sekilde oldu ilk ay 500 2.ay 800 gram aldi. Doktorumuz 2. Ay da 500 alsaydi degerlendirmemiz gerekirdi ama suan yapilmasi gereken bisey yok mama takviyesine de gerek yok dedi. Saglikliysa kiloyu cok dert etmemek gerek benceMerhabalar ben ekim annesiyim benim durumumda olan bebeği az kilo alan ve sonradan toparlayan oldu mu? Bugün 2aylık oldu bebeğim. Doğum kilomuz 4000g 1.ay 4400g 2.ay 5180g oldu. Boyu 60cm. Israrla mama vermiyorum aç kalmıyor bence bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?