- 28 Ağustos 2008
- 3.068
- 5.755
- 358
- 39
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.381
Canım geçmiş olsun görüp göreceğiniz bu olsun. Hemen hemen her bebek düşüyor ama kafasını çarptığı için hastaneye götürdüğünüz iyi olmuş.Kızlar bebeğim bu akşam pusetten düştü. Kaloriferin önüne koymuştum dayalıydı. Baktım perde rahatsız ediyor biraz öne çekeyim dedim, mutfaktayız bu arada, sofrayı kurana kadar dursun biraz daha ben bunu demeye kalmadı arkaya doğru bir attı kendini petekle puset arasında kaldı çarptı başı aklım çıktı yerde olmasına rağmen. Arabamızı da ödünç vermiştik komşu götürdü hastaneye Allah bin kez razı olsun. Ben mi fazla panik yaptım küçük diye bilmiyorum doktor bişey yok dedi, sadece gece arada uyandır ağlıyorsa sorun yok gözlerine bak dedi. Kayarsa hemen gelin dedi ama ciddi bi durum yok dedi. Defalarca öpüp özür diledim miniğimden büyüyüp habire düşüp ettiği zaman napıcam ben. Takıntılı çocuğu darlayan bi anne olmak istemiyorum.. Bebeğim mışıl muşul uyuyor 3 saattir ben uyuyamadım..
Canım yanlış hatırlamıyorsam Anadolu yakasında oturuyordun. Hangi hastane ve Dr gidiyorsun? Memnun musun?Canim kotu olarak degerlendime...
Biz dktorlarin her dediklerini dert edecek durmdayiz cunku ilk anneligimiz ve cok hassasiz. Ama soyle bir durum var ayni hastaneden iki dktor bile ayni bebek icin tam zit yorunlar yapabiliyor ki bizde oldu :) birisi cok iyi kilo aliyor hersey yolunda dedi 1 hafta snra digeri cook az kilo almis diger aya bakip degerlendirmemiz gerek dedi...
Boy ve kilo konusunda (kilosunda azalma veya 1 ay gibi bi surecte 100 gram kadar az almasi disinda) bebegimizin keyfi yerinde gelisimi nomaal hizda ise biraz esnek olmaliyiz sanki.
Ayrica iyi ve yolunda giden seyleri dusunup mutlu ol cunku biz hastanede yatarken o igneler ilaclar hastane ortami bambaska dusncelere sevkediyor insani ve o zamanlar sadece iyilessin de (en sikayetci oldugum uyku konusudur) hic uyumazsa uyumasn ben basinda her gece beklerim dedim.
Uzun oldu ama demem o ki bu kadar guzel sutun varken bebegin mutlu huzurluyken doktorlarin her dedigini bu kadar onemseme boy kilo knusunda. Bir de sut annesin :))
Bu arada kusuyor dedikten sonra o yuzden kilo alamistir demesi de tuhaf cunku senin bebegin ilk gunden beri cok kusuyor ama gayet iyi kilo aliyor. Giderek daha az kilo almasi normal demeliydi sana.
İcini ferah tut hersey yolunda bence
Benimki daha önce dediğim gibi yüz üstü yatarken poposunu havaya kaldırıp yana dönmeye başladı 2 gündür. Bir de tespih verdim eline onu salladı. Hareketleri bilinçli yapmaya başlıyorlar bence. Zaten 14. Hafta sıçramasında da öyle söylüyor. Yalnız bu sıçarama 5 hafta sürüyormüşbebek arabasında dikilmeye zorluyor kendini çok ısrarcı ne yapsak bilemiyorum daha dik mi oturtmaya başlamalıyız anlayamadım annem hayır daha erken yapma diyor
bugun oğlum babasının kucagındayken babası çağır elını uzat gel de dedi ilk defa yaptım bana dogru geliyor değişimler başladı iletiim güçleniyor
dün 2 defa denedim elime corap aldım yaklastırdım al oğlum dedim bekledım bakalım bilinçli tutacakmı diye 2 defada aldı çorabı elimden internete baktım bunun için erken görunuyor ama bilinçli tutmaya başladığınjı farkediyorum ben
senin kızında ne gibi gelişmeler var canım ?
Piyano kismini tekmelemiyor mu? Bizimki bir yandan tekmelerken diger yandan ustten asilan oyuncaklarla konusuyor :) yuzustuyse hiic durmuyor hatta sadece oyun halisinda degil hicbir yerde sevmiyor yuzustu durusu.Kızlar kızıma gelen kıyafetleri değiştirip yerine piyanolu oyun halısı aldık
Piyanosuyla fazla ilgilenmiyor hatta çabuk sıkılıyor. Hoşuna mı gitmedi daha ufak mı anlayamadın
Ama Halıya ters yatırınca gayet güzel oynuyor.20 dk kadar tek başına oynuyor.
Canim biz atasehir memorial de Erdem Bey e gidiyorduk. Ama bu rsv virusunden 3 gun hastanede yattik ya o zaman kendisi izindeydi aksam nobetci olan doktor Nesrin hn ilgilendi ve bastan beri o gordu diye simdiye kadarki takiplerini de o yapti.Canım yanlış hatırlamıyorsam Anadolu yakasında oturuyordun. Hangi hastane ve Dr gidiyorsun? Memnun musun?
Benim kızım da geçen hafta 3-4 saat memede kalarak uyudu ve emdi. O emdikçe sütüm arttı. Şimdi o kadar emmiyor ama bu sefer de memelerim sertleşiyor hemen. Bence de en iyi süt artıran şey sık sık emzirmekArkadaslar süt nasıl artar tecrübe etmiş oldum. Kesinlikle düzenli pompa ben haftaya işe baslıyorum bebeğime stok yapayım diye sağmaya basladım sagdıkca da artar oldu. Bebeğim doyuyor üstüne ort 200 250 ml süt saklayabiliyorum. Bu arada hamilelikte aldıgım kilo 16 verdiğim bugun itibari ile 15
Canim burnu hasta olmasa bile surekli acik olmasi gerektigi icin doktor bize hergun serum fiz. Sıkın demisti. Tabi dolu olunca sıkp birakamiyorsun sonrasinda cekmen de gerek. Ben suan sabah aksam yapiyorum.Kızlar dün bebeğimi banyo yaptırdıktan sonra üşüttüm galiba. Geniz akıntısı var uyurken ve emerken tıkanıyor. Çok huysuzlandı. Bir tavsiyeniz var mı ?
Canım burnu tıkalı değil geniz akıntısı var. Serum fizyolojik geniz akıntısını giderir mi ki ?Canim burnu hasta olmasa bile surekli acik olmasi gerektigi icin doktor bize hergun serum fiz. Sıkın demisti. Tabi dolu olunca sıkp birakamiyorsun sonrasinda cekmen de gerek. Ben suan sabah aksam yapiyorum.
Kızlar bebeginizi ne sıklıkla yikiyorsunuz . Kıs ayı olduğu için korkuyorum yardımcı olyrmydunuz yikadiginiz oda kaç derece oluyor
A ben burnu diye anlamisim :) kesin bi bilgim yok geniz icin ama ordaki akintiyi da yumusatacagini dusunuyorum.Canım burnu tıkalı değil geniz akıntısı var. Serum fizyolojik geniz akıntısını giderir mi ki ?
D Deromm canim ben de2 günde 1 yıkıyorum odada ufo açıyorum digital dereceye göre normalde ev 24 derece ufo açınca 26 27 oluyo şimdilik bi sıkıntı yaşamadık
Benim kızım da geçen hafta 3-4 saat memede kalarak uyudu ve emdi. O emdikçe sütüm arttı. Şimdi o kadar emmiyor ama bu sefer de memelerim sertleşiyor hemen. Bence de en iyi süt artıran şey sık sık emzirmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?