- 18 Ocak 2017
- 416
- 779
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.661
Ben ayak tırnaklarını hiç kesmedim. İlk 5 ay kesmemek gerek diye duydum. Batık olabiliyormuş.
Carsamba gunu 3 ay olacak,olmadim ben..2.ayda dr gitmistik kontrol icin,ultrasonla baktiginda adet olacak gibi durmuyorsun demisti..emzirmek baskiliyormus..6 ay,1 yil bile olmauabilirsin demistiKizlar dogumdan sonra adet oldunuzmu
İlk kez duydym ben de..ama kesmedim bende henuz..eller cok cabuk uzuyorda ayaklar uzamiyor..Ben ayak tırnaklarını hiç kesmedim. İlk 5 ay kesmemek gerek diye duydum. Batık olabiliyormuş.
Olmaz canım. Ayak tırnaklarıyla kendilerini çizme ihtimali olmadığı için belki de gereksiz diyorlardır.Nasıl yaniiiiihiç duymadım öyle bişey, daha bugün kestim çok uzamıştı ama. İnşallah olmaz batık falan
Valla ayşe önerden duydum ceyda düvenciyle videosunda diyordu. Ben de gerek duymadım uzamadı.İlk kez duydym ben de..ama kesmedim bende henuz..eller cok cabuk uzuyorda ayaklar uzamiyor..
Canım Öğretmen miydin sen ?Kızlar 6 ay ücretsiz izin aldım yıllık izinlerimi de kullanınca Temmuz’a kadar kızıma ben bakacağım
Huggies in 1-2 numarası ile diğer numaraları aynı mı ? Ben 1 ve 2 numara kullandım en başından beri ama 3 numara yenidoğan serisi değil. Farklılık var mı merak ediyorum.huggies denedım gayet ıyı
molfix iyi değil
prima 5 yıldızda iyi
15-20 günlükken çıkardım. Bence çıkarmalısın bebeğin farklı dokudaki nesnelere dokunması iyi olur beyin gelişimi açısından. Eldivenle dünyayı keşfedemez ki.bebeklerinizin eldivenlerini ne zaman cikardiniz hanimlar? oglum 3.ayini bitirdi dun ben yaninda durmayacaksam cikaramiyorum yuzu harita gibi oluyor :-(
Baktırıyorum hoşuna gidiyor gülüyor. Bizim de amma çok batıl inancımız varmış millet olarak:)Kizlar bebislerinizi aynaya baktiriyormusunuz?
Ben baktiriyorum,hosuna da gidiyor ama gecen eve gelen biri baktirma dedi,oyle bir batil inanc varmis,ilk kez duydum ben.
Batil inanc deyip geciyorum ama ister istemez insanin kafasinda da soru isareti olusuyor.siz ne dusunuyirsunuz bu konuda?
Kizim 3 aylik daha kesmedim. Kural old bilmiodum uzamadi cunku.Nasıl yaniiiiihiç duymadım öyle bişey, daha bugün kestim çok uzamıştı ama. İnşallah olmaz batık falan
@iiz sleepy de deneyin ucuz ve cok guzelHuggies in 1-2 numarası ile diğer numaraları aynı mı ? Ben 1 ve 2 numara kullandım en başından beri ama 3 numara yenidoğan serisi değil. Farklılık var mı merak ediyorum.
N nezesali benimki 3 aylik 1 haftadir takmiyorum. Doktor 2. Ay kontrolunde tak eldiven demisti yuzu kaniyordu. Su 1 haftadir cizmiyor elini emiyor bisiler yapio. Ben de elini kesfetsin diye takmiodum.taa ki doktor tak diyene kadar15-20 günlükken çıkardım. Bence çıkarmalısın bebeğin farklı dokudaki nesnelere dokunması iyi olur beyin gelişimi açısından. Eldivenle dünyayı keşfedemez ki.
Uyumayanı uyutamazsın arkadas 9 da yatırıp 12 de emziriyormus onun için yazmıştım ilk 5 saat önemli diye elimizde olsa bende erkenden uyuturdum:)valla benim ikisi de hayatta 4-5 saat kesintisiz uyumadı hele ilki 45 dk da bir kalkıp emerdi bu da 2 saatte bir uyanıp emiyor istisnasız. ilkinin fiziksel gelişimi iyi çok şükür Allaha emanetler artık uyumayan çocuğu 4-5 saat kesintisiz nasıl uyutalım?
Şiiiiş diye ses çıkartıp ufak ufak sırta vurup yada hafif sallayp bazen uykuya dönüyor dönmezse emziriyorum bndeAy ağlarken nasıl emzirmeden geri uyutucaz ki
İnşallah canım yoksa akşam insan çok yoruluyor 11 den snra uyuyunca insanda hal kalmıyor valla evi toplamayaHer gece inatla aynı saatte aynı şekilde uyutmaya devam et canım 2 hafta gibi bir sürede alışıyorlar biraz zor oluyor ama sonuçta inatları kırılıyor :)
Yok canım özel sektörde çalışıyorum,mühendisimCanım Öğretmen miydin sen ?
Açlık ağlaması farklı oluyor o şekilde ağlamıyordu emziği verince biraz pış pış yapınca geri uyumaya başladı öyle farkettim canım birkaç gece o şekilde yapmaya devam edince alıştıNasıl hallettin bu durumu canım
Bizimki de çok direndi canım bende 2-3 hafta falan devam ettim alıştı ama her bebek farklı işte. İyi ki alıştı işe başladım şimdi uyku konusunda rahatım en azındanAy ben 15 gün direndim ama yok olmadi. Simdi akışına bıraktım
Aynen canın çok zor oluyor bir de çalışmaya başladım ben o yüzden uyku konusunda rahat ediyorum uykumuzu alıyoruz en azından inşallah senin bebişte bir düzen oturturİnşallah canım yoksa akşam insan çok yoruluyor 11 den snra uyuyunca insanda hal kalmıyor valla evi toplamaya
Ay 2 saate bir olsa yarabbi şükür diçem ya bende tamamıyla Bebeğim neyi istiyorsa o şekilde hareket ediyorum
Iyiyiz canim allaha şükür. Bu hafta 3 aylik kontrolümüz var bakalim. Kalp kontrolleri simdilik 2 ayda bir. Huysuzluklari azaldi ya ayi ile alakali ya gazi azaldi yada hamaktan. Bugunumuze şükür. Sizde durumlar iyi anladigim kadariyla. Uyku egitimi konusunda bende ayni fikirdeyim. Cok okudum ama çocuklar fabrika ürünü degil her cocuk ayni olmuyor hepsinin kendi micazi var. Bizimki grc uyuyor ama gec uyaniyor mesela. Simdilik karari ona biraktim. Sonra tekrar bakariz bu duruma. Cunku tum rutinleri erkene ceksemde degismedi durum.
Kizlar bebislerinizi aynaya baktiriyormusunuz?
Ben baktiriyorum,hosuna da gidiyor ama gecen eve gelen biri baktirma dedi,oyle bir batil inanc varmis,ilk kez duydum ben.
Batil inanc deyip geciyorum ama ister istemez insanin kafasinda da soru isareti olusuyor.siz ne dusunuyirsunuz bu konuda?
Kızlar bazen çok kaygılanıyorum bebeğime iyi bakabiliyor muyum diye. En ufacık bir şeyde kendimi suçluyorum. Ufacık bir canın neredeyse tüm sorumluluğunun bende olması korkutuyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?