- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.681
Yok canım özel sektörde çalışıyorum,mühendisim
Özelde en fazla 6ay ücretsiz izin alabiliyorsun
İşin kötüsü eşimin üzerinde çok yük var. Yoğun çalışıyor. Mesaiye kalmak zorunda. Babasının tedavisi ile ilgileniyor. İki evin sorumluluğu onda. Bu yüzden ona hiç bir şey diyemiyorum. Büyük zevkle bakıyorum bebeğime ama şu hasta olur mu benim yüzümden korkusu düşürür müyüm zarar verir miyim düşünceleri sarıyor bazen. İlk bebek olması belki buna sebep oluyorcanım ben saat kurup yapmadım şansım o ki bebeğim kendi istiyor o şekilde. Ama gündüz çok sık emiyo biraz zor oluyo benim için bişeye yetişemiyorum..
oh maşallah Kaan bebeğe inşallah daha da iyi olur cnm. Bizde iyi yani mutsuz bir bebek değil ama aşırı sosyal, simdi oturamıyo ya, yatar pozisyonda da durmuyo. Ya gezicek ya anakucağında etrafı görecek. Dogdugundan beri böyle çevreyle fazla alakalı, illa konusucaksın kendi kendin e uzun süre bakınmıyor. Belki normaldir.diycem ama 4 aylık durdugu yerde duran bakınan çok bebek gördüm. O kıpırdaklıktan pusetten bile düştü işte
biz booool bol bakıyoruz, önemliymiş bakması kitapts okumuştum. Ama birinin ak dediği diğeri kara diyebiliyo. Geç konusma olacağını sanmam ben, çok gülüyo eğleniyo çünkü. Bizim her gün 1 2 seansımız var bu şekilde.
al benden de o kadar, eşim de neden sürekli bu şekilde soruyosun diyo. yardım ediyorum üstelik sana diyo. Ama öyle değil işte, dün akşam işim vardı biraz evde. Emzirdim verdim, pusete koydu oyaladı biraz sıkıldı hanımefendi sonra kucağa aldı ağlıyo tamam artık diyo bana. Sabah da aynı şekilde. En sonda patladım e bu çocuk bütün gün böyle? Oyala yani işte ben de mucizevi bişey yapmıyorum, toksa emzirmiyorum zaten yani. Ya da davranış şekli ay doğru mu yapıyorum yanlıs mı, herseyi bizde. Babalar da bize soruyor kolaylarına geliyor. Diyorum eşime de aç azcık oku araştır büttün gün haber sosyal medya okuma.
MaşaAllah Bebişine canım.Merhaba kızlar 3.ay kontrolümüzü yaptık,rota aşımızı da olduk.kızım 5,5 kg olmuş.bu ay 700gr almış boyu da 60 cm.dr gayet iyi gelişimi de normal dedi.
Kaşlarında,alnındaki saçlarında ve kulak arkasında sarımtraklık var ve kulak arkasında kabuklar var.dr dışardan bişeye (toz gibi) alerjisi var dedi.alerji damlası ve krem verdi. burun etleri şiş, alerji de yapar dedi.
Bizden haberler bu kadar,herkese iyi haftasonları
Ne güzel iyi haberlerle gelmişsiniz. Şu alerjiler başa bela. Birçok çocukta var artıkMerhaba kızlar 3.ay kontrolümüzü yaptık,rota aşımızı da olduk.kızım 5,5 kg olmuş.bu ay 700gr almış boyu da 60 cm.dr gayet iyi gelişimi de normal dedi.
Kaşlarında,alnındaki saçlarında ve kulak arkasında sarımtraklık var ve kulak arkasında kabuklar var.dr dışardan bişeye (toz gibi) alerjisi var dedi.alerji damlası ve krem verdi. burun etleri şiş, alerji de yapar dedi.
Ay bizimki fena alışmış ışığa. Bende duydum bunu, bir gece denedim ama bizimki karanlıkta gözlerini kocaman açıyor. Korkuyor galiba çırpınıyor uyutamıyorum. Uyutup kapattım anında gözler açıldı.Kızlar gece lambası kullanıyorduk bebeğim uyurken. Ama karanlıkta uyuması gerekliymiş. Melatonin hormonu karanlıkta salgılanıyormuş. Bağışıklıktan büyümeye kadar çok önemli bir hormon Melatonin. İki gecedir kullanmıyoruz artık. Size de söylemek istedim
Canım biz hep karanlıkta uyuduk başta lazım oldukça telefndn acıyordum artık ısık lazım olmuyor ben kendim ısıkta uyuyamıyorum bebekken alışmaları en güzeli hemKızlar gece lambası kullanıyorduk bebeğim uyurken. Ama karanlıkta uyuması gerekliymiş. Melatonin hormonu karanlıkta salgılanıyormuş. Bağışıklıktan büyümeye kadar çok önemli bir hormon Melatonin. İki gecedir kullanmıyoruz artık. Size de söylemek istedim
Ben de 2yıldır çalışıyorum.ben anlaşmalı girdim 2yıl çocuk yapmıcam diyeAyni ben. Ben de muhendisim ama hep ev borcumuz old icin hem de ise giristen 2 ay sonra hamile kaldigim icin iznim yok ptesi is basi yapiyorum
Evet bu aylarda alıştı alıştı yoksa hep gece lambası isteyecek. Ben de uyuyamıyorum ışıkla. ilk aylarda gece yüzünü görmek istedim alışmadan dönmek gerekCanım biz hep karanlıkta uyuduk başta lazım oldukça telefndn acıyordum artık ısık lazım olmuyor ben kendim ısıkta uyuyamıyorum bebekken alışmaları en güzeli hem
Ben kendimi ve eşimi hep telkinliyorım çocuktur hasta da olacak düşecek de diyeİşin kötüsü eşimin üzerinde çok yük var. Yoğun çalışıyor. Mesaiye kalmak zorunda. Babasının tedavisi ile ilgileniyor. İki evin sorumluluğu onda. Bu yüzden ona hiç bir şey diyemiyorum. Büyük zevkle bakıyorum bebeğime ama şu hasta olur mu benim yüzümden korkusu düşürür müyüm zarar verir miyim düşünceleri sarıyor bazen. İlk bebek olması belki buna sebep oluyor
Gözlerini açınca kucağına alıp sakinleştirip uyutmayı dene bide canm. Ya da ışığın seviyesini her gün biraz düşür. Öyle alışır belkiAy bizimki fena alışmış ışığa. Bende duydum bunu, bir gece denedim ama bizimki karanlıkta gözlerini kocaman açıyor. Korkuyor galiba çırpınıyor uyutamıyorum. Uyutup kapattım anında gözler açıldı.
Bi deneyim bakayım canım sağolMaşaAllah Bebişine canım.
Benim bebeğiminde kulak arkasında sarı kabuklanma vardı haftalardır. Kime sorsam normal olur o dedi. Bigün ben banyo sonrası emzirme sırasında pamuğa bebe yağı sürüp orayı sildim. Baktım Pamuk sarı oldu. Ayy dedim ben şimdiye kadar bunu nasıl atladım. Ama yıkamayla geçmiyordu. Tamamen silince hiçbişey kalmadı orda. Kaşlarındakini için de aynını yaptım ama o Konak gibiydi. Kafasına ve kaşına zeytinyağı sürüp tarakla taradım 1saat sonra yıkadım. 3kezden sonra geçti. Bidaha olmadı. Bence ilaçtan önce bunları dene zararlı değil sonuçta, yağ.
3 numarayi ben aldim digerinden farkli ve cok beğenmedim ben.Huggies in 1-2 numarası ile diğer numaraları aynı mı ? Ben 1 ve 2 numara kullandım en başından beri ama 3 numara yenidoğan serisi değil. Farklılık var mı merak ediyorum.
Şiiişş çok yapıyorum bende etkili oluyorŞiiiiş diye ses çıkartıp ufak ufak sırta vurup yada hafif sallayp bazen uykuya dönüyor dönmezse emziriyorum bnde
Bende bu geceden başladım alıştırmaya bakalım olur inşallahüAçlık ağlaması farklı oluyor o şekilde ağlamıyordu emziği verince biraz pış pış yapınca geri uyumaya başladı öyle farkettim canım birkaç gece o şekilde yapmaya devam edince alıştı
Evet canim bize de bgun doktorumuz aynisini soyledi. Normalde koridorun isigi acik kaliyordu simdi onu da kapatacagizKızlar gece lambası kullanıyorduk bebeğim uyurken. Ama karanlıkta uyuması gerekliymiş. Melatonin hormonu karanlıkta salgılanıyormuş. Bağışıklıktan büyümeye kadar çok önemli bir hormon Melatonin. İki gecedir kullanmıyoruz artık. Size de söylemek istedim
Bz de bgun 3. Ay kontrolumuze gittik sukur hersey yolundaymis. Cok gec uyudugunu soyledim babasi isten eve gec geliyosa onunla zaman gecirmeknistiyordur dedi ki babamiz 8 de ancak evde oluyor.Merhaba kızlar 3.ay kontrolümüzü yaptık,rota aşımızı da olduk.kızım 5,5 kg olmuş.bu ay 700gr almış boyu da 60 cm.dr gayet iyi gelişimi de normal dedi.
Sutunde azalma oldu mu canimBen doğumdan 2 ay sonra adet oldum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?