- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.781
Onu ben de takip ediyorum canim. İzmir de olsam kesin ona giderdim :)
Benim de aklimdan o gecti dun aksam bizde de iltihaplanma kabuk toplama olmadiKızlar bu 2 .ay aşılarından sonra hemşire bize kolunda kızarıklık kabuklanma olabilir falan demişti. Ama hiç öyle bişey olmadı, hep bakıyorum hiç bişey görünmüyo kolunda. Aşı tutmamış mı oluyor yanı? Ne olacak tutmamışsa?
Bızde de aynı durum var 12. Hafta atagına verıyorum bıraz emıp hemen gaz sancısı gelıyır basbas bagırıyor. Sankı etını kopartmısız gıbı ve kaldırdıgımda hemen gegırıyor. Bıraz dıkkatını dagıtıp yenıden emzırıyorum hemen verınce aglamaktan almıyor ama meme reddi degıl korkma canım gececek
Benim de aklimdan o gecti dun aksam bizde de iltihaplanma kabuk toplama olmadi
Canim ben biliyorum o mastit malesef =(Zeynep5654 göğsün üstünden koltuk altına doğru yerleşmiş yumurta büyüklüğünde taş varmış gibi bir şey var
Kuzum öncelıkle gecmıs olsun mastitse artık çözümünü öğrendik bikac gune iyilesirsin insallah sımdı herseyı anlatıyorum. Bende enson mevlüt oldugu gün yogunluktan hem cok sıvı alamadım hem sütümü sağamadım ve enkotü mastitle acil servise tasındım. Mastit süt kanallarının tıkanması sonucu oluyor yani emzirmen gerekırken emziremezsen oluyır. Dısarıdan bakıldıgında kırmızılıklar görülebilir o bölgede meme dokusu sert ve göğüs komple şiş oluyor. Enson mastiti ilacsız atlattım ama minıset almıstım ıyı gelir. Sıtma yaparsa acile gidersin 20dk da serum verılıyor bırgunde ayaga kalkıyorsun ama sonrakı tedavıler yıne sende. Yaptıklarımı aynen yazıyorumZeynep5654 canım senin mastit sıkıntın vardı galiba. Bana yardım et.
Önceki gece ziyaretler nedeniyle bebeğim çok yorulup gece ememedi. Sabah 6dan sonra göğüs ağrısından yatamadım. Sol göğsümün damarları gerilmiş taş gibiydi. Gün içinde emzirdim geçti gibi oldu ama dün akşam yine misafir vardı ve yine yorulduk saat 5e kadar uyumuşuz. Bu sabah daha kötü kalktım. Sabahtan beri o göğsü veriyorum ama ağrı ve sertlik gitmiyor. Ve emzirdikçe daha da artıyor gibi. Sence bu mastit mi. Kolumu yukarıya kaldıramıyorum acıyor. Ne yapmalıyım.
Zeynep5654 göğsün üstünden koltuk altına doğru yerleşmiş yumurta büyüklüğünde taş varmış gibi bir şey var
genelde kol altına dogru oluyor benım de butun mastitlerim canım ve anlattıgın gıbı ıcınde bı sert beze varmıs gıbı hıssedıyosun. Emzırınce ce sagınca cok acıyor dokunamıyosun. O gogsunde cok hasdasıyet oldugu ıcın ben meme kalkanı ıle koruma altına alıyorum mastıt varken. Anlattıgın tarıf mastite uyuyor. Aynadan baktıgında o bılgede gozle görülür kızarıklık varnı? Eger yoksa sanslısın basında mudahale edılebılır ozellıkle sut salınımıngece tetıklendıgı ıcın onlem almazsan bugece daha kotu gecebılır senın ıcın oyuzden lütfen ihmal etmeden tedavıne basla canımZeynep5654 göğsün üstünden koltuk altına doğru yerleşmiş yumurta büyüklüğünde taş varmış gibi bir şey var
Ha ha aynı benim cadı
Benım kı de son zamanlarda hep bi söyleniyor hem bi çemkirmesi var hergun yenı bir huy edınıyor atak dönemine verıyorum.. gecer ınsallah düzelir. Yanlıs anlamanı ıstemem ama tum dunyanın ilk 3 ay cok yogun olmakla bırlıkte bebegınızı ılk 1 sene kucagınızda olabıldıgınce tutmaya ona dokunmaya temasınızı göğüs göğse hissettirmeye calısın dediği yerde doktorunuz neye göre kucaga cok almayın demiş pek anlayamadım acıkcası. Zaten yakında emeklemeye basladıgınandan ıtıbaren ısteaen de kucagında durmayacakAh kızlar ahh.. ne zormuş bebek büyütmek... sanki dünya yıkıldı altında kaldım. Kendimi çok güçsüz yetersiz hissediyorum. Kızım hiç durmuyor eskiden kucakta aglamiyor sakinlesiyordu son günlerde kucakta da sakinlesmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bi günü bi gününü tutmuyor. Eşimde de sakinlesmiyor. Gaz sorunumuz hala bitmedi. Gaz yapan birsey yesem gece uyumuyor. Arada keyifli oluyor o zamanda bana kalmıyor çocuk. Anne=susturucu olarak görüyorlar sanırım. Hoş son zamanlarda keyifli ani hiç yok diyebilirim. Ne kızıma yetisebiliyorum ne eve ne eşime. Her şeyler eksik. Bir de bebek görmeye gelen misafirler var. Temizliği pastası agirlamasi...
Cuma günü dr a götürdük 3.5 aylık oldu kızım. Kilosu boyu iyi dedi dr. Kucağa çok alistirmissiniz kucak kuşu olmuş her agladiginda kucağa almayın dedi. Nasıl almayayim çocuk ağlamaktan harap oluyo. Rota dan sonra mı huzursuzlugu arttı dedi evet dedim kaka tahlili istedi gizli kan olabilir bi bakalım dedi gerçekten de gizli kan çıktı bakalım bugün ne diyecek inşallah bi sıkıntısı yoktur
Çok yorgunum çook...
Ben varım canım gunduz uykularımız hala en fazla 45 dk sürüyor. Bugün mesela ilk uykusunu 1 saat uyudu sonra öğleden sonra ıkı uyku yaptı yarımsar saat ve bu saate kadar baska uykumuz olmadı. Gozlerinkıpkırmızı oluyor uykusuzluktan perişan ama uyumak da istemiyor oynayalım eğlenelım konusalım istiyor bu sefer de 5 dk sonra sıkılıp benı kucakta gezdırın ağlaması yapıyor. Hadi onu da yapıyoruz uykum var benı uyutun dıyor ama yatay pozisyona gectıgı an basıyır cıglıgı. Ne ıstedıgı bellı degıl yani bu hafta bayagı fenalardayız. Allahtan annemlerdeyim de bunaldıgımda yardımcı olanım var cok sukurGündüz bebegi uyumayan varmi aranizda iki gündür geceleride emmemek ve uyumamak icin direniyor gazı varmis gibi agliyor ama yok acaba gündüz uyuyamadigindanmi yapiyor 13. Haftadayiz yoruldum valla.
İnşallah hemen duzelirler canım.Benım kı de son zamanlarda hep bi söyleniyor hem bi çemkirmesi var hergun yenı bir huy edınıyor atak dönemine verıyorum.. gecer ınsallah düzelir. Yanlıs anlamanı ıstemem ama tum dunyanın ilk 3 ay cok yogun olmakla bırlıkte bebegınızı ılk 1 sene kucagınızda olabıldıgınce tutmaya ona dokunmaya temasınızı göğüs göğse hissettirmeye calısın dediği yerde doktorunuz neye göre kucaga cok almayın demiş pek anlayamadım acıkcası. Zaten yakında emeklemeye basladıgınandan ıtıbaren ısteaen de kucagında durmayacak
Benn 14 haftadayım ve gündüz nerdeyse hiç denecek kadar az uyuyor uykusu var uyumuyor şuan bile uyutmaya çalışıyrm bende cok yoruldum gerçektenGündüz bebegi uyumayan varmi aranizda iki gündür geceleride emmemek ve uyumamak icin direniyor gazı varmis gibi agliyor ama yok acaba gündüz uyuyamadigindanmi yapiyor 13. Haftadayiz yoruldum valla.
Sıkıntıları olmasa uyuyor kuzular da işte huzursuz oldular mı uykular da yokKızlar uyuttuğum Pozisyonu bozmadan yarım saat 45 dk bekliyorum sonra yerine yatırıyorum.kendiliğinden 1-2 saat daha uyuyor
4 gündür maşallah çok güzel gündüz uykusu var
Tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?