- 28 Mart 2014
- 2.883
- 2.361
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #35.901
benim oğlumda reflü var. yan yatış yastığını bırakalı çok oldu. sırt üstü yatırıyorum ve geceleri kusmuğun gelip geri yuttuğunu duyuyorum. bir kere boğulma tehlikesi atlattık, doktor ilaç verdi. zaten artık bebekleri sırt üstü yatırmayı tavsiye ediyorlar. gazını çıkarmadan yatırma. gerekirse süt içerken ara ver gazını çıkar öyle devam et. ben gece gündüz gazını çıkarması için sırtına vurmuyorum artık. dik bi şekilde göğsümde tutuyorum kendiliğinden çıkartıyor.şanslıysam 10 dk içinde. o şekilde kusmuyor ama sırtına vurup çıkarttırmaya çalışırsamKızlar bebeğim özellikle geceleri uykusunda boğulacakmış gibi oluyor. Yan yatış yastığına sığmadığı için 2hafta önce çıkardım, sırtına yastık koyduk ama bu seferde diğer tarafa hareket edemiyor diye uykusunda çırpınıp durdu. Şimdilerde sırt üstü yatıyor. Yatağı reflü özellikli yani ayak kısmı aşağı eğimli ama korkuyorum. Bu şekil boğulma olur mu yoksa ben mi evhamlıyım. Süt içip gazı çıkartmadan yatmaktan oluyor bu di mi. Çıkarttırmaya çalışınca da kusuyor ve uyutamıyorum ki .
Sudocrem surulebiliyor mu yüze dr mu söyledi cnmVücudunda ve kafasında kullanıyorum canım yüzüne sudokrem sürüyorum arada.
Sudocrem surulebiliyor mu yüze dr mu söyledi cnm
Benim tosuncukta basmak istemiyor:)Canım benim kızımda kucakta oturmayı seviyor..tam olarak ne zaman oturmaya başlarla..bide kızım dik duramıyor..bacaklari dik durmuyor..goren diyor niye boyledir..niye dik durmuyor..sizinkilerin nasildirlar..
Canım bünyede fark eder mi bilmiyrum ama kızımda 40 ı cıktı adet olmuştum ve sadece anne sütü ile besledim kilo alımı gayet iyiydi 22 ayda ben kstm zorla sütte azalma olmamıştıEvet canım bende 2. Ayımdan beri oluyorum ama aktif emziremiyorum sütüm bitti gibi birşey maalesef belki onun da etkisi vardır
Bizim bebişte dedesinden korktu ağladı bugun ama nasıl ağlama bu 2.ci oldu kayınpederim de canını mı yaktım diye korktu adamcağız dedesini tanımadı herlde dedim bende kucagıma aldım sonra dedesine bakıp güldü çözmek zor:)İyi akşamlar herkese. İki gün önce eşim kızımla konuşurken gülmüş bizim nazlı kuş da çok korkmuş fena ağladı zor sakinleştirdik. Dün 4 ay aşısı oldu, ateşi çıktı, huzursuzluk tavan yaptı ve dünden beri uykusunda hep sıçrıyor uyanıyor çığlık çığlığa ağlıyor. Ateştendir dedim ama ateşi de düştü.Neşeli kızım gitti yerine somurtkan bir bebek geldi.
AminCanım seni çok iyi anlıyorum..bizde de o durum var..bide benim kızım çok kusuyor..ben. geceleri korkarak uyuyorum kızım kusarsa diye..cok şükür geceleri hiç kusmadı..bizde gazini çıkardığımızda hep kusuyor.onu yüz üstü yaptırdığımda hep kusuyor..kizima kıyafet yetiştiremiyor.allah çocuklarımızı korusun.
Bizimki de yutkunma sesleri çıkartıyor. Sonrasında Nefes nefese kalmış gibi oluyor uykusunda. Gazı çıksın diye kaldırıyorum bende sırtına vurmuyorum hatta karnına baskı olmasın diye sıkı kucaklamıyorum ama ileri geri atıyor kendini. Bu sırada yine kusuyor. Az kustuysa ayağımda sallayıp uyutuyorum ama göğüse koyduysam 10sn sonrasında yine aynıyız. Bizim ilk aylar pek gaz sorunumuz olmadı. Çok nadir ilaç kullandık. Hep kendisi çıkarttı gazını. Ama bu reflü bizi mahvetti. Kusunca kötü oluyor galiba, ağlamaya başlıyorbenim oğlumda reflü var. yan yatış yastığını bırakalı çok oldu. sırt üstü yatırıyorum ve geceleri kusmuğun gelip geri yuttuğunu duyuyorum. bir kere boğulma tehlikesi atlattık, doktor ilaç verdi. zaten artık bebekleri sırt üstü yatırmayı tavsiye ediyorlar. gazını çıkarmadan yatırma. gerekirse süt içerken ara ver gazını çıkar öyle devam et. ben gece gündüz gazını çıkarması için sırtına vurmuyorum artık. dik bi şekilde göğsümde tutuyorum kendiliğinden çıkartıyor.şanslıysam 10 dk içinde. o şekilde kusmuyor ama sırtına vurup çıkarttırmaya çalışırsam
Kendıne biraz zaman tanı canım daha dun bir bugün iki.. kolay degıl gercektenBugun 2. Gun bitti bol aglamali zorlu bi surec. Her gun kayinvalideme birakiom. Aksam aliom. Yoruldum 2 gunde
Yok canım onu demek istemedim benim sütüm azdı o yüzden aktif emziremedim belki emziremediğim için adet olmuşumdur demek istemiştim yanlış ifade etmişim :) ama benim lohusa kanamam da 50 günden fazla sürmüştüCanım bünyede fark eder mi bilmiyrum ama kızımda 40 ı cıktı adet olmuştum ve sadece anne sütü ile besledim kilo alımı gayet iyiydi 22 ayda ben kstm zorla sütte azalma olmamıştı
Evet canim ben de lisede ogretmenim. 20 saat dersim olacak gibi durumu da biliyirlar. Heralde oglene kadar tum derslerimi toparlar idare. Kim bakiyor canim senin cocuga? Allahtan benim annem bakicakpassionete canım öğretmendin yanlış hatırlamıyorsam ben de öğretmenim ve 2 okulda görev yapıyorum 1 ay olcak bende işe başlayalı çok zorlandım orada çocuklarla uğraş eve gel bebek falan ama alışıyorsun 2 hafta içinde :) bir de ortaokullara giriyorum ben kurslarımda da var aşırı yorucu oluyor
Hımm anladım canım işte her bebişte değişiyor ben ilknde 1 hafta sürDü 40.da adet oldum bunda 40 gün sürdü 3 ay doldu adet olamdm adet olsaydım keske göbüş benle kaldı gitmiyorYok canım onu demek istemedim benim sütüm azdı o yüzden aktif emziremedim belki emziremediğim için adet olmuşumdur demek istemiştim yanlış ifade etmişim :) ama benim lohusa kanamam da 50 günden fazla sürmüştü
Canım battaniye bile örtmeyin diyorlar beşik ve bebek olmalıymıs ama bn örtüyorm zaten sürekli gözümüz üstünde artık hareket halindeler olmaz diye düşünüyorm ben. Bebiş tutuyor mu hiç uyudu mu bende ogluma almak istiyormMerhaba kızlar. Uyku arkadaşına alıştırıyorum kızıma bir yandan da ağzı burnu kapanır mı diye korkuyorum. Var mı bir bilginiz bu konuda? Böyle bir risk var mı?
benım oğlum 3. ayına gırmemıstı basladı 3. ayına gırer gırmez kendını kaldırmaya basladı 1 defa desteksız kendı kalktı poposunun ustuneBebeğim 3.5 aylık oturmaya çalışıyor kendini kaldırıyor. Çok erken değil mi ? Kucakta hafif oturur gibi oturtuyorum arkasından destekle tabi onda bile kendini öne atıyor
Al bizden de o kadar canım.. Aşıdan sonra çok huysuz ve uyumak istemiyor oğlum.. Önceki keyfi yok. Bildiğin hasta ediyor bu aşılarİyi akşamlar herkese. İki gün önce eşim kızımla konuşurken gülmüş bizim nazlı kuş da çok korkmuş fena ağladı zor sakinleştirdik. Dün 4 ay aşısı oldu, ateşi çıktı, huzursuzluk tavan yaptı ve dünden beri uykusunda hep sıçrıyor uyanıyor çığlık çığlığa ağlıyor. Ateştendir dedim ama ateşi de düştü.Neşeli kızım gitti yerine somurtkan bir bebek geldi.
canım başlarda o yutkunmalar, hızlı nefes almalar bizde de vardı. sonra öyle nefessiz kalınca ilaca başladı doktorumuz. akciğere kaçarsa aspire edemeyebilir diye. yoksa gittiğim doktor çooook nadir ilaç veren biri. bende o geceden beri bi rahat uyuyamıyorum..AminAynı durumdayız. Dün öğlen karnını doyurup tam yatırdım, öğürme hareketi yaptı kaldırıp yan çevirdim avcuma kustu ağız dolusu yeni içtiği için süt kesiği gibi de olmuyor, direk süt geri çıkmış oluyor
Bizimki de yutkunma sesleri çıkartıyor. Sonrasında Nefes nefese kalmış gibi oluyor uykusunda. Gazı çıksın diye kaldırıyorum bende sırtına vurmuyorum hatta karnına baskı olmasın diye sıkı kucaklamıyorum ama ileri geri atıyor kendini. Bu sırada yine kusuyor. Az kustuysa ayağımda sallayıp uyutuyorum ama göğüse koyduysam 10sn sonrasında yine aynıyız. Bizim ilk aylar pek gaz sorunumuz olmadı. Çok nadir ilaç kullandık. Hep kendisi çıkarttı gazını. Ama bu reflü bizi mahvetti. Kusunca kötü oluyor galiba, ağlamaya başlıyor
Her sabah giydir cikar yazik ona da uzuluom. Çalışan anne olmak zor diyordum da bu kadar beklemiodum 3 gunde 1.kilo vermisim dogum oncesi kiloma.dondumKendıne biraz zaman tanı canım daha dun bir bugün iki.. kolay degıl gercekten
Canım valla senin yerine kendimi koydum. Aynı kaygıları üzüntüyü yaşardım. Ama alışacaksın elbette. Her gün daha rahat gideceksin işe.
Ay yerim onu ya masallah. Biraz daha zaman var desene bizim.
En merak ettigim sorulardan biriydi gunluk kac ml gerekir diye. Subatta ben de basliycam mecbur ise. Durmadan emiyor benimki. Gun gectikce aliscaz demekki mecbur canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?