- 27 Şubat 2011
- 1.228
- 943
- 123
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #36.181
Çok haklısın canım, hiçbir şey vermedim çünkü sütüm varSağıl canım faydalı Bilgi için ben de denicem :)
Ben diyet grubu ile ilgili bişey sormak istiyorum, maşallah güzel kilo vermişsin nasıl bir program izliyorsun nelere dikkat ediyorsun, bir günde neler yiyorsun mesela Bilgi verir misin, ben emzirme döneminde çok kilo aldım onu vermeye çalışıyorum şimdi ama canım sürekli tatlı yemek istiyor bağımlı oldum resmen veremiyorum kilo
Canım ben de ağustos annesiyim. Bu yaz ikinci oğlumu kucağıma aldım. Şimdi ben sana ne desem boş. Çünkü ben iki oğluma da aynı davrandım. Büyük olanı ayakta da salladım, bütün gece beşikte salladım. Ama uyumayan Bebek uyumuyor. Biz büyüklerin karakterleri Nasıl farklıysa inan onların da farklı. Ama yine de belli bir kurallar var. Mesela bebekler düzeninin bozulmasından hiç hoşlanmıyor. Belli bir düzen kurmalısın. Bu günün, dünün aynısı olmalı. Bu bizim için çok sıkıcı ama bebeklerin en sevdiği şey bence. . Bebekler ilk bir yıl ortam değişikliğini hiç sevmiyorlar. Şuan küçük oğlum senin yavrundan bir hafta küçük. Akşam 10 da yatağına koyuyorum. Kendi uyuyor. 12-1 gibi emip bir daha sabah 6-7 gibi emmek istiyor. Sonra da tekrar uyuyup 10 da kalkıyor. 2 saat uyanık kalıyor. 12 de banyo yapıp tekrar uyuyor. 3-3,5 gibi kalkıyor ve 5'-7 arası tekrar uyuyor. Sonra tekrar gece 10 da uyuyor. Büyük oğlumdan sonra bu düzen benim için mucize gibi. Anne aynı ama çocukların karakterleri farklı.Merhaba Kızlar ben ağustos annesiyim, kızım 4,5aylık şimdi, gece Uykusu uzar diye bekliyorum ama hiç uzamadı maalesef çok sık kalkıyor şu uyku işine bir çözğm bulamadım, yakında işe başlayacağım İçin bir ay içinde düzene kpymak istiyorum, her gün aynı olmasa bile genel olarak nasıl bir uyku düzeni izliyorsunuz gece ve gündüz ? Kaçar saat uyuyor kaç saat uyanık kalıyor? Gece kaç saat arayla kalkıyor bebekleriniz? Daha uzun aralıksız uyumasını nasıl sağlayabiliriz? Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Ben ayakta sallıyorum veya emerek uyuyor bazen başka çözğm Yolu bulamadım
Ay canım geçmiş olsun çok behre sürekli ateş takibi yapıyorum 36.9 du 37.2 oldu yükselecek gibi oldu üstünü soydum hemen. Doktorda tekrar gelin dedi şu anlık şurup etki etmediÇok geçmiş olsun canım. Dikkat et, eğer nefes almasında sıkıntı olursa bekleme. Bizimkinde de vardı hırıltı öksürük, özellikle sabahları çok öksürüyordu. Perşembe günü dr a gittik ama yapacak bişey yok bol bol emzir dedi sadece. Kaç gün oldu düzelmeyince Bugün yine gittik başka dr vardı ve akut bronşit teşhisi koydu. Mentollü oksijen (buhar) verdiler. 20dk da bir 5dakika toplam 5 doz aldı. bütün günümüz hastanede geçti. Şimdi 4saatte bir gidip 5dk mentollü buhar alacak 2gün boyunca.
Aynı zamanda atak haftasındayız. Hasta olduğundan beri saatte bir uyanır olmuştu. Atak durumuna bağladım ama öksürükten de uyanıyordu. Son 2günümüz çok kötüydü keşke daha önce bu dr çıksaymış karşımıza, bebeğim şuan birikmiş uykularını uyuyor resmen. Hırıltısı ciddi oranda geçti. Nadiren öksürüyor. Yavrum hırıltı yüzünden göğsümü de boşaltamıyordu. İnşaAllah sütüm miktar olarak etkilenmemiştir bu durumdan.
Sen de çok dikkat et 3güne düzelmezse yine git bizimki gibi bronşite dönüşmez inşaAllah. Rabbim korusun hepsini
2 saat uyanık kalıp sonra uyutuyorum gündüzleri. 2 saatten önce uyutmaya çalışırsam uyur gibi yapıyor ama uyumuyorMerhaba Kızlar ben ağustos annesiyim, kızım 4,5aylık şimdi, gece Uykusu uzar diye bekliyorum ama hiç uzamadı maalesef çok sık kalkıyor şu uyku işine bir çözğm bulamadım, yakında işe başlayacağım İçin bir ay içinde düzene kpymak istiyorum, her gün aynı olmasa bile genel olarak nasıl bir uyku düzeni izliyorsunuz gece ve gündüz ? Kaçar saat uyuyor kaç saat uyanık kalıyor? Gece kaç saat arayla kalkıyor bebekleriniz? Daha uzun aralıksız uyumasını nasıl sağlayabiliriz? Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Ben ayakta sallıyorum veya emerek uyuyor bazen başka çözğm Yolu bulamadım
Evde kendin yapamıyorsun bildiğim kadarıyla.Geç değil canım yarın eşine aldır, rota alışı damla şeklinde zaten sağlık ocağına gitmene gerek YÖK evde kendin damlatabilirsin
Canim arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişler iyi ki de bu soruyu sormuşsun sayende bende bişiler öğrendim. Bende ayagimda sallayarak uyutuyorum. Bence en önemli şeylerden biri bebeğimizi tanımak. Her aglamasinin nedenini anlamaya çalışıyorum. Bu acıkma aglamasi bu uykusu geldi aglamasi bu kucak istiyorum aglamasi bu naz aglamasi gibi... Ve kızımın gerçekten düzenli bir hayat sürmek istediğini farkettim çünkü rutinlestik. Tabi her bebiş bir değil ama sende bebeğinin sesini dinleyerek bir yol haritası,gün sekillendirmesi yapabilirsinMerhaba Kızlar ben ağustos annesiyim, kızım 4,5aylık şimdi, gece Uykusu uzar diye bekliyorum ama hiç uzamadı maalesef çok sık kalkıyor şu uyku işine bir çözğm bulamadım, yakında işe başlayacağım İçin bir ay içinde düzene kpymak istiyorum, her gün aynı olmasa bile genel olarak nasıl bir uyku düzeni izliyorsunuz gece ve gündüz ? Kaçar saat uyuyor kaç saat uyanık kalıyor? Gece kaç saat arayla kalkıyor bebekleriniz? Daha uzun aralıksız uyumasını nasıl sağlayabiliriz? Bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Ben ayakta sallıyorum veya emerek uyuyor bazen başka çözğm Yolu bulamadım
Valla öyle bir bez duymadım. Numarası küçük geliyor olabilir canım.Kızlar sırt tarafında bariyer olan bez biliyor musunuz her kaka sonrası sirttan dışarı çıkıyor her gün her gün baştan aşağı degistiyorum bide kakali kıyafetlerle uğraşıyorum
Benim kocam tv izletiyor neymiş ağlıyormuş tv izleyince susuyormuşSizin büyüklerde de bebeklere televizyon izletme sevdası var mı arkadaşlarKayınvalidem sinirden çatlatıyor beni. Sürekli kucağında gezdiriyor zaten döndürüp döndürüp televizyon izletiyor. Her seferinde uyarıyorum. Hıı pardon diyor biraz sonra yine izletiyor. Bi seferinde uyarınca dön kızım yasakmış dedi. Ben de yasak değil zararlı zararlı dedim. Sonra eşime anlattım annen böyle yapıyor diye. Ben nasıl güvenip bırakacaktım annene dedim (güvenmemem için başka bir sürü sebepler de var) Bugün yine izletiyordu. Eşim uyardı. Yine yasakmış muhabbeti yaptı. Eşim de bana döndü. Anlat zararlarını öğrensinler dedi. Ben güvenmiyorum dedim ya onun acısını çıkartır gibi söyledi (ya da bana öyle geldi) Ben de sen anlat, 4 aylık bebeğe televizyon izletmenin zararlarını bilmeyecek değilsiniz dedim. O anlat diye ısrar etti. Ya da izletin televizyon gitsin dedim. Sonuç kayınvalidemin kucağında kızımın yanında biz kavga ettik. İlaveten oraya gittiğimizde bebeği direkt kucağımdan alması sürekli kucağında tutması da hiç hoşuma gitmiyor. Off çok dolmuşum
Canım çok yapınca tüm markalar sızdırıyor.Kızlar sırt tarafında bariyer olan bez biliyor musunuz her kaka sonrası sirttan dışarı çıkıyor her gün her gün baştan aşağı degistiyorum bide kakali kıyafetlerle uğraşıyorum
Off ben de çok rahatsız oluyorum. Tamam kendisi çok rahat her konuda zaten o yüzden yasakmış diyerek o iyi ben kötü, yasakçı oluyorum. Bir daha olursa sert tepki göstericem diyorum onu da yapamıyorum. Kayınpederim hasta onun yanında huzursuzluk çıkarmak istemiyorum. Zaten kayınpederimi de kıskanıyor. Kızım çok gülüyor dedesine. Ona gülmüyor diye hemen alıyor kucağına diğer odalara götürüyorBenim kocam tv izletiyor neymiş ağlıyormuş tv izleyince susuyormuş
Bebişlerin dikkatini çekiyor susuyorlar diye baktırıyorlar. Büyükler hiç akıl edemiyor uyarınca da pinpirikli oluyorsun.
Torun sevgisi bazı insanlarda abartılı oluyor.tamam sevsinler ama anlayışı da elden bırakmasınlar.Benim kv de kızımın yanından ayrılmıyor ben emzirirken bile Tepemde dikilip torununu seyrediyor,çok rahatsız oluyorum.allahtan sık görüşmüyoruz
Üşüyecek hasta olacak sıkı tut falan bunlara kafa yoracaklarına torunlarını sevsinler oyun oynasınlar kucağına alıp tv izlemekten ne anlıyorlar acababen de kendi babama anlatamiyorum
Bugun esimin amcasi da ne var izletin cocuk tanissin diyor.O tertemiz beyinlerine neler isliyorlar yazik degil mi? biz 2 bucuk yil uydu baglamadik netten film izlemek icin aciyorduk tvyi. bebek olunca komple kaldirdik
Ay bizde de o babadan var ben mutfakta yemek hazırlarken tv izleyerek oyalıyor babası sustugu için kolaylarına geliyor öyle olsa tüm gün koyalım izlesin zavallı bebişler ne anlarBenim kocam tv izletiyor neymiş ağlıyormuş tv izleyince susuyormuş
Bebişlerin dikkatini çekiyor susuyorlar diye baktırıyorlar. Büyükler hiç akıl edemiyor uyarınca da pinpirikli oluyorsun.
Torun sevgisi bazı insanlarda abartılı oluyor.tamam sevsinler ama anlayışı da elden bırakmasınlar.Benim kv de kızımın yanından ayrılmıyor ben emzirirken bile Tepemde dikilip torununu seyrediyor,çok rahatsız oluyorum.allahtan sık görüşmüyoruz
Üşüyecek hasta olacak sıkı tut falan bunlara kafa yoracaklarına torunlarını sevsinler oyun oynasınlar kucağınaben de kendi babama anlatamiyorum
Bugun esimin amcasi da ne var izletin cocuk tanissin diyor.O tertemiz beyinlerine neler isliyorlar yazik degil mi? biz 2 bucuk yil uydu baglamadik netten film izlemek icin aciyorduk tvyi. bebek olunca komple kaldirdik
Hem de ne direnme. Bi de herkesi ikna etmeye çalışıyoruz tvnin faydasız hatta zararlı olduğunazaten zor tv pc telefondn uzak tutmak .Bari denedim direndim diyeyim degil mi ?
Canım spor ne yapıyorsunMerhaba,
Basta 1.5 kilo kendim verdim.sonra zayiflama gruplarina basladim. 3.takimdayim.takimla zayiflamaj daha iyi.gunluk monunu ve ne kadar spor yaptigini paylasiyorsun.diger arkadaslara filan yorum yapiyorsun. Herhangi bi takimi incelersen gorursun. Acaip disipljnli. Orasi beni cok motive etti. Kudallar var okursub. Uymadigin anda seni sutluyorlar.tolerans filan yok.
Hrrkes kendince bir seyler yapoyor. Sende baslarsan bir seyler yaparsin zaten orasi seni dogru yanlis yonlendirir..
Ben nasil verdim. :) yrmeyerek :) yani ekmek tatli hamur isi kizartma ciakrdim.ara sira tadina bakiyorum.et sut yumurta sebze meyve baklagil agirlikli besleniyprum.18 den sonra yemiyorum.bol spor ve su tabiki. Genel olarak boyle.
Zayiflama gruplarina gireceksen iyice kararli oldugunda gir. Bir kez atilirsan takimdan ya da birkairsan uzun zaman tekrar giremiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?