2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Çok haklısın canım, hiçbir şey vermedim çünkü sütüm var
Canım ben de ağustos annesiyim. Bu yaz ikinci oğlumu kucağıma aldım. Şimdi ben sana ne desem boş. Çünkü ben iki oğluma da aynı davrandım. Büyük olanı ayakta da salladım, bütün gece beşikte salladım. Ama uyumayan Bebek uyumuyor. Biz büyüklerin karakterleri Nasıl farklıysa inan onların da farklı. Ama yine de belli bir kurallar var. Mesela bebekler düzeninin bozulmasından hiç hoşlanmıyor. Belli bir düzen kurmalısın. Bu günün, dünün aynısı olmalı. Bu bizim için çok sıkıcı ama bebeklerin en sevdiği şey bence. . Bebekler ilk bir yıl ortam değişikliğini hiç sevmiyorlar. Şuan küçük oğlum senin yavrundan bir hafta küçük. Akşam 10 da yatağına koyuyorum. Kendi uyuyor. 12-1 gibi emip bir daha sabah 6-7 gibi emmek istiyor. Sonra da tekrar uyuyup 10 da kalkıyor. 2 saat uyanık kalıyor. 12 de banyo yapıp tekrar uyuyor. 3-3,5 gibi kalkıyor ve 5'-7 arası tekrar uyuyor. Sonra tekrar gece 10 da uyuyor. Büyük oğlumdan sonra bu düzen benim için mucize gibi. Anne aynı ama çocukların karakterleri farklı.

Ay canım geçmiş olsun çok behre sürekli ateş takibi yapıyorum 36.9 du 37.2 oldu yükselecek gibi oldu üstünü soydum hemen. Doktorda tekrar gelin dedi şu anlık şurup etki etmedi

2 saat uyanık kalıp sonra uyutuyorum gündüzleri. 2 saatten önce uyutmaya çalışırsam uyur gibi yapıyor ama uyumuyor gündüz birinci ve ikinci uykusu kısa 45 dakika civarında sürüyor. üçüncü uykusu iki iki buçuk saat sürüyor. Uyansa da sallıyorum geri dalıyor. Memede uyuyordu eskiden. Sonra memede uyumasına izin vermedim. Emzikle kucağımda hafif pışpışla uyutup yerine koyuyorum. Hatta uykusu sağlam gelmişse yatağında kendisi uyuyor emzikle. Bu aralar akşam 10 da uyuyor 11 gibi uyaniyor. Emziriyorum 5 saat civarı uyuyor. Sonra 3 saat 2 saat civarlarında 9.30 gibi uyanıyor. Bir ara her gece 2 gibi uyanmaya başladı erkenden. O saatte uyandığında almadım kucağıma salladım geri uyudu. Meğerse alışkanlıktanmış. Sen de sık uyandığı zamanlarda emzirmeden geri uyutmaya çalışabilirsin. Kolay gelsin canım

Canim arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişler iyi ki de bu soruyu sormuşsun sayende bende bişiler öğrendim. Bende ayagimda sallayarak uyutuyorum. Bence en önemli şeylerden biri bebeğimizi tanımak. Her aglamasinin nedenini anlamaya çalışıyorum. Bu acıkma aglamasi bu uykusu geldi aglamasi bu kucak istiyorum aglamasi bu naz aglamasi gibi... Ve kızımın gerçekten düzenli bir hayat sürmek istediğini farkettim çünkü rutinlestik. Tabi her bebiş bir değil ama sende bebeğinin sesini dinleyerek bir yol haritası,gün sekillendirmesi yapabilirsin

Kızlar sırt tarafında bariyer olan bez biliyor musunuz her kaka sonrası sirttan dışarı çıkıyor her gün her gün baştan aşağı degistiyorum bide kakali kıyafetlerle uğraşıyorum

Kızlar sırt tarafında bariyer olan bez biliyor musunuz her kaka sonrası sirttan dışarı çıkıyor her gün her gün baştan aşağı degistiyorum bide kakali kıyafetlerle uğraşıyorum
Valla öyle bir bez duymadım. Numarası küçük geliyor olabilir canım.

Sizin büyüklerde de bebeklere televizyon izletme sevdası var mı arkadaşlar Kayınvalidem sinirden çatlatıyor beni. Sürekli kucağında gezdiriyor zaten döndürüp döndürüp televizyon izletiyor. Her seferinde uyarıyorum. Hıı pardon diyor biraz sonra yine izletiyor. Bi seferinde uyarınca dön kızım yasakmış dedi. Ben de yasak değil zararlı zararlı dedim. Sonra eşime anlattım annen böyle yapıyor diye. Ben nasıl güvenip bırakacaktım annene dedim (güvenmemem için başka bir sürü sebepler de var) Bugün yine izletiyordu. Eşim uyardı. Yine yasakmış muhabbeti yaptı. Eşim de bana döndü. Anlat zararlarını öğrensinler dedi. Ben güvenmiyorum dedim ya onun acısını çıkartır gibi söyledi (ya da bana öyle geldi) Ben de sen anlat, 4 aylık bebeğe televizyon izletmenin zararlarını bilmeyecek değilsiniz dedim. O anlat diye ısrar etti. Ya da izletin televizyon gitsin dedim. Sonuç kayınvalidemin kucağında kızımın yanında biz kavga ettik. İlaveten oraya gittiğimizde bebeği direkt kucağımdan alması sürekli kucağında tutması da hiç hoşuma gitmiyor. Off çok dolmuşum

Benim kocam tv izletiyor neymiş ağlıyormuş tv izleyince susuyormuş
Bebişlerin dikkatini çekiyor susuyorlar diye baktırıyorlar. Büyükler hiç akıl edemiyor uyarınca da pinpirikli oluyorsun.
Torun sevgisi bazı insanlarda abartılı oluyor.tamam sevsinler ama anlayışı da elden bırakmasınlar.Benim kv de kızımın yanından ayrılmıyor ben emzirirken bile Tepemde dikilip torununu seyrediyor,çok rahatsız oluyorum.allahtan sık görüşmüyoruz

Canım çok yapınca tüm markalar sızdırıyor.
Sırt kısmını yüksek bağlıyorum bi de bağladıktan sonra bacak kısmındaki lastikleri elimle dışarı çıkarttırıyorum o zaman daha az sızdırıyor
Kaka saatleri belliyse o zamanlarda çift bez takmayı deneyebilirsin

ben de kendi babama anlatamiyorum
Bugun esimin amcasi da ne var izletin cocuk tanissin diyor.O tertemiz beyinlerine neler isliyorlar yazik degil mi? biz 2 bucuk yil uydu baglamadik netten film izlemek icin aciyorduk tvyi. bebek olunca komple kaldirdik

Off ben de çok rahatsız oluyorum. Tamam kendisi çok rahat her konuda zaten o yüzden yasakmış diyerek o iyi ben kötü, yasakçı oluyorum. Bir daha olursa sert tepki göstericem diyorum onu da yapamıyorum. Kayınpederim hasta onun yanında huzursuzluk çıkarmak istemiyorum. Zaten kayınpederimi de kıskanıyor. Kızım çok gülüyor dedesine. Ona gülmüyor diye hemen alıyor kucağına diğer odalara götürüyor Ayy biz böyle değildik kayınvalidemle. Eski kaynanamı istiyorum

Üşüyecek hasta olacak sıkı tut falan bunlara kafa yoracaklarına torunlarını sevsinler oyun oynasınlar kucağına alıp tv izlemekten ne anlıyorlar acaba

Ay bizde de o babadan var ben mutfakta yemek hazırlarken tv izleyerek oyalıyor babası sustugu için kolaylarına geliyor öyle olsa tüm gün koyalım izlesin zavallı bebişler ne anlar

Üşüyecek hasta olacak sıkı tut falan bunlara kafa yoracaklarına torunlarını sevsinler oyun oynasınlar kucağına
zaten zor tv pc telefondn uzak tutmak .Bari denedim direndim diyeyim degil mi ?
Hem de ne direnme. Bi de herkesi ikna etmeye çalışıyoruz tvnin faydasız hatta zararlı olduğuna

Canım spor ne yapıyorsun
İlk altı ay ağır spor önermiyorlar

Gunesulas canım televizyon izlemek bu küçücük beyinlere resmen şok etkisi yapıyor. Gözlerini hiç kaçırmadan izlemelerinin sebebi tvden gelen milyonlarca görüntünün hızla geçmesi. Ve en tehlikelisi otizimi tetiklediği kanıtlandı. Radyasyon yayan bir şeyin önüne niye bebeğimi koyayım? Sen bunun bilincindesin ama bilmeyen izletir. Bence bunları tek tek güzelce anlat. Birazda Korkut. Eminim daha sonra o da seni anlayıp dinleyecektir.

Kızlar oğlum iki diş çıkardıktan sonra biraz gözüm korktu açıkçası. Kehribar kolyesi alan yada almayı düşünen var mı? Diş çıkarma döneminde çok faydalı diye okuyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…