- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #36.381
Amin canım Allah razı olsunÇok geçmiş olsun canım rabbim korusun Allah şifa versin
Bizimkide benden kaptı canım maske falan taktım ama nafile. Ateş olmadı ileri derece hırıltı var içine bişi kaçmış gibi sesli nefes alıp veriyor. Aman dikkat edin sizde gelcek misafir vardı hepsini iptal ettimGecmis olsun canim.inan o kadar izole yasamamiza ragmen 4.ay kontrolunde ben kaptim sifayi.cok terlemmisim cocugu soyup giydirirken..ve iki ay ustuste ayni sey oldu.1 ocak sabahi acildeydim.2 ocak sabahi oglan ateslendi.calpolle atlattik biz simdi iyi hamdolsun.
Hastaneye gideb zaten hasta olup gelir bu salginda.gercekten gerekmiyorsa sadece temiz hava aldirmak disinda disari cikmayin ve kimseyi de eve almayin.bize kimse gelmiyor carpildik valllahi...
Pazankesi prospan Çarşamba ilerlediğini fark edip gidince klamen diye antibiyotik ile ventolin dün geçe klamene ek evde hava vermeye başladıkGecmis olsun canim. Hangi ilaci verdi?
Sağol canım Ateş olmadı hırıltınız olursa muhakkak gidinGeçmiş olsun canım bizde de arada öksürük var sağlık ocağında dinlettim hiç ateş olmadı çiğerleri boğazları iyi dedi hastaneye gitmedm ama arada öksürüyor sizde ateş oldu mu
Beni biliyorsun canım ban hap çıkarttım ama artık yok. Yatış için medipol Mega ya gönderdiler doktor bu ses kimden geliyor diye sordu bebekten deyince şok oldu gripli kimse eve girmicek dedi o kadar hava veriyorum hala tıkanıkCanım gecmiş olsun ya bende artık dısarı cıkalım mıkroplara ufaktan alısalım dıye haftasonu ilk kez metroya bındım kızımla esim de hasta edıceksın sacmalıyosun deyıp cok kızdı. Hak verıyorum galıba ınsan ıcıne karısmak için hala erken sanırım
Ben de 2 kat maske taktim.ama yine de gecti kuzuma.38 e yaklasirken atesi calpol verdik .cok sukur hafif atlattik ins.bir gece gogsumden ayrilmak istemedi.ben de hasta oldugum icin o gece biraz zor gecti.kemiklerim agriyordu resmen.neyse buna da sukur.tamamen hastaliktan korumak mumkun de degil.ne diyeyim bagisikliklarinin gelistigine sayalim.kaldiramicagimiz seyler olmasin.Bizimkide benden kaptı canım maske falan taktım ama nafile. Ateş olmadı ileri derece hırıltı var içine bişi kaçmış gibi sesli nefes alıp veriyor. Aman dikkat edin sizde gelcek misafir vardı hepsini iptal ettim
Size de gcmis olsun canimBen de 2 kat maske taktim.ama yine de gecti kuzuma.38 e yaklasirken atesi calpol verdik .cok sukur hafif atlattik ins.bir gece gogsumden ayrilmak istemedi.ben de hasta oldugum icin o gece biraz zor gecti.kemiklerim agriyordu resmen.neyse buna da sukur.tamamen hastaliktan korumak mumkun de degil.ne diyeyim bagisikliklarinin gelistigine sayalim.kaldiramicagimiz seyler olmasin.
Bizim Ateş tek bi kere 36.1 den 37.2 olunca üstüne soydum direk düştü.ALlah beterinden saklasın canım Kaan’ı hatırladıkça aman diyorum grip nezle de ney. Allah kimseyi evladıysa sınamısın.Ben de 2 kat maske taktim.ama yine de gecti kuzuma.38 e yaklasirken atesi calpol verdik .cok sukur hafif atlattik ins.bir gece gogsumden ayrilmak istemedi.ben de hasta oldugum icin o gece biraz zor gecti.kemiklerim agriyordu resmen.neyse buna da sukur.tamamen hastaliktan korumak mumkun de degil.ne diyeyim bagisikliklarinin gelistigine sayalim.kaldiramicagimiz seyler olmasin.
Ciger filmi cekmeden antibiyotk baslatmiyor aslinda doktorlar. Bizde cekip antibiyotige gerek yok demisti. Ventolin ve pulmicort ilaclarini 3_4 gun hastanede kaldigimizda kullandik eve gittigimizde iyilesme olmayinca biz de nebulizatoru eve aldik ve 10 gune tamamladik ancak oyle gecmisti.Pazankesi prospan Çarşamba ilerlediğini fark edip gidince klamen diye antibiyotik ile ventolin dün geçe klamene ek evde hava vermeye başladık
Hem röntgen hem tahlil yapıldı canım. Pulmiçort ydkmuş başka verdiler onun yerine. Bizimde öyle olcak galiba allah beterinden saklasın şifa versin tüm hastalaraCiger filmi cekmeden antibiyotk baslatmiyor aslinda doktorlar. Bizde cekip antibiyotige gerek yok demisti. Ventolin ve pulmicort ilaclarini 3_4 gun hastanede kaldigimizda kullandik eve gittigimizde iyilesme olmayinca biz de nebulizatoru eve aldik ve 10 gune tamamladik ancak oyle gecmisti.
Canım çok geçmiş olsun.
Eğer bebeğinin geçirdiği Nöbet basit atesli havale ise korkma. Bu 1-2 dk dan uzun surmediyse bebegine zarar vermemiştir. Ama bebeğini o halde gören anne ve baba için büyük travma.
Benim büyük kızım 11 aylıkken 38.2 atesle (koltuk altindan, kulaktan 0.5 daha fazla çıkarmış), 16 aylıkken aynı gün 2 kez 38.9 ateşle toplamda 3 kez havale geçirdi. Epilepsiye dair bir neden altta yatiyormu diye 2 üniversitede hocalara götürdük, muayene ve tetkikler yapıldı. Çok şükür yokmuş öyle bir neden.
Ama bu havaleler bende 37.5 ateşi görünce paniklemeye sebep olmuştu.
2 yasinda ateş olcerde 40.00 sonucunu görünce kizimi apar topar hastaneye goturdugumuzde acilde beni hasta sanmislardi. Bak o ateşte havale geçirmedi.
Diyeceğim o ki benim yaşadığım travma bebegime faydalı olup, ateslendiginde ona yardım etmek yerine panik içinde çaresizce uzulmekten ote gitmiyordu.
Öğrendim ki;
1) sakin ol
2) bebeğinin ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver (bu yüksekliğe kadar ateş bagisikligi destekler)
4) temiz hava oksijen almasını sağla (çünkü vücudun oksijen ihtiyacı artar, solunum sıklaşır)
5) (tüm bunlara rağmen) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarım saat boyunca banyo fiskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek islat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
Ek.1) ateş düşürücü mümkünse calpol olsun. Dolven karacigerde çözülüyor ve karaciğer enzimlerini bozuyor. Fakat 8 saatten daha önce ateş peak yaptıysa (en erken) 4 saat aralıklarla dönüşümlü verilebilir
Ek.2) ateş 3 gün (72 saat) sonunda halen devam ediyorsa dr.a gotur
6) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
7) yüksek ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
8) 5 yasina kadar vucut havale geçirmeyi alışkanlık haline getirmesin diye bebegi mümkün oldugunca koru (ben kreş, anaokuluna bile gondermedim bu nedenle)
9) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
10) tum bu surec boyunca sakin ol.
Geçmiş olsun.
Sanki ben yazmışım gibi oldum. Pazartesi sabahı fena öksürük tuttu. acile gittik hastanede ventolin başlandı o gün git gel yaptık geçmeyince makina aldık. Yeni yeni düzelmeye başladı bizimkinin. Günün belli saatleri hiç hırıltı duyulmazken bazen bir anda fena hırıltı duyuluyor. Günde 4defa ventolin, 2defa cortair hava veriyoruz. 1ml sürem fizyolojik ile sulandırıyoruz ilaçları. Dışkıda lökosit sebebiyle klamer antibiyotik ve flagyl ishal ilacı veriyoruz. İlacı verince püskürtüyor bazen kusmaya zorluyor kendini geri çıkartıyor. Çok yoruluyorum ilaç verirken. Bir an önce iyileşir yavrularımız inşaAllah. Benim de aklım sürekli Kaan da.Bebişlerinize çok dikkat edin gerekirse misafir kabul etmeyin fena salgın var Pazartesi’den beri hastahanelerreliz en son dün yatış yapılacaktı makina alınca vazgeçti dr evde 4 saatte bir hava veriyoruz
Bizde 10gün evvel dr a gittik az öksürüyordu. Dr baktı dinledi bişey yok dedi. 3 gün sonra acile gittik. Akut bronşit teşhisi kondu. Çok dikkat edin. Dr eve biri mi geldi yada evde hasta biri mi var bu çocuk böyle değildi dedi. Nasıl oldu ne ara oldu anlamadımGeçmiş olsun canım bizde de arada öksürük var sağlık ocağında dinlettim hiç ateş olmadı çiğerleri boğazları iyi dedi hastaneye gitmedm ama arada öksürüyor sizde ateş oldu mu
Aminn inss...Bizim Ateş tek bi kere 36.1 den 37.2 olunca üstüne soydum direk düştü.ALlah beterinden saklasın canım Kaan’ı hatırladıkça aman diyorum grip nezle de ney. Allah kimseyi evladıysa sınamısın.
Sanki ben yazmışım gibi oldum. Pazartesi sabahı fena öksürük tuttu. acile gittik hastanede ventolin başlandı o gün git gel yaptık geçmeyince makina aldık. Yeni yeni düzelmeye başladı bizimkinin. Günün belli saatleri hiç hırıltı duyulmazken bazen bir anda fena hırıltı duyuluyor. Günde 4defa ventolin, 2defa cortair hava veriyoruz. 1ml sürem fizyolojik ile sulandırıyoruz ilaçları. Dışkıda lökosit sebebiyle klamer antibiyotik ve flagyl ishal ilacı veriyoruz. İlacı verince püskürtüyor bazen kusmaya zorluyor kendini geri çıkartıyor. Çok yoruluyorum ilaç verirken. Bir an önce iyileşir yavrularımız inşaAllah. Benim de aklım sürekli Kaan da.
Bizde 10gün evvel dr a gittik az öksürüyordu. Dr baktı dinledi bişey yok dedi. 3 gün sonra acile gittik. Akut bronşit teşhisi kondu. Çok dikkat edin. Dr eve biri mi geldi yada evde hasta biri mi var bu çocuk böyle değildi dedi. Nasıl oldu ne ara oldu anlamadım
Ateşini takip et ama en önemlisi nefes alış verişi. Ben önceleri de nefesini taklit edip kendimde bakıyordum. Bizim gibi derin olmasa da iyi idi ama hasta iken nefesini taklit etmeye çalıştım resmen nefes alamadım. Kısık kısık nefes almaya başlarsa hiç bekleme. İnşaAllah olmaz sizde öyle bişey
Canım basınız sağolsun, evladın saglıklı ya bundan daha kıymetli birsey olamaz gercekyen deBen birkac gundur giremiyordum, annanemi kaybettim. Son kez goreyim diye acil Turkiyeye geldim ve bir saat sonra son nefesini verdi. Benim ufakligida babasina birakmistim, o da ayri bir uzuntuydu. Simdi Kaanin durumunu okuyunca dahada kotu oldum, Allah acil sifalar versin, annesine sabir ve kuvvet versin.
Soyleyecek bisey bulamiyorum, dua edelim...
D dubeduzmantik81 canım başınız sağ olsun
Kuzucukları hasta olan anneler hepinize geçmiş olsun.
Veson kaan bebekten haber var mı?
Veson en son dün 13.47 de girmiş...inşallah kötü bir durum yoktur...
M Mry MryD dubeduzmantik81 canım başınız sağ olsun
Kuzucukları hasta olan anneler hepinize geçmiş olsun.
Veson kaan bebekten haber var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?