- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #3.621
Birde ben dualara çok inanan bir insanım..Burda bu tür paylaşım yapmak kurallara uygunmu bilmiyorum ama sizinle de paylaşmak istedim arkadaşlar
Anne adayları hamileyken bebeklerinin sağlıklı doğmaları, düzgün ve tam fiziğe sahip olarak hayata gelmeleri için Allah cc. Dua ederler. Bebeklerin sağlıklı ve tam olarak doğmaları için edilecek dualardan bazıları Kuran-ı Kerimde geçen sure iken şu şekildedir.
Kura-ı Kerimin 26. Ayeti olan Al-i İmran suresi her gün 21 defa okunmalıdır. Al-i İmran suresi 21 defa okunursa doğacak çocuk salih olur ve sıhhatle doğar. Al-i imran suresi 35. ayetinden itibaren surenin sonuna kadar bütün ayetler doğum yapılana kadar okunursa doğacak çocuğun fiziki ve ruhsal asağlığı yerinde olur.
Kuran-ı Kerimde yer alan Araf Suresinin 189. Ayeti her namaz vaktinde farz namazlarından sonra okunursadoğacaj çocuğun fiziği tam olur.
Her gün enbiya suresi okunursa doğacak çocuk güzel ahlaklı ve akıllı olur. Enbiya suresinin yanında Yasin suresi okunursa çocuk hayırlı olur.
Çocuk sahibi olacak anne ve baba her gün 10 ar defa : ‘’ Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb.” “Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm ‘’ okursa çocuğun anne karnında gelişimi tam olur.
Zekeriya as., doğacak çocukların hayırlı ve sağlıklı olmalarını isteyen anne ve babalara: ‘’Fe hebli min ledünke veliyya’’ zikrini durmadan her fırsatta söylemelerini buyurmuş ve bu zikiri yerine getirenlerin çocuklarının sıhhatle dünyaya geleceğini belirtmiştir.
Tabii doktorum önerdi zaten günde yarım saat. Ben de çalışıyorum işyerinde de hareketliyim . Düşük tehlikesi yoksa ilk 3 ayda da öneriyor doktorlar genelde.Canım merhaba. Ben çalışıyorum doktorum çalıştığım için ilk üç ay yürüyüş önermedi.çalışmıyor olsan günde hafif tempo yarım saat yürü demiştim. Doktoruna danistin mi yürüyüş için?
Sagol canim. Dün gittiğimde goremeyince bakmak istedi ancak ben baktirmak istemedim canım. Doktora pek guvenemiyorum açıkçası.Canım öncelıkle hayırlı olsun vajinalden baktıgında görebilir olması lazım sana alttan bakmadı mı doktor?
Doktor ilk 23 ocakta kan tahlili istedi 142.5 çıktı tekrarlayalim 2 gün sonra dedi. 25 ocakta tekrar kan tahlili verdim ve 340 çıkmıştı. Doktor gayet güzel artışın hamilesin dedi. 2 hafta sonra ultrason da bakalım kalp atışı için dedi ama keseyi bile göremedi çok gazın var dedi. Alttan bakmak istedi güvenip baktiramadim canım.benim sat ta 22 aralık 3 şubatta ve 6 şubatta gittim kese var bebek yok seninki kimyasal olabilir mi kan sonucun kaç çıkmıştı.
Canım ben 6+1 de kontrole gitmiştim kalp atışı var dedi 3 hafta sonra dinleteyim sana dedi :) tekrar tekrar sordum kısmetse haftaya da ben dinleyeceğim:)Canım ne guzel insallah hayırlı haberlerini beklıyoruz mutlaka bende kalp atısları için ctesı gidicem hep bi panik hali var
Hadi bkaalım gozum aydın canım darısı basımızaCanım ben 6+1 de kontrole gitmiştim kalp atışı var dedi 3 hafta sonra dinleteyim sana dedi :) tekrar tekrar sordum kısmetse haftaya da ben dinleyeceğim:)
Canım hayırlı olsun bende ctesi kalp atıslarını görmeye gidicem insallah ❤Kizlar nasılsınız?
Ben de 9+3 deyim. Gazdan dolayi karnim sisti iyice herkes hamile oldugun belli oluyor diyor. Laf anlatamiyorum. Düğmelerim açık geziyorum 3/4 haftadirr. 58 kilo hamile kaldim. 56 kiloya düştüm mide bulantısından ve cikarmaktan. Hep abur cubur cekiyor canim.. agiz cevremde ozellikle cok sivilce cikti.. 9, haftada yaglanmalar olabiliyormus. Yediklerimden mi hormonsal mi bilemedim. Cumartesi kontrolum var. İnsAllah minnak saglicakla büyüyordur. Hepimzie Rabbim saglikli gebelikler ve dogumlar nasip etsin..
Gözün aydın canım :)Günaydın kızlar doktordan geliyoruz. Kuzumun kalp atışlarını duyduk çok şüküro kadar değişik bir duygu ki oturup ağladım sevinçten :)
Sağol canım çok şükür :)Gözün aydın canım :)
Canım çok sağol bende hemen aldım görüntüsünü. Insallah hersey hepimiz için güzel olur ben de ilk hamila oldugumu öğrendiğimde kesfedip okumaya basladıgım bir duayı paylasmak isterim - umarım yardımcı olur;
Huvallâhul hâlikul bâriûl musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard ve huvel azîzul hakîm.
O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir
Haşr suresi, 24. Ayet
canım benim çok sevindim..Hadi gözünaydınnGünaydın kızlar doktordan geliyoruz. Kuzumun kalp atışlarını duyduk çok şüküro kadar değişik bir duygu ki oturup ağladım sevinçten :)
Çok sağol canım inşallah bu güzel duygu isteyen herkese nasip olur :) içim acayip rahatladı hatta hareket bile etti kuzum :)canım benim çok sevindim..Hadi gözünaydınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?