- 28 Mart 2014
- 2.883
- 2.361
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #37.461
Merhaba kızlar bebeğinin bingildagi kapanan oldu mu ? Ben d vitamini kullanmadım günde 10 dakika kadar evin güneş alan yerinde guneslendirdim bacaklarini... Doktor bingildagi kapanmış dıştan dedi ama içten hala açıklığı vardir erken diye korkma bas ve genel gelişimi de iyi dedi.... Ben tabi ki başka bir doktora daha götürdüm muaneyesi olan doktora o da ayni şeyleri söyleyince rahatladım. 5 aylık olacağız haftaya nette baktım erken kapanması iyi değil diye okudum neden okudum bende bilmiyorum
Canım bende 4 aylık aşısi için sağlık ocağına gittim oda bana dedi bingildagi kapanmış..isterseniz bi çocuk doktoruna götürün..ben çok korktum ben de internete baktım ıyi değilmiş yazıyordu.cok üzüldüm kafama taktım..neyse doktorumuza görürdüm yok dedi kapanmamış açıklık var dedi..kapanmis olsaydida bi sorun olmazdı..bu saatten sonra dedi.bas gelişimi iyiyse bi sorun olmaz dedi..bide dedi kesinikle d vitamini ver..kapanmis olsadi d vitamini kesmeyiz dedi..yani canım için rahat olsun..artik bi sorun olmaz..Merhaba kızlar bebeğinin bingildagi kapanan oldu mu ? Ben d vitamini kullanmadım günde 10 dakika kadar evin güneş alan yerinde guneslendirdim bacaklarini... Doktor bingildagi kapanmış dıştan dedi ama içten hala açıklığı vardir erken diye korkma bas ve genel gelişimi de iyi dedi.... Ben tabi ki başka bir doktora daha götürdüm muaneyesi olan doktora o da ayni şeyleri söyleyince rahatladım. 5 aylık olacağız haftaya nette baktım erken kapanması iyi değil diye okudum neden okudum bende bilmiyorum
Doktorları anlamak zor canim. Bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor. Bol bol moral bozuyorlar isteYuh diyorumm nasil yeterli bulmadi cok komik? Masallah bebeisin 16 cm uzamis.(1/3 u kadar) Dogum kilosunu 2 ye katlamis. Ki dogum kilosunu bebekler ilk alti ayda 2 ye katlarmis . Bence gayet guzel. Ne iciyor bu doktorlar ben anlamiyorum.
Benim kizda 15 eylul dogumlu boyu 62 civarlarinda zannediyorum.kiyafette yeni gectik 62 ye. kilosuda 6300 gibi.
Bazen doktorlarin agrisiz basimiza agri yapalim diye konustuklarini düşünüyorum
Bizdende ona slm söyle cnm.Pınar'ın soranlara dua edenlere herkese çokça selamı var
Benim minnoşumda 13 Eylül doğumlu 2500 gr. 46 cm. Doğdu.Benim kızım 14 etlül doğumlu. 2900 gr 47 cm doğdu. Şimdi 6 kg 62 cm. Doktorumuz iyi diyor. Ben zaten persentil tablosuna da bakıyorum ona göre de gelişimi iyi. Doktorlar bebeğin Doğum kilosunu boyunu bilmeden hemen gelişimi iyi değil diyorlar. 3800 gr doğan bebekle 2500 gr doğan bebeğin gelişimi bir olur mu hiç
Ben bi ilk haftalıkken sarılık kontrolüne götürürdüm bide 40 ı çıkınca. Daha da hiç doktora gitmedik. Aşıda olmuyoruz. Gerekli bi durum olursa önce alternatif seçenekleri kullanmayı düşünüyorum. Rabbim bebişlerimizi sağlık afiyet versinDoktorları anlamak zor canim. Bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor. Bol bol moral bozuyorlar iste
Tamam canım insan biraz da destek istiyo tşk ederim buranın güzel yanı da birbirimizi tanımasak da destek olmamızUuur canim uyur sen bikmadan usanmadan aman bu seferlik salliyayim yada hazir memede uyunuskn uyusun ugrasmiyayim deme istikrarini surdur bir sure sonra o alisiyor rutine
Bizdedi öyle canım ama ben direk misafir ağırlıyor moduna giriyorumSuankı saatınden 15 dk önce kaldır canım cok erken uyandırırsan bunu uykunun devamı gibi algılayacak oldugundan ise yaramayabılır. Ben yemege kalın bırlıkte bısyler hazırlarız hemen dıyorum kv de kalırsa ya yemekleri o yaparken ben kızımı oyalıyorum yada esım evdeyse o bebıslenılgılenırken bız mutfakta oluyoruz hıc öyle mısafir agarlıyım havasında degılım öncelık bebegımın gelen de yabancı degıl zaten mutfagını ögrensın bence babaannesı ılerıde lazım olur bırgun
Canim ben burada daha once söylemiştim 3 farklı d vitamini kullandım alerji yaptı tüm vücudu kızariklik döktü inan farklı farklı doktorlara gittim yapacak bisey yok dediler özel aldım d vitamini o da yaptı sonrada öğrendim oğlum alerjik yapiya sahip başka şeyler de yapiyor3 aydan sonra 18 aydan önce kapanması normalmiş. ama daha önemli bişey var. d vitamini neden kullanmıyorsunuz? raşitizme varan ciddi sorunlar olabilir allah korusun. keşke bu konuda da ikinci doktora danışsaydınız gitmişken.
Canım bende de durum öyleydi artık 8 de yatak odasındayız karın doyurma gaz cıkarma alt değiştirme yarım saat geçiyor dün 9 da uyumustu emerek uyudu dün bazen beşikte sallayark tam uykuya dalma da bir çözüm bulamadık ama 9 da uyudu diyelim kalksada ben gece gibi hiç konusmadan ısrarla emzirip geri uyuttum hep öle erkene çektik sabah 8 30 9 gibi kalkıyorCanım kacta u
Canım kacta uyutmaya baslıyorsun kacta dalıyor? Sabah kacta uyanıyor? Bende bıraz erkene cekmeye calısıyorum cunku bebıs uyudugunda bende de pil bitiyor esıme iyi geceler deyıp uyumak zorunda kalıyorum
Amin canim butun bebislere insallahBen bi ilk haftalıkken sarılık kontrolüne götürürdüm bide 40 ı çıkınca. Daha da hiç doktora gitmedik. Aşıda olmuyoruz. Gerekli bi durum olursa önce alternatif seçenekleri kullanmayı düşünüyorum. Rabbim bebişlerimizi sağlık afiyet versin
İçinde 15 kart olanı kullanıyoruz biz canım memnunuz 0-12 ay için o da. İlgisini çekiyor benim oğlumun oyun halısı falan da var bizde o yüzden yetiyor 15lik olan. Bir de ben 1 yaşını geçene kadar televizyon falan izletmeyi düşünmediğim için dvd li olanları tercih etmedimKızlar bi konuda fikriniz almak istiyorum. Kızıma zeka kartlari almıştım ama ayına göre değildi si.di ayına göre almak istiyorum.
İçinde 15 kart olan flash cards var 20 tl 0 12 ay arası kullanılıyor
İçinde 72 kart ve 2 dvd olan sevgılı bebek sitesindeki set var o da 0 12 ay arası. 85 tl
Hangisini tercih etmeliyim bu setlerden birini kullanan var mi aranızda
Canim biz de haziranin 2. Haftasi belek voyage dusunuyoruz balayinda gidip cok begenmistik. Aslinda torbadaki voyage i da cok begndik ama o tarihlerde biraz deniz soguk olabilir diye dusunduk.Anneler yazın tatil planı olan var mı balayından sonra nasipse ıyk defa bu yaz oğlumuzla gitmek istiyoruz balayı sonrası hep günlükçü olduk. Akdeniz bakıyoruz çoğunluk Ege denizi daha soğuk oluyor böyle planları olup beğendiğiniz yer var mı
Canım deniz daha soğuk olabilir ben temmuz veya ağistos diyorum. Biz haziran 3. Hafta Fethiye gitmiştik hava çok sıcaktı ama Deniz serindi. Ben hem denize şıfır olsun istiyorum hem gezmek istiyorum bilemedikCanim biz de haziranin 2. Haftasi belek voyage dusunuyoruz balayinda gidip cok begenmistik. Aslinda torbadaki voyage i da cok begndik ama o tarihlerde biraz deniz soguk olabilir diye dusunduk.
Antalya tarafına haziran başı veya eylül ayında öneririm yoksa çok sıcak olurCanım deniz daha soğuk olabilir ben temmuz veya ağistos diyorum. Biz haziran 3. Hafta Fethiye gitmiştik hava çok sıcaktı ama Deniz serindi. Ben hem denize şıfır olsun istiyorum hem gezmek istiyorum bilemedik
Yaa çok özendim,bi daha gidin bu sefer tadını daha güzel çıkartırsınKizlar bugun bi cilginlik yapip sinemaya gittik
Sinemaya girmeden emzirdim annem de bizimle geldi o kizma bakti biz esimle sinemaya girdik. Arada ciktim kostur kostur yine emzirmeye bir de bitiste emzirme ve alt degistirme islem tamam :)))
Cok iyi geldi bayaaaa uzun zaman olmustu sinema yuzu gormeyeli
Ama icerdeyken acaba durdu mu agladi ki acikti mi diye dusunmekten basima agri girdi :) bu annelik ne tuhaf bi gorevmis kendinden cok onu dusunuyorsun hem de her kosulda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?