- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.486
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #37.661
Bizim doktorumuz da hiç öyle birşey demedi canımKızlar benim bebegim 36+5 de 2350 gram doğdu. Doktor bugün 1 aylıkken rop testi yaptırdınız mı dedi. Prematüre bebeklere yapılıyormuş. Eve gelince araştırdım. Küvezde tedavi gören 1500 gram altı 32 haftadan küçük bebekler risk altındaymış. Zaten kaç tane çocuk doktoruna muayene olduk hiçbiri bu testi yaptırın demedi.
Canım benim kızım 22 gün önce doğdu. 180+22 gün yapmam mı gerekiyor sen nasıl yapacaksınO kadar bunaldimki saclardan doluldukce hosuma gidio acikcasi
Canim sevindim huzursuzlugunun disten kaynaklanmasina. Hasta olmasinlar da dis huzursulugu gecer.
Terleme bilgisi icin saol canim :)
Bu arada ben de senin gibi dusunuyorum 180 gun dolmadan tattirmalara baslamayacagim.
Canım benimki 24 Aralık’ta bitti SGK yatırmışBenim raporum 15 aralıkta bitti daha hiç rapor parası almadım benim gibi alamayan var mı ya
İyi de 36haftadan sonra bebeklerin doğması normal ki erken Doğum sayılmazBizim doktorumuz da hiç öyle birşey demedi canım
Dogmasi gereken tarihi baz alip 180 sayiyorlar gordugum kadariyla canim. Benimki 39 +3 te dogdu 180+5 te baslayacagim. Cok ince hesaplar yapiyoruz :))Canım benim kızım 22 gün önce doğdu. 180+22 gün yapmam mı gerekiyor sen nasıl yapacaksın
Göz muayenesi canım. prematüre bebeklerde göz gelişimi tam olmadığı için ve oksijen tedavisi göze zarar verebildiği için yapılıyor. Evet hem çok erken doğmadı hem küvezde kalmadı.Rop testi ne amacla yapiliyormus?
Aslinda sninki cok da erken dogmamis o yuzden gerek duyulmamistir.
Ben de okuyunca çok sevindim. İnşallah kaanımız da taburcu olacakKızlar Kartal bebek vardı biliyosunuzdur, taburcu oluyomuş çok sevindim görünce. Darısı Pınar arkadaşımızın başına inşallah. Kaan kuzumuzla birlikte sağ salim taburcu olup evlerine dönsünler inşallah
Bunu sadece biz anneler mi baz alıyoruz neDogmasi gereken tarihi baz alip 180 sayiyorlar gordugum kadariyla canim. Benimki 39 +3 te dogdu 180+5 te baslayacagim. Cok ince hesaplar yapiyoruz :))
Canım biz bugün kadir beye gittik o söyledi. Ben hiç memnun kalmadım. Girer girmez gözünü ekrandan ayırmadan şikayetiniz ne dedi? Bebeğe yaklaşımı falan çok soğuktu. Ek gıda ve bu rop testi ile söyledikleri de hiç aklıma yatmadıBizim doktorumuz da hiç öyle birşey demedi canım
37 hafta sınır canım. Prematüreliğin de seviyeleri var. Geç prematüre sayılıyor kızımİyi de 36haftadan sonra bebeklerin doğması normal ki erken Doğum sayılmaz
Ben yanlış mı biliyorum
Yani tabii 4 5 gün çok önemli değil de 20 gün de bebek için baya uzunDogmasi gereken tarihi baz alip 180 sayiyorlar gordugum kadariyla canim. Benimki 39 +3 te dogdu 180+5 te baslayacagim. Cok ince hesaplar yapiyoruz :))
Şuan mama destekli gidiyoruz canım ama sadece anne sütü aldığı zamanlarda da uzun süre uyuyordu mama daha uzun süre tok tutuyor doğru sadece anne sütü alıyorken akşam 10 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyordu mamayla akşam yine 10 gibi yatıp sabah 9-10 gibi kalkıyor
Kilosu 7.200 dü en son canım şimdi bir 200 gr falan almıştır. İlk önce gece acıktığı için değil de alışkanlıktan kalktığını farkettim yerinden kaldırmadan piş piş yaptım geri uyudu 1 hafta falan sürdü böyle şimdi alıştı kalkmıyor maşallah diyeyim :))Gece uyaninca pis pis mi yapion. Masallah subhanallah. Nasil.oldu bu boyle ya :) benim kiz da 21 eylul dogumlu ayni.o zaman. Kilosu nasil
Biz de Kadir Beye gidiyoruz canım ama bize gayet ilgili davrandı hatta bir önceki doktorun muayene etmediği yerlerine bile baktı oğlumun şakalar yaptı gülsün diye. Ek gıdayla ilgili sana ne dedi bilmiyorum canım ama bize 5 ay bitmeden başlamayın 5 Aydan sonra yavaş yavaş tadına baktırın 6 ay dolunca tamamen ek gıdaya geçin dedi. Boy kilo çizelgesi falan verdi buradan takip edin diye.Canım biz bugün kadir beye gittik o söyledi. Ben hiç memnun kalmadım. Girer girmez gözünü ekrandan ayırmadan şikayetiniz ne dedi? Bebeğe yaklaşımı falan çok soğuktu. Ek gıda ve bu rop testi ile söyledikleri de hiç aklıma yatmadı
Canım bende mama destekli gidiyorum gece yatmadan önce kaç cc veriyorsun ben 60 veriyorum ama acaba az mı bizim ki sabaha kadar birkaç kez kalkıyoŞuan mama destekli gidiyoruz canım ama sadece anne sütü aldığı zamanlarda da uzun süre uyuyordu mama daha uzun süre tok tutuyor doğru sadece anne sütü alıyorken akşam 10 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyordu mamayla akşam yine 10 gibi yatıp sabah 9-10 gibi kalkıyor
Canım bende mama destekli gidiyorum gece yatmadan önce kaç cc veriyorsun ben 60 veriyorum ama acaba az mı bizim ki sabaha kadar birkaç kez kalkıyoŞuan mama destekli gidiyoruz canım ama sadece anne sütü aldığı zamanlarda da uzun süre uyuyordu mama daha uzun süre tok tutuyor doğru sadece anne sütü alıyorken akşam 10 gibi yatıp sabah 8 gibi kalkıyordu mamayla akşam yine 10 gibi yatıp sabah 9-10 gibi kalkıyor
Blw de 180 günün üzerine ne kadar erken doğduysa ekleyin deniliyor . Zaten çoğu doktor blw yapın demiyor. Bizim doktor 5 aylık bebeğim için başlayın dedi mesela. Biraz kendi bebeğimi gözlemleyerek hazır hissettiğimde başlıcam artıkB
Bunu sadece biz anneler mi baz alıyoruz nedoktora gidince hiç sormuyor erken mi doğdu felan diye yada bana öyle bir doktor denk gelmedi benimki de on gün erken doğdu
Benim sütüm hiç yok gibi canım damla damla çıkıyor artık o yüzden gece yatmadan 210 veriyorum gün içinde de 180 veriyorum 60 la mümkün değil doymaz benim oğlumCanım bende mama destekli gidiyorum gece yatmadan önce kaç cc veriyorsun ben 60 veriyorum ama acaba az mı bizim ki sabaha kadar birkaç kez kalkıyo
Bize ters zamanı denk geldi o zamanBiz de Kadir Beye gidiyoruz canım ama bize gayet ilgili davrandı hatta bir önceki doktorun muayene etmediği yerlerine bile baktı oğlumun şakalar yaptı gülsün diye. Ek gıdayla ilgili sana ne dedi bilmiyorum canım ama bize 5 ay bitmeden başlamayın 5 Aydan sonra yavaş yavaş tadına baktırın 6 ay dolunca tamamen ek gıdaya geçin dedi. Boy kilo çizelgesi falan verdi buradan takip edin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?