- 14 Kasım 2017
- 162
- 184
- 53
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #37.721
Aynen canım sürekli emzirmeye çalışıyorum sür yetmeseydi kilo almazdı o yüzden kafam rahat önceleri çok takmıştım neler yaptım süt artsın diye ama olmadı neyseki az olan sütte yarıyo 6.ay gelisinde ek gıdaya geçsek:)Canım ben çok kafama takılıyordum sağınla sonra ben kendimi full emzirmeye verdim mamayı hiç aramıyo diyebilirim en fazla gümde 3 kere 60 cc mama içiyor buda bizim aydaki bebekler için çok az yanı süt yetiyorki bebek kilo alıyor yoksa 60 cc mamanın ne hayrı olur
Kilomuz en son 6700dü nerdeyse bir kilo falan almışız iyi şuan bakalımKilo alımı nasıl
Bende öyle yapıyordum ama ağlaması baktım durmuyo vermemeye başladım kilo almasaydı doymuyor derdim ama o da iyiBazen o kadar ağlıyo süt yetmedi galiba diyorum kalkıp mama yapıyorum yine ağlıyo sonra oyalamaya çalışıyorum susuyo. Her ağlaması açlık değil bence. Kilo alımı önemli
Evet canım tam vakti ama bizde emzik olmadığı için uygulayanıyorum uykusu çok geliyor gözünü kapıyor yatakta battaniye emmeye çalışıyor uyuyamıyor ozamanda emzik tutsa uyur ne güzelKızlar uyku egıtımde en ıdeal zaman 4-6 ay arasıymıs bu yuzden ben ufak ufak kızımı yatagında tek basına uyumaya alıstırmaya basladım. Uyku aralıgına dıkkat edıp sakınlestıgı anda hemen alıp yatagına koyuyorum, emzıgını verıp muzıgını acıyorum. Battanıyesını hemen gozlerıne kadar cekıyor oynarken uyuyakalıyor. Bazen 10dk bazen yarım saat bu sekılde oyalanıyor ama mudahale etmedıgımde ve zamanında yatırdıgımda uyudugunu farkettım. Esnemeye basladıgında uyku trenı gercekten kacıyormus daha oncesınde uyku pozisyonunu vermek lazımmıs pınar sibirsky nin taktikleriyle birkacgundur masallah iyi gidiyoruz. Desteksız uyku ıcın sıze de belkı yardımcı olabılır
Belkı farklı emzıklerle yenıden deneyebılırsıj canınEvet canım tam vakti ama bizde emzik olmadığı için uygulayanıyorum uykusu çok geliyor gözünü kapıyor yatakta battaniye emmeye çalışıyor uyuyamıyor ozamanda emzik tutsa uyur ne güzel
Dün annem köfteden verdi nasıl hoşuna gitti dahasını istediBende her sabah peynir tattırıyorum mayaladıgm yogurt azıcık muz tattırdım benimkide yemek istiyor ama gazı hala fazla oldugu için biraz daha bekliyorum canım bende
İlk başta Hipp kullanmıştım kızım çok gazlıydı mama da gaz yapabilir demişlerdi sonra aptamil almıştım ama bence mamayla ilgili değildi daha tam geçmedi gazımız tabi önceki gibi değil artık iki ay daha kullanırım da sonra geceleri kaşık mamalardan vermeyi düşünüyorum tahıllı olanlardanCanım aptamil kullanma demişti bana doktorum içeriği çok zayıfmış ama sen bilirsin istersen dene belki doymuyordur 60la mamaların arkasında kaç aylıkken ne kadar olması gerektiği yazıyor ona bak istersen. Benim eşimde çok yiyor diyor ama napalım :))
Canım ben atopik dermatit im. Çok sinir bozucu bir şey. Her şeye dikkat etmem gerekiyor. Bebeğini yıkadığın su çok sıcak olmayacak, sabun kullanma, yünlü şeyler direk olarak tenine değmesin, güneşten iyi korumak gerek, bir de o bölgeleri mutlaka nemli tutmak lazım. Ben 2-3 sene bioderma-la Roche posay falan kullandım bir sürü para döktüm hatta en son ellerimi bile bioderma ile yıkamaya başladım ama pek işe yaradığı söylenemez. Şuan normal sabun kullanıyorum ellerime bir şey olmuyor ama bazen bioderma kullansam bile ellerim kötüleşebiliyor. Sebebini ben de tam anlayamadım.Bebeğimin 17 haftalık. Aranızda bebeği atopik dermatit olan var mı ? Bebeğimin cildi çok hassas doğduğu günden beri yüzünde mutlaka kırmızı leke oluyor veya vücudunda. Şimdilik bioderma kullanıyoruz. Sizler neler kullanıyorsunuz? Birde kulağının arkadı hep kabuk gibi kuru. Alerjik bi bebek olmaz umarım
İlk başta Hipp kullanmıştım kızım çok gazlıydı mama da gaz yapabilir demişlerdi sonra aptamil almıştım ama bence mamayla ilgili değildi daha tam geçmedi gazımız tabi önceki gibi değil artık iki ay daha kullanırım da sonra geceleri kaşık mamalardan vermeyi düşünüyorum tahıllı olanlardan
Bununla aynı ipten yeleği var kızımın :) çok güzel olmuş ellerine sağlık ama sayfanı instagramda ben de bulamadım.
Evet canım ben deniyim bakalım ne kadar içecek valla ben ilk zamanlar çok bunalmıştım artık bu çocuk aç her ağlamasında sürekli mama vermeye çalışmalar sütüm akıyordu üzüntüden sütüm azaldı lohusalık çok stresli geçti benim hatırlamak bile istemiyorum her kafadan bi ses çıktı şimdi kuzuma göre hareket ediyorum en azından neye ihtiyacı var biliyorumkime ve neye göre çok? benim oğlum ilk ay 2 saatte acıkıyordu. doktora sordum hani hep mama en az 3 saat tok tutar derler ya. bana da çok dediler bıkmıştım artık. bebeğimin aç olup olmadığını herkes benden iyi biliyordu sanki. doktorum aynen şöyle dedi, kimi bebek 1 saatte acıkır kimi 3 kimi 5.. ne yapacaksın mama 3 saat tok tutar dediler diye aç mı bırakacaksın demişti. gerçekten ilk aylar çok hızlı büyüdüğü için bazen 2 saat dolmadan acıkıyordu. şimdi 4-5 saat buluyor acıkması. bebekler ilk aylar hızlı büyüdükleri için enerjiye ihtiyaç duyuyorlar canım. sen mamayı bi kerelik 120 hazırla bebeğin içmeyi bıraktığında ne kadar kaldığını gör ona göre hazırla bundan sonraki mamaları. valla uzun yazdım ama yavrunun aç kalmasına gönlüm razı gelmedi.
Günaydın canım bende ona güveniyordumGunaydin cnm ben ilk oglumda doktora sormustum bu gece mamala4indan versem daha uzun uyur mu die bana yatmadan once yemek yesen sen rahatdiz olmazmisin gece demisti oyle birseybyapma yapicaksannda uyutmadan yarm saat bir saat once yap demisti oyle yaptim ama bi ise yaramamisti tamamiylee aliskanlikk
Canım maşallah çok sevindim senşn adına. Benim bebeğimle bunu başarmam imkansız gibi görünüyor. Ağlaya ağlaya uyuyor hepKızlar uyku egıtımde en ıdeal zaman 4-6 ay arasıymıs bu yuzden ben ufak ufak kızımı yatagında tek basına uyumaya alıstırmaya basladım. Uyku aralıgına dıkkat edıp sakınlestıgı anda hemen alıp yatagına koyuyorum, emzıgını verıp muzıgını acıyorum. Battanıyesını hemen gozlerıne kadar cekıyor oynarken uyuyakalıyor. Bazen 10dk bazen yarım saat bu sekılde oyalanıyor ama mudahale etmedıgımde ve zamanında yatırdıgımda uyudugunu farkettım. Esnemeye basladıgında uyku trenı gercekten kacıyormus daha oncesınde uyku pozisyonunu vermek lazımmıs pınar sibirsky nin taktikleriyle birkacgundur masallah iyi gidiyoruz. Desteksız uyku ıcın sıze de belkı yardımcı olabılır
Bende bilmiyorum cok gzel bi duzen kurmustuk 3 bucuk saatte falan kalkiodu o bile yetiyordu iki gecedir saatte kalkiyor artik memede kesmio beyimi ustune mamada veriyorum gaz olusuo farkindayim cikarayim.derkn uykusu dagiliyor basiyor yaygarayi off cok yoruluyorum gece artik nasil bi derin uykum vardiysa kalkip buyugunun atesini olcup ilac vermisim kucuge mama yapmisim hicbirini hatrlamiyorumGünaydın canım bende ona güveniyordumbu alışkanlıklarını nasıl bıraktırıcaz bilmiyorum
Canim sallamaya devam edeceksen; bizimki de ayakta sallarken agliyor elleri disarda olursa hic uyumuyor. Ben yarim kundak yapiyorum cok cikartmak isterse cikartip iki eline de kendi ellerimi veriyorum tutarak uyuyor dene istersen.Canım maşallah çok sevindim senşn adına. Benim bebeğimle bunu başarmam imkansız gibi görünüyor. Ağlaya ağlaya uyuyor hepemzirerek uyutamıyorum artık, çünkü karnı doyunca memeyi bırakıyor. Sonra başlıyor ağlamaya. Ya kucakta gezdirerek Yâ da ayakta sallayarak uyutuyorum. Yatağına koyduğum an katılmaya başlıyor sakinleşmiş olsa bile. Bu zamana kadar neredeyse hiç kundak yapmadığım bebeğimi kundak yapmaya başladım çünkü ayakta sallarken ellerini hareket ettirdikçe daha çok ağlıyor. Ellerini sabitlersem bir süre sonra sakinleşip uyuyor. Ama kızımın ellerini sabitlemek de hiç hoşuma gitmiyor. Çabalıyor çabalıyor sonra vazgeçiyor, tam bir öğrenilmiş çaresizlik bir akıl ver bana ben kızımı nasıl uyutabilirim?
İştahlı olacak galiba oğlun maşallah. Buluşalım ya ne güzel olur. Minikler de tanışır hemÇorbalardan çay kaşığının ucuyla verdim canım bir de limon çok az yalattım çok komik oldu :))) bir de yoğurt tattırdım hepsini de yedi valla versem yerdi daha. Çok gelmiyorum canım ama tanışalım dersen hava biraz düzelince buluşabiliriz :)
Çok güzel eline sağlık
Maşallah canım kilosu gayet iyi.Aynen canım işe de başlayınca iyice gitti sütüm. Çok denedim mamayı azaltayım diye olmadı. 7.200 dü en son şimdi 7 buçuğa yakındır. Zaten doktorumuz nasıl besliyorsanız öyle devam edin dedi
Oh çok şükür. Yüreğim ağzımda okudumKaan'ı entübeden ayırmışlar şimdilik sıkıntı yokmuş çok şükür
Kilosu 7.200 dü en son canım şimdi bir 200 gr falan almıştır. İlk önce gece acıktığı için değil de alışkanlıktan kalktığını farkettim yerinden kaldırmadan piş piş yaptım geri uyudu 1 hafta falan sürdü böyle şimdi alıştı kalkmıyor maşallah diyeyim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?