2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben çeyizinden tülbent örtü kullanıyorum inçe olduğundan terletmiyor,çantada az yer kaplıyor
Boynuma fular olarak da takıyorum:)) memnunum yani
ben hiç bir şey kullanmıyorum sadece memeyı hafıf kamufle edereka açıyorum eger emzırme odası yoksa ya da temiz değilse , havasızsa o zaman topluma ortak alanlarda emziriyorum önlüksüz hem de

bu konuda radıkal davranılması taraftarıyım bebekerımızı besleyecegız elbette ki bu medeni toplumlarda meşru olmalı çirkin değil, kötu değil, ahlakı değil bu konuya kadın memesi gibi abaza erkek zihniyle bakılmasını da kötü buluyorum . ebbeklerımızı tabı ki besleyecegız emzırme önlüğü gerekmez kötü bir ey yapmıyorum diye düşünenlerdenin ben . elbette herkesin yaşama bakışı başka ona da saygılıyım

Canım sakın umudunu kesme herşeyin var bir çaresi başkalarını sakın düşünme ne yaparlarsa yapsınlar sen babanı düşün bebeğini düşün

Bizler iyiyiz, allah acil şifalar versin

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum ama bi takım tabuların yıkılması zaman alır,
Yurt dışında yaşıyor olsam İnan ben de hiç düşünmezdim herkesin içinde mememi verirdim ama Türkiye’de ne yazık ki olmuyor.ben bakışlardan rahatsız oluyorum
Dediğin seviyeye gelebilmek için biz annelere özellikle erkek annelerine daha fazla iş düştüğünü düşünüyorum.umarım gelecek nesiller daha medeni olur.

Çok teşekkür ederim canım. İnşallah gelsin de o gün bende iyileşince iyiki yaptırmışız derim korkuyorum çok ağlar, canı acır ama elinde sonunda olacak. Bakalım hayırlısı olsun
Canim ben basucunda bekledim saclarini oksadim onunla konustum, ben amerikada yasiyorum oyle yapmam gerektigini soylediler anne basucunda bebekle konussun dediler bide bizden yalanci emzik getirmemizi soylediler islem boyunca sekerli su gibi bisey verdiler ona batirip batirip agzina verdim emzigi, neden boyle yaptirdiklarini sormadim ama:/ igneyle uyusturdular o bolgeyi, sadece igne vurulurken bi ic cekti biraz agladi sonra islemi hissetmedi..vazelini gazli beze surup o bolgeye koyduk 5 gun, 1 hafta icindede iyilesti kolay oldu.. uzun yazdim biraz sureci bil diye kusura bakma :) ayni islemi ordada yaparlar diye dusunuyorum hayirli olsun simdiden canim allah damatliklarinida gosterdin bizlere <3”

Ne kusuru canım. Allah razı olsun. Teşekkür ederim bilgiler için Amin, Allahım damatlıklarını da göstersin inşallah

canım 3 g

canım 3 gün denedim hepsinde işe yaradı . sinirliyken bağırırken açıyorum sakinleşiyor. aynı müzikte kocamda rahat rahat uyudu bu müziği ben de sevdim diyor :) hah ailece çözdük olayı dedim

canım oğlumda sürekli kucakta gezmek istiyor en çok da dışarı cıkmak sanırım bir süre de buna dayanacagız ya da arabayla dısarda gezdireceğiz heryer sıcak olmadıgına göre ya bahara kadar dayanacagız ya da bize avm yolarımı görundu ne bilmiyrum. ben şimdilik biraz babaya devrederek idare etmeye çalışıyorum ama

ben de bu minnoşlar nasıl oyalanır anlayamadım bulursan bir yol yaz bana canım

ayaklı pijamaların ayagında zilli olanları var ucuzlarda onlardan aldım 5-10 dk o oyalıyor bizimkini, arada eline hışırtılı poşet verıyrum onunla mucadele edıyor 10 d falan . dişi kaşınıyor diye eczaneden wee markazının diş kaşıyıcısını almıştım şeffaf balık en çok onunla ilgileniyor onu sallıyorum biraz onu cok merak edıyor al istersen en favori oyuncagımız o

Canım çok ama çok geçmiş olsun Allahtan ümit kesilmez acil sifalar diliyorum Rabbim guc kuvvet versin inşallah , sen uzuldukce bebisinde hissedecek bozma moralini herşey yoluna girer inşallah.

Allah acil sifalar versin canım yakınında olupta etkilenmemek ne mümkün . Umarım güzel haberler alırsınız.

canım sadece anne sütüyle mi bu kadar kilo almış ?

oğlum 23 eylül doğumlu kilosu 6.600 şu an da ve sadece anne sütü veriyorum cok faza fark var arada o yüzden şaşırdım
Evet canım ilk aylar günde 60 cc mama veriyodum 1 kere bazen doymuyor mu diye uyumuyordu çünkü ama kilo alımı iyi olunca bıraktım ayda 1 kilo net alıyor kızımda öyleydi sadece emiyordu sütüm hiç dolup taşmaz ama uzun süre emiyor belki ondandır

Aaah canım keske.. keske herkes medeni olsa da bız de rahatca ozgurce sahıllerde parklarda acık alanlarda kapalı alanlarda heryerde emzırme odası aramadan emzirebilsek. Yurtdısına cıktıgımda nezaman ülkeye donsem halımıze üzülür oldum okadar geriye gidiyoruz ki.. Malesef hamıleler sokaga cıkmasın, giysileriyle gobekleriyle cinselliği cagrıstırıyor kendılerınden utanmalılar diyenlerin, aynı sebeple sütas reklamında dans eden ineklerin memesinden tahrık olan insanların sikayetiyle reklam kaldırtma olaylarının yasandıgı yerın adıdır türkiye. Çok üzücü çok yazık ama malesef bu zihniyetle ortak alanda yasamamız gerekıyor.

Canım gecmıs olsun insallah allah acil sifalar versın babana. Her zorlu süreci bi sekılde atlatıyoruz ama en az zararla atlatmak önemli. Bu yönden senin bebegın için iyi olmaya calısman kritik suan. Hergun 10dk da olsa sokaga cıkman bı hava alman belkı balkonda bı mola vermen iyi gelirse buna hemen baslayabılırsın bu sürecte bıraz aklını baska yerlere yonlendirirsen daha iyi gelebilir sana ve minaya. Biz iyi olursak bebeklerimiz de iyi, biz iyi değilsek onlar da iyi değil annem hep bunu söyler cok dogru. Kv konusuna gelınce ne olursa olsun parayla tutulan bakıcıdan iyidir bızı sevmeseler de anlasamasak da torunlarına terledıklerınde en azından bı mendıl koyaylar sırtlarında terler sogumaz. Ben de ıse baslamak zorundayım bırkac aya annem hasta anneanneme bakıyor, kv sağlıgı pek iyi değil fizik tedavi görüyor. Ise dondugumde annelerın haftada ıkıser gün kızıma bakmalarını rica edicem ve dua ediyorum kı kv nın saglıgı elversın de bakamam demesin diye. Bızden sonra en iyi bakacak kısıler ne olursa olsun onlardır

Kızlar iki cocuk annesi olarak herşeyin üstesinde geliyorum da şu uyku sorununu çözemiyorum gündüz uykumuz sabah kalktıktan snra 45 dk uyuyor ondan sonrası içler acısı sallıyorum uyuyor yatağa koyduktan hemen snra uyanıyor. Beşiğine koyuyorum ne yaparsam yapım uyumuyor memede uyumk istiyor normalde ağlamayan bebek hemen ağlamaya başlıyor kıyamıyorum meme de uyuyunca da sürekli uyanıyor bu eğitimi veremicm sanırım ama çok yoruldum gündüz bulaşığı kaç saate yıkadım ya

Canım inanki aynı durumdayız ben hiç bir iş yapamıyorum bu yuzden kimsefede durmuyor eksik gibi kullanıyor. Biberona alistiricam en azından baskasida bakabilsin Allah yardımcımız olsun bebislere de huzurlu uyku versin inşallah

Canım sallıyorum uyuyor, yataga koyuyorum uyanıyor dıyorsun ya onun ıcın sunu soylemek ısterım kı bebekler sallandıklarında basları döner, basları döndüğü için gözlerini yumarlar ve bız onları uyudular sanırız. Oysakı sallayarak yaptıgımız sey baslarını döndurmek malesef. Bu nedenle sallama duruyor bas donmesı gecıyor gozler acılıyor. Ben de kucagımda sakınlesene kadar alıp gezdırıp pıspıslayanlardanım. Uyku eğitimine boyle basladım rutın bır ıkı seyımız var onları yapıp kucagımda sakınlestırıyorum hatta bır bes dk kadar her seferınde odada bı yurumemız de var daha sakın ve rahat oluyor boylece. Sonra mayıstıgında veya gozler yarı acık yarı kapalı oldugunda fln yatagına koyup gozlerını yatagında kapamasını saglıyorum. Bu önemlı cunku bebekler nasıl uyurlarsa derin uyku periodundan cıktıgında uyudukları tüm kosulları aynen ıstıyorlar. Gozunu yatakta kapatırsa uyandıgında kendısı uyudugunu hatırlayacak ve yenıden gozlerını kapatması kolaylasacak. Herhangı bırsey farklı oldugunda uyumaya devam edemıyorlar. Kucakta uyuttugumuZda uyku dongusunden cıkıp kucagı goremeyınce yenıden uykuya dalamıyorlar. Buyuzden muzıkle uyutuyorum ve uyku boyunca muzık devam edıyor (gece dahıl) dıyelımkı uyudu ve dalımca ben muzıği kapattım. 30-45 dk sonra derın uykudan cıktı ve yenıden uyumaya gecmesı ıcın bı baktı muzık yok, uyudugu kosullardan bırı eksıldıgı ıcın desteksız uyuyamaz. Yanı alıp ya salllamam lazım, ya muzıgını acıp uykunrutınıjı yenıden yapmam lazım ya emzırmem lazım gıbı sureclerde hep bı geriye gitme durumu sözkonusu oluyor. Pınar sıbırsky bana cok faydalı oldu neyı yapmamam gerekıgını ögretmek anlamında cok faydalandım. Uyku egıtımınde de kaldır yatırı cok kullandım hala da kullanıyorum. Hala hergun fıx bı kalkıs veya standart uykunsaatlerımız yok ama gunduzlerı hıc uyumuyorduk suan cok sukur dıyorum. Kısa kısa da olsa gunduz 2-3 kere uyutuyorum sukurler olsunn dıyorum hergecen gun de daha ıyı olucak. Bıraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmusumdur

Bence burda yanlis yapiyoruz cnm iste cevrenin bakislarindan geri cekiyoruz kndimizi ne kadar ozgurce emzirir onlari umursamazsak o kadar bizim gibi istedigi yerde emzirmek istiyenlere ornek olur cesaret vermiş oluruz sahsen ben gogusum gorunmedigi taktirde ne arabada nede disarda hicbirsey kullanmiyorumm hatta gecen gun otobuste susturamadm oglumu teyzeler kizdi don arkani emzir die bende onlardan cesaret alip actim gorunmucek sekilde emzirdim napsaydim meme krizi tutmus cocugu baska turlu susturamazdm ki

Allah yar ve yardımcın olsun canım babana acil şifalar diliyorum. Sen Allaha güven inşallah Selamete çıkarsınız en kisa zamanda.

Allah selamete çıkarsın canım. Rabbim tüm sıkıntılarınızı gidersin, babana acil şifalar versin inşaAllah

minikhikayem canım rabbim babacığına şifa versin inşallah. Kayınvelideni düşünüp iyice bozma moralini. Öyle yada böyle hayatımızın Bi parçası onlar. Görmezden gelmeye çalış.

minikhikayem canım Allah babana şifa versin bozma moralini herşey istediğin gibi olur inşallah. Bugün kuran okuyacaktım. Babanın adını söylersen ona da ismen okuyabilirim

Cnm çok geçmiş olsun. Rabbim en yakın zamanda şifasını versin inşallah.
Moralini yüksek tut bebeğine lazımsın, onun sana her ne olursa olsun ihtiyacı var.
Herşey gönlünce olsun..

Canım sakın umudunu kesme herşeyin var bir çaresi başkalarını sakın düşünme ne yaparlarsa yapsınlar sen babanı düşün bebeğini düşün

Canım çok ama çok geçmiş olsun Allahtan ümit kesilmez acil sifalar diliyorum Rabbim guc kuvvet versin inşallah , sen uzuldukce bebisinde hissedecek bozma moralini herşey yoluna girer inşallah.

minikhikayem canım Allah babana şifa versin inşallah sen kv takma bebeğine verimli olman lazım epeydr üzülüyorsn baban ve bebeğin öncelik olmalı.. dua et elinden başka bişey gelmez

tek tek okudum hepinize teşekkür ederim, mina çok ağladı dermanım yok yazmaya... İyi ki varsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…