- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.141
Ben bayadr giremiyidm buraya canm cok gevmisleri okuyamadm ama senjn msjini okidum allah dayanma gucu versin sanada ailenede cok zor biliyorum bende yasadm allahim.en acilinden sifa versin insallahtek tek okudum hepinize teşekkür ederim, mina çok ağladı dermanım yok yazmaya... İyi ki varsınız...
Aynen canım bende istsnbulda yalnızım , bakıcı arıyorum ama içime sinen kimse olmadı daha. Çok zor çokCanım allah babana acil şifalar versin.zor bir dönemden geçiyorsunuz.allahtan Ümit kesilmez
Kv ne takılma canım iyi yanından bak çocuğuna bakacak güvenilir biri var.ben İstanbul’da yalnızım kimsem yok, acil bişey olduğunda çocuğu da her yere yanımızda götürmemiz gerekiyor.
Canım benimki biberon alıyor arada veriyorum halasına falan ama günlük işleri yapmaya bile fırsat vermiyor öglen bagımsız bi kaç saat uyuması gerekiyor aslında hersey yarım kalıyor sürekli uyandığı içinCanım inanki aynı durumdayız ben hiç bir iş yapamıyorum bu yuzden kimsefede durmuyor eksik gibi kullanıyor. Biberona alistiricam en azından baskasida bakabilsin Allah yardımcımız olsun bebislere de huzurlu uyku versin inşallah
Çok saol canım cevabın için aslında bende çok okuyorum pek sallama taraftarı değilim ama uyutamayınca mecbur kalıyorum dediğin çok doğru bebekler uyku döngüsünde nasıl uyuduysa öyle devam etmek istiyor ama yarı uyanık yataga koyuyorum ya cok ağlamaya başlıyor geri alıyorum kucagımda sakınleşmiyor meme veriyorum ozaman uykuya dalıyor buda malesef 30 yada 45 dk yı geçmiyor .. birde bizde şöyle bi durum oldu biliyosun ilk dogdugu zamanlar gece 12 de yatıyordu ama 4 .5 saat kesintisiz uyuyodu ben bunu erkene çektim ama sürekli uyanıyor çok sık kalkıyor pzrtesi günü Dısardaydm eve geç geldik uykusu 12 yi buldu o gün yine 4 bucuk saat uyudu neden erken yatınca sık uyanıyor acaba onu bilemedim ve hiç kanmıyor da emzikte almıyor sende erkene çekmiştin uykusunu böyle bişey yaşadın mıCanım sallıyorum uyuyor, yataga koyuyorum uyanıyor dıyorsun ya onun ıcın sunu soylemek ısterım kı bebekler sallandıklarında basları döner, basları döndüğü için gözlerini yumarlar ve bız onları uyudular sanırız. Oysakı sallayarak yaptıgımız sey baslarını döndurmek malesef. Bu nedenle sallama duruyor bas donmesı gecıyor gozler acılıyor. Ben de kucagımda sakınlesene kadar alıp gezdırıp pıspıslayanlardanım. Uyku eğitimine boyle basladım rutın bır ıkı seyımız var onları yapıp kucagımda sakınlestırıyorum hatta bır bes dk kadar her seferınde odada bı yurumemız de var daha sakın ve rahat oluyor boylece. Sonra mayıstıgında veya gozler yarı acık yarı kapalı oldugunda fln yatagına koyup gozlerını yatagında kapamasını saglıyorum. Bu önemlı cunku bebekler nasıl uyurlarsa derin uyku periodundan cıktıgında uyudukları tüm kosulları aynen ıstıyorlar. Gozunu yatakta kapatırsa uyandıgında kendısı uyudugunu hatırlayacak ve yenıden gozlerını kapatması kolaylasacak. Herhangı bırsey farklı oldugunda uyumaya devam edemıyorlar. Kucakta uyuttugumuZda uyku dongusunden cıkıp kucagı goremeyınce yenıden uykuya dalamıyorlar. Buyuzden muzıkle uyutuyorum ve uyku boyunca muzık devam edıyor (gece dahıl) dıyelımkı uyudu ve dalımca ben muzıği kapattım. 30-45 dk sonra derın uykudan cıktı ve yenıden uyumaya gecmesı ıcın bı baktı muzık yok, uyudugu kosullardan bırı eksıldıgı ıcın desteksız uyuyamaz. Yanı alıp ya salllamam lazım, ya muzıgını acıp uykunrutınıjı yenıden yapmam lazım ya emzırmem lazım gıbı sureclerde hep bı geriye gitme durumu sözkonusu oluyor. Pınar sıbırsky bana cok faydalı oldu neyı yapmamam gerekıgını ögretmek anlamında cok faydalandım. Uyku egıtımınde de kaldır yatırı cok kullandım hala da kullanıyorum. Hala hergun fıx bı kalkıs veya standart uykunsaatlerımız yok ama gunduzlerı hıc uyumuyorduk suan cok sukur dıyorum. Kısa kısa da olsa gunduz 2-3 kere uyutuyorum sukurler olsunn dıyorum hergecen gun de daha ıyı olucak. Bıraz uzun oldu ama umarım yardımcı olmusumdur
Canım Allah Şâfî dir. Babana şifa versin inşallah. Sana da kolaylıklar versin.Babamın durumu kötüleşiyor : ( gittiği 2. Ünv hastanesinden de elimizden geleni yaptık bir de şuraya gidin denilerek çıkartıldı. Yüzü kaşık kadar karnı balon gibi.. 2 haftada karnından 25 kilo su almışlar karaciğer kanalları tıkalı organa kanamayı durduramayacakları için dokunamıyorlar. Şu an son çare nakil ama onun da yapılıp yapılamayacağı belli değil. Evimi toplayıp bıraktım 5 gündür annemin evdeyiz annemler başka şehirdw eşim 1 saat yol mesafesinde falan böyle iice karman çormanım. Mina önümüzdeki ay ek gıdaya başlıycak en iyisi kiralık eve çıkıp kendi evimiz satılana kadar kirada kalmak. Bu sefer şimiddiden çalışmam gerekecek bikaç ay vardı daha kv zaten ağzı açık bunu bekliyo çok moralim bozuk
Yok geçmiyorum ama şimdiden düşünmeye başladım :)sen ek gıdaya mı gecıyorsun canım ?
canım 3 g
canım 3 gün denedim hepsinde işe yaradı . sinirliyken bağırırken açıyorum sakinleşiyor. aynı müzikte kocamda rahat rahat uyudu bu müziği ben de sevdim diyor :) hah ailece çözdük olayı dedim
canım oğlumda sürekli kucakta gezmek istiyor en çok da dışarı cıkmak sanırım bir süre de buna dayanacagız ya da arabayla dısarda gezdireceğiz heryer sıcak olmadıgına göre ya bahara kadar dayanacagız ya da bize avm yolarımı görundu ne bilmiyrum. ben şimdilik biraz babaya devrederek idare etmeye çalışıyorum ama
ben de bu minnoşlar nasıl oyalanır anlayamadım bulursan bir yol yaz bana canım
ayaklı pijamaların ayagında zilli olanları var ucuzlarda onlardan aldım 5-10 dk o oyalıyor bizimkini, arada eline hışırtılı poşet verıyrum onunla mucadele edıyor 10 d falan . dişi kaşınıyor diye eczaneden wee markazının diş kaşıyıcısını almıştım şeffaf balık en çok onunla ilgileniyor onu sallıyorum biraz onu cok merak edıyor al istersen en favori oyuncagımız o
Benimkisi.artik resmen oturuyor.oturmak icin agliyot babasi bazen kucaginda oturtturuyor ama ben oturtmuyorm erkwn diye one dogru ayaklarina dogru egiliyor birakinca hemen.cmt dr soracam ek gida ve oturma icin ne derse onu yapicam.Kızlar destekli oturması için hala erken mi? Biz bir hafta sonra 5 aylık olucaz. Kucağıma alıp ayaklarının üstüne biraz bastırdığımda bazen dizlerini büküp totosunu yere koyuyoda :)
Canım evet cunku bunlar kurulmus saat gibi bellı zamanlarda uyanıyorlar. Benımkı ılk zamanlad gece 12de yatıp öğlenleri 12 ye kadar emıp uyuyordu boyle bır duZenı vardı ılk zamanlar. Sonra ben bu yatma saatını zorla 10bucuga cektım bu da bızı epey zorlamıstı. Sımdı 8bucuk 9lara cekmek için ugrasıyorum yaklasık bır aydır fln bu saatlerde mutlaka uyutuyorum ancak kacta uyutursam uyutayım gece uykusuna kesın dalıs ıcın mutlaka saat 10bucugu beklıyor suan. Örnegın 9da uyuduysa bı 10gıbı uyanıyor emmek ıstıyor emzır gaz cıkart derken hooop saat yıne 10bucuk oluyor ve uyuyor. Bır aydır ılk kez bugece 10bucukta uyanmadı bende sasırdım :) ınsallah basarılı oluyorumdur da bu ara uyanmasını kaldırabılırım. Cunku uyku kalıtesını bozuyor malesef buyuzden duzen degıstıgı ıcın hem sık uyanabılıyorlar hem kendılerıne ara beslenme yaratıyorlar. Yalnız au da var dısarıda oldugun zaman gec yattı ya o gece yorgunluktan da uyuyamayıp sık uyanmıs olabılır. Bebeklerde bızım gubı cok yorgun olduklarında fazla uyarılmıs olduklarından ıyı uyuyamıyorlar ve gef yattıkları ıcın erken baslıyorlar guneÇok saol canım cevabın için aslında bende çok okuyorum pek sallama taraftarı değilim ama uyutamayınca mecbur kalıyorum dediğin çok doğru bebekler uyku döngüsünde nasıl uyuduysa öyle devam etmek istiyor ama yarı uyanık yataga koyuyorum ya cok ağlamaya başlıyor geri alıyorum kucagımda sakınleşmiyor meme veriyorum ozaman uykuya dalıyor buda malesef 30 yada 45 dk yı geçmiyor .. birde bizde şöyle bi durum oldu biliyosun ilk dogdugu zamanlar gece 12 de yatıyordu ama 4 .5 saat kesintisiz uyuyodu ben bunu erkene çektim ama sürekli uyanıyor çok sık kalkıyor pzrtesi günü Dısardaydm eve geç geldik uykusu 12 yi buldu o gün yine 4 bucuk saat uyudu neden erken yatınca sık uyanıyor acaba onu bilemedim ve hiç kanmıyor da emzikte almıyor sende erkene çekmiştin uykusunu böyle bişey yaşadın mı
Çok teşekkürler canım sorduğun için. Tavsiyelerinizle özellikle duşta masajın çok faydasını gördüm hemen de emzirdim iki güne rahatladım. Ayy çok zormuş seni çok iyi anladım canım
İyiyim canim cok saol.
Benimkisi.artik resmen oturuyor.oturmak icin agliyot babasi bazen kucaginda oturtturuyor ama ben oturtmuyorm erkwn diye one dogru ayaklarina dogru egiliyor birakinca hemen.cmt dr soracam ek gida ve oturma icin ne derse onu yapicam.
24 eylul dogumlu.kafasiyla kalkmaya calisiyor hep.yarin kontrolu var soracam dr ins.valla biz kucakta oturtuyoz onemli olan beli desteklemek yuk binmesin diye.tek basinada one yigiliyor ayaklara sanirim daha dengeyi saglayamadigindan.Aaaa aynen canım. Ne kadar oldu senin kuzu? Oturup ayaklarını görüncede direk onlara eğiliyo. Bide heyecanlanıyo kolları falan titriyo, ayaklarını tutucak diyekucağımızda falan oturtsak sorun olur mu ki acaba. Bizimde 16sında kontrol, o zaman sorabilirim ancak
Canım benimki biberon alıyor arada veriyorum halasına falan ama günlük işleri yapmaya bile fırsat vermiyor öglen bagımsız bi kaç saat uyuması gerekiyor aslında hersey yarım kalıyor sürekli uyandığı için
İnşallah başarırsın canım şu cocuk bakmanın en zor yanı uykuymus iki cocuk ta beni uykuda çok yordu gerçekten bebekliğinn tadını çıkaramıyoruz uyku sorunları yüzünden bi an önce yaz gelip dısarı cıkıp hergün korkmadan banyo yaptırmann hayalini kuruyorum şimdidenCanım evet cunku bunlar kurulmus saat gibi bellı zamanlarda uyanıyorlar. Benımkı ılk zamanlad gece 12de yatıp öğlenleri 12 ye kadar emıp uyuyordu boyle bır duZenı vardı ılk zamanlar. Sonra ben bu yatma saatını zorla 10bucuga cektım bu da bızı epey zorlamıstı. Sımdı 8bucuk 9lara cekmek için ugrasıyorum yaklasık bır aydır fln bu saatlerde mutlaka uyutuyorum ancak kacta uyutursam uyutayım gece uykusuna kesın dalıs ıcın mutlaka saat 10bucugu beklıyor suan. Örnegın 9da uyuduysa bı 10gıbı uyanıyor emmek ıstıyor emzır gaz cıkart derken hooop saat yıne 10bucuk oluyor ve uyuyor. Bır aydır ılk kez bugece 10bucukta uyanmadı bende sasırdım :) ınsallah basarılı oluyorumdur da bu ara uyanmasını kaldırabılırım. Cunku uyku kalıtesını bozuyor malesef buyuzden duzen degıstıgı ıcın hem sık uyanabılıyorlar hem kendılerıne ara beslenme yaratıyorlar. Yalnız au da var dısarıda oldugun zaman gec yattı ya o gece yorgunluktan da uyuyamayıp sık uyanmıs olabılır. Bebeklerde bızım gubı cok yorgun olduklarında fazla uyarılmıs olduklarından ıyı uyuyamıyorlar ve gef yattıkları ıcın erken baslıyorlar gune
Anlamadım gitti bu bebekler el bebek gül bebek temiz sıcak yataklarında neden uyumazlar:) ben artık diyorum bizlerin ilgisi arttıkça bunlar şımarıyor .. kızımda da öyleydi ben sabahtan kalkar odasını komple temizler havalandırırdm banyo yaptırırdm bi uzun uyumazdı aynı ayda dogan görümcemn arkadasnın kızı vardı sabah sabah görümcemn evine kahvaltıya giderdi öglen akşama kadar ev ev gezerdi o kız heryerde uyurdu deli olurdum:)Seni çok iyi anlıyorum bizimki de aynı . Bide bir buçuk ay sonra ise başlıcam bi düzen kuramiyotum her gece aynı saatte yatağa geliyoruz ama iki veya üç saaat uyuması için uğraşıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?