2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
CNm Kaan daha iyiye gidiyor inşallah böyle devam ederse yakında servise çıkabilir diyor dr.ama pınar biraz rahatsız olmuş.dr Kaan'ın yanına gitme bulaşmasın demiş
Çok şükür...
İnşallah daha da iyi haberlerini alırız buradan..
Her zaman duamızda Rabbim şifasını versin bütün bekleyenlere...

Sözün bittiģi yer diyor herkes ama öyle olmamalı,daha çok konuşulmalıki bu hainlerin cesareti kırılmalı...
3 kız çocuğum var 12, 8 yaşında ve 5 aylık
Büyük kızlarıma zamanı geldiğinde çok sık olmamakla özel bölgelerinin sadece kendilerine ait olduğunu ifade ediyorum,ve bunun gibi anlatımlar yapıyorum..
Herhangi bir kaynağa ihtiyacımız yok aslında kendimiz anne olarak yanlış olanları açık açık ifade etmeliyiz bence.
Tedbirlerimizi her koşulda almalıyız, yaşları ne olursa olsun uzak yada yakın yerlere asla yalnız göndermemeliyiz.
Mesela ben çocuklarımızın arkadaşında kalması konusunda bile çok katıyım asla izin vermem ...
Bilmiyorum bu tarz şeylerde katı olmak gerekiyor en olamaz şeyleri olabilir diye düşünmek gerekiyor tabi bu benim fikrim.
Kime güveneceğimizi şaşırdık, okuyoruz haberlerde okullarda ,aile ićlerinde olan taciz olaylarını...
Söylenecek çok şey var aslında ama kelimeler yetmez ...
Rabbim evlatlarımızı her türlü kötülükten ve kötü zihniyetli insan müsveddelerinden korusun inşallah...
(Bende az önce bir diğer haberi okuyordum 4.5 yaşındaki kız çocuğunun başına gelenleri sonra topiğe girdim sen kalemine almışsın)

Biz 3 kız kardeşiz canım asla bir arkadaşımızın evinde kalmadık bugüne kadar bence doğru olanda bu. katı olmak buysa eğer böyle davranmak gerekiyor. Benim erkek çocuğum var ancak böyle durumlarda kız erkek farketmez her konuda anlatmak bilinçlendirmek lazım çocuklarımızı. İnsanlar 4 yaşındaki çocuklarını nasıl oraya buraya gönderebiliyorlar onu bile aklım almıyor. Tecavüz konusundan bahsetmek bile istemiyorum. Ailelerinde daha titiz ve ilgili olması gerektiğini düşünüyorum en azından başı boş bırakılmamalı çocuklar hep gözlem altında olmalı. Herşeyden habersiz günahsız bir bebek bunları yaşamamalı. Bir anne olarak ne diyeceğimi bilemiyorum cidden Rabbim evlatlarımızı iyi, vicdanlı, Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın inşallah. Allah hiçbir anneyi evlat acısıyla sınamasın.

Amin cnm Rabbim evlatlarımızı korusun ...
Bu devir kötü desek iyilere yanlış söylem olur,iyi desek diyemiyoruz ...
Rabbim zor şartlarda olan insanlara varsa annelere yardimını esirgemesin..Hiç kimseyi evladıyla sınamasın inşallah...
Dediğim gibi bunlar her yerde dillendirilmeli ki bizlerde aklımıza gelemeyecek kötülükleri en azından okuduğumuz için şüphelendiğimiz durumlarda ihbar etmeliyiz..yada yardım etmeliyiz...
İnsanlık nereye gidiyor diyorum az önce eşime ,nutkum tutuldu okurken haberi...
Dediğim gibi kız veya erkek farketmez bilinçlenmeli,bilinçlendirmeliyiz...
Gece gece sinirlerim bozuldu yazdıkça yazdım kusura bakmayın arkadaşlar(

Minik bedenlere yapılan bu katliamlar, ağzında küfür bela eksik olmayan, normalleştiren, ama iş taciz, tecavüz, şiddet, baskıya bunları konuşmaya gelince ayıplanan bunları ima etmenin bile erotiklik içerdiğini beyinlere işleyen bunu bir de kültür örf adı altında yaparak insanları çocukluktan itibaren sindirmeye çalışan herkesin ortak suçudur. Bu kadar katı bakıyorum olaya. Bel altın esprinin var olması bile bunu normalleştiriyor. Cinselliğin gizli komik orda burda anlatılarak bayağılaştırılma durumu çocuklar tarafından algılanıyor. Ağır konuşuyorsam üzgünüm belki muhatabı sizler değilsiniz ama evlenirken dahi cinsellik konuşulmayan bir ülkedeyiz. Cehalet bu ülkede eğitim ile de aşılamıyor malesef. Allah yaşatmasın çok zor.

Ne kadar üzüldüm ne kadar sinirlendim anlatamam...

mahremiyet eğitimi bence sadece annelik içgüdülerimizle verilecek bi eğitim değil. Okumamız düşünmemiz akıl suzgecinden geçirip öyle eğitim vermemiz gerekiyor. Adem güneş in nezaket ve zarafet için mahremiyet eğitimi adlı kitabını okuyorum tavsiyede ederim. Adem güneş in Her fikrine katilmasamda (en son güvenli baglanmayla ilgili bence talihsiz bi yazısı paylasilmisti bu ve buna benzer düşünceler) okunması gereken bir kitap.

Öncelikle çoğu annenin yaptığı bi yanlışla başlıyor mesela. Disardayken Çocuğun üstündeki kıyafeti diğer insanlardan çekinmeden orta yerde degistirmek. AVM de parkta sık sık karşılaştığım bi görüntü. Üstü kirlenmiş hemen değiştirelim diyip çocuğun mahremiyet bilincini yavaş yavaş öldürüyorlar.

Bir diğer dikkatimi çeken hususu da paylaşmak istiyorum. Topluca verilen cinsel eğitimin yanlisligindan bahsedilmis. Araştırmalar ve sonuçlarıyla birlikte. Bu eğitimler sonrası istenmeyen gebeliklerin ve bulaşıcı hastalıkların azalması beklenirken nasıl artış gösterdiği...

Bence mahremiyet eğitimi devlet politikası şeklinde hazırlanıp önce egiticilerin eğitilmesi sonra egiticilerin anne babaları egitmesi gerekiyor. Bu şu an olamayacağı için şimdilik bizim okuyup çocuklarımızı egitmemiz gerekiyor.

Ülkenin geleceğini hazırlıyoruz çocuklarımızla. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor... Bu platform iyi ki var. Birbirimizden çok şey öğreniyoruz.

Herkese sevgiler...

Canim kan ilacı kullanmiyoruz şimdiye kadar ki kakali hep mukusluydu ama rengi yeşil değil bi de günde max 2 3 defa yapıyor alerji olabilir mi sence

Evet canım mukuslu olması zaten alerji bir durum benimki de dogdugindan beri mutlka bir doktora görün kanlı gelmesi de aynı şekilde gıda alerjisi olabilir canım inşallah yoktur çok geçmiş olsun

Dün haberim oldu, çok üzüldüm sinirlendim
Ne yazık ki bu konuda yasalar, cezalar ve yasayı uygulayanlar da yetersiz.
Kadın ve Kız annesi olarak bu ülkede yaşam gittikçe zorlaşıyor. Gelecekten çok endişeleniyorum
Baba bile evladına tecavüz ediyorsa gerisini düşünemiyorum
Çocuklarımıza sessiz kalmamasını öğretmeliyiz.kendi vücuduna kimsenin dokunamayacağını öğretmeliyiz
Ben bi yazı okumuştum mesela toplu taşımada çocuklarınız otursun diye başkasının kucağına vermeyin diyordu. Bizim kültürümüzde sokaktaki kişiye amca teyze deriz ya o da yanlışmış. Tanımadığı insanlara kesinlikle amca abi dedirtmeyin diyordu.çocuk yabancı kavramını bilmeliymiş.

Ben güvenilir sütçüden süt alıp sütlaç yoğurt vs yapıyordum 1aydır, gaz yapıcı şeylerden uzak durmayı da bırakmıştım (sarımsağı çok severim) oğlum rahat çıkartıyor diye. Bi sabah çok huzursuzlandı ağladı püffünü yapınca rahatladı. Çok miktarda mukus vardı ve yer yer kan vardı bezde. Silerken yine yaptı ve o an fark ettim makat çatlamış. Pamuk kan oldu. Kendi kendine yenilenirmiş orası o yüzden dr a gitmedim hemen. Ama hemen süt ürünlerinin hepsini kestim. 2gün sonra püffü düzeldi. O süt ağır geldi demekki. 2hafta kestim. Şimdi yavaş yavaş tereyağı ve peynire geri döndüm. Az miktarda tüketiyorum. Onlarsız da olmuyor yaş Alerji durumunda bebek boy ve kilo gelişimi yavaşlarmış. Bizimkinin kilosu boyu iyi çok şükür. Sen de gözlem yap. Önlem amaçlı İnek sütü ürünlerini kes. Huzursuzluk sebepsiz aşırı ağlama eşlik ederse dr a git canım.
Ben en son ırmak vakasından sonra kendime gelemedim. Günlerce kabus gördüm o kızın yaşadıklarını düşününce. Bu haberleri okudukça tüm erkeklerden nefret ediyorum. Çevremdekilere şüpheyle bakar oldum.
Off Allahım çok kötüyüm ya. Nasıl bi iğrençlik, nasıl bi vahşet bu. O an oracıkta taş olsa ya o cani. Allahım öbür tarafa bırakmasın o an versin onun belasını.
3yaş ya 3yaş daha onun cennet kokusu üzerinde. Günahsız sabii yaa. Aklımı kaçırıcam.

Kız erkek demeden çok iyi eğitmeliyiz kızlar. Çok büyük görev düşüyor üzerimize. Erkektir yapar kavramıyla yetişen neslin ürünü bunu yapanlar. Göster oğlum pipini amcana sözü vardı bi dönem. Onun kıymetli bir şey olduğunu düşünen çocuklar büyüdü sapık zihniyetle yetişti haliyle.

Şu ortalık yerde kıyafet değiştirme işi beni de çok üzüyor. Hatta sokak ortasında oğlunu işeten anneler (ama kızlar işetilmiyor, çünkü ayıp) yine sokak ortasında bebeğinin bezini değiştiren anneler görüyorum. Çocuk yabancı ile arasındaki mesafeyi anlayamıyor. Herkes benim özel bölgelerimi görebilir demek ki diye düşünüyor ve normalleştiriyor kafasında. Ya da otobüste teyzelerin amcaların kucağına oturtulan çocuklar... ne kadar sık rastlıyoruz bu durumlara. Ben mümkün olduğunca bebeğimin bezini kendi odasında kimse yokken değiştiriyorum. Ev halkı da olsa Dedesi anneannesi amcası dayısı da olsa herkesin içinde bezini değiştirmiyorum ve şimdiden başlamak gerektiğini düşünüyorum.
Adem Güneş i daha önce hiç okumadım ama sosyal medyada o bahsettiğin bağlanma ile ilgili yazısını görünce okunamayan karar vermiştim. Olmadı bir şans daha vereyim, dediğin kitabı okuyayım. Teşekkür ederim.

Bu benim ilk anneliğim. Hamileyken hep minicik olucak nasıl giydiricem diye korktum. Bebeğimi giydirirken incitirim korkusuyla hep gülümseyerek şarkı söyleyerek soyup giydirdim ağlamasın diye. Bebeğim şuan üzerini çıkartmaya başlamamla beraber kahkahalar atıyor. Bu haberi okuyana kadar bizim için çok sevimli eğlenceli olan üst değişiminin aslında ne kadar yanlış olduğunu düşündürdü. Annesiyim ben ama yeni yeni babası değiştiriyor ve onda da kahkahalar yankılanıyor. Bi başkası bunu yapmaya kalktığında oyun gelecek ona. Off ya bu açıdan düşünmeden daha ne hatalar yapıcam ben. Nasıl yetiştiricem.
Yüzü tahriş olmasın diye kimseye yüzünden öptürmüyorum. Kafasından öpün diyorum. Peki ruhunu nasıl yetiştiricem ne pis bi dünyadayız off of

Evet çok mantıklı biz hemen amca abi teyze diyoruz, toplumsal ilişkileri güçlü bir toplumuz. Bu aslında iyi bir şey ama toplumda her çeşit insan var. Bir yabancıya teyze diyerek onu yakınlaştırıyoruz aslında. Çocuk bu farkı anlayamaz ki. Acaba sokaktaki insanlara ne demeliyiz ? Mesela birisi geldi bebeğimizi sevmek istedi. Oğlum/kızım hadi el salla amcaya demek yerine ne demeliyizacaba? Yoksa kimsenin bebeğimizi sevmesine müsade etmemeli miyiz ? O zaman da paranoyak gibi mi oluruz? Kafam çok karıştı...

Kızlar Kaan yine kötülemiş

Canim kaan yine yapti suprizini tekrar kotulemis. Akciğer sol taraf tamamen kapali nefes almada problem yasiyor. Eko yapilacak tekrar. Eeg cekiyorlar kasilmalari oluyormus. Neden kaynakli ona bakicaklar
Allah şifa versin, kaan bebek hep aklımda. en kısa zamanda sağlıkla evine dönmesini dilerim.

Bu zulmü yaşayan yavrucagin bedeni ve ruhundaki yaraları ne iyilestirebilir ki! Keza tüm bunları yaşayan evladina üzülen anne babanın! Peki bu ahlaksızlığı yapan adi serefsizi yetistiren anne babanın!...

Böyle zalimlerin ve zulumlerin olduğu bir dünyada evlat yetistirirken iki yönlü düşünmek şart: 1.zalim olmasınlar 2.zulme ugramasinlar.

Biz de misafirliğe gittiğimizde altını hangi odada alayım diye soruyorum burada alın sorun yok diyorlar herkesin içinde yani. Tabiki de bugüne kadar öyle birşey yapmadım. Onun bile mahremiyeti ortadan kaldırdığını düşünüyorum çünkü. Hatta sert tepkiler bile verdim böyle söyleyen kişilere. Başka odaya gidince arkamdan gülüyorlar ama hiç önemli değil artık herşeyden anlamaya başladılar.bu yaşlardan itibaren biz dikkat etmeliyiz ki ileride çocuklarımızda ona göre bilinçli olsun.

Kızlar devletin verdiği Demir ilacı ve Ferrum damlanın içinde paraben var kullanmak istemiyorum o yüzden. İçinde paraben olmayan kullandığınız bir Demir ilacı var mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…