- 16 Mart 2017
- 650
- 1.035
- 33
- 45
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.621
Çok şükür...CNm Kaan daha iyiye gidiyor inşallah böyle devam ederse yakında servise çıkabilir diyor dr.ama pınar biraz rahatsız olmuş.dr Kaan'ın yanına gitme bulaşmasın demiş
Sözün bittiģi yer diyor herkes ama öyle olmamalı,daha çok konuşulmalıki bu hainlerin cesareti kırılmalı...Kızlar inanmakta güçlük çekiyorum, nasıl bir insan 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz edebilir?
Çocuğun bağırsakları yırtılmış, iç organlarına kaka ve sperm bulaşmış, enfekte olmuş. Çocuğun ağzı kapatıldığı için kendi çığlıklarının basıncından kulak zarı patlamış. Allahım bu nasıl bir acıdır, nasıl bir ızdıraptır o yavru için. O yavru ne korkular yaşadı kim bilir... düşündükçe aklım almıyor. Dimağım almıyor. Ahh güzel yavrum...
Çocuklarımıza iyi dokunuşu-kötü dokunuşu ve vücutlarının kendilerine özel olduğunu çok çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Uyku,beslenme ve oyun eğitiminden çok daha önemli bence mahremiyet eğitimi. Bu konuyla ilgili bir kaynak bilen var mı ? Nasıl mahremiyet eğitimi verebiliriz çocuklarımıza ?
Biz 3 kız kardeşiz canım asla bir arkadaşımızın evinde kalmadık bugüne kadar bence doğru olanda bu. katı olmak buysa eğer böyle davranmak gerekiyor. Benim erkek çocuğum var ancak böyle durumlarda kız erkek farketmez her konuda anlatmak bilinçlendirmek lazım çocuklarımızı. İnsanlar 4 yaşındaki çocuklarını nasıl oraya buraya gönderebiliyorlar onu bile aklım almıyor. Tecavüz konusundan bahsetmek bile istemiyorum. Ailelerinde daha titiz ve ilgili olması gerektiğini düşünüyorum en azından başı boş bırakılmamalı çocuklar hep gözlem altında olmalı. Herşeyden habersiz günahsız bir bebek bunları yaşamamalı. Bir anne olarak ne diyeceğimi bilemiyorum ciddenSözün bittiģi yer diyor herkes ama öyle olmamalı,daha çok konuşulmalıki bu hainlerin cesareti kırılmalı...
3 kız çocuğum var 12, 8 yaşında ve 5 aylık
Büyük kızlarıma zamanı geldiğinde çok sık olmamakla özel bölgelerinin sadece kendilerine ait olduğunu ifade ediyorum,ve bunun gibi anlatımlar yapıyorum..
Herhangi bir kaynağa ihtiyacımız yok aslında kendimiz anne olarak yanlış olanları açık açık ifade etmeliyiz bence.
Tedbirlerimizi her koşulda almalıyız, yaşları ne olursa olsun uzak yada yakın yerlere asla yalnız göndermemeliyiz.
Mesela ben çocuklarımızın arkadaşında kalması konusunda bile çok katıyım asla izin vermem ...
Bilmiyorum bu tarz şeylerde katı olmak gerekiyor en olamaz şeyleri olabilir diye düşünmek gerekiyor tabi bu benim fikrim.
Kime güveneceğimizi şaşırdık, okuyoruz haberlerde okullarda ,aile ićlerinde olan taciz olaylarını...
Söylenecek çok şey var aslında ama kelimeler yetmez ...
Rabbim evlatlarımızı her türlü kötülükten ve kötü zihniyetli insan müsveddelerinden korusun inşallah...
(Bende az önce bir diğer haberi okuyordum 4.5 yaşındaki kız çocuğunun başına gelenleri sonra topiğe girdim sen kalemine almışsın)
Amin cnm Rabbim evlatlarımızı korusun ...Biz 3 kız kardeşiz canım asla bir arkadaşımızın evinde kalmadık bugüne kadar bence doğru olanda bu. katı olmak buysa eğer böyle davranmak gerekiyor. Benim erkek çocuğum var ancak böyle durumlarda kız erkek farketmez her konuda anlatmak bilinçlendirmek lazım çocuklarımızı. İnsanlar 4 yaşındaki çocuklarını nasıl oraya buraya gönderebiliyorlar onu bile aklım almıyor. Tecavüz konusundan bahsetmek bile istemiyorum. Ailelerinde daha titiz ve ilgili olması gerektiğini düşünüyorum en azından başı boş bırakılmamalı çocuklar hep gözlem altında olmalı. Herşeyden habersiz günahsız bir bebek bunları yaşamamalı. Bir anne olarak ne diyeceğimi bilemiyorum ciddenRabbim evlatlarımızı iyi, vicdanlı, Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın inşallah. Allah hiçbir anneyi evlat acısıyla sınamasın.
Canım çok geçmiş olsun inşallah sağ saglim çıkar ameliyattan Allah yardımcıları olsun.
İki güzel haber.
Cnm Rabbim kolaylık versin inşallah hayırlı haberlerini alırız babanın ve ablanın.
Cok gecmis olsun.insallah tez zamanda sagliga kavussunlar allah yardimciniz olsunAblam Pazartesiden beri babamın yanında check up dan geçti. Uygun donörmüş inşallah önümüzdeki pztesi nakil olacak riskli biraz ama hastanın yaşama şansı yüzde 80 90 demiş doktor
Ne kadar üzüldüm ne kadar sinirlendim anlatamam...Kızlar inanmakta güçlük çekiyorum, nasıl bir insan 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz edebilir?
Çocuğun bağırsakları yırtılmış, iç organlarına kaka ve sperm bulaşmış, enfekte olmuş. Çocuğun ağzı kapatıldığı için kendi çığlıklarının basıncından kulak zarı patlamış. Allahım bu nasıl bir acıdır, nasıl bir ızdıraptır o yavru için. O yavru ne korkular yaşadı kim bilir... düşündükçe aklım almıyor. Dimağım almıyor. Ahh güzel yavrum...
Çocuklarımıza iyi dokunuşu-kötü dokunuşu ve vücutlarının kendilerine özel olduğunu çok çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Uyku,beslenme ve oyun eğitiminden çok daha önemli bence mahremiyet eğitimi. Bu konuyla ilgili bir kaynak bilen var mı ? Nasıl mahremiyet eğitimi verebiliriz çocuklarımıza ?
Canim kan ilacı kullanmiyoruz şimdiye kadar ki kakali hep mukusluydu ama rengi yeşil değil bi de günde max 2 3 defa yapıyor alerji olabilir mi sence
Ben güvenilir sütçüden süt alıp sütlaç yoğurt vs yapıyordum 1aydır, gaz yapıcı şeylerden uzak durmayı da bırakmıştım (sarımsağı çok severim) oğlum rahat çıkartıyor diye. Bi sabah çok huzursuzlandı ağladı püffünü yapınca rahatladı. Çok miktarda mukus vardı ve yer yer kan vardı bezde. Silerken yine yaptı ve o an fark ettim makat çatlamış. Pamuk kan oldu. Kendi kendine yenilenirmiş orası o yüzden dr a gitmedim hemen. Ama hemen süt ürünlerinin hepsini kestim. 2gün sonra püffü düzeldi. O süt ağır geldi demekki. 2hafta kestim. Şimdi yavaş yavaş tereyağı ve peynire geri döndüm. Az miktarda tüketiyorum. Onlarsız da olmuyor yaşCanim cevabın için çok sağol bu ara kızımda çok gaz var gerçekten. Ondan olabilir öyleyse. Ben kaka yapma belirtisi gördüğümde hemen altını açıyorum açtığım sırada da tekrar yaptı tam o sırada kanı gördüm 1 saat sonra tekrar yaptı o da kanliydi bi daha ki açtığımda iyice kontrol edeyim
Ben en son ırmak vakasından sonra kendime gelemedim. Günlerce kabus gördüm o kızın yaşadıklarını düşününce. Bu haberleri okudukça tüm erkeklerden nefret ediyorum. Çevremdekilere şüpheyle bakar oldum.Kızlar inanmakta güçlük çekiyorum, nasıl bir insan 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz edebilir?
Ne kadar üzüldüm ne kadar sinirlendim anlatamam...
mahremiyet eğitimi bence sadece annelik içgüdülerimizle verilecek bi eğitim değil. Okumamız düşünmemiz akıl suzgecinden geçirip öyle eğitim vermemiz gerekiyor. Adem güneş in nezaket ve zarafet için mahremiyet eğitimi adlı kitabını okuyorum tavsiyede ederim. Adem güneş in Her fikrine katilmasamda (en son güvenli baglanmayla ilgili bence talihsiz bi yazısı paylasilmisti bu ve buna benzer düşünceler) okunması gereken bir kitap.
Öncelikle çoğu annenin yaptığı bi yanlışla başlıyor mesela. Disardayken Çocuğun üstündeki kıyafeti diğer insanlardan çekinmeden orta yerde degistirmek. AVM de parkta sık sık karşılaştığım bi görüntü. Üstü kirlenmiş hemen değiştirelim diyip çocuğun mahremiyet bilincini yavaş yavaş öldürüyorlar.
Bir diğer dikkatimi çeken hususu da paylaşmak istiyorum. Topluca verilen cinsel eğitimin yanlisligindan bahsedilmis. Araştırmalar ve sonuçlarıyla birlikte. Bu eğitimler sonrası istenmeyen gebeliklerin ve bulaşıcı hastalıkların azalması beklenirken nasıl artış gösterdiği...
Bence mahremiyet eğitimi devlet politikası şeklinde hazırlanıp önce egiticilerin eğitilmesi sonra egiticilerin anne babaları egitmesi gerekiyor. Bu şu an olamayacağı için şimdilik bizim okuyup çocuklarımızı egitmemiz gerekiyor.
Ülkenin geleceğini hazırlıyoruz çocuklarımızla. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor... Bu platform iyi ki var. Birbirimizden çok şey öğreniyoruz.
Herkese sevgiler...
Evet çok mantıklı biz hemen amca abi teyze diyoruz, toplumsal ilişkileri güçlü bir toplumuz. Bu aslında iyi bir şey ama toplumda her çeşit insan var. Bir yabancıya teyze diyerek onu yakınlaştırıyoruz aslında. Çocuk bu farkı anlayamaz ki. Acaba sokaktaki insanlara ne demeliyiz ? Mesela birisi geldi bebeğimizi sevmek istedi. Oğlum/kızım hadi el salla amcaya demek yerine ne demeliyizacaba? Yoksa kimsenin bebeğimizi sevmesine müsade etmemeli miyiz ? O zaman da paranoyak gibi mi oluruz? Kafam çok karıştı...Dün haberim oldu, çok üzüldüm sinirlendim
Ne yazık ki bu konuda yasalar, cezalar ve yasayı uygulayanlar da yetersiz.
Kadın ve Kız annesi olarak bu ülkede yaşam gittikçe zorlaşıyor. Gelecekten çok endişeleniyorum
Baba bile evladına tecavüz ediyorsa gerisini düşünemiyorum
Çocuklarımıza sessiz kalmamasını öğretmeliyiz.kendi vücuduna kimsenin dokunamayacağını öğretmeliyiz
Ben bi yazı okumuştum mesela toplu taşımada çocuklarınız otursun diye başkasının kucağına vermeyin diyordu. Bizim kültürümüzde sokaktaki kişiye amca teyze deriz ya o da yanlışmış. Tanımadığı insanlara kesinlikle amca abi dedirtmeyin diyordu.çocuk yabancı kavramını bilmeliymiş.
Allah şifa versin, kaan bebek hep aklımda. en kısa zamanda sağlıkla evine dönmesini dilerim.Kızlar Kaan yine kötülemiş
Canim kaan yine yapti suprizini tekrar kotulemis. Akciğer sol taraf tamamen kapali nefes almada problem yasiyor. Eko yapilacak tekrar. Eeg cekiyorlar kasilmalari oluyormus. Neden kaynakli ona bakicaklar
Bu zulmü yaşayan yavrucagin bedeni ve ruhundaki yaraları ne iyilestirebilir ki! Keza tüm bunları yaşayan evladina üzülen anne babanın! Peki bu ahlaksızlığı yapan adi serefsizi yetistiren anne babanın!...Kızlar inanmakta güçlük çekiyorum, nasıl bir insan 3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz edebilir?
Biz de misafirliğe gittiğimizde altını hangi odada alayım diye soruyorum burada alın sorun yok diyorlar herkesin içinde yani. Tabiki de bugüne kadar öyle birşey yapmadım. Onun bile mahremiyeti ortadan kaldırdığını düşünüyorum çünkü. Hatta sert tepkiler bile verdim böyle söyleyen kişilere. Başka odaya gidince arkamdan gülüyorlar ama hiç önemli değil artık herşeyden anlamaya başladılar.bu yaşlardan itibaren biz dikkat etmeliyiz ki ileride çocuklarımızda ona göre bilinçli olsun.Şu ortalık yerde kıyafet değiştirme işi beni de çok üzüyor. Hatta sokak ortasında oğlunu işeten anneler (ama kızlar işetilmiyor, çünkü ayıp) yine sokak ortasında bebeğinin bezini değiştiren anneler görüyorum. Çocuk yabancı ile arasındaki mesafeyi anlayamıyor. Herkes benim özel bölgelerimi görebilir demek ki diye düşünüyor ve normalleştiriyor kafasında. Ya da otobüste teyzelerin amcaların kucağına oturtulan çocuklar... ne kadar sık rastlıyoruz bu durumlara. Ben mümkün olduğunca bebeğimin bezini kendi odasında kimse yokken değiştiriyorum. Ev halkı da olsa Dedesi anneannesi amcası dayısı da olsa herkesin içinde bezini değiştirmiyorum ve şimdiden başlamak gerektiğini düşünüyorum.
Adem Güneş i daha önce hiç okumadım ama sosyal medyada o bahsettiğin bağlanma ile ilgili yazısını görünce okunamayan karar vermiştim. Olmadı bir şans daha vereyim, dediğin kitabı okuyayım. Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?