- 10 Ocak 2014
- 30.830
- 47.062
- 798
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #3.941
Vitaminleri verme sebepleri, Kan değerlerimizle mi alakalı yoksa doktorların ilaç firmalarıyla anlaşmasıyla mı alakalı olduğunu bilmediğim için güvenemiyorum bir türlü.0
Çok teşekkürler yanıt için. Benim 11 hfta oldu hala bırak demedi :) arayıp ben bi soracağım artık kontrolüm haftaya çünkü. Bana da vitamin falan vermedi beslenmemde dikkat etmem gerekenleri söyledi. ama dediğin gibi herkes vitamin kullanıyor bende merak ettim burada diğer doktorların verdikleri tvsiyeleri öğrenmek istedim
Merhaba bir konuda olabildiğince çok kişiden yanıt almak istiyorum kiminle konuştuysam farklı cevaplar aldım :S
Ben 11 haftalık hamileyim hamile olduğumu 5. haftamda öğrendim hemen folik asit kullanımına başlattı doktor fakat ilk doktor folik asiti tok karnına yarım alacaksın dedi daha sonra 7. haftada yeni bir doktora başlamıştım o da yarım dozun ne faydası olacakmış tam al haplarını dedi. sonra şimdiki doktorum olan Banu Duru ile devam ettim o da aç karnına sabahları bir tane al dedi ayrıca bir de bu balık hapı dediğimiz omega desteğinden verdi.
Benim merak ettiğim hamilelik sürecinde vitamin ya da bu gibi destekleyici hapların hangi zamanlarda ve ne kadar kullanılması gerektiği kimisi folik asidi ilk 9 hafta kullanıp bırakıyo benim 11 hafta oldu doktor bana bir şey demedi.
Kimisi bakıyorum ekstra viteminler kullanıyor bana doktor vitamin falan da vermedi.
Sizin bu süreçte kullandığınız destekleyici takviyeler var mı? folik asidi ne kadar süre kullandınız? balık hapı kullanan var mı?
Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Geçen aynı şeyi bir arkadaşım söyledi :) şimdiki bebekler folik asid bebesi yerlerinde duramıyorlar diye :)Ilk hamileligimde ilk 3 ay folik asit daha sonra doguma kadar ve sonrasindada demir hapi(gyno ferro sanol) verdi dr canim.
Simdiki hamileligimde folik asit verdi pek degistigini dusunmuyorum yine 3 aydan sonra demir hapi verir gibime geliyor..eskiler aliyormuydu takviye hayir yeni nesil bizler herbiseyi aliyoruz yapiyoruz yediklerimiz hep hormon... simdiki evlatlar cok bilmisler acaba bu takviyelerden sebepmi diye gulusuyoruz
Geçen aynı şeyi bir arkadaşım söyledi :) şimdiki bebekler folik asid bebesi yerlerinde duramıyorlar diye :)
Ben hamişe kalmaya karar verdiğim zaman başladım içmeye dr tavsiyesiyle. Üç ay kadar içmiş oldum sonra hamile kaldım aynı dr şimdi 12.gafta bitikten sonra bırakacaksın diyor diğer vitamin vs onlar yapılan tahlil sonuçlarına göre veriliyor diye biliyorum onunla ilgili daha konuşmadım dr.umlaMerhaba bir konuda olabildiğince çok kişiden yanıt almak istiyorum kiminle konuştuysam farklı cevaplar aldım :S
Ben 11 haftalık hamileyim hamile olduğumu 5. haftamda öğrendim hemen folik asit kullanımına başlattı doktor fakat ilk doktor folik asiti tok karnına yarım alacaksın dedi daha sonra 7. haftada yeni bir doktora başlamıştım o da yarım dozun ne faydası olacakmış tam al haplarını dedi. sonra şimdiki doktorum olan Banu Duru ile devam ettim o da aç karnına sabahları bir tane al dedi ayrıca bir de bu balık hapı dediğimiz omega desteğinden verdi.
Benim merak ettiğim hamilelik sürecinde vitamin ya da bu gibi destekleyici hapların hangi zamanlarda ve ne kadar kullanılması gerektiği kimisi folik asidi ilk 9 hafta kullanıp bırakıyo benim 11 hafta oldu doktor bana bir şey demedi.
Kimisi bakıyorum ekstra viteminler kullanıyor bana doktor vitamin falan da vermedi.
Sizin bu süreçte kullandığınız destekleyici takviyeler var mı? folik asidi ne kadar süre kullandınız? balık hapı kullanan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Ben osteocare başladım. Kalsiyum magnezyum çinko D vitamini var içinde.Bide d vitamini başlayan varmı
Canım sen daha iyi bilirsin ama merdiven çok önerilmiyor. Yokuş da öyle.Birebir aynıyızben de 60 61 ile başladım 64 leri görüyorum tartıda. Ağırlaştığımı hissediyorum. İşte hareket etmeye çalışıyorum merdiven inip çıkıyorum. Bahar gelsin yürüyüş yaparız. 75i gecmemek lazım normal doğum zorlaşır o zaman yağlanmayalım
Doktor bana aç tok demedi ki bana göre aç tok biz alıyoruzdur o vitamini gebelik öncesi 3 ay gebelik başlangıcı 3 ay folik asit bu süreçte çok nadir olmakla birlikte genelde başka ilave vitamin verilmiyor demir kan aşırı düşükse 3 al beklenmeden Demir ve Kah takviyesi neyse ona da başlıyorlarMerhaba bir konuda olabildiğince çok kişiden yanıt almak istiyorum kiminle konuştuysam farklı cevaplar aldım :S
Şimdiden teşekkürler.
AZ kalmış hadi bizimde Şafak 8 20 günde 1 çağırıcam dedı bakalım artıkBenimki salı günü canım.1 ay beklemek zor oldu :)
Bende geçen hamileliğimde almıştım. Ama kullanmaya başlamadım henüz. Dışarı çıkıyorsan ve güneşli bi yerde yaşıyosan kullan mutlaka. Bende hamileler için olanını almıştım diğerlerini incelemedimgüneş kremi kullananınız var mı? benim cildim hassas hemen lekelenme oluyor. solante pigmenta kullanıyorum, hamileller için olanı pregna ya geçeyim diyorum ama inceledim içerik neredeyse aynı. Kararsız kaldım.
bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri silivri den süt alıp yoğurdumu kendim mayalamaya başladım :)Gecenlerde kizim arkamdan agliyor diye bunlar nasi cocuk simdikiler falan fistik dediler yaa bunlar folikasit bebesi ondan dedim
Şaka bi yana beslenmemize ne kadar dikkat etsekte kendimiz yetistirmiyoruz meyveyi sebzeyi tavuk et yumurta vb..şahsen bi yogurdumu duzgun yiyelim bari diye hep mayaliyorum.
Cnm bende ankaradayım. Raporlu olduğum için dışarı çıkmıyorum. O yüzden kullanmaya başlamadım. Ama gebelerde kış lekeleride oluyomuş. Gün ışığı leke için yeterli diye biliyorum. İşe başlayınca bende kullanıcam.Kızlar bişeyi merak ettim kışın neden güneş kremi kullanıyorsunuz? Sıcak bölgelerde olduğunuz içinmi? Ben Ankaradayım..güneşi hiç görmüyoruz biz kışın..yani çıksada kaybolup gidiyor
AZ kalmış hadi bizimde Şafak 8 20 günde 1 çağırıcam dedı bakalım artık
Anladım canım..Bende alayım bari..zaten cildim hassas lekelerle uğraşmayalım birdeCnm bende ankaradayım. Raporlu olduğum için dışarı çıkmıyorum. O yüzden kullanmaya başlamadım. Ama gebelerde kış lekeleride oluyomuş. Gün ışığı leke için yeterli diye biliyorum. İşe başlayınca bende kullanıcam.
Çok geçmiş olsunbenim boş gebelik imiş kürtaj oldum hepinize kucagınıza almak nasip olsun banada dua edin olur mu birde hamılelık takvımını nasıl kaldıracagım bilen vaarmı
Canım sen daha iyi bilirsin ama merdiven çok önerilmiyor. Yokuş da öyle.
Henüz başlamadım ama zeytin yağı kullanmayı düşünüyorum. Kakao yağı da aklımda ki seçeneklerden biriçatlak için bişeyler kullanmaya başlayan var mı? ben bio oil aldım ve sürmeye başladım ama badem yağını da çok öneren oldu
Tabii ki öyle. Gün içinde mecbur merdiven kullanılıyor da hareket için sürekli merdiven inip çıkıyorsan diye uyarmak istedimHer şeyin fazlasının zarar olduğunu düşünenlerdenim :) Allahın izniyle bi sıkıntı olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?