- Konu Sahibi angel5angel
-
- #3.961
çatlak için bişeyler kullanmaya başlayan var mı? ben bio oil aldım ve sürmeye başladım ama badem yağını da çok öneren oldu
Gecmis olsun canim insallah tez zamanda saglikli hamilelik nasip etsin rabbimBebeğimi kaybettim Nasip değilmiş . Çok teşekkür ediyorum destekleriniz için. Herkese hayırlı doğumlar. Rabbim yardımcınız olsun.
Benim d vitamini baya dusuk çıktı 8 sanirim kadindogum 3aydan sonra baslatiz dedi. Dahiliye de ayni sekilde.Bide d vitamini başlayan varmı
Ben hamilelik düşündüğüm icin onceden basladim ara ara iciyordum. Ben hep yatarken iciyorum açıkçası zamani konusunda bir fikrim yok.Merhaba bir konuda olabildiğince çok kişiden yanıt almak istiyorum kiminle konuştuysam farklı cevaplar aldım :S
Ben 11 haftalık hamileyim hamile olduğumu 5. haftamda öğrendim hemen folik asit kullanımına başlattı doktor fakat ilk doktor folik asiti tok karnına yarım alacaksın dedi daha sonra 7. haftada yeni bir doktora başlamıştım o da yarım dozun ne faydası olacakmış tam al haplarını dedi. sonra şimdiki doktorum olan Banu Duru ile devam ettim o da aç karnına sabahları bir tane al dedi ayrıca bir de bu balık hapı dediğimiz omega desteğinden verdi.
Benim merak ettiğim hamilelik sürecinde vitamin ya da bu gibi destekleyici hapların hangi zamanlarda ve ne kadar kullanılması gerektiği kimisi folik asidi ilk 9 hafta kullanıp bırakıyo benim 11 hafta oldu doktor bana bir şey demedi.
Kimisi bakıyorum ekstra viteminler kullanıyor bana doktor vitamin falan da vermedi.
Sizin bu süreçte kullandığınız destekleyici takviyeler var mı? folik asidi ne kadar süre kullandınız? balık hapı kullanan var mı?
Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Canim ben ilk hamileligimde kullandim vitamin ilaclarini. Sebze meyve hep hormonlu gerektigi kadar vitamin aldigimizi dusunmuyorum. İlac kullanmama ragmen kan tahlillerinde degerler yuksek degildi. Saglikli beslendim. Drun onerisiyle doktoruma guveniyorum. Eskiden ilac yoktu hersey daha dogal olabilir ama bebekler yeteri kadar vitamin gittimi bide o var. Eskidende dis kaybi kemik erimesi gibi hastaliklar bayanlarda coktu. Hem bebegi hem kendimizi besliyoruz. D vit dusuk onada uc ay bitince basliycam. Folik asiti genelde hamile kalmadan uc ay once baslatiyorlar. Ve hamilelik uc ay bitene kadar. Bu gebeligim plansiz oldu 6. Haftada ogrendim kosa kosa folik asi aldim. İlk gebeligimde Multi vitamin balik hapi bacaklarima kramp girdigi icin magnezyum baslandi. Demir ve d vit kullandim. Drun en iyi karari senin icin verecektirMerhaba bir konuda olabildiğince çok kişiden yanıt almak istiyorum kiminle konuştuysam farklı cevaplar aldım :S
Ben 11 haftalık hamileyim hamile olduğumu 5. haftamda öğrendim hemen folik asit kullanımına başlattı doktor fakat ilk doktor folik asiti tok karnına yarım alacaksın dedi daha sonra 7. haftada yeni bir doktora başlamıştım o da yarım dozun ne faydası olacakmış tam al haplarını dedi. sonra şimdiki doktorum olan Banu Duru ile devam ettim o da aç karnına sabahları bir tane al dedi ayrıca bir de bu balık hapı dediğimiz omega desteğinden verdi.
Benim merak ettiğim hamilelik sürecinde vitamin ya da bu gibi destekleyici hapların hangi zamanlarda ve ne kadar kullanılması gerektiği kimisi folik asidi ilk 9 hafta kullanıp bırakıyo benim 11 hafta oldu doktor bana bir şey demedi.
Kimisi bakıyorum ekstra viteminler kullanıyor bana doktor vitamin falan da vermedi.
Sizin bu süreçte kullandığınız destekleyici takviyeler var mı? folik asidi ne kadar süre kullandınız? balık hapı kullanan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Anladım canım ya düzelir umarım bebşş de sen de iyi olursun. Doktor ne diyor gecmezmi bu agrıKist baya ağrı yapıyor Zeynepcim ya ondan akşam oturmadan direk mutfağa girinsem yarım saat sonra ağrı başlıyor
Daha önce defalarca kist oluştu ne yazıkki hep hissetim Bi gün yolun ortasında kaldım adım atamadım meğer kıst patlamış kanama yapmış inşallah öyle birşey olmasın diye dua ediyorum.Anladım canım ya düzelir umarım bebşş de sen de iyi olursun. Doktor ne diyor gecmezmi bu agrı
Canım benim doktorum da imom omega diye bir ilaç verdi bundan sonra bunu kullan dedi aç tok farketmiyomus doğuma kadar kullanıcam. İçinde omega 3, D3 ve B12 vitamini bir de folik asit varmışMerhaba bir konuda olabildiğince çok kişiden yanıt almak istiyorum kiminle konuştuysam farklı cevaplar aldım :S
Şimdiden teşekkürler.
demek benim doktorum da değerlerime bakınca ihtiyç görüpo verdi :) çok teşekkürler yanıt içinCanım benim doktorum da imom omega diye bir ilaç verdi bundan sonra bunu kullan dedi aç tok farketmiyomus doğuma kadar kullanıcam. İçinde omega 3, D3 ve B12 vitamini bir de folik asit varmış
eveet artık eskisi gibi değilki eskiden vitamini de folik asidi de yeteri kadar üretebiliyormuş kaddın bedeni artık malesef dış etkilerden dolayı takviye ihtiyacımız oluyo. DR'un dediğine uymak yine en doğrusu tabi biraz da başka doktorlar ne diyor merak ettim :)Canim ben ilk hamileligimde kullandim vitamin ilaclarini. Sebze meyve hep hormonlu gerektigi kadar vitamin aldigimizi dusunmuyorum. İlac kullanmama ragmen kan tahlillerinde degerler yuksek degildi. Saglikli beslendim. Drun onerisiyle doktoruma guveniyorum. Eskiden ilac yoktu hersey daha dogal olabilir ama bebekler yeteri kadar vitamin gittimi bide o var. Eskidende dis kaybi kemik erimesi gibi hastaliklar bayanlarda coktu. Hem bebegi hem kendimizi besliyoruz. D vit dusuk onada uc ay bitince basliycam. Folik asiti genelde hamile kalmadan uc ay once baslatiyorlar. Ve hamilelik uc ay bitene kadar. Bu gebeligim plansiz oldu 6. Haftada ogrendim kosa kosa folik asi aldim. İlk gebeligimde Multi vitamin balik hapi bacaklarima kramp girdigi icin magnezyum baslandi. Demir ve d vit kullandim. Drun en iyi karari senin icin verecektir
benim ilk hamileliğim deneyimli bir komşum var o da bana doğal zeytinyağı kullan demişti :)Doğal zeytinyağı ilkinde kullandim hic olmadi yine onu kullanirim.
ayy di mi bende ona baktım :) çevremde de var 11. haftasında öğrenenler falan ama genelde 13- 14 haftadan önce öğrenemiyorlar. benim de kontrolüm haftaya 12. haftanın bitimine denk geliyo heyecanlıyım öğrenebilecek miyiz acaba diye :)Hanımlar cinsiyetleri ne çabuk işaretlemişsiniz, öğrendiniz mi? Yoksa hissettiğiniz istediğiniz o olduğu için mi işaretlediniz?
Evet canım benimki de tahlillerden sonra ihtiyacima göre verdi çünkü muhtemelen senin doktorunda öyle yapmıştırdemek benim doktorum da değerlerime bakınca ihtiyç görüpo verdi :) çok teşekkürler yanıt için
Ben kimse işaretlememiştir diye bakmamıştım biraz önce öylesine baktım 4 kişi işaretlemiş merak ettim :)ayy di mi bende ona baktım :) çevremde de var 11. haftasında öğrenenler falan ama genelde 13- 14 haftadan önce öğrenemiyorlar. benim de kontrolüm haftaya 12. haftanın bitimine denk geliyo heyecanlıyım öğrenebilecek miyiz acaba diye :)
aynen bende hissedemiyorum hiçbir şey ilk hamileliğim. herkes anne hisseder falan diyor :) ruyada görürsün diyolar bir gün kız görüyorum bir gün erkekBen kimse işaretlememiştir diye bakmamıştım biraz önce öylesine baktım 4 kişi işaretlemiş merak ettim :)
Benim doktorum 14. Hafta söylerim dedi garanti olsun diye sanırım. Hiç hissettiğim birşey de yok, öğreniriz inşallah ya... Şimdi hiçbir Bebek kıyafeti ilgi alanıma girmiyor, belki öğrenince bakmaya başlarız eşyalarına
Benimde dikkatimi cekti. Cinsiyetler isaretlenmis. 12 . Haftada tahmin ediyorlar. Cogunun cevremdende gordugim 12. Haftada dediklerinin bazilari donuyor sonra . Kizin cinsiyeti yaniltici olabiliyor. En dogru zaman 16. Haftadan sinra yada bir hafta onceside olur net oluyor.ayy di mi bende ona baktım :) çevremde de var 11. haftasında öğrenenler falan ama genelde 13- 14 haftadan önce öğrenemiyorlar. benim de kontrolüm haftaya 12. haftanın bitimine denk geliyo heyecanlıyım öğrenebilecek miyiz acaba diye :)
İlk hamileligimde ruyamda gordum. İkinci olunca oglum gecede sık uyaniyor kontrol ediyorum habire uyku bolununce ruyadada gormuyorumaynen bende hissedemiyorum hiçbir şey ilk hamileliğim. herkes anne hisseder falan diyor :) ruyada görürsün diyolar bir gün kız görüyorum bir gün erkekhayırlısıyla öğreniriz inşallah ya
Hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasipKizlar mrb bende hayirlisiyla eyll annesi olucam26 eylule dogumm amdi 8+3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?