- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.821
Ne zaman yaptirmayi dusunuyorsun canim. 5. Aydan sonra 2 doz, 1 yasinda tek doz olarak yapilabiliyormus. Bn de kararsiz kaldimBen yaptırcam canım
canım merhaba,Kızlar dun dr umla buzluktakı sütleri konustuk 6ay dayanır demiştibiliyorsunuz. Ilk gelen sütlerin kolostrumu fazla oldugu ıcın ben onları kızıma sakladım ve benden de 15 gun kadar geldigi için epey bırıktı. Dr um da hıc affetme hepsını ıcır kızına dedi hepsı bıtecek aekılde tarıhıne göre ver bakalım dedi. Bende meme reddi olmasından korkuyorum dedim hergun ıkı ogun kadar bıberonla ıcmıs olucak cunku. Baktın ıcıne sınmedi kasıkla verebılırsın dedi ama benım kız 130 cc kadar sütü kasıkla asla ıcemez ancak 3-5 kasık alıyor onda oyunla ıcırıyorum. Bıberon dr browns kullanıyorum ben dısarıdayken annem onunla süt verıyor suana kadar pek bı sorun yasamadım ama sızce gunde ıkı ogun bıberonla kolostrumlu süt vermek mantıklı mı?
Ben yaptırıcam canım 10 yaşında menenjit geçirdim ben ni kadar kjtü bişi olduğunu bizzat yaşadım çok şükür benzşanslı idim hasar kalmadıKizlar aşi demisken menenjit asisiyla ilgili ne dusunuyorsunuz ?
Bızımkı de hiç ağlamamıstı ama uyumak istemio :))Canım bizimki çok ağlamadı ama böyle oyunda istemedi sanki eller ağızda bi skntısı vardı yavrumun ateşte yükselmedi anlamadım bu saat oldu çok az uyudu esneyip duruyor kontrol de yeni olduk kulak falan skntısı yoktu anlamadm
Ozel asi canim 180 tl imis sanirim. Benim dedigim meningokok olan. Son zamanlarda takip ettigim cocuk doktorlarinin hepsi bu asinin en erken zamanda yaptirilmasi konusunda paylasim yapiyorlar da sizlerin fikrini de sorayim dedim.
Sansliymissin canim hasar kalmama durumu cok nadir oluyormus. Allah korusun miniklerimizi yaptirmakta fayda var kesinlikleBen yaptırıcam canım 10 yaşında menenjit geçirdim ben ni kadar kjtü bişi olduğunu bizzat yaşadım çok şükür benzşanslı idim hasar kalmadı
O zaman biz de soralım canım teşekkür ederim Bilgi verdiğin için. Tek dozu mu o fiyat o konuda bir bilgin var mıOzel asi canim 180 tl imis sanirim. Benim dedigim meningokok olan. Son zamanlarda takip ettigim cocuk doktorlarinin hepsi bu asinin en erken zamanda yaptirilmasi konusunda paylasim yapiyorlar da sizlerin fikrini de sorayim dedim.
Haftaya kontrolumuz var doktorumuzla da ne zaman yaptirmam gerektgini netlestirmek istiyorum.
Sansliymissin canim hasar kalmama durumu cok nadir oluyormus. Allah korusun miniklerimizi yaptirmakta fayda var kesinlikle
Tamam sağol canım bende araştırayım o zaman ama yaptırırım muhtemelen. Bizim bir tanıdığın kızı menenjit geçirdi zihinsel engelli kaldı o yüzden gözüm korktu bir araştırayım ona göre yaptırırım
Soyle aslinda bazi doktorlar 2. Ayda ilk dozu sonrasinda 2 doz daha yaptirip tamamlansin istiyor. Ne kadar erken asilanirsa o kadar erken korunmus olacagi gorusundeler. O nedenle 5. Ayda da yaptirilabiliyormus ama bu 2 dozda tamamlaniyormus. İstersen 9. Ayda da yaptirabilirsin 4 ay korunmasiz olur. Ya da istersen 1 yasinda tek doz yaptiriliyormus.
Tek doz saniyorum :)O zaman biz de soralım canım teşekkür ederim Bilgi verdiğin için. Tek dozu mu o fiyat o konuda bir bilgin var mı
Soyle aslinda bazi doktorlar 2. Ayda ilk dozu sonrasinda 2 doz daha yaptirip tamamlansin istiyor. Ne kadar erken asilanirsa o kadar erken korunmus olacagi gorusundeler. O nedenle 5. Ayda da yaptirilabiliyormus ama bu 2 dozda tamamlaniyormus. İstersen 9. Ayda da yaptirabilirsin 4 ay korunmasiz olur. Ya da istersen 1 yasinda tek doz yaptiriliyormus.
Tamamen aile karar veriyor anladigim
5. Ayda yapilacak diye bi sart yok canim 2. Aydan itibaren yapilabiliyormus. Bize uygun olan 5. Ay diye 5 e odaklandim ben :) yani en erken suan 5. Ayda yaptirabiliriz.Biz 5.aylık kontrole gittiğimizde sağlık ocağındaki doktor bize hiç bi bilgi vermedi menenjit aşısıyla ilgili. Rota asısından bahsedip ne zaman yapılması gerektiğini anlatmıştı. 5.ay da yapılıyormuş dedin ya canım hiç bişey söylemedi bize. İnşallah geç kalmamışızdır bende bi araştırayım
Öyleymiş canım 9. Ayda yaptırılanın 3 ay sonra bir dozu daha varmış son dozu da 2 yaşındaymış çok farklı bilgiler var iyi araştırmak lazımSoyle aslinda bazi doktorlar 2. Ayda ilk dozu sonrasinda 2 doz daha yaptirip tamamlansin istiyor. Ne kadar erken asilanirsa o kadar erken korunmus olacagi gorusundeler. O nedenle 5. Ayda da yaptirilabiliyormus ama bu 2 dozda tamamlaniyormus. İstersen 9. Ayda da yaptirabilirsin 4 ay korunmasiz olur. Ya da istersen 1 yasinda tek doz yaptiriliyormus.
Tamamen aile karar veriyor anladigim
Malesef epey sürmüştü inşallah diştir bu gece biz hiç uyumadık hafif ateş 37 ye cıkmadı ama çok huysuzlandı uyumadık hiç
Arkadaşlar 3 gün havuç tadımlığını tamamladık bugün balkabağımı payates mi vereyim fikirlerinizi almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?