- 4 Ocak 2017
- 3.852
- 4.486
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #39.941
Çok kötü canım ben alma derim biz hiç memnun kalmadık. Farmasi denedik biz o iyi geldi bizeKızlar ersağ in çamaşır deterjanlarını bebişlerin çamaşırları için kullanıyor musunuz tavsiye edermisiniz benim kızın cildi çok hassas komşu önerdi alsammi ki
Canim bende zilin ustune zile basmadiginiz icin tesekkur ederim yazisi astim. Basan yok.Zile yazı asan cok var canım yazabılırsın hatta ben de apartman gorevlısıne yuzbınkere söyledıgım halde hala basıyor eve gecince sırf bu nedenle kapıya yazıcam :)
Benımkı bir aydır fln zıpzıplıyor annelerın göbegınde yurumeye fln calısıyor ben deengel olmuyorumKızlar bebeklerinizi ayakları üstüne bastırıyor musunuz
Ben hep yumuşak zemine koyuyordum sanırım o yüzden dönemiyordu yere oyun halisini koyup direkt üstüne ağzı üstü yatırınca donebildi. Normalde oyun halisinin içine katladigim battaniyeyi koyuyordum üşümesin diye.dönmeleri için bır sey mı yapmamız lazım canımm ???
Getirttim insallah yarin elime gecicek ben kendi doktoruma sormadim henuz gitnedim ama arkadasima sordurdum kullanabilirsin dedi tabi sut artirimi icin demedik bebegim 48 gunluk ve benim artik psikolojim bozulmak uzere inanilmaz derecede kafama taktim solgar biramayasi ve cemen otu tableti kullaniyorum denemedigim yemedigim sey kalmadi iki gundur motilium da ictim ama cok bisi farkettirmedi sanki goguslerim bi turlu dolmuyoRekolac galaktago damla gibi bitkisel. Kapsul. Eczanelerde var. Eczanede yoksa depolarina sordurun getirirler.
Yabancıları görünce uykuyu o an unutuyor bebeler. Bir de şey var biz geldik amaaaan bugun de uyumasın geç uyusunBen oğlumu uyutmak için illa mız mız olmasını beklemiyorum mesela 2 saattebir uyutmaya çalışıyorum. Akşamda en geç 9 bilemedin 9 buçukda odaya geçiyorum. Akşam denk gelenler aaa bunun uykusu yok ki daha deyip alıyolar çocuk o gün daha çok uyanıyo ve huysuz oluyo
Aynen canım zili en düşük seviyeye getirdim. Otomatiğe basarken kapı açma sesi çok geliyor maalesef. Kargocular bile sessizce geliyor kapıya artık :)))zili devreden çıkart canımm
Canım battaniyeyi alta serip oyun halısını onun üstüne koysan. Yerden üşümesin diye yapıyorsan öyle tavsiye ederim. Biz 8 Eylül doğumluyuz 15 20 gündür sırtüstünden yüzükoyun dönüyor.Ben hep yumuşak zemine koyuyordum sanırım o yüzden dönemiyordu yere oyun halisini koyup direkt üstüne ağzı üstü yatırınca donebildi. Normalde oyun halisinin içine katladigim battaniyeyi koyuyordum üşümesin diye.
Canim olmayinca ne yeseniz ne icseniz olmuyor. İnsallah artar. Ben ilk iki ay gunde iki uc kere mama veriyordum . Sonra bir kereye dustu. En onemlisi bebegin emmek istemesi. Bazen uyurken meme agzinda uyuyor emzik gibi . Devamli emzir. Ben cemenotu biramayasini denedim. Cok arttirmadi. Motiliumla bira mayasini ikisini bir denedim. Bira mayasi daha koyu kivamli yapti birde b12 oldugu icin bebegimde kansizligi engelledi. Ama bira mayasi kilo sldiriyor. Kilo aldim. O yuzden bir sise kullandim sadece cemen otunu cok icmedim. En iyi sutumu motilium arttirdi. İlaci kullandiktan bir kacgun sonra etki gisteriyor. Canim arkadasim gunde dort defa icmisti. Bende dort defa iciyorum ancak yetiyor. Bir yastan sonra ek gidada arttigi icin bir yasa kadar kullandi. Sonra emzirmeye devam etti. Oglum son iki ayda 400 gr aldi ama mama bir kere aliyor. Sonucta kilosu nirmal . Mama da zorlamiyorum. Sütüm cok yagli degil. Boyu iyi. Besleniyor demekki. Kimisinin sutu yagli daha fazla kilo aldiriyordur . Bol su icmeniz lazim en onemlisi su. En az uc litre. Suyu hic eksik etmeyin. Dr bana emzirirken su ic demisti. Yaniniza bur bardak su alin emzirirken yudum yudum icin. Havuc marul tuketin. Biraz da dereotu hem susatiyor su icme ihtiyaci duyuyorsunuz. İnsallah sifa olur. Emzirmeyi birakmayin emzirdikce sutunuz artabilir.Getirttim insallah yarin elime gecicek ben kendi doktoruma sormadim henuz gitnedim ama arkadasima sordurdum kullanabilirsin dedi tabi sut artirimi icin demedik bebegim 48 gunluk ve benim artik psikolojim bozulmak uzere inanilmaz derecede kafama taktim solgar biramayasi ve cemen otu tableti kullaniyorum denemedigim yemedigim sey kalmadi iki gundur motilium da ictim ama cok bisi farkettirmedi sanki goguslerim bi turlu dolmuyo2 aydan 1 yasa kadar demissiniz kesintisiz kullanilabiliyomu sutun kalitesinde bi degisiklik oluyomu acaba bi yerde sutum daha kivamsiz oldu gibi bi yazi okumustumda bu arada tsk ederim cevap icin
Canım sen kendi ailene dersen alınmaz eşinde kendi ailesine uygun olarak söylesin. Herkes kendi ailesine derse sorun olmaz.. Malesef büyükler biz annelerden daha hevesli bebeklerinize bişey yedirmeye. Bn 2.5 aylıktan beri meme reddi yaşıyorum ne kadar uzun zaman emerse kâr diyorum (şuan 5.5 aylık). Kv meme reddi yaşadığımı bildiği halde 3.5 aylıkken höşmerim (tatlı) vermiş kızıma 2 dk lavaboya gittiğimde. Ağzının kenarında kalmış da bn öyle anladım. Sebep de ne kv yerken kızım bakmış canı istemiş o da vermiş. Verince ağzını kıpırdatmış yemiş yani kızım. Gayet sakin anne içinde peynir telemesi yumurta gıda boyası var. Yumurta alerjen dedim. Aklıma gelmedi dedi. Annesi yokken yedireyim derdinden. Aklına gelmemiştir. Sorsaydın anne dedim. Bişey demedi. Geçen misafir geldi ek gıda için akıl veriyorlar kv de falan var. Misafir gittikten sonra kendimiz konuşurken annesi aç bırakıyor ya kızımı annesinden başka herkes doyuracak pek meraklı dedim. İnceden dokundur canım.. Kendileri laf söyleyip kırdıklarını düşünmüyorlar hiç. bizde laf söylemiyoruz o zaman. Karşılıklı konuşuyoruz. Herkes içindekini söylüyor.Merhaba güzel anneler... Oğlum ek gıdaya geçti artık bin bir uğraşla severek hazırladığım ilik suyu tavuk suyu buzlukta yerini aldı... Heyecanla ek gıda için gerekli her şeyi aldım... Gel gelelim ki hafta sonu ilk defa kv ye gittim ve oğlumu güzelce kucağına oturtup bizim yediğimiz yemeklerden ağzına vermeye çalıştı ben nasıl bir atladıysam verme sakın diye bir pencelerim eksikti... Çünkü oğlum 6 ay beni emdi daha tam olarak ek gıdaya geçmemişken bizim yediğimiz yemekten ki kaşığı önce kendi ağzına götürdü sıcaklığına baktı sonra vermeye çalıştı... Ya ben bunu nasıl aşacağım? aynısını kendi annem yapsa ki yapmaz beni tanır aynı tepkiyi verirdim.. Haa birde oğlum un uyku saati geçince ağlama krizine giriyor.. uyuyan bebeği gelip uyandırıyor seviyor öpüyor oğlum da uyandı uykusu yokmuş zaten dedi kaldırdı ama içim gitti beş dakika sonra öyle bir ağladı ki kv ve evdekiler in şekli değişti çok korktular ben derdimi anlattım ama anlamıyorlar daha ilk gitmemiz de görümceler kv anneliğimle ilgili herşeye bişey buldular.. İnanın gitmek istemiyorum o insanların evine ama mecburum... Sizler bu tarz şeylere nasıl önlem aldınız
Benim kv çok anlayışlı canım yapma dediğim şeyi çocuk konusunda asla yapmaz bana danışır nasıl yapalım diye bende onun tecrübelerini dinlerim. Bizde daha çok arkadaş çevresi öyleydi. Oğlumun uyku düzenini oturtmaya çalışıyorum bir süre gelmeyin dedim bende onlara gitmiyorum bir süre böyle idare edeceğiz. Güzellikle söylüyorum anlamazlarsa tavrım değişiyor. Tek senin mi çocuğun var diyenler oluyor evet bende var ben onun gözünün içine bakıyorum deyip kestirip atıyorum. Kv öyle olsaydı ona da tavrım aynı olurdu ya da eşime söylerdim o şekilde çözüm bulmaya çalışırdımMerhaba güzel anneler... Oğlum ek gıdaya geçti artık bin bir uğraşla severek hazırladığım ilik suyu tavuk suyu buzlukta yerini aldı... Heyecanla ek gıda için gerekli her şeyi aldım... Gel gelelim ki hafta sonu ilk defa kv ye gittim ve oğlumu güzelce kucağına oturtup bizim yediğimiz yemeklerden ağzına vermeye çalıştı ben nasıl bir atladıysam verme sakın diye bir pencelerim eksikti... Çünkü oğlum 6 ay beni emdi daha tam olarak ek gıdaya geçmemişken bizim yediğimiz yemekten ki kaşığı önce kendi ağzına götürdü sıcaklığına baktı sonra vermeye çalıştı... Ya ben bunu nasıl aşacağım? aynısını kendi annem yapsa ki yapmaz beni tanır aynı tepkiyi verirdim.. Haa birde oğlum un uyku saati geçince ağlama krizine giriyor.. uyuyan bebeği gelip uyandırıyor seviyor öpüyor oğlum da uyandı uykusu yokmuş zaten dedi kaldırdı ama içim gitti beş dakika sonra öyle bir ağladı ki kv ve evdekiler in şekli değişti çok korktular ben derdimi anlattım ama anlamıyorlar daha ilk gitmemiz de görümceler kv anneliğimle ilgili herşeye bişey buldular.. İnanın gitmek istemiyorum o insanların evine ama mecburum... Sizler bu tarz şeylere nasıl önlem aldınız
Canım senin kv maşallah. Allah herkese öyle kv versin. Bizimki tam tersi yaptığına mana bulur başkalarının nasıl yaptığını söyler daha bide.Benim kv çok anlayışlı canım yapma deşiğim şeyi çocuk konusunda asla yapmaz bana danışır nasıl yapalım diye bende onun tecrübelerini dinlerim. Bizde daha çok arkadaş çevresi öyleydi. Oğlumun uyku düzenini oturtmaya çalışıyorum bir süre gelmeyin dedim bende onlara gitmiyorum bir süre böyle idare edeceğiz. Güzellikle söylüyorum anlamazlarsa tavrım değişiyor. Tek senin mi çocuğun var diyenler oluyor evet bende var ben onun gözünün içine bakıyorum deyip kestirip atıyorum. Kv öyle olsaydı ona da tavrım aynı olurdu ya da eşime söylerdim o şekilde çözüm bulmaya çalışırdım
Benim de annem öyle. Bana Ananem baktı ortanca kardeşime bakıcı baktı. En küçüğümüze annem bakmaya çalıştı çok beceremedi ananemi falan çağırdı hep. Ona rağmen bana akıl veriyor beni de annem delirtiyor işte senin kv den daha beterCanım senin kv maşallah. Allah herkese öyle kv versin. Bizimki tam tersi yaptığına mana bulur başkalarının nasıl yaptığını söyler daha bide.
canım diş aylarca suruyormus salyası var mı kemırıyor mu ne bulsa
Amin canım olsun allah beterinden korusun. Yarın 3 tane yumurta yiyiyp duruma bakıcamDiyet çok zor Allah yardımcın olsun canim. Umarım alerjen madde çabuk bulunurda sende rahat rahat beslenirsin canim.
Canım hayırlı olsun..ne guzel iki dışını birden çıkarmış ...rahatlamis şimdi..darisi başımıza.Kizlar haftalardir suren agiz akintilari, gece birdenbire uyanip aglama krizleri ve eline gecen herseyi battaniye vs. yeme kemirme istegi sonrasinda cok sukur iki disimiz cikti, oglum 15 eylul dogumlu :) biraz erken oldu galiba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?