2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Evet canım.
Büyük kızım 11 aylıkken 38.2 olan ateşini 40 dk önce verdigim calpol düşürmediği için ateşli havale geçirmişti.
Doktor açılmış bir ateş dusurucu 3 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar dediği günden beri ateş düşürücunun kapağını açtığım tarihi kutusuna yazıyorum.
2.5 aydan sonra 38.7 üstü ateşi düşüreceğini güvenmiyorum.

Daha önce burada da, 2016 ocak annelerinde de paylaştığım tecrubemi aşağıda tekrar paylasayim:

Büyük kızım 11 aylıkken 38.2 atesle (koltuk altindan, kulaktan 0.5 daha fazla çıkarmış), 16 aylıkken aynı gün 2 kez 38.9 ateşle toplamda 3 kez havale geçirdi. Epilepsiye dair bir neden altta yatiyormu diye 2 üniversitede hocalara götürdük, muayene ve tetkikler yapıldı. Çok şükür yokmuş öyle bir neden.

Ama bu havaleler bende 37.5 ateşi görünce paniklemeye sebep olmuştu.
2 yasinda ateş olcerde 40.00 sonucunu görünce kizimi apar topar hastaneye goturdugumuzde acilde beni hasta sanmislardi. Bak o ateşte havale geçirmedi.

Diyeceğim o ki benim yaşadığım travma bebegime faydalı olup, ateslendiginde ona yardım etmek yerine panik içinde çaresizce uzulmekten ote gitmiyordu.

Öğrendim ki;
1) sakin ol
2) bebeğinin ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver (bu yüksekliğe kadar ateş bagisikligi destekler)
4) temiz hava oksijen almasını sağla (çünkü vücudun oksijen ihtiyacı artar, solunum sıklaşır)
5) (tüm bunlara rağmen) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarım saat boyunca banyo fiskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek islat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
Ek.1) ateş düşürücü mümkünse calpol olsun. Dolven karacigerde çözülüyor ve karaciğer enzimlerini bozuyor. Fakat 8 saatten daha önce ateş peak yaptıysa (en erken) 4 saat aralıklarla dönüşümlü verilebilir
Ek.2) ateş 3 gün (72 saat) sonunda halen devam ediyorsa dr.a gotur
6) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
7) yüksek ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
8) 5 yasina kadar vucut havale geçirmeyi alışkanlık haline getirmesin diye bebegi mümkün oldugunca koru (ben kreş, anaokuluna bile gondermedim bu nedenle)
9) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
10) tum bu surec boyunca sakin ol

Not: 5 yıl aradan sonra, 15 gün önce kuzum 6.5 yaşında tekrar ateşli havale geçirdi. 39-40 arası değişen ateşini 3 saat arayla dönüşümlü verdigim yeni açılmış Calpol ve Dolven, yaptırılan duş hicbir sekilde düşürmedi. Ve 39.8 ateşe yavrumun beyni daha fazla dayanamadı. Havale geçirdi. 1-2 dk kadar sürdü. Ama bana saatler geçmiş gibi geldi. Şükür iyi yavrum.
Son onerecegim havale anında ne yapılmalı bu konuda bilgi edinin. Çünkü çocuğa hiçbir zarar vermeyen birkaç dk süren basit ateşli havale, buna şahit olan anne için büyük travma.

Son düzenleme:
Canım çok güzel bilgiler yazmışsın çok faydalı şeyler. Sağol.

Canım allah sana sabır versın valla cozumun konusmak ıyılık yapan benden herzaman iyilik bulur ama kuzumun iyiliği dıaında bırsey yapana da tepkımı saklamam hemen soylerım. Odaya girdiğini görsem anne uyanır aman kendısı uyanana kadar odaya girmeyelım derim, demekle kalmam kapıda beklerım. Uyanıp agladıgında ıllakı sorarlar ay canım neyın var fln dıye uykusu var babaannesı 10dk sonra uykusu bolundu ve bıdaha uyuyana kadar perısan oluyo yavrum barı bıdahakıne dıkkat edelım de ıkıncı uykusunda rahat uyuyabılsın kuzum derim. Ek gıda konusunda bıkere kucagına yemekte asla vermem veremem :) en kotu altını degıstırcem bahanesıyle alırım gerı de vermem herkes ya ıyı ve dusuncelı davranacak yada el gıbu uzaktan seyretmekle yetınecek. Annelıgınle ılgılı de bırak konussunlar sen duyma canım. Cocukla ılgılı yaptıklarını dusununce anlayabılırler ama kendınle ılgılı savunman sız gıttıkten sonra agır elestırı alır hıc gerek yok. Bosver

Kizlar haftalardir suren agiz akintilari, gece birdenbire uyanip aglama krizleri ve eline gecen herseyi battaniye vs. yeme kemirme istegi sonrasinda cok sukur iki disimiz cikti, oglum 15 eylul dogumlu :) biraz erken oldu galiba :)
Gozunuz aydııınn :) en önden mı cıktı ılk dısler ?

Tesekkurler canim, cok degerli bilgiler paylasmissin.
İnsallah uygulamamizi gerektirecek durumlar yasamayiz :)

masallah size bizde 190 gunluk oldk dönmeler hala yok ama guzl.oturabiliyo hatta bazen desteksiz 5 dakka durabiliyo ek gidaya iki haftadr gectm ne versem agzina atiyo yemeye cok merakli bizmki

Canım bence kv ile ters dusmeyen, dediği batmayan kımse yoktur bı gun bı yerde ıllakı batacak bıseyleri oluyor ama her seferınde aklımda hep bıseyı tutuyorum kızımın babaanne sevgısıne de ıhtıyacı var. Yerıne baska bırsey koymasına ızın vermeden babamnesını sevmeye, babaannesı tarafından sevılmeye hakkı var. Ben aramıza gıren bı seyden oturu yavrumu bu hakkından mahrum etmek ıstemıyorum. Ise dönecegım zaman kv den ıkı gun bebegıme bakmasını ısteyecegım bakmazsa esım agır konus ıpler kopsun gerekırse dıyor. Kendısı yapamaz cunku aılesınden baska kımsesı yok. Ben de ıpler ne olursa olsun kopmamalı dıyorum cunku kızımın hayatta olan babaannesınden de faydalanmasını , sevgısını hıssetmesını ıstıyorum. Benım dedem 5 dıgerı 6yasında öldü malesef o sevgıyı sadece anılarımda yasattım ama yerıne kımseyı koyamadım aynı sey olmuyor. Allah bukadar omur vermıs yanına aldı ama kv ler hayatta oldukları süre boyunca cocugumdan bu sevgıyı esırgemek ıstemıyorum. Bıze herseyı yapabıleler ama torunlarına bılerek zarar vermezler bız kontrol ettıgımız sure boyunca ozgurce sevebılrler, sevmelıler de . Asla gaza gelmemelı mesafelı ama sakın bı ılıskıyı sürdürmeliyiz bence kv tayfasıyla canım

Geçmedi bizim canım ya ame diyet baya işe yaradı dün hiç mama vermedim mama içmeden nasıl uyuçak dedim ama uyudu zaten çok sık uyanıyor. Bugün 3 tani yumurta yedim inşallah tepki olmaz ama sanırım süt alerjizi var. Dikkatli yedir muhakkak bir gözlemle ikinci olduğu için tecrübende var

Merhaba cnm allerji testimi yapilacak size. İnek sutu allerjisinde de keci sutu vermiyorlar. Dedigin gibi ozel mama var. Pahali bir mama recete ile alinabiliyor.
Tahlilde çıkmayabilir dedu ve tahlilde çıkmadı ama tahlillerimiz çok inişli çıkışlı çıkmış merak içindeyim. Sanırım süt ürünlerine alerji var süt ürünlerini mamayı kestim yüzü baya düzeldi sonra mama içinci arttı şimdi yumunta sonuçu bekliyorum tepki ne olucak. Yarın belli olucak. Siz gittiniz mi test için

Çok güzel şeyler yazmışsın canım . Kayınvalideyle olan ilişki zorunlu bir ilişki oluyor. Kaç yaşına gelmişsin birden yabancı birine anne demek zorunda kalıyorsun . Eşine aşıksın onun bazı huylarını görmezden geliyorsun ama kayınvalidenin batıyor . Eşinle tartışıp bağırıp barışıyorsun ama kayınvalidene bu yanlış diyemiyorsun saygıdan desen de her iki taraf alınıyor en çok da eşler arada kalıyor. Zor yani ama yapacak bir şey yok görmezden gelicez. Yalnız senin şu sen lohusaysan ben de menapoza girdim lafını unutamayacağım

tsk ederim :)

Ben ilk ogluma yaptirdim cnm 1.dozu 9.ay 2.dozu 14.ay yapti doktor

Allerji dr henuz baslamadi. Drun gelmesini bekliyorum.

Eşim 6 kardeş yavrum 5 aylık oldu kv.nin dolduruslari nedeniyle ne hamilelik sürecinde ne de doğduktan sonra bugune kadar hayırlı olsun bile demediler eşime.
Sebep ne ben bile bilmiyorum. Evimize geldiler küçük görümceyle geçtiğimiz mayıs ayında... ...2 gün kaldılar. Hamileligimi de o zaman öğrendi. Yavruma kendi adımı koyacagimi öğrenince hazmedemedi zannımca...

Geldikleri gün eşim otogardan alıp metroyla evimize getireceğini söyleyince, eşime "akşam çocukları alır, arabayla senin iş yerine gelirim. Arabayla gelsinler. Metroda yorulmasinlar." demiştim. Kv.otogarda beni gördüğünde "(yüzü turşu satarken) ben demiştim bu da gelir diye" dedi. Gülüp duymamazlıktan geldim. Ertesi gün kahvaltıda aynı tavırla aynı şeyi söyledi. Bu sefer susamadim "ben gelmesem sizi metroyla getirecekti oğlun. Rahat gelin diye ben çocukları da alıp sizi karşılamaya geldim" dedim. Cevap: arabayla sen mi gidiyorsun işe! Be vicdansız evde 16 aylık bebek var, ben 5 aylık hamileyim. Aklından geçene bak. Bir teşekkür etmemek için...
Bulunduğu süre zarfında da 5 aylık hamile 16 aylık bebeği olan birisiyken her türlü izzet ikramda bulundum üstelik. Ağzından çıkan tek laf "dolaplar var ya, bulaşık makinesi var ya toplanıyor ortalık"... Ben bu kv.ye trip atmiyorken, kadın evine dönünce ne dediyse, beni zaten aramasinlar da, bir allahın kulu arayıp kardeşim bebeğin olacakmış hayırlı olsun demediği gibi doğduğunda da soran olmadı.
Şunun hesabını sordu ama abisi kasım ayında aradığında "eylüldeki 9 günlük bayram tatilinde niye gelmedin?". 15 eylülde doğum yapacak eşim nasıl gelebirdim diyemiyor eşim de.

Ben de silmeye çalışıyorum zihnimden bunları...

Ama senin bu bakış açın bana affetmeye bir ışık yaktı...
Teşekkür ederim. Bu pozitif bakış açını paylaştığın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…