- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.021
Canım inek sütü alerjisi olan bebekler için aptamil in bir maması var ama adını unuttum. Onu dene bir de, bakalım nasıl olacakBiliyorsunuz bu aralar egzama ile uğraşıyoruz allah başka dert vermesin buna şükür.bu sabah kalktığımda kızarıklık yoktu sönmüştü kahvaltıda haşlanmış patates yedim korkarak portakal suyu içtim hiçbir tepki olmadı taki akşam 5 gibi mama verdim 1 saat içinde kızarıklık arttı akşam bulgur pilavı ile barbunya yedim saat 8 gibi oğlum yine mama içti ve kızarıklık dahada arttı ve kaşıntı başladı artı göğsü ve sırtı kabardı. Sanırım mama etkiliyor hipp kullanıloruz dr inek sütü alerjisi olabilir dedi napıyım mamamı vermiyim
Hangi marka canım deniyim bendeBiz de o durumdaydık canım külot beze geçtik onda 4 numara kullanıyoruz çok rahat oluyor bant falanda olmadığı için çok rahat etti oğlum
Her bezinde baya çıkıyo canım sıkmamaya özeniyorum bidecanm benm bebis 9kg hala 4 kullaniyorz bazen bant izi cikiyo cok dar baglamiuom ama siznki her gun cikiyosa bant izi @Melan-kolik arkadasimzn dedigi gibi kulot bez daha iyi
Ciddi bir aşı bence canım Allah korusun bebeklerimiziBen de kesin yaptirmaya karar verdim canim. Ayina da doktorla karar verelim dedim
Ben kapıya Bebek var zile basmayın yazmayı düşünüyorum. Aynı sıkıntı bizde de var gelen önce tıklatıyor açmayınca kapıyı yumruklayacaklar neredeyse. Ben eğer bebeğim kapı sesine uyanmıyorsa açmıyorum kapıyı. Ama uyandıysa kapıya gelen kişiye diyorum ki kusura bakma Bebek uyuyordu ondan kalkamadım ama zil sesine uyanınca açtım kapıyı diyorum. O da aaaa tüh uyandırdım mı diyor :) gel de öldürme. Kapıyı kırdın bir de uyandırdım mı diyorsun demek geliyor içimden.Kızlar çok sinir var üstümde. Dün öğleden sonra bütün gün oğlumu bir gr olsun uyuyabilmek için uğraştım durdum. Memede akşam 7 buçuk gibi uyudu. Ama meme ağzında. Hadi dedim uyusun yeter ki de kucamda uyusun. Huysuzdu çünkü çok. Neyse tam çocuğum daldı derken kapı çaldı. Pat pat. Kv. Seslendi ve vuruyor aynı zamanda. Neyse oğlan uyuyor diye cevap veremiyorum ama bir taraftan da memeden ayırıp yatırmaya çalışıyorum. Aaaa bide ne duyim bu esnada. Kendi kendine söyleniyor hanfendi duyup açmıyo diye. Duyunca tabi çok üzüldüm birden yatırdım çocuğu yerine uyandı haliyle. Sonra gelmiş demez mi aaaa uyumuyomu. Sayende diyemedim. Siz böle durumlarda ısrarla çalan kapıya napıyosunuz. Sağolsun kapıma kim gelse önce çok sessiz vuruyor giderek volümü artırıyo. Ya bebek var madem az tıklatcan sonra niye artırıyodun tonu. Yada arayın yaçok mu zor. Offf birine çatcam bu konuda. Rahat vermiyorlar.
Ben bastırıyorum zıp zıp zıplıyor çok hoşlanıyor. Babaannem bastırma böbrekleri batar diyor ama saçma geldi bana :))Kızlar bebeklerinizi ayakları üstüne bastırıyor musunuz
Canım annem o markanın banyo wc temizleyicisini almış doğal diye ama bildiğin tuz ruhu kokuyor. Bence güvenli değil. ICEA sertifikası olan deterjanlar ile yıkamanı tavsiye ederim. Ebebekte Friendly diye bir marka var onun ICEA sertifikası var.Kızlar ersağ in çamaşır deterjanlarını bebişlerin çamaşırları için kullanıyor musunuz tavsiye edermisiniz benim kızın cildi çok hassas komşu önerdi alsammi ki
Primanınkini kullanıyoruz şuan canım huggies var bir de ama kilo aralıkları primaya göre daha fazlaHangi marka canım deniyim bende
Biz taktık o yazıdan canım inadına daha çok çalmaya başladı zil bizde işe yaramadıBen kapıya Bebek var zile basmayın yazmayı düşünüyorum. Aynı sıkıntı bizde de var gelen önce tıklatıyor açmayınca kapıyı yumruklayacaklar neredeyse. Ben eğer bebeğim kapı sesine uyanmıyorsa açmıyorum kapıyı. Ama uyandıysa kapıya gelen kişiye diyorum ki kusura bakma Bebek uyuyordu ondan kalkamadım ama zil sesine uyanınca açtım kapıyı diyorum. O da aaaa tüh uyandırdım mı diyor :) gel de öldürme. Kapıyı kırdın bir de uyandırdım mı diyorsun demek geliyor içimden.
Cnm cogunuz eylulde dogdu ama hepsi ayni gun dogmadi ki oyle bile olsa her cocuk bir deil benim olk oglm 5 aylik olmamisti donmeye basladiginda hatta ard arda donuyordu ama bu bebegim 5 bucukta dondu oda yere koymasaydim yumusak zeminde hala daha donememis olurdu bazen bizim yaptiklarimiz yada yapmadiklarimizda etki ediyor gelismlerindeBen çok takıyorum ya bazen benim ki de az yana dönüyor
Ahh yavrum nasil sinavlarda geciyor allahim tes vakitte sifasini versin jnsallah pinarada dayanma gucu yavrusunun bunlari yasadigini bilmek bir anneye ne zorrCNm pınar daha iyi.kaan da da ciddi bir değişiklik Yok.servise alacaklardı ama enfeksiyon çıktı ilaç falan başladılar.şimdi daha iyi o yüzden servise tam iyileştiğinden emin olup öyle gönderecekler.şimdi beyindeki kanama için beyin kemiklerini çıkarmışlardı ya onları ameliyatla yerine koymayı planlıyorlar.ameliyat günü şimdilik salı gözüküyor bir değişiklik olmazsa
Canim ilk deterjanimiz friendly di araştırarak aldım ama hiç memnun kalmadim hiç bi lekeyi cikartmadi bi daha onu kullanmam tavsiyede etmemCanım annem o markanın banyo wc temizleyicisini almış doğal diye ama bildiğin tuz ruhu kokuyor. Bence güvenli değil. ICEA sertifikası olan deterjanlar ile yıkamanı tavsiye ederim. Ebebekte Friendly diye bir marka var onun ICEA sertifikası var.
Ay evet başta çok düşünceliler tık tık. Açmayınca güm bam. Hani baştaki düşünce. Belki fırsat buldum uyuyorum. Ama yorgunum desen çocuk uyurken uyican sende diyorlar. Eee müsaade etde uyuyimBen kapıya Bebek var zile basmayın yazmayı düşünüyorum. Aynı sıkıntı bizde de var gelen önce tıklatıyor açmayınca kapıyı yumruklayacaklar neredeyse. Ben eğer bebeğim kapı sesine uyanmıyorsa açmıyorum kapıyı. Ama uyandıysa kapıya gelen kişiye diyorum ki kusura bakma Bebek uyuyordu ondan kalkamadım ama zil sesine uyanınca açtım kapıyı diyorum. O da aaaa tüh uyandırdım mı diyor :) gel de öldürme. Kapıyı kırdın bir de uyandırdım mı diyorsun demek geliyor içimden.
canım ben de friendly kullanıyorum ama memnunum kısa programda mı yıkıyorsun camasırları acabaCanim ilk deterjanimiz friendly di araştırarak aldım ama hiç memnun kalmadim hiç bi lekeyi cikartmadi bi daha onu kullanmam tavsiyede etmem
Yok canim uzun program da yıkıyordum yaklaşık 2 ay kadar kullandım artık kıyafetleri sararmisti deterjanimi değiştirdimCan
canım ben de friendly kullanıyorum ama memnunum kısa programda mı yıkıyorsun camasırları acaba
Evet canim rahatladi.. insallah digerleride ates falan yapmadan cikar, darisi basiniza canim <3Canım hayırlı olsun..ne guzel iki dışını birden çıkarmış ...rahatlamis şimdi..darisi başımıza.
Amin canim hepimizin bebislerinin insallah <3Ooh hayirli olsun,inci gibi disleru olsun isallahGozunuzaydin.geriye kaldi 31 tanecik:)
Canim gece uykusu bi kac gundur duzeldi ama simdi yine eli agzinda diger disler gelecek heralde pesinden.. bitmiyor malesefOhh ne güzel maşallah peki skntılr gitti mi 3 gecedir uyumuyoruz doktr gittik bi sorun yok ama kafası ağzı alev gibi dişler mahvetti oglumu
Canim salualar azaldiktan bir iki hafta sonra geldi bizimki :) sizinkide yakindir :)oh hayırlı olsun canım biz de 16 eylül dogumluyuz tam vaktinde doğdu hatta. bizimde salyalar aşırıydı suan azaldı ama ne geçerse eline ısırıyo sert bi şekilde bakalım ne zmaan gözükücek dişler :)
Sagol canim evet alttaki iki dis cikti :) cok tatli gorunuyor ama gogsumu isiriyor sipa:)Gozunuz aydııınn :) en önden mı cıktı ılk dısler ?
maşallah darısı başımıza :) 2 ayolacak böyleyiz ama görünürde bişey yok bizim
Canim sizinde yakindir o zman salyalar azalinca cikti bizimkide
kız anneleri bu konuda daha anlayışlı neden acabakeşke o lafları kv lerden duysak içim ısındı okurken kv ler torunları anneden kıskanıyor bence
Canım bence kv ile ters dusmeyen, dediği batmayan kımse yoktur bı gun bı yerde ıllakı batacak bıseyleri oluyor ama her seferınde aklımda hep bıseyı tutuyorum kızımın babaanne sevgısıne de ıhtıyacı var. Yerıne baska bırsey koymasına ızın vermeden babamnesını sevmeye, babaannesı tarafından sevılmeye hakkı var. Ben aramıza gıren bı seyden oturu yavrumu bu hakkından mahrum etmek ıstemıyorum. Ise dönecegım zaman kv den ıkı gun bebegıme bakmasını ısteyecegım bakmazsa esım agır konus ıpler kopsun gerekırse dıyor. Kendısı yapamaz cunku aılesınden baska kımsesı yok. Ben de ıpler ne olursa olsun kopmamalı dıyorum cunku kızımın hayatta olan babaannesınden de faydalanmasını , sevgısını hıssetmesını ıstıyorum. Benım dedem 5 dıgerı 6yasında öldü malesef o sevgıyı sadece anılarımda yasattım ama yerıne kımseyı koyamadım aynı sey olmuyor. Allah bukadar omur vermıs yanına aldı ama kv ler hayatta oldukları süre boyunca cocugumdan bu sevgıyı esırgemek ıstemıyorum. Bıze herseyı yapabıleler ama torunlarına bılerek zarar vermezler bız kontrol ettıgımız sure boyunca ozgurce sevebılrler, sevmelıler de . Asla gaza gelmemelı mesafelı ama sakın bı ılıskıyı sürdürmeliyiz bence kv tayfasıyla canım
Çok güzel şeyler yazmışsın canım . Kayınvalideyle olan ilişki zorunlu bir ilişki oluyor. Kaç yaşına gelmişsin birden yabancı birine anne demek zorunda kalıyorsun . Eşine aşıksın onun bazı huylarını görmezden geliyorsun ama kayınvalidenin batıyor . Eşinle tartışıp bağırıp barışıyorsun ama kayınvalidene bu yanlış diyemiyorsun saygıdan desen de her iki taraf alınıyor en çok da eşler arada kalıyor. Zor yani ama yapacak bir şey yok görmezden gelicez. Yalnız senin şu sen lohusaysan ben de menapoza girdim lafını unutamayacağım
Eşim 6 kardeş yavrum 5 aylık oldu kv.nin dolduruslari nedeniyle ne hamilelik sürecinde ne de doğduktan sonra bugune kadar hayırlı olsun bile demediler eşime.
Sebep ne ben bile bilmiyorum. Evimize geldiler küçük görümceyle geçtiğimiz mayıs ayında... ...2 gün kaldılar. Hamileligimi de o zaman öğrendi. Yavruma kendi adımı koyacagimi öğrenince hazmedemedi zannımca...
Geldikleri gün eşim otogardan alıp metroyla evimize getireceğini söyleyince, eşime "akşam çocukları alır, arabayla senin iş yerine gelirim. Arabayla gelsinler. Metroda yorulmasinlar." demiştim. Kv.otogarda beni gördüğünde "(yüzü turşu satarken) ben demiştim bu da gelir diye" dedi. Gülüp duymamazlıktan geldim. Ertesi gün kahvaltıda aynı tavırla aynı şeyi söyledi. Bu sefer susamadim "ben gelmesem sizi metroyla getirecekti oğlun. Rahat gelin diye ben çocukları da alıp sizi karşılamaya geldim" dedim. Cevap: arabayla sen mi gidiyorsun işe! Be vicdansız evde 16 aylık bebek var, ben 5 aylık hamileyim. Aklından geçene bak. Bir teşekkür etmemek için...
Bulunduğu süre zarfında da 5 aylık hamile 16 aylık bebeği olan birisiyken her türlü izzet ikramda bulundum üstelik. Ağzından çıkan tek laf "dolaplar var ya, bulaşık makinesi var ya toplanıyor ortalık"... Ben bu kv.ye trip atmiyorken, kadın evine dönünce ne dediyse, beni zaten aramasinlar da, bir allahın kulu arayıp kardeşim bebeğin olacakmış hayırlı olsun demediği gibi doğduğunda da soran olmadı.
Şunun hesabını sordu ama abisi kasım ayında aradığında "eylüldeki 9 günlük bayram tatilinde niye gelmedin?". 15 eylülde doğum yapacak eşim nasıl gelebirdim diyemiyor eşim de.
Ben de silmeye çalışıyorum zihnimden bunları...
Ama senin bu bakış açın bana affetmeye bir ışık yaktı...
Teşekkür ederim. Bu pozitif bakış açını paylaştığın için.
Kızlar çok sık giremiyorum kaan dan haber var mı herşey yolundadır inşallahminikhikayem canIM çok geçmiş olsun ablan baban nasıllar herkese bol gülücüklü günler kızlar
İnşallah yoktur alerji dr gelsin bakalımAllerji dr henuz baslamadi. Drun gelmesini bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?