- 14 Aralık 2014
- 968
- 1.179
- 313
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.001
Canim hem üşümesin diye hemde oyun halisinin kumaşını sağlıklı bulmadığını için battaniye seriyordum çok çok erken dönen bebişler var hatta duyduğum rekor 2 aylıkken dönen insta daki kimyager annenin oğlu.Canım battaniyeyi alta serip oyun halısını onun üstüne koysan. Yerden üşümesin diye yapıyorsan öyle tavsiye ederim. Biz 8 Eylül doğumluyuz 15 20 gündür sırtüstünden yüzükoyun dönüyor.
Canim yumurta dokunmayan bi bebeğin annesi 3 yumurta yese bebeğe alerjen etki yapabilir, sanırım bunu yapmanı dr önermişti ama ne kadar sağlıklı olabilir ki Nacizane fikrim yanlış anlama lütfen. Bir de alerji testini nasıl yaptılar sırtına iğne batiriyorlar falan dedi komşular öyle mi gerçektenGeçmedi bizim canım ya ame diyet baya işe yaradı dün hiç mama vermedim mama içmeden nasıl uyuçak dedim ama uyudu zaten çok sık uyanıyor. Bugün 3 tani yumurta yedim inşallah tepki olmaz ama sanırım süt alerjizi var. Dikkatli yedir muhakkak bir gözlemle ikinci olduğu için tecrübende var
Yuzinede soylesen hicbir ise yaramiycan cnm anlamamazliktan geliyorlar bikerecik gec uyusun ne olir diyiveriyolar yada biker3cik uyansin benim kndi babam yapiyor aynisini bi duzen kurmaya calisiyorum diorm sonra kurarsin dio baba 11 e dogru geliyorsun 9.bucukta uyuus oluyor diyorum benim gelcegim zman uyutma dio cocuk kirilcakmos uykudan bn dedesi gelcek die uyutmuycakmisim rahatimi dusunuyomusum cok karsilik verincede cok dilli bilmis oluyoruzzEsasında gelen herkes biliyor ama çok anlayışsızlar. Akşam tam uyku vakti gelip mıncıklayan çocuğun uykusunu atlatan mı dersin ben görmeden öpüp yalayan mı dersin. Şimdiden ek gıda aklı veren mi. Sevdirmiyo diye laf sokan mı. O kadar bunaldım ki bebek konusunda sarıcam birine çok fena. Bilerek açmamayı da göstercem kv de ye ayrıca söylenicene yüzüme konuşsun.
Canım sen kendı dogrularından sasmadıgın ıcın ıcın cok rahat ıste onlar da kendı yanlıslarıyla gece yataklarında nasıl uyuyacaklarını dusunsun dursunlar. Gecmıse bakınca dediğim gibi her kv her gelıne bı yerınden batıyor ama az ama coktur yaptıkları. Bıze yaptıklarnın hesabını ayrı tutup en azından yavrularımızla ılıskılerıne bı sans verebılırsek ılerıde keske dememiş olabılırsek bunun dusuncesı bile güzel olur. Bu yolda ılerlemek ısteyen tüm gelınlerın allah yardımcısı olsun canım sende cok guclu bı annesın senı ayrıca tebrık edıyorumEşim 6 kardeş yavrum 5 aylık oldu kv.nin dolduruslari nedeniyle ne hamilelik sürecinde ne de doğduktan sonra bugune kadar hayırlı olsun bile demediler eşime.
Sebep ne ben bile bilmiyorum. Evimize geldiler küçük görümceyle geçtiğimiz mayıs ayında... ...2 gün kaldılar. Hamileligimi de o zaman öğrendi. Yavruma kendi adımı koyacagimi öğrenince hazmedemedi zannımca...
Geldikleri gün eşim otogardan alıp metroyla evimize getireceğini söyleyince, eşime "akşam çocukları alır, arabayla senin iş yerine gelirim. Arabayla gelsinler. Metroda yorulmasinlar." demiştim. Kv.otogarda beni gördüğünde "(yüzü turşu satarken) ben demiştim bu da gelir diye" dedi. Gülüp duymamazlıktan geldim. Ertesi gün kahvaltıda aynı tavırla aynı şeyi söyledi. Bu sefer susamadim "ben gelmesem sizi metroyla getirecekti oğlun. Rahat gelin diye ben çocukları da alıp sizi karşılamaya geldim" dedim. Cevap: arabayla sen mi gidiyorsun işe! Be vicdansız evde 16 aylık bebek var, ben 5 aylık hamileyim. Aklından geçene bak. Bir teşekkür etmemek için...
Bulunduğu süre zarfında da 5 aylık hamile 16 aylık bebeği olan birisiyken her türlü izzet ikramda bulundum üstelik. Ağzından çıkan tek laf "dolaplar var ya, bulaşık makinesi var ya toplanıyor ortalık"... Ben bu kv.ye trip atmiyorken, kadın evine dönünce ne dediyse, beni zaten aramasinlar da, bir allahın kulu arayıp kardeşim bebeğin olacakmış hayırlı olsun demediği gibi doğduğunda da soran olmadı.
Şunun hesabını sordu ama abisi kasım ayında aradığında "eylüldeki 9 günlük bayram tatilinde niye gelmedin?". 15 eylülde doğum yapacak eşim nasıl gelebirdim diyemiyor eşim de.
Ben de silmeye çalışıyorum zihnimden bunları...
Ama senin bu bakış açın bana affetmeye bir ışık yaktı...
Teşekkür ederim. Bu pozitif bakış açını paylaştığın için.
Esim ara sira kol altlarindan tutup bastiriyor oda adim atiyor resmen esim bunu gordukce seviniyor ama daha kucuk die bn pek yaptirtmamaya calsiyorum bacaklari wgri falan olmasin dieKızlar bebeklerinizi ayakları üstüne bastırıyor musunuz
Bebeklerde öle bişi var ki bir gün düzenleri kaçsın uğraş dur günlerceYuzinede soylesen hicbir ise yaramiycan cnm anlamamazliktan geliyorlar bikerecik gec uyusun ne olir diyiveriyolar yada biker3cik uyansin benim kndi babam yapiyor aynisini bi duzen kurmaya calisiyorum diorm sonra kurarsin dio baba 11 e dogru geliyorsun 9.bucukta uyuus oluyor diyorum benim gelcegim zman uyutma dio cocuk kirilcakmos uykudan bn dedesi gelcek die uyutmuycakmisim rahatimi dusunuyomusum cok karsilik verincede cok dilli bilmis oluyoruzz
Ben çok takıyorum ya bazen benim ki de az yana dönüyorBenim de 18 canım yarım dönüyo o kadar dönerler takılmıyorum ben.
Aynen ehli keyif çıktılar yaaaBenim oglum 4 eylul dogumlu. İstediginde donuyor tam da donemiyor. Yanina birsey koyunca almak isterse biraz ehli keyif.
Takma canım her bebiş aynı değil ben hiç takmıyorumBen çok takıyorum ya bazen benim ki de az yana dönüyor
CNm pınar daha iyi.kaan da da ciddi bir değişiklik Yok.servise alacaklardı ama enfeksiyon çıktı ilaç falan başladılar.şimdi daha iyi o yüzden servise tam iyileştiğinden emin olup öyle gönderecekler.şimdi beyindeki kanama için beyin kemiklerini çıkarmışlardı ya onları ameliyatla yerine koymayı planlıyorlar.ameliyat günü şimdilik salı gözüküyor bir değişiklik olmazsaVeson kaandan haber var mı pınar iyileşmiş mi.
Biz de o durumdaydık canım külot beze geçtik onda 4 numara kullanıyoruz çok rahat oluyor bant falanda olmadığı için çok rahat etti oğlumKızlar bide bişi sorcam. Oğlum 7 kg 5 ay 7 günlük. 4 num bez kullanıyorum ama çok lastik izi oluyor. Bende 4+ aldım bir süre sonra oda iz yaptı ki 4 le arasında pek fark yok bence. E 5 deniyim dedim o da çok büyük geldi yok mu bunların ortası. Prima bu arada. Sizler kaç kg bebeğe kaç num bez kullanıyorsunuz
canm bizde 17 agustos dogumluyz ama dönmuyor kilodan oldugunu saniyormYa kızlar benim kızım 10 eylül doğumlu halen dönmüyor yaa
Canim bende biraz kafama takiyordum dr a dönmüyor dedim hiç kafana takma dönmeyebilir dedi eğer başka bi sorun gozlemliyorsan dr a götür ama hersey normalse tek sorun donmemesiyse takma boşverBen çok takıyorum ya bazen benim ki de az yana dönüyor
canm benm bebis 9kg hala 4 kullaniyorz bazen bant izi cikiyo cok dar baglamiuom ama siznki her gun cikiyosa bant iziKızlar bide bişi sorcam. Oğlum 7 kg 5 ay 7 günlük. 4 num bez kullanıyorum ama çok lastik izi oluyor. Bende 4+ aldım bir süre sonra oda iz yaptı ki 4 le arasında pek fark yok bence. E 5 deniyim dedim o da çok büyük geldi yok mu bunların ortası. Prima bu arada. Sizler kaç kg bebeğe kaç num bez kullanıyorsunuz
Ben de senin gibi hep yumusaga koydum yuzustunden sirt ustu donuyordu benimki ne zmndi bakmadm ama on gun once yere koydum incecik bi pattaniye serip sirt uatunden yuz ustude donmeye basladi kolu altinda kaliyordu uc gndur kolunuda cikariyor iki turlude donuyor rahatca ama hala pes pese donmuyorBen hep yumuşak zemine koyuyordum sanırım o yüzden dönemiyordu yere oyun halisini koyup direkt üstüne ağzı üstü yatırınca donebildi. Normalde oyun halisinin içine katladigim battaniyeyi koyuyordum üşümesin diye.
Yok benim ki zayıf 6800 kilosu ondan değil yanicanm bizde 17 agustos dogumluyz ama dönmuyor kilodan oldugunu saniyorm
Yok çok şükür başka sıkıntı yok cnmm ama işte insan takıyor yaCanim bende biraz kafama takiyordum dr a dönmüyor dedim hiç kafana takma dönmeyebilir dedi eğer başka bi sorun gozlemliyorsan dr a götür ama hersey normalse tek sorun donmemesiyse takma boşver
Ben de kesin yaptirmaya karar verdim canim. Ayina da doktorla karar verelim dedimBen ilk ogluma yaptirdim cnm 1.dozu 9.ay 2.dozu 14.ay yapti doktor
Canım geç oldu ama kızım 6 kg 3 numara bez kullanıyorum. 1 koli 3 numara 4 koli 4 numara bez aldım.missdincer canğm senin kız kaç kilo bez stoğunu nasıl yaptın kaç kutu neyi alsam bilemiyorum 6.700. 7 kilo diyelim şu an 4 kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?