- 3 Nisan 2014
- 410
- 732
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #40.641
Ben sık sık emziriyorum canım başka da bişey yapmıyorum mama felan yemiyor çünküOğlum sut az gelince kızıp bırakıyor aç kalıyor gibime geliyor. Sık emmiyor çünkü. Bu süreçte ne yapmalıyım sence canim var mi bir tavsiyen
Düzenli olur muyum her ay bilmiyorum ama eger olursam her ay bu durumu yasamak sıkıntılı bir durum canım. Benim kanamalar genelde kısada sürmez. Hayırlısı diyelim artik.Canım valla2 saat dıye oku1,5 saat
canım dogumdan sonra ıkı kere ara kanama refl arası birsey yasadım 2 gun fln sürdü kanama ve gercekten o sürede sütümün azaldıgını farketmıstım. Kanama bittikten sonra eski haline döndü emziren annelerde bu arada kanama olması veya hıc regl olamama durumu da normalmş. Dogum kontrol hapı ile korunmama ragmen düzenli adet görnüyorum
Bilgiler icin teşekkürler ederim canim. Mama vermiyorum emziriyorum ama oğlum 5 dk bile emmiyor 1 dk belki 2 dk emip bırakıyor. Hatta diyorum açlığını bastıracak kadar emiyor karnını doyurmuyor hiç. Neyse bu süreçte geçecek bakalım sonrası nasıl olacak umarım herşey düzelip yoluna girecektir canım.Canımm merak etme bu geçici bir durum ve birkaç gün sakın, sabırlı olursan bu süreci çok güzel yöneteceksin. Regl oldugumuzda sütün tadı ve içeriği değişirmiş buyüzden bebeğine farklı geliyordur ancak ac kaldıgını dusunmuyorum cunku ac bebek asla susmamacasına ağlar. Mıdesınde uzun süre kendısını tok kalmaya yetecek kadar süt tutabılıyor artık. Daha once de konusmustuk bebek ısterse bır memenın yuzde 90ından fazlasını ilk 5dk içinde emebiliyor. Regl dönemınde bebegının bu tutumundan endise edip mamaya baslayan anneler varmıs aman dıyorum sakin ve kontrolcü tavrı elden bırakmayalım. Regl süren bitecek nasılsa hep bunu hatırlayalım. Konuyla ilgili yazının detayları için;
http://www.hassasanne.com/2013/04/a...gi-emziren-annenin-regl-doneminde-degisir-mi/
Benimki sık sık emmiyor iste canım. Neyse beklemekten başka çare yok suan icin sanırım.Ben sık sık emziriyorum canım başka da bişey yapmıyorum mama felan yemiyor çünkü
oh ya çok teşekkür ederim canım. demek doktor gerçekten ay bitimi demiş ben yanlış anlamamışım.6 ay aşısı 6 ay bitince oluyor
Bu hastalık sürecinizde kızımın uzun saatler emmek istemediğinden bahsettim doktoruma 5-6 civarında bebekler büyürken arada emmek istemeyebilirlet sabırlı olursan gecer dedi. İstediği kadar emsin bu sürede zorlama dedi 8saat fln emmezse artık ozaman bıberonla süt vermeyi teklif edebilirsin bu süreyi bu sekılde atlatalım ama memeyi zorlarsan tamamen de tiksinebilir dedi. Ikı gundur gece memeyi alıp gündüzleri almıyor saatler sonunda gunduz bıberonla süt iciyor bende hasta oldugu ıcın cok Zorlamıyorum. Yanı bem buyuyor oldukları ıcın hem regl donemınde sütün tadı / ıcerıgı değişebildiği için bi sebeple cok emmek istemiyor olmasını da doktorum normal karsıladı canım gecıcek en azından bunu bılıyoruzBilgiler icin teşekkürler ederim canim. Mama vermiyorum emziriyorum ama oğlum 5 dk bile emmiyor 1 dk belki 2 dk emip bırakıyor. Hatta diyorum açlığını bastıracak kadar emiyor karnını doyurmuyor hiç. Neyse bu süreçte geçecek bakalım sonrası nasıl olacak umarım herşey düzelip yoluna girecektir canım.
Bi dertlidr benim.bebeğim dogduktan sonra cok şükür alıp eve geldik.3.gunu gorumcem 5 yaşında kızıyla geldi.kız oksuruyo hapsuruyo burnunu siliyo.yüzü gözü kızarmış.ve ben de ya abla kızn grip olmus gecmis olsn iyilesene kadar getirmesen.bak 3 günlük bebek hastalansa siz de benim kadar uzulursunuz dedim.kadın küstü kalktı apar topar evine gitti ve ben onu kovmus oldum.hala kv esim bize söylesen biz söylerdik alındı diyorlar.o haklı ben haksız oldum.bebek 5.5 aylk gecen yine alakasz biseyde sen zaten beni kovdiun dedi.ben de kovdum iyi yaptm dedim.ne kadar anlayissiz insanlar var hayret ediyorum.ki ben ilk bebeğimi dogum esnasında kaybettim.bırakın da üzerine titreyeyim zorunuza gitmesin.Öksürünce mikrop çıkmıyormuymuş. Bebeğim bronşit olduğunda eşim bir gün tek gitti annesigile. Ne söylemişse her gelen elini yıkamaya gitti içeri girer girmez. Ama kv’nin yıkarken ki sözü “bir yere dokunmadım ama bir su tutayım yine de” ( sabunsuz) annecim antibakteriyel sabunumuz var ben sana güzel de bir havlu çıkartayım dedi eşim. En kötü apartman kapısına dokundun yani, daha ne sebep olabilir ki di mi.
Çok zor bişi geçmiş başından canım. Titiz olman çok doğal. Benim de ilk hamileliğim küretajla sonuçlandı maalesef. Bu yüzden mi bilmiyorum ama bende çok hassasım. Ben böyleyim diye de kv in suratından belli bana gıcık olduğu. Hiç umursamıyorumBi dertlidr benim.bebeğim dogduktan sonra cok şükür alıp eve geldik.3.gunu gorumcem 5 yaşında kızıyla geldi.kız oksuruyo hapsuruyo burnunu siliyo.yüzü gözü kızarmış.ve ben de ya abla kızn grip olmus gecmis olsn iyilesene kadar getirmesen.bak 3 günlük bebek hastalansa siz de benim kadar uzulursunuz dedim.kadın küstü kalktı apar topar evine gitti ve ben onu kovmus oldum.hala kv esim bize söylesen biz söylerdik alındı diyorlar.o haklı ben haksız oldum.bebek 5.5 aylk gecen yine alakasz biseyde sen zaten beni kovdiun dedi.ben de kovdum iyi yaptm dedim.ne kadar anlayissiz insanlar var hayret ediyorum.ki ben ilk bebeğimi dogum esnasında kaybettim.bırakın da üzerine titreyeyim zorunuza gitmesin.
İnsallah canım bütün bunları bilsede insan içten içe yinede bi panik oluyor ya düzelmezse diye ama düzelecek çok teşekkür ederim desteğin icin. Burayı çok seviyorum iyiki varsiniz. Sanki hic görmediğim kızkardeşim gibisiniz. Hepinizden çok şey öğreniyorum. Her zaman yazamasam da mutlaka okuyorum. Nasıl olduğunuzu merak ediyorum. Bir derdim oldu mu aklıma ilk burası geliyor. Kızlara sorayım onlar kesin birşey biliyordur diyorum. Hepiniz iyiki varsiniz...Bu hastalık sürecinizde kızımın uzun saatler emmek istemediğinden bahsettim doktoruma 5-6 civarında bebekler büyürken arada emmek istemeyebilirlet sabırlı olursan gecer dedi. İstediği kadar emsin bu sürede zorlama dedi 8saat fln emmezse artık ozaman bıberonla süt vermeyi teklif edebilirsin bu süreyi bu sekılde atlatalım ama memeyi zorlarsan tamamen de tiksinebilir dedi. Ikı gundur gece memeyi alıp gündüzleri almıyor saatler sonunda gunduz bıberonla süt iciyor bende hasta oldugu ıcın cok Zorlamıyorum. Yanı bem buyuyor oldukları ıcın hem regl donemınde sütün tadı / ıcerıgı değişebildiği için bi sebeple cok emmek istemiyor olmasını da doktorum normal karsıladı canım gecıcek en azından bunu bılıyoruz
Bende inaniyorum cnm hepsini atlaticaksiniz kaan daha kucucuk bebek benim 33 yasindaki ablam atlatti sol tarafi komple felc olmustu simdi cok iyi allaha sukurr kaan daha taze kan can ilerde goruceksin hicbir izi kalmiycak butun dualarimizdasinizzKizlar merhaba nasılsınız? Hepiniz diş blw muhabbetlerine başlamışsınız. Umarim hepinizin bebisleri sagliklidir. Her anin tadini cikarin. Yavrulariniza benim icinde sarılın koklayin. Kaan daha iyi önümüzdeki birkac gun icinde kafatasi kemigi yerine koyulacak. Toparlamaya calisiyor
Tabi kilosu hala 3 aylik yattigi kiloda takılı. Boyu ne bilmiyorum bile. Ne olur kilosuna ocna buna takilmayin saglikli olsunlar yeterki. Cok zor gunler yaşadım. Sikayet etmemeyi sukretmeyi birkez daha öğrendim. Bu surecte cok dua edenimiz oldu. Sizlerden de allah razi olsun dualariniza oglumu kattiniz. Insallah daha iyi olucaz daha iyi haberler vericez. Suan sol kolunda hareket kaybi ve bogazimizda delik var makinalarla ordan nefes aliyor. Insallah onu da atlaticak fizik tedaviyle kolunu da oynatacak ben inaniyorum. Allah büyüktür. Hepinizi öpüyorum
Kızlar dilimde fena bi aft çıktı ağzımı açamıyorum. İlaç kullanabilir miyim acaba ya((((((( dayanılmaz bi acı
Canım ben doğumdan sonra 3. Ay adet oldum şimdi de adetim ve bu 3. Süt konusunda ben de pek azalıyor mu azalmiyor mu emin değilim ama ben düzenli adet oluyum 26_28 günde bir oldumKızlar adet konuşulmuş. Ben de doğumdan 2 buçuk ay sonra adet oldum ama düzenli değil. 43 günde veya 50 günde bir oluyorum ki zaten şu an üçüncü adetimi gördüm. Sütümde de azalma fark etmedim hiç. Azalsada çarem yok biberon almıyo oğlum. Bide adet olanlar sizin periyod lar nasıl. Gecikince korkmuyo değilim hani hamile miyim diye.
5.ay kontrolünde doktorun bişey dedi mi? ben mi yanlış anladım ondan emin olamıyorum. aşılar ücretsiz olduğu için sağlık ocağına gitmiyorum kontrollerde hastaneye yaptırıyorum ve 6.ay dolunca aşı için geç kalmış olur muyum onun için soruyorum.
hayır 16 eylül doğumlu :)bebeğin ağustos doğumlu mu?
Canım özel sağlık sigortanız varsa rota aşısını karşılıyor .sigorta özel aşıları da kapsıyorCanım 5. Ay bitti rota virüs ikinci söz asimiz var ben sağlık ocağında yaptırıyorum paralı olan asi bu. 6. Ay bitince de 4 tane asimiz olacak
Biz almadık Ikea antilop alacağız. Şimdilik ev tipi ana kucağında oturarak tadım yapıyor.Kızlar mama sandalyesi alan var mı ? Ne marka aldınız ?
Kızlar mama sandalyesi alan var mı ? Ne marka aldınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?