- 10 Ocak 2014
- 30.830
- 47.062
- 798
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #6.061
Ben biraz önce ebeyi aradım başka bir konu için, bu ay arıycam seni aşı için dedi. 20. Hafta çağırıyorlar geneldeAşı ne zaman yapılıcakmış canım.beni aramadılar.
Düzeltme için teşekkür ederim bi arkadaş igg be igm den bahsedince konuyu açayım dedim inşallah soru soran arkadaş okumuştur yazını.toxoplazma kızamık vs.hastalıklar sınıfından değil canım.. çocuklukta geçirilen bildiğimiz kızılcık kızamık su çiçeği gibi hastalıklardan değil yani.. Toxoplazma parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunur ve bu hayvanların etlerininin pişirilmeden ya da az pişmiş yenmesiyle insana geçebilir. Paraziti taşıyan evcil kedilerin dışkılarında bulunan parazitde insana bulaşma yollarından birini oluşturur.Özellikle evinde kedi besleyenler arasında bu oran daha yüksek olabilir.
Peki önceki dr.un bu testi yaptığında değer neydi neydi pozitifmi negatif mi önemli olan o.. Önceden de pozitifse hamilelik öncesi geçirmişsindir..Sıkıntı etme içini ferah tut.. Hamilelikte geçirip sağlıklı bebek doğuran bir sürü insan da var..Rabbim korur melekleri...Ben doktorumu degistirdim daha onceki doktorum sagolsun cok ilgisizdi bu doktorum da butun testleri istedi pismanim once gitmedigime.butun testleri yapti sagolsun.karaciger enzimlerim yuksek cikti ve toksoplazma pozitif cikti bakalim tekrar bi suru tahlil yapilacak insallah bebegime bise olmamistir
İlk test yaptırdığımda bu çıktı bende ama doktor daha önce virüsü almışsın şuan bağışıklığın var, olmasaydı aşı yaptırtacaktım dedi, hamilelikte geçirmek sıkıntılıymış. @Sevim Nur senin ki daha önce geçirdiğine dair mi yoksa şuan olduğuna dair mi çıkmış, doktor açıklama yapmadı sanırım.toxoplazma kızamık vs.hastalıklar sınıfından değil canım.. çocuklukta geçirilen bildiğimiz kızılcık kızamık su çiçeği gibi hastalıklardan değil yani.. Toxoplazma parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunur ve bu hayvanların etlerininin pişirilmeden ya da az pişmiş yenmesiyle insana geçebilir. Paraziti taşıyan evcil kedilerin dışkılarında bulunan parazitde insana bulaşma yollarından birini oluşturur.Özellikle evinde kedi besleyenler arasında bu oran daha yüksek olabilir.
Iste sorun orda o bu testi yapmadi.suan bilmiyorum ne oldugunu umarim yeni degildir.Peki önceki dr.un bu testi yaptığında değer neydi neydi pozitifmi negatif mi önemli olan o.. Önceden de pozitifse hamilelik öncesi geçirmişsindir..Sıkıntı etme içini ferah tut.. Hamilelikte geçirip sağlıklı bebek doğuran bir sürü insan da var..Rabbim korur melekleri...
Bunu suan bende bilmiyorum.yarinki tahlillerde bunu arastiracaklar.eger hamilelikte olmussa tedavi dedi.ayrintilari yarin yuzyuze konusacagiz.İlk test yaptırdığımda bu çıktı bende ama doktor daha önce virüsü almışsın şuan bağışıklığın var, olmasaydı aşı yaptırtacaktım dedi, hamilelikte geçirmek sıkıntılıymış. @Sevim Nur senin ki daha önce geçirdiğine dair mi yoksa şuan olduğuna dair mi çıkmış, doktor açıklama yapmadı sanırım.
bende de toxoplazma negatif çıktı iki hamileliğim de de...Yani henüz geçirmedim... Hamilelikte geçirmemem gerektiği konusunda dr.uyarılarını mecburen dikkate aldığım için konu hakkında bilgi sahibiyim...Etle çıplak elle temasım yasak..az pişmiş etleri yemek kesinlikle yasak.. kedi vb.hayvanlarla temas yasak..İlk test yaptırdığımda bu çıktı bende ama doktor daha önce virüsü almışsın şuan bağışıklığın var, olmasaydı aşı yaptırtacaktım dedi, hamilelikte geçirmek sıkıntılıymış. @Sevim Nur senin ki daha önce geçirdiğine dair mi yoksa şuan olduğuna dair mi çıkmış, doktor açıklama yapmadı sanırım.
Küçükken falan ev hayvanlarıyla içiçeysen geçiriyormuşsun, hayvansal gıdalardan da alınıyor, yarına birşey kalmadı inşallah bağışıklığın olduğu için çıkmıştır.Bunu suan bende bilmiyorum.yarinki tahlillerde bunu arastiracaklar.eger hamilelikte olmussa tedavi dedi.ayrintilari yarin yuzyuze konusacagiz.
18. Haftada yapmaya başlıyormuş ama 20. Haftada gidicem ben 20 da yapılıyormuş kaça kader yapılıyor fikrim yokAşı ne zaman yapılıcakmış canım.beni aramadılar.
Aşısı varmış onu neden istemedi ki acababende de toxoplazma negatif çıktı iki hamileliğim de de...Yani henüz geçirmedim... Hamilelikte geçirmemem gerektiği konusunda dr.uyarılarını mecburen dikkate aldığım için konu hakkında bilgi sahibiyim...Etle çıplak elle temasım yasak..az pişmiş etleri yemek kesinlikle yasak.. kedi vb.hayvanlarla temas yasak..
Dokunamaki korkarim.muhtemelen et ya da yesillikten olmustur.bilmiyorum.yarin sonucu vermicekler.umarim cok bekletmezler sonuc icin.Küçükken falan ev hayvanlarıyla içiçeysen geçiriyormuşsun, hayvansal gıdalardan da alınıyor, yarına birşey kalmadı inşallah bağışıklığın olduğu için çıkmıştır.
Bence çok büyük ihtimalle geçirmişsindir... içini ferah tut.. Sadece yapılmadığı için bilinmiyordur..Dr.da endişelenmiştir..Türk halkının büyük bir kısmı bunu çocukluk çağında geçiriyormuş..Iste sorun orda o bu testi yapmadi.suan bilmiyorum ne oldugunu umarim yeni degildir.
Bende gitmemiştim hemşire kendi aradı hamileymişsiniz gelmeniz lazım dedı hatta ev değiştirdiğimiz için adres falan farklı gözüküyordu yinede aradı bu ara Bi git istersenBen sağlık ocağın kayıt yaptırmadım geçmi kaldım acaba yaa
Insallah dedigin gibi olur canim.Bence çok büyük ihtimalle geçirmişsindir... içini ferah tut.. Sadece yapılmadığı için bilinmiyordur..Dr.da endişelenmiştir..Türk halkının büyük bir kısmı bunu çocukluk çağında geçiriyormuş..
aşıyı bende bilmiyorum canım.. Dikkat et dedi sadece..olmazsa cuma günü sorayım aşıyı bendeAşısı varmış onu neden istemedi ki acaba
Devlet Hastanesine gittin mi hiç? Oraya da 1 kere Bile olsa gitmek gerekiyor Doğumda sıkıntı yaşamamak için, Sağlık ocağı ilk bilgi verdiğinizde kilo tansiyon kontrolü yapıyor aşıda haber veriyor aşıya daha var, arayarakta bilgi verseniz olur demişlerdi bana. Haber vermeyince aile hekiminiz sıkıntı yaşıyormuş.Ben sağlık ocağın kayıt yaptırmadım geçmi kaldım acaba yaa
Gittiğn dr. kaydından mı anlıyor ki hamile olduğunu :) Yarın gideyim ozaman canım ..sağolBende gitmemiştim hemşire kendi aradı hamileymişsiniz gelmeniz lazım dedı hatta ev değiştirdiğimiz için adres falan farklı gözüküyordu yinede aradı bu ara Bi git istersen
Gitmedim canım devlete..Yarın sabah sağlık ocağına uğrayıp sorayım olmazsa..Devlet Hastanesine gittin mi hiç? Oraya da 1 kere Bile olsa gitmek gerekiyor Doğumda sıkıntı yaşamamak için, Sağlık ocağı ilk bilgi verdiğinizde kilo tansiyon kontrolü yapıyor aşıda haber veriyor aşıya daha var, aratacakta bilgi verseniz olur demişlerdi bana. Haber vermeyince aile hekiminiz sıkıntı yaşıyormuş.
Saglik ocagina simdi gitsende olur.ben 2.ayimda gittim.kaydimi yaparken.22.hafta asi yapiyoruz gel dedi.simdi gitsende olur.Ben sağlık ocağın kayıt yaptırmadım geçmi kaldım acaba yaa
18. Haftada yapmaya başlıyormuş ama 20. Haftada gidicem ben 20 da yapılıyormuş kaça kader yapılıyor fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?