2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Benim ailemn ve çevremdekilerinde şöyle bi inançlari var bu konuda elleri ayaklari düzgün dursn duruşu düzgün olsn die bu ne kadar dogru bi düşnce bilmiyorm ama neden kundak yapilir die sorarsk onlar bu sebepleri gosterirler genellikle

Canım kundak konusunda ben şu cevapları alıyorum. bebek dokuz ay anne karnında sessizlik içinde ve fazla hareket alanı yok. Doğar doğmaz birden bire eklerini kollarını hareket ettirince bebek huzursuz oluyormuş. Özellikle uyku bölünmesine sebep oluyormuş.bebek farkında olmadan kendi elinin hareketine sıçrayarak uyaniyormus. Özellikle ilk iki ay daha derin ve rahat uyuması için yapıyorlar

Iyi aksamlar arkadaslar,17haftalik hamileyim bugun kanamam oldu,sabah saatlerinde coktu ama ilerleyen saatlerde azaldi,doktor progestan verdi gundec3defa kullanacan,ayni durumu yasayan var mi yardim ederseniz sevinirim

Yalnız şöyle bir durum var. Sımsıkı yapılan kundaklar kalça çıkığına sebep oluyor. Kundak yapılan bebeklerde kalça çıkığı oranı daha fazla görülmüş. Bu yüzden daha gevşek yapılan kundaklar öneriliyor

Iyi aksamlar arkadaslar,17haftalik hamileyim bugun kanamam oldu,sabah saatlerinde coktu ama ilerleyen saatlerde azaldi,doktor progestan verdi gundec3defa kullanacan,ayni durumu yasayan var mi yardim ederseniz sevinirim
Bende 14. Haftada aynı sorunu yaşadım benim plensantada kanama yoktu progestan verdi ve tabi bol istirahat. Ben koşmuştum bir gün önce tahminim ondan oldu

evet canim bende oyle bsy duymuştm kundagin yarari kadar zararli yani da var bilen insanlar tarafndn yapilmasindn yanaym benim yanimda annem kv olacagi içn içim rahat o konuda ikiside çok tecrübeli o konuda

[QUOT E="eylul sena, post: 51033840, member: 83890"]Ben kızımda kimseyi dinlemedim ve kundak yapmadım..Ama bu sefer yapmayı düşünüyorum..Kundak yapılan bebekler daha sakin ve uyku düzeni iyi olan bebekler oluyormuş.Bebek el ve ayakları serbest olunca en ufak hareketlerinde uykudan uyanıyormuş..Eski tip sımsıkı sarılan kundaktan yapmam ama tabiki daha gevsek bi tarzda sarmayı düşünüyorum[/QUOTE]
canim ben kizi kundakladim ve faydasini cok gordum..kizimin uyku duzeni vardi..kizimin bebekken cok uslu bi bebekti..allah kismet ederse bu kizimida kundaklicam.

Demir ilacı kullanıyorsan o kabızlığa yol açıyormuş, zaten hamilelikte sindirim sistemi yavaşlıyor böylece besinler daha iyi emiliyor ve bebeğimiz daha iyi besleniyor diye okumuştum bir yerde. Ama eğer çok kötü durumdaysan dr ile konuş mutlaka hemoroid falan olursun Allah korusun.

Benimki 21+5 de olacak kısmetse ama dr um 20-22 arası çok ideal dedi

Canım ben de 17. Haftada hissettim ama duymak nasıl oluyor yaa :) zaten normalde de eşin kulağını karnına dayasa ses duyar.
Havuzlu Hana ben de gideceğim ama zaman çok zaten İstanbul'da yaşıyorum, öyle bir günde herşeyi alıp bitirmek istemiyorum. Beğendikçe alacağım. Sen iyi etmişsin Türkiye'ye gelmişken toplayıp gitmekle.

Çok şükür sevindim adına , ben her gun arac kullanmak zorundayım iş falan sanırım ondan oluyor. Elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum

yok canım demir ilacı kullanmıyorum. Kabızlık yaptıgını biliyorum kullansam direkt bırakırdım zaten. Şimdilik doğal yolları deniyorum iyi geliyor gibi.

22 den once olmaz mi . 19+2 de yapilacak bana. Bence bosta randevu saati olmadigi icin o tarih verdi. Erken yaptirabilirsin. Bitmeden yaptir. Yoksa baska yerde yaptiracagini soyle.
yok canım onu sordum taaa bir bucuk ay önceden alıyorsun randevuyu özel hastane her gün bulabilirsin randevu. Özellikle 22+0 dedi. Neyse özel sigortaya devam kararı aldık bakalım.

Günaydın kızlar bu arada geçmiş cevaplara baktım unuttum. Dün egzersiz yapayım dedim bacaklarımın üst kısmı felaket agrıyor. Zor yürüyorum o kadar hamlamışım ki aldıgım kilolarda direkt bacaklara gitmiş heralde. Merdiven cıktıgımda 3. kattan sonra yanma baslıyor bir iki haftadır. hiç zorlamaya gelmiyor bu zamanlar en iyisi bol yürüyüş zaten 22. haftadan sonra hızla agırlasma baslıyor karında

canim ben kizi kundakladim ve faydasini cok gordum..kizimin uyku duzeni vardi..kizimin bebekken cok uslu bi bebekti..allah kismet ederse bu kizimida kundaklicam.[/QUOTE]
bende kızımda yapmadım açıkcası acısını da çektim canım.. ne uyku düzeni vardı ne de eli ayağı duran bir bebekti. :) Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali hatalarımdan ders çıkararak ilerliyorum... :)

günaydın kızlar...Kızlar bende bi kaçgündür inanılmaz bir kaşınma problemi başladı özellikle belime doğru kısımlarda ve karnın alt kısmı..Aranızda böyle probşem yaşayan oldu mu? Kaşıdığım yer sinek ısırığı gibi kabarıyor kırmızı kırmızı izler var şuan mesela...Dün gece yarısı kaşıntyla uyandım o derece rahatsız etti.. Netten baktım bazı hamileliklerde olabiliyormuş.. Geçer mi yoksa Dr.a gitsemmi bunun için bilemedim..

Son düzenleme:
uyku alışkanlığı çocuktan çocuğa okadar değişiyor ki aynı kişi 5 cocuk yetiştirse aynı taktiği de kullansa beşininde birbirinden farklı olduğunu görecektir. Çocuğuna göre çok stres yapmadan takılmalı diye düşünüyorum. Kasmadan acısıyla sıkıntısıyla tadını cıkararak zaman içinde o günlerin zor eçmiş dahi olsa bir daha geri gelmeyeceğini anlayınca herseye rağmen dolu dolu da geçirmiş olsanız üzüleceksiniz.
Özellikle ilk kez anne olacaklara söylemek istiyorum inş. dünyanın en güzel zamanlarını geçireceksiniz, dünya duracak göreceksiniz.

benim hamileliğin ikinci ayından beri felaket kaşıntılarım var ya özellikle alt karın genital bölgelerinde. normal demişti doktorum olabiliyormuş çok kaşıma ovuştur demişti ama gece uykuda bile kaşıyodum istemsizz öyle kaşınıyordu hala da kaşınıyor çok çatlağım olacak heralde benim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…