- 20 Ocak 2017
- 1.858
- 3.265
- 133
- 32
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #6.781
Benim ailemn ve çevremdekilerinde şöyle bi inançlari var bu konuda elleri ayaklari düzgün dursn duruşu düzgün olsn die bu ne kadar dogru bi düşnce bilmiyorm ama neden kundak yapilir die sorarsk onlar bu sebepleri gosterirler genellikle
Yalnız şöyle bir durum var. Sımsıkı yapılan kundaklar kalça çıkığına sebep oluyor. Kundak yapılan bebeklerde kalça çıkığı oranı daha fazla görülmüş. Bu yüzden daha gevşek yapılan kundaklar öneriliyorBenim ailemn ve çevremdekilerinde şöyle bi inançlari var bu konuda elleri ayaklari düzgün dursn duruşu düzgün olsn die bu ne kadar dogru bi düşnce bilmiyorm ama neden kundak yapilir die sorarsk onlar bu sebepleri gosterirler genellikle
Bende 14. Haftada aynı sorunu yaşadım benim plensantada kanama yoktu progestan verdi ve tabi bol istirahat. Ben koşmuştum bir gün önce tahminim ondan olduIyi aksamlar arkadaslar,17haftalik hamileyim bugun kanamam oldu,sabah saatlerinde coktu ama ilerleyen saatlerde azaldi,doktor progestan verdi gundec3defa kullanacan,ayni durumu yasayan var mi yardim ederseniz sevinirim
evet canim bende oyle bsy duymuştm kundagin yarari kadar zararli yani da var bilen insanlar tarafndn yapilmasindn yanaym benim yanimda annem kv olacagi içn içim rahat o konuda ikiside çok tecrübeli o konudaYalnız şöyle bir durum var. Sımsıkı yapılan kundaklar kalça çıkığına sebep oluyor. Kundak yapılan bebeklerde kalça çıkığı oranı daha fazla görülmüş. Bu yüzden daha gevşek yapılan kundaklar öneriliyor
Demir ilacı kullanıyorsan o kabızlığa yol açıyormuş, zaten hamilelikte sindirim sistemi yavaşlıyor böylece besinler daha iyi emiliyor ve bebeğimiz daha iyi besleniyor diye okumuştum bir yerde. Ama eğer çok kötü durumdaysan dr ile konuş mutlaka hemoroid falan olursun Allah korusun.Merhaba Kızlar,
hamilelikle baslayan bir bagırsak tembelliğim var sanıyorum. Kabızlık sikayeti olan yahut iki üç güne bir byük tuvalete cıkan var mı? Bunu doktoru ile görüşen oldu mu? benim doktor muayeneme 9 gün var. Bilgisi olan var ise bu konuda yardımcı olacak bir bilgiye sahip var ise paylaşırsa sevinirim.
Benimki 21+5 de olacak kısmetse ama dr um 20-22 arası çok ideal dedikızlar bana ayrıntılı ultrason için 22+0 a gün verdiler öncesinde yapmıyorlarmış. Bana sacma geldi 20-22. haftalar arasında değil miydi? Sizin tarihler ne zamana? Daha önce gitmeyi düşünüyorum özel sigorta süresi bitmek üzere cünkü
Canım ben de 17. Haftada hissettim ama duymak nasıl oluyor yaa :) zaten normalde de eşin kulağını karnına dayasa ses duyar.Merhaba arkadaşlar , nasılsınız? Tatilde türkiyede olduğum için pek bakamadim. İnşallah herkes için her şey yolundadır.
Bu perşembe 17+0 oluyoruz. 1 ay aradan sonra kontrolum var çok heyecanlıyım.inşallah bir güzel büyümüştür bebeğim. Ne kadar kilo aldım ettik.onuda merak ediyorum. Türkiyede annemin yanında olunca:)
Hazır istanbuldayken birazda annemin zorlamsiyla eminonunde havuzlu hana gittim ve 0-3 arası bebeğinin kıyafet alışverişinin hepsini yaptim.annemlerij hediyesi oldu. Neler var: zihinlaf, zibinlarin altına ayaklı fonlar, tulumlar, külotlu çorap, tek üst badi, tek alt eşofman, pijama takımı, hastane çıkışı( bu toplu olanlardan almadım. Begenmedim.fazla pahalı geldi..onun yerine içinde eldiveni zibini donu tulumu şapkası olan bir takım aldım, ), agizlik mendil, çorap , yelek, 4 tane battaniye.(kundak yapmak için) önlük vs vs.
Daha da kıyafet olarak bir şey almayı düşünmüyorum. Hediye de gelir. Bebeğim daha küçük diye ayaklarımı suruyerek gittim ama sonra çok iyi yapmışım dedim. Bir gün içinde hepsini halletmiş oldum. Beşik araba vs yi de eşimin ailesi hediye alacak. Ağustosta ben model beğeneceğinizi. Kafamdan kaygısı gitti.
Bu arada rkadaslar Istanbul eminonundeki havuzlu hani çok tavsiye ederim. Hem kaliteli hemde dışarıya göre daha uygun ve her çeşit var.
Birde bizde neredeyse 5-6 aya kadar kundak yapılır . Tanidiklarimin çoğu oylr yapıyor bizde öyle buyutulmusuz. Bende kundak yapmayı düşünüyorum.
Bu perşembe günkü kontrolüm normal aylık kontrol ama gelecek ay ki için doktor önemli dedi. Ve daha uzun bir zaman dilimi verdi muayene için. Büyük ultrason dedi. Sanırım ayrıntılı dediğiniz olacak. Bende tam emin olamadim.bu gidişimde soracağım..
Son olarak dün aksma eşim kafasını karnına koyunca içeriden bir şeyler oldu böyle garip bir his. Eşim duydu ben hissettim..galibaa yavaştan hissetmeye başlıyorum ama bunun dışında bir şey olmadı. Bende heyecanla tekmeli günleri bekliyorum.
Benden haberler böyle. Umarım hepimiz için her şey güzel geçer. Sağlıcakla bebeklerimizi kucagimiza alırız.amin
Kasılma bu muymuşBu var bende ama kasılmayla alakası olmayınca anlamadım bile.
Dikkat et canım sinir stres yapma benim dikkat ettiğim yorulunca batma oluyor birde eşim araba kullanınca stres olunca bakma oluyor ama çimartesi randevu vardı doktor sıkıntı olmadığını söyledi çok şükür
yok canım demir ilacı kullanmıyorum. Kabızlık yaptıgını biliyorum kullansam direkt bırakırdım zaten. Şimdilik doğal yolları deniyorum iyi geliyor gibi.Demir ilacı kullanıyorsan o kabızlığa yol açıyormuş, zaten hamilelikte sindirim sistemi yavaşlıyor böylece besinler daha iyi emiliyor ve bebeğimiz daha iyi besleniyor diye okumuştum bir yerde. Ama eğer çok kötü durumdaysan dr ile konuş mutlaka hemoroid falan olursun Allah korusun.
yok canım onu sordum taaa bir bucuk ay önceden alıyorsun randevuyu özel hastane her gün bulabilirsin randevu. Özellikle 22+0 dedi. Neyse özel sigortaya devam kararı aldık bakalım.22 den once olmaz mi . 19+2 de yapilacak bana. Bence bosta randevu saati olmadigi icin o tarih verdi. Erken yaptirabilirsin. Bitmeden yaptir. Yoksa baska yerde yaptiracagini soyle.
canim ben kizi kundakladim ve faydasini cok gordum..kizimin uyku duzeni vardi..kizimin bebekken cok uslu bi bebekti..allah kismet ederse bu kizimida kundaklicam.[/QUOTE][QUOT E="eylul sena, post: 51033840, member: 83890"]Ben kızımda kimseyi dinlemedim ve kundak yapmadım..Ama bu sefer yapmayı düşünüyorum..Kundak yapılan bebekler daha sakin ve uyku düzeni iyi olan bebekler oluyormuş.Bebek el ve ayakları serbest olunca en ufak hareketlerinde uykudan uyanıyormuş..Eski tip sımsıkı sarılan kundaktan yapmam ama tabiki daha gevsek bi tarzda sarmayı düşünüyorum
evet geçmeyince doktora gittim tahlil falan yaptılar enfeksiyonik bi durum yokmuş doktor da muz ve patates ye eriği de azalt dedi :)cok erik yemek ishal yapar evet azaltınca ishal gecebilir hatta bıraksan
benim hamileliğin ikinci ayından beri felaket kaşıntılarım var ya özellikle alt karın genital bölgelerinde. normal demişti doktorum olabiliyormuş çok kaşıma ovuştur demişti ama gece uykuda bile kaşıyodum istemsizz öyle kaşınıyordugünaydın kızlar...Kızlar bende bi kaçgündür inanılmaz bir kaşınma problemi başladı özellikle belime doğru kısımlarda ve karnın alt kısmı..Aranızda böyle probşem yaşayan oldu mu? Kaşıdığım yer sinek ısırığı gibi kabarıyor kırmızı kırmızı izler var şuan mesela...Dün gece yarısı kaşıntyla uyandım o derece rahatsız etti.. Netten baktım bazı hamileliklerde olabiliyormuş.. Geçer mi yoksa Dr.a gitsemmi bunun için bilemedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?