2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
missdincer canım doktorumla ilk görüş ayrılığını yaşadık. Kendisi pek anlayışlı olmayacak gibi. Bugün ku kontrolde kan sekerine bakmak için kan aldılar. Ben doktora ben kendim de evde basliyacagim dedim. Gerek yok dedi. Bende bilmem in benim için daha iyi olduğunu sekerden mümkün olduğunca kacindigimi söyledim. Gene gerek yok 25.haftada şeker testi yapacaklarını söyledi. Ben. Yaptirmayacagim dedim. Neden dedi anlattım ama yapmak zorundayiza getirdi. Ekmek üstü recelde aynı şeye filan getirdi. Tartışmaya girmedim zaten de eşim yoktu yanımda. O zaman konuşuruz dedim. O da yapacağız filan dedi. Sesimi çıkarmadım. Galiba o randevuya bir bahaneyle gitmeyip zamanı geçireceğim.

Hangi haftlar arasında yapılması zorunlu biliyor rmusun? Sonraki haftalar olmuyor mu mesela? Ona göre plan yapmaliyim.

Evet canım ben de ilk gittiğim doktorla aynı bu konuşmaları yaşadım. Bana da iki dilim baklava ile aynı dedi. Ben de o zaman gelirken ben iki dilim baklava getireyim onu yiyim dedim şeker yüklemesinde madem aynıysa :) tabi ki de olmaz dedi. Neyse tartışmadım bıraktım o doktoru. Ama şimdiki doktorum da isteyecek benden ama tavrı ne olur bilemiyorum. Şeker yüklemesi zorunlu değil ama yaptırmazsan bir kağıt imzalatıyorlar Türkiye de. 2 li testi yaptırmadığım için de imzalamıştık. Belli bir süresi vardır bence ama net bir bilgim Yok. Bi soruşturayım sana yazarım buradaki prosedürü.

24-28. Haftalar arasinda yapilir diye biliyorum. Dra da bagli olabilir mi bilmiyorum. İlk gebeliktede bundada gerek girmedi dr. Ailede yok. Kilolu degilim. Aclik ve tokluk kan sekeri baktirmistim kan tahlilinde normal geldi ilk gebelikte. Bunda aclik bakildu sadece. Yapilmayacak yine. Gebelikte diyabet gorulebilir. Troid gibi hamilelikte cikiyor. Bebege ve sana zarari var. Dr suphelendiyse yaptirmakta fayda var. senin kararin yinede. Zorla yapilmaz diye dusunuyorum.

Ben de sadece açlık tokluk batırmaya düşünüyorum eğer bi sorun çıkarsa ona göre bakarım. Bugün tetenoz aşımin ilk dozunu oldum çok şükür bugünlere de geldik

Bende. Bir sorduracagim birbirimizi haberdar edelim. böyle zorlamalari hiç hoş değil. Okuyoruz araştırıyoruz. Doktorsuz diye her şey onların istediği gibi olmamalı..benim icimin rahatligida önemli.

Bende de aşırı bir kilo yok (şeker bazen kiloya bile bakmıyor o ayrı mevzu) şekerimde yok. Ailemde ve eşimin ailesinde de şeker öyküsü yok. Ki ben zaten norrmalde de şekerle mesafeli yaşayan biriyim. Paketli ürün tüketmem genelde sırf şeker katkili diye. Doktorun şüphelendiği bir şey yok. Sırf rutin olduğu için yapmak istiyor. Bende istemiyorum. Çünkü şeker çıksa bile ben insülin kullanmam. Beslenmemi duzenlerim. Yani böyle diretilmesi hoş değil bence. Birde beni üzen ben okudum araştırdım duyince doktorun bunu hiç onemsememesi. Falcı kadının kitabını okumuypruz herhalde:)) gene doktorların kitabı. Bakalım bu işten nasıl çıkacağız:)))

Ben de sadece açlık tokluk batırmaya düşünüyorum eğer bi sorun çıkarsa ona göre bakarım. Bugün tetenoz aşımin ilk dozunu oldum çok şükür bugünlere de geldik

Gorumcemde parmaktan açlık tokluk ölçen alet var. onunla ara sıra kontrol ediyorum. Ki bir kaç hafta içinde düzenli kontrol etmeye başlayacağım. Ama doktorlar için bu pek önemli değil. sadece rutini yapmak istiyor çoğu.

Bende. Bir sorduracagim birbirimizi haberdar edelim. böyle zorlamalari hiç hoş değil. Okuyoruz araştırıyoruz. Doktorsuz diye her şey onların istediği gibi olmamalı..benim icimin rahatligida önemli.
Yani okumasak bile hiç bir hamile doktora gitmek zorunda bile değil. zorlamalarına sinir oluyorum.

Canım ben bir de şuna uyuz oluyorum; hamilelikte gebelik şekeri görülme riski %5 miş. Yani öyle 20-30 olsa bir derece anlayacağım ama sağlıklı beslenen, ailesinde şeker öyküsü olmayan insanlara hiç bir neden yokken şeker yüklemesi yapılması saçma geliyor. Mesela hamilelikte aşırı kilo alanlara ya da ailesinde ya da kendinde şeker hastalığı olan bir gebeye yapılabilir en azından bir neden var ama durduk yere yapılması ne kadar doğru bilmiyorum. Doktorlar "ben okudum" cümlesini kesinlikle kabul etmiyor hatta uyuz oluyorlar. Ne yanı sen okudun diye ben 6 sene boşuna mı okudum diye düşünüyorlar herhalde :)
Allah yokluklarını göstermesin doktorlarımızın ama biraz kafa yorsalar yenilikleri takip etseler ya da en azından hastalarını bi dinleseler bu kadar sorun olmayacak ama nerdee...
bence iyi dr eğer şeker yüklemesi yapmak istiyorsa bilgisiyle hastasını buna ikna edebilmeli, hastasının sorularına yanıt vermeli. Benim sorularımı geçiştirip de beni başından Savan doktora tabi ki de güvenemem.

Sevindim canım herşeyin yolunda olduğuna :) Hep iyi olsun kuzularımız inşallah..Aslındaki yurtdışındaki uygulama daha güzel..ultrasona sık girmek sağlıklı değilmiş..Ama biz burda devamlı girdiğimiz için görme istiyoruz devamlı :) Bende hareketlerini henüz hissedemedim..Dört gözle bekliyoruz bakalım :) Pardon birde kızım var biz 6 gözle bekliyoruz

Benim dr.um bu konularda çok anlayışlı çok şükür..Ne istiyorsam kararıma saygı duyuyor..İkili testi istemediğimi nedenleriiyle beraber anlattım anlayışla karşıladı..Tabiki karar senin dedi..Şeker yüklemesinide yaptırmayacağım..sanmıyorum ki sorun çıkarmaz..Kızımda yaptırmıştım çok oldu şimdi gereksiz görüyorum zaten ırsi bir şeker hastalığım yok birde tatlıdan nefret ettim bu hamilelikte..o yüzden bişey çıkacağını sanmam

Benim annem seker hastasi. Bende de insulin direnci vardi hap kullaniyordum hamile kalmadan once. Suana kadar yaptirdigim aclik kan sekeri hep guzel cikti. Bakalim benim doktor ne diycek. Isterse yaparım heralde ben ama daha net karar vermedim bu konuda

Dediğin şeylerde sonuna kadar haklısın bende öyle düşünüyorum. Madem o kadar güveniyor ikna etsin. En basitinden iki dilim baklavayla esitse o zaman iki dilim baklava yiyip geleyim .ama kabul etmezler.çünkü aynı değil. Ender saracin bir cümlesini hiç unutamiyorum..yediklerinize ictiklerinize dikkat edin çünkü size ufak bir fiske gelen şey bebeğinizin için bir yumruk mesabesinde olacaktır. En nihayetinde ben o en az 50 ml lik şekerin nereye gittiğini bilmiyorum ve bu beni tedirgin ediyor. Bi r yol bulacağız:) ama

Birbirimize destek olalım, paslaşalim insallah

Yaa bu benim ilk bebeğim sayılır ya... İster istemez aylık kontrolleri filan kaçırmadan gidiyorum. Hdefim ikinci üçüncü çocukta sadece ayrıntılı ultrasona giderek hamileliği bitirmek:)) göreceğiz.
Hareketleri hissetmek icin bizde dört göz olduk. Sürekli gözümüz kulağımız göbüşte:):) sağlıcakla in

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…