2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Arkadaşlar merhaba, doktor bende erken kasılmalar farketmiş günde 2 tane osteocare diye magnezyum+kalsiyum olan bir ilaç vermişti 10 gunun sonunda yapılan kontrolde kasılmalarım cok azalmadığı farkedildi şimdi magvital 365 mg şase ve günde 1 defa ostecare ye gectik devam ederse rapor vererek çalışma diyecek . Detaylı ultrasonu özel yuzyılda yaptıracağım 300 tl randevu aldım 22. haftaya bende durumlar bu :) pinkstrap @yusufseyma 0 07mawish07

Doktorunun farketmesi büyük şans. Geçmiş olsun canım. Ultrasonda mı gördü? Osteocare ben de kullanıyorum.

Doktorunun farketmesi büyük şans. Geçmiş olsun canım. Ultrasonda mı gördü? Osteocare ben de kullanıyorum.

Evet ultrasonda kasılmalarım görüldü ben çok anlayamıyordum ama doktor deyince dikkat ettim göbek deliği çevremde gerilme oluyordu. Osteocare bana az geldi biraz rahatlama olmuş. Toz magnezyum suya katılıyor limondan daha ekşi diyebilirim onu içmeye başladım

İnşallah bu sefer kesilir kasılmalar canım. Benim kasılmalar ne alemde 2 hafta sonra öğrencem artık.

merhaba, 2 haftadır geceleri uykumdan kalça ve üst bacağımın ağrısına uyanıyordum. bol süt ürünü tüketeyim geçer diyordum ama bugün artık dayanamadım doktoruma mesaj attım. doktorum magnorm (magnezyum) ve calcimax D3 (kalsiyum için) almamı söyledi. her ikisinden de birer tane kullanacağım.

Geçmiş olsun tekrar canım. Inşallah bu sefer verdiği ilaçlar iyi gelir. Bana magnezinc diye bir hap vermişti onu kullanıyorum günde bir defa. Kasılmaların ne durumda olduğunu ancak bida ki kontrolde öğreneceğim bende.

BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ

Taşıma için

oto koltuğu-ana kucağı

Bebek arabası

Kanguru

Bebek çantası alınacak

Uyku/Yatması için

Beşik

Yorgan,yastık

Beşik içine yatak,beşik koruyucu

Bebek Alezi

Bebek nevresimix2

Battaniye pelüş

Penye battaniye

Yün battaniye

Dönence

Beslenme/emzirme

Biberon Yeni doğan

Emzik Yen'i doğan

Meme ucu kremi-Lansinoh,earth mama veya angel baby

Meme ucu koruyucu

Emzirme önlüğü

Göğüs pedi

Emzirme yastığıx2 (ev+dışarı)

Göğüs pompası

Kusma bezi

Temizlik/bakım/banyo/hastalık....

Yeni doğan ıslak mendil

Bebek şampuanı

Kulak pamuğu

Pişik kremi??

Bebek bezi

Alt açma minderi ev ve çanta için ayrı

Tırnak makası,Tarak,fırça

Bebek lifi,süngeri

Ateş ölçer

Banyo küveti-oturma filesi-Maşrapa-kova

Banyo havlusu,baş havlusu-havlu içi bez

Bebek çamaşır deterjanı

Aspiratör

Kıyafet

Hastane çıkış setix2 içinde zıbın olandan

0-3 ay patikli tulumx5

0-3ay patikli altx5

0-3 ay patiksiz altx5

0-3 ay çıtçıtlı x10

Eldivenx5

Berex5

Penye yelekx5

Çorapx5

Yün patik ve yelek (hediye gelir)

HASTANE ÇANTASI

BANA

Lohusa geceliğix2. (Çamasırpijama.com)

Sabahlıkx2

Büyük külotx5

Emzirme sütyeni x3

Emzirme atletix3

Çorap x4

Terlik

Hastane çıkışı için rahat kıyafet,ayakkabı

Ped (büyük boy)

Hasta külodu

Hasta Altı/bezi

El havlusu

Banyo havlusu

Makyaj malzemesi

Diş fırçası

Duş jeli

Jöle toka vb

Göğüs pedi

Islak mendil

Mesane pedi?

Eşime kıyafet çamaşır

BEBİŞE

Hastane çıkış takımıx2 battaniyeli

Bebek havlusu

Ana kucağı-oto koltuğu

Biberon

Göğüs pompası

Kusma bezi

HEDİYELİKLER

dağıtmalık hediye

Kapı süsü

Lohusa şerbeti

Dağıtmadık şeker/çikolata

ascesr ben kendi listemi paylaştım.listemde Bebek telsizi eksikmiş onu farkettim. Ben burda konuştuklarımızdan ve internette araştırdıklarından kendi listemi oluşturdum. Aldıklarımı da çıkartacağim listeden.

Kizlarrrrrr bugün ilk kez bebeğimi hissettim hemde dakikalarca ağzım kulaklarımda:))

Otururken oldu bağdaş kurmuştum.pozisyonu hiç bozmadim.

Hani şu baloncuk patlaması denen var yaa ondan ışte. Başta anlamadım. Bağırsak filan zannettim ama değildi:)) çok güzel çok başkaydı tekme nasıl olur tahayyül edemiyorummmmmm:))))

inşallah canım 2 kiloyla yarıya geldik hala hamile olduğumu farketmeyen çalışma arkadaşlarım var. Son aylarda çok alınır diyolar o zamanda dikkatli atlatırsak dediğin gibi çok almayız inşallah

ya ben herşeyi kesstim diyemem canım çektikçe yiyorum ama mesela bu hafta biraz aştığımı düşünürsem hemen geri vitese alıyorum dengeliyorum.

gözün aydın o zaman :)
çokkkk güzel bi duygu

Seninkinde 300 mg varmış magnezyum bu tozda 365 bide tablet alıyorum o da 150 yine hissedersen akşam bir 150 daha al dedi. Yan etkisi cırcır olmakmış bakalım bağırsaklarımız nolacak. Senin sindirim durumun nasıl bu yan etki oldu mu.

İnşallah bu sefer kesilir kasılmalar canım. Benim kasılmalar ne alemde 2 hafta sonra öğrencem artık.

Magnezyum olan besinler badem, kabak çekirdeği, kaju bu besinlerden de tüketebilirsin. Ya da 1 gunluk 1 tane sade soda. Ben soda sevmiyorum, seviosan içilebilir

Oncelikle normal dogumu savunanlardanim ama mecburi sezeryan oldum. Sezeryan olan arkadaslar bu yaziyi okuyacak . zorunlu olan yada degil. Sunu duzeltmek isterim sezeryan oldum oncesi sonrasi da guzel gecti . Yazinda sanki sezeryan kotu her normal dogum gayet rahat geciyor gibi anlasiliyor. Zor bir sekilde Normal dogum yapan arkadaslarimda var . Zor bir normal dogumdan sonra ikinciyi sezeryan yapanda . Detayina inmiycem. Her dogum farklidir. Herkes farkli yasar. Biri zor biri kolay diye birsey yok. Birinin hikayesi zor birinin rahattir. Ben epidural sezeryan oldum. Dogdugu ana da sahit oldum. Dogduktan sonra hemen kucagima aldim. Agri oluyor tabiiki dogum sancisi da cekiyorsun. Sans isi hangi dogum kendisine gore hayirli ise Allah onu versin. Ayrica sezeryanda rahim pis kaliyor normal dogumda temizleniyor diye yanlis anlasilacak yine. Sezeryanda dr rahmi temizliyor. Arta kalanlar normal dogum gibi kanamaniz oluyor . Kanamayla atiliyor. İciniz kurli kalmiyor temizleniyor. Kanama olmazsa dr mudehale ediyor zaten. Nirmal dogum normal olandir. Ama Allah herkese hayirlisi neyse onu versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…