- 20 Ocak 2017
- 1.858
- 3.265
- 133
- 32
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #7.421
canm gecms olsn vajinal varisi duymadm ama bendede vajinal kondilom cikti ama gecti sonraKizlarr vajinal varis hakkinda bi bilginiz var mi?? Sanirimm bende başlamiş vajinani sol tarafinda içe dogru şiş mor bir damar var..randevu aldim hemen 8ine verdii ama cok korktumm başka birşeyde olabilir mi
Yarım saat falan sürdü tam bakmadım gerçi heyecandan ama :) bugüne kadarki bütün test sonuçlarımla gitmemi istediler zaten önce bi onlara baktılar sonra ultrason muayenesine başladık. bebeğin boyu kilosu, böbrekleri, midesi, kalbi, beyni her şeyinin tek tek ölçüsünü aldı. plasenta, suyu falan. en az yarım saat sürüyor kesin.Benim randevuma daha 3 hafta var, toplamda ne kadar sürdü ultrason ?
Benimde sütle aram yoktur kokusu çok rahatsız ediyor. Fakat eşim değişik bir karışım hazırlıyor 1 litre günlük sütün içine 2 tane muz biraz tahin pekmez yada dondurma birazda tarçın bazen muz yerine çilekli deniyoruz istersen sende böyle yapıp içmeyi dene umarım işe yarar.Merhaba ben süt icemiiyorim ne. Yapmalıyım bilmiyorum ,günde kaç bardak içiyorsunuz acaba
Benimde sütle aram yoktur kokusu çok rahatsız ediyor. Fakat eşim değişik bir karışım hazırlıyor 1 litre günlük sütün içine 2 tane muz biraz tahin pekmez yada dondurma birazda tarçın bazen muz yerine çilekli deniyoruz istersen sende böyle yapıp içmeyi dene umarım işe yarar.
Canım doppler ultrasonla rahime giden kan akışına baktılar mı? Bakmadılarsa ona baktırmalısın. Bebeğin gelişimi önemli bi de tansiyonunu kontrol et sık sık. Bunlar tabi korkutucu şeyler gibi gelebilir ama önlem olarak yapılan şeyler. Kafana takma sakın.Kızlar merhaba. Dün ayrıntılı ultrasona gittik herşeyimiz iyi çok şükür fakar dr benim suyumu az buldu. normalde 20.hafta için değer 12-13 olması gerekirken şu an 10.6 imiş. aslında 9 un altı sıkıntı kabul edilen düşük değer. Trombofoli testi istediler kan pıhtılaşması için ilgili genetik olup olmadığını anlamak için o da 20 gün sonra çıkacak. Bu arada ecopirin diye bebek aspirini başladılar en düşük dozda 100mg. son bi kaç gündür de il dışında olunca yorgunlukla b sıvı alımı, beslenme düzensizleşti tabi biz ona bağladık ama sizlerin başına böyle bişey gelen var mı ya da amniyon sıvısıyla ilgili doktorunuz birşey dedi mi ?
Canım sepet beşiği iç yatağı ve kenar korumaları dahil 100 tl ye aldım :) zaten bu beşiğin ömrü 5 ay. Sonra Bebek dönmeye ayaklanmaya başlıyor kullanamıyorsun. Ben de sadece kırkı çıkana kadar kullanıp satacağım mesela, ya da birine veririm. O yüzden dediğin gibi fazla masraf yapmaya gerek yok.
Merhaba, umarım her şey yoluna girer normal değerlere ulaşır. Ben mesela hiç su içmiyorum içemiyorum oldum olası yoğun iş temposunda falan da hamilelikte de gereken özeni gösteremiyorum. PErinatologa gittiğimde de sıvı ile ilgili tedirgindim o yüzden ama normal çıktı. o yüzden sıvı alımınızla ilgili olmayabilir bence sıvı alımıyla alakalı olsa benim kesin düşük çıkardıKızlar merhaba. Dün ayrıntılı ultrasona gittik herşeyimiz iyi çok şükür fakar dr benim suyumu az buldu. normalde 20.hafta için değer 12-13 olması gerekirken şu an 10.6 imiş. aslında 9 un altı sıkıntı kabul edilen düşük değer. Trombofoli testi istediler kan pıhtılaşması için ilgili genetik olup olmadığını anlamak için o da 20 gün sonra çıkacak. Bu arada ecopirin diye bebek aspirini başladılar en düşük dozda 100mg. son bi kaç gündür de il dışında olunca yorgunlukla b sıvı alımı, beslenme düzensizleşti tabi biz ona bağladık ama sizlerin başına böyle bişey gelen var mı ya da amniyon sıvısıyla ilgili doktorunuz birşey dedi mi ?
Canım sepet beşiği iç yatağı ve kenar korumaları dahil 100 tl ye aldım :) zaten bu beşiğin ömrü 5 ay. Sonra Bebek dönmeye ayaklanmaya başlıyor kullanamıyorsun. Ben de sadece kırkı çıkana kadar kullanıp satacağım mesela, ya da birine veririm. O yüzden dediğin gibi fazla masraf yapmaya gerek yok.
Odalarımız yan yana olacak sesini falan hemen duyabilirim, bir de odasında ve kendi yatağında uyumaya alışsın istiyorum ama belli de olmaz belki o kadar kısa zamanda ayrılamam bebişimden :)) Ne çekimi yapacaktın ? Ben hatırlamadım :/
Oglum 15 aylik hala bizimle yatiyor. Cogu uzman bebek odasinin erken ayrilmamasindan yana. Bebek tada cocuk ayrilacagi zaman belli ediyor zaten. Herkesin kendi tercihi ama erken ayirma taraftari degilim. Guven duygusu cok onemli. Pedagog Adem gunesin yazilarini okuyabilirsiniz diger konulardada guzel yazilari var. Baska bildiginiz iyi pedagog varsa onlarin yazilarini okuyabilirsiniz . Cocugun suslu odaya degil, anne yaninda guven duygusunu solumaya ihtiyaci vardir sozu zaten herseyi anlatiyor.
Kızlar merhaba. Dün ayrıntılı ultrasona gittik herşeyimiz iyi çok şükür fakar dr benim suyumu az buldu. normalde 20.hafta için değer 12-13 olması gerekirken şu an 10.6 imiş. aslında 9 un altı sıkıntı kabul edilen düşük değer. Trombofoli testi istediler kan pıhtılaşması için ilgili genetik olup olmadığını anlamak için o da 20 gün sonra çıkacak. Bu arada ecopirin diye bebek aspirini başladılar en düşük dozda 100mg. son bi kaç gündür de il dışında olunca yorgunlukla b sıvı alımı, beslenme düzensizleşti tabi biz ona bağladık ama sizlerin başına böyle bişey gelen var mı ya da amniyon sıvısıyla ilgili doktorunuz birşey dedi mi ?
Biz de ayrıntılı ultrasondan geldik çok şükür herşey normal 327 gram olmuş kuzumuz boyumuz da bacaklar dahil 22 cm. bu arada hamileliğimin başından beri 2 kilo aldım ben de
inşallah canım şimdi kaç kilosunben de 3 kiloyla tamamlamaya çalışıyorum :) 87 ile bitirmek hedefim
inşallah canım şimdi kaç kilosun
canm doguma kadar 3 kiloyla mi bitrmk istiyon ?86,5 um şu an 84 ile hamile kaldım
Bende sana katılıyorum canım..Bebeğin sıvısının içtiğimiz suyla ilgisi yok..Çok sıvı içen birirnin bebeğinin suyu az olabiliyorken az içen birinin normal oluyor..Farklı nedenleri var sanırımMerhaba, umarım her şey yoluna girer normal değerlere ulaşır. Ben mesela hiç su içmiyorum içemiyorum oldum olası yoğun iş temposunda falan da hamilelikte de gereken özeni gösteremiyorum. PErinatologa gittiğimde de sıvı ile ilgili tedirgindim o yüzden ama normal çıktı. o yüzden sıvı alımınızla ilgili olmayabilir bence sıvı alımıyla alakalı olsa benim kesin düşük çıkardı
evet haklısınız yüzde yüz sıvıyla alakalı değil stres tansiyon vs. ya da genetik sebepler daha çok etkiliymiş. benimde daha önceki kontrollerimde su durumumla ilgili hiç birşey demedi kendi doktorum. belki de benim oldum olası öyleydi. ama perinatologun kendi söylediği son bi kaç gündür oluşan yorgunluk hastalık kusma gibi vücuda sıvı kaybettiren durumlarda düşmesine sebep oluyormuş. bende oldum olası çok su içen biriyim zaten bakalım görücez 11nde tekrar kontrolüm var inşallah geçici bi durumdurBende sana katılıyorum canım..Bebeğin sıvısının içtiğimiz suyla ilgisi yok..Çok sıvı içen birirnin bebeğinin suyu az olabiliyorken az içen birinin normal oluyor..Farklı nedenleri var sanırım
evet haklısınız yüzde yüz sıvıyla alakalı değil stres tansiyon vs. ya da genetik sebepler daha çok etkiliymiş. benimde daha önceki kontrollerimde su durumumla ilgili hiç birşey demedi kendi doktorum. belki de benim oldum olası öyleydi. ama perinatologun kendi söylediği son bi kaç gündür oluşan yorgunluk hastalık kusma gibi vücuda sıvı kaybettiren durumlarda düşmesine sebep oluyormuş. bende oldum olası çok su içen biriyim zaten bakalım görücez 11nde tekrar kontrolüm var inşallah geçici bi durumdurBende sana katılıyorum canım..Bebeğin sıvısının içtiğimiz suyla ilgisi yok..Çok sıvı içen birirnin bebeğinin suyu az olabiliyorken az içen birinin normal oluyor..Farklı nedenleri var sanırım
valla ona baktılar mı bilmiyorum gittiğimde sorayım. tansiyonu her gün ölçüyorum onda bir sıkıntı yok. teşekkür ederim sakin olabilmek en güzeli haklısın :)Canım doppler ultrasonla rahime giden kan akışına baktılar mı? Bakmadılarsa ona baktırmalısın. Bebeğin gelişimi önemli bi de tansiyonunu kontrol et sık sık. Bunlar tabi korkutucu şeyler gibi gelebilir ama önlem olarak yapılan şeyler. Kafana takma sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?