- 9 Ocak 2017
- 276
- 528
- 18
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #7.461
canm bende simdidn 6-7 kilo aldm dr yemene dikkat et dedi cok korkuyorum boyle gidersem 25 kilo alirim diebir de ben 7-8 kilo aldım. Kızacak sanıyordum bana ooo cok iyi dedi. Az almışım ona göre cok sasırdım az mı 5 ayda 7-8 kilo valla bana garip geldi. Gerci ben önceki iki hamileliğimde de ilk bes ay cok almıştım sonraki aylar az almıstım. Son aylarda hem su toplamıstı bünyem. İlkinde 17 kilo ikincisinde 13 kilo alarak 80 kg ile doğuma girmiştim. Doğumda 10 kg gidiyordu tabiki bünyem su topladığı için o suları atıyordum.
hamile kaldığında zayıf mıydın? Zayıfsan ilk aylar cok alıyorsun. Ben öyleydim. Hele ilkinde cok zayıftım cok aldım. İnsan dikkat etmesini ögreniyor zamanla. Yürüyüş falan yapıyor musun?canm bende simdidn 6-7 kilo aldm dr yemene dikkat et dedi cok korkuyorum boyle gidersem 25 kilo alirim die
demir ilacı kabızlık yapmıyor mu? Ek birşeyler alıyor musun? İkinize de maşallahKontrolden geldim bebis iyi . Demir ilacina basladik yine haftaya kan vercem demir depolarinada bakacak.
Canm süt ve yoğurt konusunda sana çok katılıyorum ama bn ne yoğurt yiyebiliyorum ne sut icebiliyorum. Bnde çok zayıf ve güçsüz kemiklere sahibim zatn hc icmezmisim küçüklükten beri ama bebeğim öyle olsun istemiyorum. Nasıl süte alistirabilirim kendimi yada yoğurda br onern varmı ?Kontrolden geldim bebis iyi . Demir ilacina basladik yine haftaya kan vercem demir depolarinada bakacak.
Sagol canim. Yapiyor malesef ilk gebeligimde ara ara oluyordu. Buyuk tuvalet rengide koyu oluyor. Ac karna icmiyordum. Ac karna daha iyi ama daha cok kabiz oluyordum. Yemekten iki saat sonra aldim. Lifli gidalar da ise yariyor. Kefir yada evde mayaladigin yogurtta ise yariyor. Bol su. Bunlarin cogunu yapmak. gerekiyor. Bunyeyle alakali bazisi daha az kabiz oluyor . Demir ilacini c vitamini ile alin icin emilimi iyi olur. Kalsiyum icerdn sut sut urunlerinden bir kac saat sonra alinmasi gerekiyor. troid hastalarida demir ilaci ile troid ilaci birlikte kullanilmiyor. dProspektusunde yaziyor. İlaclarin icerigini iyi okuyun inemli seyler yaziyor bazilarinda. Sununla tuketmeyin bununla alin gibi. Birde ilac icen greyfurt yememesi gerekiyor.demir ilacı kabızlık yapmıyor mu? Ek birşeyler alıyor musun? İkinize de maşallah
Bende oyleyim kemik yapim ince. Zayif oldugum donemde daha zayif gozukuyordum. Cocuklukta cok sut ictim ama kemik yapisi anne karninda gelisiyor. Kalinlasmadi sonradan Daha once yazdim nesguik ve pekmez tarcin katabilirsin. Burda bir arkadas daha yazdi meyve cici bebe diye oda guzel tarife benziyor onun yazisina da bak istersen. Salep katarakta icebilirsin ayrica . Birde kalsiyum yeterli olmazsa ilerde bizden diş kaybi oluyor. Osteoporoz gelisiyor. Kendimuzide dusunmemiz lazim. Keciboynuzu ozundede kalsiyum cok var onuda tuket. Kasar peynirde beyaz peynirden daha cok kalsiyum var. Kalsiyum agirlikli olani daha cok tuket. Yogurttaki kalsiyum sutten daha fazla. Hangisini yiyebiliyorsan.Canm süt ve yoğurt konusunda sana çok katılıyorum ama bn ne yoğurt yiyebiliyorum ne sut icebiliyorum. Bnde çok zayıf ve güçsüz kemiklere sahibim zatn hc icmezmisim küçüklükten beri ama bebeğim öyle olsun istemiyorum. Nasıl süte alistirabilirim kendimi yada yoğurda br onern varmı ?
canm işte problem orda benm 1.57 boyum 71 de kilomdu ilk hamile kaldigimda ama 77 kilo olmusm tabi en son 20 gun once tartildm simdi ne kadr oldm bilmiyom yeni taşindgm icn evden cikmiyodm bu zamana kadar ama bu bir haftadr cikip 1 saat yürüyorum ekmegi kestim boyle devam ediym bakalm tekrar almaya devam edicem mihamile kaldığında zayıf mıydın? Zayıfsan ilk aylar cok alıyorsun. Ben öyleydim. Hele ilkinde cok zayıftım cok aldım. İnsan dikkat etmesini ögreniyor zamanla. Yürüyüş falan yapıyor musun?
Ben kabul ediyorum.abimler beşik verecek, başka eşya verirlerse onu da kullanırım.belki yakın çevremden de veren olur. Sonuçta bana eşya veren insanlar yakınım olan tanıdığım güvendiğim insanlar. Beğendiklerimi kullanırım tabi beğenmediğimi içime sinmeyeni kabul etmem.
HERKESE SORUYORUM
Kızlar, ablanızın, kuzeninizin, yakın arkadaşınızın bebeğinin kıyafetlerini almak / kullanmak konusunda ne düşünüyorsunuz? çok çabuk büyüyorlar, hiç düşünme al diyor annem. Ben alışveriş konusunda hevesleniyorum. Tabi ki büyük parçalarını beğendiğim şeyleri alıcamFikirlerinizi merak ettim
Keçi boynuzu özü alayim o zamn onu seviyorum.pekmez denemedm bal denedm o gün yemek yiyemiyorum öyle icersem nesquik de denedm . O arkadaşın yazısına da bakaym br çok sagoll :)Bende oyleyim kemik yapim ince. Zayif oldugum donemde daha zayif gozukuyordum. Cocuklukta cok sut ictim ama kemik yapisi anne karninda gelisiyor. Kalinlasmadi sonradan Daha once yazdim nesguik ve pekmez tarcin katabilirsin. Burda bir arkadas daha yazdi meyve cici bebe diye oda guzel tarife benziyor onun yazisina da bak istersen. Salep katarakta icebilirsin ayrica . Birde kalsiyum yeterli olmazsa ilerde bizden diş kaybi oluyor. Osteoporoz gelisiyor. Kendimuzide dusunmemiz lazim. Keciboynuzu ozundede kalsiyum cok var onuda tuket. Kasar peynirde beyaz peynirden daha cok kalsiyum var. Kalsiyum agirlikli olani daha cok tuket. Yogurttaki kalsiyum sutten daha fazla. Hangisini yiyebiliyorsan.
Yakın arkadaş ve kuzenmde olsa almazdm ama ablalarmda olsa alirdim giydirmeye fırsat bulamadığı br iki defa kullandığı şeyleri. Gerçekten çok çabuk büyüyorlar bn yegenimden biliyorum aldık doldurduk heveslenip hcbr kıyafetini giyemedi doğru düzgün annesi hepsini dağıttı sonra . Ablam ikinciyi doğurmak üzere diyorum bu kez de bana verirsin kıyafetleri diye de kullanmış eskitmis olurum bu kez akillandm çok çok almadm diyor
5. ayı 87 ile tamamlamaktan bahsetmişsin ben de biraz tüm hamilelikten bahsediyosun sandım :) inşallah planladığın gibi olur canım
Şık olanları şeyleri kendin alabilirsin fotoğraf çekiyorsun vs. ablandan almanda bir sıkıntı yok, onlar zaten günlük şeyler genellikle. Benim ablamla aramda 6 ay var, her aldığı şeyi senin bebeğinde kullansın diyerek aldı, mümkün olduğunca ihtiyacı olanlara verdirmeye çalışıyorum ama ablamdan alacağım şeyler var.
Cok eski olmadigi surece Ben olsam alirdim. Cabuk buyuyorlar ve aldigim bazi seyleri giydirmedim. Yazik. Bir kismini verdim bir kismi kaldi. Hele ayakkabi bebek ayakkabi iyisi pahali ve bir donem giyiyor taz kiş ayri. Ama yenidogan kiyafetlerini sen al icinde kalmaz yeni yeni giyer. Hevesinide alirsin.
Ben temız kullandığına güvendiğim birinin özellikle abla olur kuzen dlur kullanırım kendimde beğendiğim şeyleri tabi ki alırım bence bunda bişi yok hepimiz bence bu şekilde büyüdük
benim yakın bir arkadaşım kızının kıyafetlerini bana getirdi mesela :) ben çok sevindimm. hepsi tertemiz kimisini hiç giydirmemiş bile. bende kızımın kıyafetlerini yakınımda hamile olan bir arkadaşıma vereceğim. bence bu gibi durumlar çok güzel. beşik olsun bebek arabası olsun kısa süreli kullanılan her şey için geçerli bu durum bence :)
Merhaba kızlar,
Bugün ayrıntılı ultrasona girdim. Kızçemi gördüm. Aynı abisine benziyor. İlk olmasa da duygulanıyormuş insan. Merak ediyorsum görünce daha bir meraklanmış oldum. Allaha şükür hersey iyi çıktı. Su topluyordu bünyem doktor tuzu kes dedi. sizde de oluyorsa deneyin belki işe yarar. Ben tansiyonum düşmez mi dedim. Arada cok nadir yersin birşey olmaz dedi. Decavit mi ne öyle bir vitamin baslattı. Sindirim sorunu için de Mg tablet verdi iki güne bir al dedi.
Üç hafta sonra görüşeceğiz. Şeker testi mi isteyecek bilmiyorum ama yaptırmayı düşünmüyorum. Canan Karataya hak veriyorum ben iki cocugumda yaptırdım bunda yaptırmayacagım doktorla konusacagım.
Ben olsam Temiz olanlari alirdim. Bende cok verdim. Simdi sakliyorum tabiiki. İnan bazi kiyafetler bir kere giydi bazilari hic giymeden kuculdu. Bebek ayakkabisi iyisi cok pahali yaz kus ayri ayakkabi bi daha olmuyor. Kiyafet esya oyuncak derken cok masraf oluyor. Bazilarini kullanmiyorsun. Yenidogan kiyafetlerini sen alirsin hevesinide almis olurdun. Ne kadar kiyafet verselerde eksik cikiyor yine gerekli gereksiz alacaksin.
hadi gözün aydın :) insallah hep böyle güzel olsunKontrolden geldim bebis iyi . Demir ilacina basladik yine haftaya kan vercem demir depolarinada bakacak.
ben de vermeye çok hevesliler ama çekiniyorlar istermiyim diye ama pek çekinmeyeceğim sanırım :)Ben kabul ediyorum.abimler beşik verecek, başka eşya verirlerse onu da kullanırım.belki yakın çevremden de veren olur. Sonuçta bana eşya veren insanlar yakınım olan tanıdığım güvendiğim insanlar. Beğendiklerimi kullanırım tabi beğenmediğimi içime sinmeyeni kabul etmem.
Bebek eşyaları özellikle giyim uzun süreli kullanılmıyor.hemen büyüyorlar.
Fiyatlar da çok pahalı ve fiyatlarda üst sınır yok.
Sonuçta Bir yerden yaptığım tasarrufu kızımın başka bir ihtiyacını karşılamak için kullanırım.
Güle güle kullan canm.ben de ablam ve temizliğine çok güvendiğim kzuenim vermek istiyor kuzenimin de kızı var ve daha bir yaşında tam alabileceğim gibi yanii
hamileliği 87 ile tamamlasam zaten dogurdugum gibi göbek atarım
ablam dogum yapalı 7 sene oldu mama sandalyesini bile saklıyo para verme dedi :)
teşekkürler cnm fikrin için
ben beşiği aldım şimdiden :)
ayy gözün aydın ben de yarın ayrıntılıya gireceğim :))
Ben de senin gibi düşünüyorum .. O konuda gurur yapamıcam :)
hadi gözün aydın :) insallah hep böyle güzel olsun
ben de vermeye çok hevesliler ama çekiniyorlar istermiyim diye ama pek çekinmeyeceğim sanırım :)
Ümraniyeye gidemedim ordan randevu aldım muayne olmam gerekiyormus doktor yönlendiriyormus sonra ben cuma günü özel gideceğim uskudar daCanım bende ümraniyedeyim. Ayrıntılı için Ümraniye eğitimden nasıl randevu aldın acaba. Mhrs den baktım çıkmadı. Kontrollere gitmişmiydin hiç. Memnun kaldın mı nasıl geçti
Birde bebe bisküvisi koyuyoruz asıl lezzeti veren kokusunu bastıran o oluyo. Eşim şimdi yaptı yenisini atlamışım onu söylemeyi bebe bisküvisi muhakkak koy çok yakışıyo.
Afiyet olsun şimdiden umarım rahat rahat içersin sütü bebişine faydası olur.Evet çok severim zaten kokusu öldürüyor benide çok teşekkür ederim canım
canm bende 23.haftada oluyo die duymustm ama benim hala olmadi olur die bekliym ama bakalm bazi kisilerde de olmuyoms cok normal diolarKızlar göğüslerimden sarı süt geliyor. Olabileceğini duymuştum da daha erken değil mi bunun için?
Gözün aydın canım insan tedirgin oluyor bende tam olarak hergün hissetmiyorum bi ara pıt pıtlar sıktı şimdi sanki yok insan çok korkuyor bide tadilat var evde sürekli haeeketliyim ondan mı acabaGünaydın hanımlar..3 gün aradan sonra işe gelince işkence oldu çalışmak.. Bebek hareketlerini dün hissetmeye başladım bende çok şükür..Cuma gecesi çok canım sıkıldı hissetmediğim için..İkinci olduğu için hissetmem lazım diye önyargı oluştu..Arada birde düşüğüm olunca tedirgin oluyorum haliyle..Gece yarısı dr.a gittik çok şükür bi sıkıntı yok dedi kalp seslerini dinletti dr... Çok şükür halimize..Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip eylesin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?