- Konu Sahibi angel5angel
-
- #7.501
Sağol canım. Erken geldi bana demek ki değilmiş.canm bende 23.haftada oluyo die duymustm ama benim hala olmadi olur die bekliym ama bakalm bazi kisilerde de olmuyoms cok normal diolar
Kan sulandirici kullanmiyorum ama mirarma normal. Karinlarinuzda buyudu Allah yardimcin olsun. Emilimi azaltmiyorsa bir gun baska yerden bir gun karindan yaptir. Yada iki gun baska yerden bir gun karindan. En azindan bir gun iki gun dinlenir karnin. Baska yerden oluyorsa bir kacgunden fazla ordan yaptir. Sonucta drun yapilip yspilamayacagini soyleyecek. Nasil senin ve bebis icin iyiyse.Merhaba arkadaşlar.. allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder işallah..
ben 18+1 günlük hamileyim..kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hergün..ama son zamanlarda karnım gerginleşti sanırım, iğne olurken acımaya başladı..arada morarmalar da oluyor tabi ki..dr um 20.haftalarda kalçadan yapabilirsin demişti..
iğne olan arkadaşlar hala göbekten mi oluyorsunuz? kol/bacak/kalçaya geçen oldu mu?
@hanimcik benim ilk olduğu için şu an ayırt edemiyorum açıkcası, bağırsak hareketimidir, bebek hareketimidir? sanırım 21-22..haftalarda daha çok hissederiz.
Bu arada bebek alışverişine başladınız mı?başladıysanız, neler aldınız?
Teşekkürler:)
Canım onlara kızıp aşını neden yaptırmıyorsun? Ebe beni aşıya çağırdığında doktoruna sor her doktor gerekli görmüyor demişti aşıyla doktor randevum aynı gün önce doktora sorup ona göre aşıyı yaptırırım. Ebenin söylediği; doğumu hastanede yapıyor olsan da, sezeryan durumunda aletlerin dezenfekte edildiğinden emin olamayız, ya fark edilmeden paslı aletler kullanılırsa. %100 gözüm kapalı canımı emanet ederim diyeceğimiz bir sistem yok maalesef.Geççen hafta sağlık ocağını aradığımda dün Çarşamba için doktor ve hemşerinin nöbetcı olduğunu söylediler dün sabah aradım tamam akşam iş çıkışı gel aşını yaparım dedi tabi işten hızlı hızlı sağlık ocağına bir gittik kapı kapalı süs olsun diye yazmışlar galiba Çarşamba perşembe 19:00 a kadar ama nasıl sınırlendım aradım 184 ü şikayet ettim aşı falanda olmucam
Donmeye baslayinca kollari hareket etmeye basliyor. ortu kullanmayin. Bebekken kubdakliyoruz zaten. Bizim dr uyariyordu hep yastik ortu yok. Tulum giydirin. Yastik yatagin altinda olsun. Reflu oldugu icin benim oglanda yastik mecbur kullandim. Dr hastanede calisan bir personelin iki yasindaki cocugu battaniyenin altinda kalmis vefat etmis dedi. Allah korusun. Allah kimseye evlat acisi vermesin. Yuzunu orterken ortuye herseye dikkat etmeli. Benim oglan daha bebekken eldiveni cikmisti el kol oynatinca burnunu kasirken eldivdn burnuyla agzinda kaldi. Allahtan odadaydim. Cok soguk degilse eldivende takmayin . Gozetiminizde olsun hersey.Geçen gün buradaki yorumlar üzerine internette biraz araştırma yaptım Bebek ayrı odada yatarsa kusabilir, üzerine battaniyesi gelebilir boğulur falan diye yazılar okudum. Benim düşüncem 40 ı çıktıktan sonra odasında unutmaktı ama şuan kararsız kaldım. Sen bu sorunlarla nasıl başettin ?
Arkadaşım tutumluanne den almış( bir internet sitesi), şuan bebeği 6 aylık oldu tekrardan satmak istemiş ama önce bana sordu alır mısın diye ben de aldım. Boyu ayarlanıyor mu bilmiyorum canım
Aynen katiliyorum. Hastanede aletler yeteri derece steril oluyormu. Bude yeni alet yok diye az paslida olsa atmayabilirler. Yada gozden kacabilir. Drda kontrol etmiyorki malzemeleri. Hersey insanin aklina geliyor. Sen bebegin sagligini dusun. Normal dogumda yapsan aletler kullaniliyor. Gobek bagi aletle kesiliyor. Evde yada yolda yanlislikla atagina dline pasli birseyde batabilir.Canım onlara kızıp aşını neden yaptırmıyorsun? Ebe beni aşıya çağırdığında doktoruna sor her doktor gerekli görmüyor demişti aşıyla doktor randevum aynı gün önce doktora sorup ona göre aşıyı yaptırırım. Ebenin söylediği; doğumu hastanede yapıyor olsan da, sezeryan durumunda aletlerin dezenfekte edildiğinden emin olamayız, ya fark edilmeden paslı aletler kullanılırsa. %100 gözüm kapalı canımı emanet ederim diyeceğimiz bir sistem yok maalesef.
İkinci bebek olfugu icin evet erken hissettim. Gun icinde kosturuyorum cok aklima gelmiyor. Uzaninca oturunca zaten daha cok hissediliyor. Hareket halinde sallandiklari icin uyuyorlarArkadaslar bebeğinizin hareketlerini hissediyor musunuz
Tabi canım bizim elimizde olmayan şeyler var, her an herşeyi kontrol edemeyiz, önlemleri almakla yükümlüyüz sadece.Aynen katiliyorum. Hastanede aletler yeteri derece steril oluyormu. Bude yeni alet yok diye az paslida olsa atmayabilirler. Yada gozden kacabilir. Drda kontrol etmiyorki malzemeleri. Hersey insanin aklina geliyor. Sen bebegin sagligini dusun. Normal dogumda yapsan aletler kullaniliyor. Gobek bagi aletle kesiliyor. Evde yada yolda yanlislikla atagina dline pasli birseyde batabilir.
Maalesef öyle bir sistem yok şimdi aşımı onlara gitmeden nerede yaptırabilirim diye bakıyorum hayır o saatte madem orda olmucaksın kapalı de çok mu zorCanım onlara kızıp aşını neden yaptırmıyorsun? Ebe beni aşıya çağırdığında doktoruna sor her doktor gerekli görmüyor demişti aşıyla doktor randevum aynı gün önce doktora sorup ona göre aşıyı yaptırırım. Ebenin söylediği; doğumu hastanede yapıyor olsan da, sezeryan durumunda aletlerin dezenfekte edildiğinden emin olamayız, ya fark edilmeden paslı aletler kullanılırsa. %100 gözüm kapalı canımı emanet ederim diyeceğimiz bir sistem yok maalesef.
Ben zatin kaç haftadır bu aşıyı oluyım diye uğraşırıyorum şimdi asm dışında yapılıcak yer var mı diye bakıyorumAynen katiliyorum. Hastanede aletler yeteri derece steril oluyormu. Bude yeni alet yok diye az paslida olsa atmayabilirler. Yada gozden kacabilir. Drda kontrol etmiyorki malzemeleri. Hersey insanin aklina geliyor. Sen bebegin sagligini dusun. Normal dogumda yapsan aletler kullaniliyor. Gobek bagi aletle kesiliyor. Evde yada yolda yanlislikla atagina dline pasli birseyde batabilir.seyyav
İşe yarım saat geç gitsen olmaz mı? Aşıyı yaptırıp geçersin. Gel diyorsa beklemesi lazım tabi, ben burdan çok memnunum taşınınca ne yapcam acaba, kadın düzenli olarak nasılsın diye arayıp soruyor, bebek nasıl sıkıntın var mı diye bilgi alıyor. Hatta ben beklemesin diye önce size geleyim aşıya dedim, yok doktora git, son bilgileri öğreneyim dedi. Allah razı olsun inanılmaz iyi bir kadın.Maalesef öyle bir sistem yok şimdi aşımı onlara gitmeden nerede yaptırabilirim diye bakıyorum hayır o saatte madem orda olmucaksın kapalı de çok mu zor
Bildigim kadariyla yok canim .Ben zatin kaç haftadır bu aşıyı oluyım diye uğraşırıyorum şimdi asm dışında yapılıcak yer var mı diye bakıyorum
Hastaneler yapıyor mu acaba? Şikayet ettim demiştin dönüş olmadı mı? Sağlık Bakanlığına şikayet ettiğin zaman hemen dönüş oluyor, bekletmiyorlar.Öyle birşey yaptığımda yarım saat değil 2 saat falan geç gitmiş oluyorum 9 da başlıyorlar benim ofise geçmem nerdeyse 11 benim mesai 8;30. Benimki de gayet iyiydi sabah aradım buradayız kaçta gelirsin 6 olmadan gelirim dedim 6 ya 20 vardı kilse yoktu eczaneye sorduk orda yazan saate uymuyorlarmış
ben hissediyom canm cok tatli oluyo :)Arkadaslar bebeğinizin hareketlerini hissediyor musunuz
Bende şaşırdım hemen dönüş oluyordu olmadı 10 dk oldu şikayeti iptal ettim sırf iki ğün sonra oğlumu alıp aşıya götürücem diye öğle arası bitsin arıcam sağlık ocağı direk sen söylücem böyle iş mi olur diyeHastaneler yapıyor mu acaba? Şikayet ettim demiştin dönüş olmadı mı? Sağlık Bakanlığına şikayet ettiğin zaman hemen dönüş oluyor, bekletmiyorlar.
kolda daha az et var sanki daha çok acır gibi geliyor bana da..benim de eşim yapıyor iğneleri..dr kalçadan da yapabilirsin dedi ama bilmiyorum eşim yapabilecek mi..allah yardım etsin heğpimize, başta o kadar zorlamıyordu da zorlamaya başladı artık..Aynı dertten ben de muzdaribim. Benim de morarmaya ve çok acımaya başladı bu hafta. Bacak ve koldan da aynı sorunlar oluyormuş ama denemedim.
Merhaba arkadaşlar.. allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder işallah..
ben 18+1 günlük hamileyim..kan sulandırıcı iğne kullanıyorum hergün..ama son zamanlarda karnım gerginleşti sanırım, iğne olurken acımaya başladı..arada morarmalar da oluyor tabi ki..dr um 20.haftalarda kalçadan yapabilirsin demişti..
iğne olan arkadaşlar hala göbekten mi oluyorsunuz? kol/bacak/kalçaya geçen oldu mu?
@hanimcik benim ilk olduğu için şu an ayırt edemiyorum açıkcası, bağırsak hareketimidir, bebek hareketimidir? sanırım 21-22..haftalarda daha çok hissederiz.
Bu arada bebek alışverişine başladınız mı?başladıysanız, neler aldınız?
Teşekkürler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?