- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #7.561
Ben kendim yapıyorum. Eşim iğneleri görünce bile dayanamıyor. Napalım işe yarasın da herşeye katlanıyoruzkolda daha az et var sanki daha çok acır gibi geliyor bana da..benim de eşim yapıyor iğneleri..dr kalçadan da yapabilirsin dedi ama bilmiyorum eşim yapabilecek mi..allah yardım etsin heğpimize, başta o kadar zorlamıyordu da zorlamaya başladı artık..
Biz de ramazan bayramı + sonraki hafta tatile gitmeyi planladık. Dr bol bol yüzmemi önerdi. Temmuz sonu geç olur gönderemem seni tatile dedi.Güzel hamişler nasılsınız, nasıl geciyo hamilelikler? Tatil planları yapıldı mı bakalım :) doktorum en mantıklı tatıl zamanını haZıran sonunda dönmus ol diyerek verdi bana. Hazıran sonu gıbı denızlı yuzmelı bı tatıl ıstıyoruz ama denızden mıkrop kapablar da oluyo kafam karıstı. Sızler ne dusunuyorsunuz acaba
günaydın..ben de çalışıyorum, almam şart..madela yüksekmiş fiyatı evet..minileri var, avent fiyatı ayarında.dediğiniz gibi yorumlarda da bazıları memnun kalmış, bazıları sonradan çekmiyor demiş..gürültülü yazan da var..açıkcası ben hiç görmedim işlem sırasında genel olarak sesli mi çalışıyor bu pompalar?Ben almistim. Gece mastit oldum. İsime yaradi. Olmazsa sabaha hastanedeydim herhalde. Madela swing almistim . Cok iyi cekmiyor. İlk kullandigimda guzel cekiyordu sonra kuvvetli cekmemeye basladi. Oek memnun kalmadim ben acikcasi . Digerlerini bilmiyorum. Fiyatida yuksek.
Bende 40 ı çıkana kadar öyleydim özellikle doğumdan sonra 6 7 gün nerdeyse uyuyamadım sana tavsiyem öyle seyler okuma psikolojini bozuyorlar ben bu konuda kendime güvenirdim ama bebek olunca ne derserse kafaya takıyomuşuz onu anladım uyuyamıyordum sürekli ağlıyor döndü mü kustu mu nefes alıyo mu kabus gibi geçti Mevlüt için odasını ayırdığım geri alıcaktmm aslında o gün yoğun oldu öyle uyuyalım dedim ve sanki çok daha rahat uyuduk hiç öyle battaniye üstüne falan gelmiyor zaten sık uyanıyor emme ye bebek telsizi kullandm ıh dese bakıyodumGeçen gün buradaki yorumlar üzerine internette biraz araştırma yaptım Bebek ayrı odada yatarsa kusabilir, üzerine battaniyesi gelebilir boğulur falan diye yazılar okudum. Benim düşüncem 40 ı çıktıktan sonra odasında unutmaktı ama şuan kararsız kaldım. Sen bu sorunlarla nasıl başettin ?
HERKESE SORUYORUM
Kızlar, ablanızın, kuzeninizin, yakın arkadaşınızın bebeğinin kıyafetlerini almak / kullanmak konusunda ne düşünüyorsunuz? çok çabuk büyüyorlar, hiç düşünme al diyor annem. Ben alışveriş konusunda hevesleniyorum. Tabi ki büyük parçalarını beğendiğim şeyleri alıcamFikirlerinizi merak ettim
Ben 40. Gün ayıran biri olarak çok memnunum iyi ki ayırdım diyorum şu var sürekli kusan veya baska rahatsızlığı olan bi bebek se tabi ki ayrılmaz kızımın yaşıtları ayakta sallanırken ben Beşiğine koyuyorum kendi uyuyor karanlıktan korkmuyor hiç gece yatağımıza gelmedi vs. Seylerden dolayı çok rahatım :)Kusma oluyor. Benim oglumda reflu vardi. Kusuyordu. Birak ayirmayi nefes aliyormu diye kalkip bakiyordum. Park yatak aldim uzun yatsin diye filedende gorunuyor yattigin yerden giruyorsun. 5-6 aydan sonra bile onemli. Gece beslenmeyi kestiginde ancak ayiran ayirabilir. Once Allah a emanet. Ama tedbir almak gerekir. Erken ayirmayi zaten dogru bulmuyorum. Cucenoglunu okuduysaniz. Dogduktan ilk 6 saat sonra bebek guvende olup olmadigini anliyormus. Yaptigimiz herseyi anliyorlar. Guven duygusu , aitlik, baglilik bebekkensekilleniyor.
Böyle tarihlere bayılıyorum bizde eşimle 25 martta tanıştık kızım 25 martta doğdu eylülde evlendik bebeğimiz de inşallah eylülde doğacak :))hoşbuldum:)
4 ekim görünüyor benim d.tarihi ..ama muhtemelen sezeryan olacağı için eylül annesi olacağım gibi geliyor:) eylül de eşimle çıkmaya başladım, eylül de evlendim, eylül de de bebeğimiz olursa güzel olacak diye düşünüyorum:)..tabi allah kısmet ederse..
Yok cnm eşim evde ben bişey yapmıyorum günlük temizlik ama insan sinir oluyor dimi vurmayınca acaba sorun mu var diye sürekli aklıma geliyor şu zaman bi geçseydi :)) uslu olsunlar dedik abarttıkk mı acabaAynen canım çok haklısın yaa..Bende 2 gün hissettim şimdi yine tık yok..Tadilat varsa yinede çok fazla yorma kendine dikkat et.
Allahım aynı şeyleri yaşıyoruz ya canım heralde dualarımız kabul oldu da insan yinede merak ediyor bende doktora son gittiğimde sordum kızım da bu aylarda takla atıcak gibiydi bu çok hareketsiz geldi dedim oda güldü evet genelde yan yatıyor dedi :)))Endişe etme canım..Bende senin gibi endişelendim ama dr.um biraz rahatlattı..Bu benim ikinci gebeliğim kızım çok hareketli bir bebekti.. Karnımın içinde nerdeyse dans ediyordu..Dr.umuz ben bu kadar hareketli bikız çocuğuna hiç rastlamadım demişti hatta :) Bu bu kadar hareketsiz olunca hakiyle endişelendim..Oğluşum fazla ağır galiba hiç kendini yormuyor babasına çekmiş..
Ay ne güzel olur öyle bir ev ya bende sırf Bi yüzden Bursa'ya taşınmak istiyorum ama benimki hayal anca içine sinen yer dlur inşallahEv bakmaya devam ediyoruz, çok güzel evler var, hobi bahçeli bir site var özellikle ordan bakıyoruz pek kiralık çıkmıyor orda. Onu takip ediyoruz, çıktıkça emlakçılar arıyor gidip bakıyoruz. Çocuk için çok güzel olur diye düşündük, 6. ayda atarım bahçeye :) Biz bağda bahçede büyüdük çocukta onu yaşasın istiyorum.
Bu ilk hamileliğim 5 ay bitti galibaoglun ne kadarlik
Ben lansinoh kullanmıştım. Tek başlıklıydı. Evet hafif gürültüsü oluyor. Ama çekiminden memnundum. Kızlar bide alacaksanız çift başlıklı alın. İki göğüsü aynı anda sağmak için. Zamandan tasarruf için çok önemli.günaydın..ben de çalışıyorum, almam şart..madela yüksekmiş fiyatı evet..minileri var, avent fiyatı ayarında.dediğiniz gibi yorumlarda da bazıları memnun kalmış, bazıları sonradan çekmiyor demiş..gürültülü yazan da var..açıkcası ben hiç görmedim işlem sırasında genel olarak sesli mi çalışıyor bu pompalar?
Evet canım 5. Ayımız bitti. 6 ayımıza girdik. Dertsiz tasasız son ayları da görelim inşallahBu ilk hamileliğim 5 ay bitti galiba
Amin inşallah ya ben bazen inanamıyorum çok şükür hiç Bi Zaman inancımı kaybetmemiştim ama her adet olduğumda vnce kendimi sonra eşimi teselli ediyordum hamıle olduğumu öğrendiğimde saatlerce ağlamıştım şimdi ise 5 ay bitmiş Rabbim sağlıklı kucağımıza aldıgımız günleri nasip etsinEvet canım 5. Ayımız bitti. 6 ayımıza girdik. Dertsiz tasasız son ayları da görelim inşallah
Yanı baştan uyarsaldılar sende ona göre hareket ederdin olsun prensesin sağlıklıymış insan tabi görmek istiyor net ama doğunca hep bizimleler. Sen eczanede çalışıyordun fırsat buldukça otur evdede çok iş yapmamaya gayret göster.Günaydın arkadaşlar. Dün ayrıntılıya girdim ama çok mutlu çıkmadım. Hem verdiğim paranın karşılığını alamadım hem de doktor çok yuvarlak konuştu en sonda toparladı. Kilondan dolayı çok net göremeyeceğiz dedi bazı şeyleri söylemek zor dedi. Böyle bir şey varsa baştan uyarılmalıydım. Kız olduğunu doğruladı. Amniyon sıvısı 8 cm sınıra yakın fazla mı yoruluyorsun az mı su içiyorsun dedi. Az su içersen azalır suyu ama fazla içince artış olmaz (?!) dedi. Sonra kalp odacıkları beyin, burun, vücut oran orantısı, kordondaki damarları v.s. her şey yolunda görünüyo dedi. Ama yüzünü net göremedik ve ben eve geldiğimde çok ağladım. İlgisiz geldi ve yarım saati doldurduğumuzu sanmıyorum. Kendi doktorum çok daha güzel ilgileniyordu. Böyle işte kızlar. Dinlen bol bol dedi.
21. Haftamızı da toplamda +2 kg ile kapatmışım. bi 3 kiloya çıkıyor bi 2 ye iniyor kilo alıp mı veriyorum yoksa şişlik mi bilemedim. Bebeğim 404 gr mış.
Günaydın..Üzme kendini boşuna, bebeğinde bir sıkıntı yokmuş sonuçta..Günaydın arkadaşlar. Dün ayrıntılıya girdim ama çok mutlu çıkmadım. Hem verdiğim paranın karşılığını alamadım hem de doktor çok yuvarlak konuştu en sonda toparladı. Kilondan dolayı çok net göremeyeceğiz dedi bazı şeyleri söylemek zor dedi. Böyle bir şey varsa baştan uyarılmalıydım. Kız olduğunu doğruladı. Amniyon sıvısı 8 cm sınıra yakın fazla mı yoruluyorsun az mı su içiyorsun dedi. Az su içersen azalır suyu ama fazla içince artış olmaz (?!) dedi. Sonra kalp odacıkları beyin, burun, vücut oran orantısı, kordondaki damarları v.s. her şey yolunda görünüyo dedi. Ama yüzünü net göremedik ve ben eve geldiğimde çok ağladım. İlgisiz geldi ve yarım saati doldurduğumuzu sanmıyorum. Kendi doktorum çok daha güzel ilgileniyordu. Böyle işte kızlar. Dinlen bol bol dedi.
21. Haftamızı da toplamda +2 kg ile kapatmışım. bi 3 kiloya çıkıyor bi 2 ye iniyor kilo alıp mı veriyorum yoksa şişlik mi bilemedim. Bebeğim 404 gr mış.
Üzülme canım kişiden kişiye değişiyor işte bakım. Yazdıklarına bakılırsa çok dert etmişsin. Aslında kötü birşey söylememiş. Dikkat etmen gereken suyu onuda dinlenip su içerek toparlayabilirsin. Az su içersen suyu az olur demiş, çok işmenin ise suyuna bir faydası olmaz demiş. Bu da mantıklı onun belli bir değeri var onu elde edince fazlasını almaz tabiki. Ne kadar cok içersem o kadar suyu cok olur diye birşey yok. Zaten suyun ne azı ne çoğu iyi. Su gebeliği diye birşey var ikiz tasıyor gibi agırlık cekiyorsun cocugun boynuna kordon dolanma riski artıyor vs.Günaydın arkadaşlar. Dün ayrıntılıya girdim ama çok mutlu çıkmadım. Hem verdiğim paranın karşılığını alamadım hem de doktor çok yuvarlak konuştu en sonda toparladı. Kilondan dolayı çok net göremeyeceğiz dedi bazı şeyleri söylemek zor dedi. Böyle bir şey varsa baştan uyarılmalıydım. Kız olduğunu doğruladı. Amniyon sıvısı 8 cm sınıra yakın fazla mı yoruluyorsun az mı su içiyorsun dedi. Az su içersen azalır suyu ama fazla içince artış olmaz (?!) dedi. Sonra kalp odacıkları beyin, burun, vücut oran orantısı, kordondaki damarları v.s. her şey yolunda görünüyo dedi. Ama yüzünü net göremedik ve ben eve geldiğimde çok ağladım. İlgisiz geldi ve yarım saati doldurduğumuzu sanmıyorum. Kendi doktorum çok daha güzel ilgileniyordu. Böyle işte kızlar. Dinlen bol bol dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?