- 11 Ocak 2016
- 405
- 391
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #10.821
benim de sezeryan kısmetse ..ben de 2 pijama, 1 gecelik aldım ama sezeryanda geclik daha rahatmış galiba? evim hastaneye yakın..dediğiniz gibi unutulan birşey olsa gidip alınabilir..biz de 15/20 güne taşınacağımız için bebeğin kıyafetleri annemde..o yıkayıp ütüleyecek benim için saolsun..Benim dogumum sezeryan olcak. Evin yakinsa ayriyeten yine kiyafet ayirabilirsin gorunur bir yere koy. Biri gidip alir gelir. Ben bebeginkileri utulemisken hastaneye gotureceklerimi bohca yaptim tozlanmasin diye. kendi pijama gecelik utulenecek. Bir cekmeceye cantaya girscekleri hazirliyorum. Valize yerlestirmesi kolay olur. Havalanmis olur. Eksikler var. Bi ince kundaklik battaniye aldim ona bahca yaptim. Doguma inerken hemsireye vereceklerimi onun icine koyup vercem yine. Ben tulum aldim. 3 tane . İki alt pijama. İc dis zibin. Sapka eldiven, corap . Agiz bezi lazim . Gaz cikarirken kusabiliyor. Yada bebegin onune koyarsin diye. 2-3 tane koydum. Yelek. Alt acma. İki normal battaniye bide besigine sermeklik battaniye . Hemsireye ic dis zibin, bez giydirecegin takimi birde battaniye veriyorsun. Bunlari ince battaniyenin icine koyup bohca tapip vericem. Besikleri sert oluyor. Hem usumesin diye besigin altina battaniye seriyorum. Eylulde klimalar acilacak gibi olmaz normal serinlikte olur.
Ayri bir canta yada poset de koyun. Kirliler icin.
Belki erken olduğu içindir ama bana hiç başı şöyle pozisyonu şöyle Doğum şeklin şu olabilir falan hiç bişey söylemedi.bem hep Doğum pozisyonunu 32den sonra alır diye okudum. Bence daha vakti var canım.kızlar bi de bişey soracağım size. benim 2 hafta önce baş aşağıdaydı. dün gittiğimde başı yine yukarı çıkmış yani ters dönmüş. acaba normal mi? dönmezse normal doğum nasıl olacak? büyüdükçe dönmesi zorlaşacak diye biliyorum ama.. bebeğinin başı yukarda olan var mı hala?
inşallah öyledir canım. bana da hiç bişey demedi gerçi ters duruyo falan diye ama yine de korktum açıkcasıBelki erken olduğu içindir ama bana hiç başı şöyle pozisyonu şöyle Doğum şeklin şu olabilir falan hiç bişey söylemedi.bem hep Doğum pozisyonunu 32den sonra alır diye okudum. Bence daha vakti var canım.
Sagol canim sanirim dr brown alirim.ilk uc ay en hizli kilo alimi ve boy uzamasinin oldugu donem. Ben 3 tulum , 2 alt ust takim ,2 icli dusli zibin aldim. 0-3 ay tulum 4 adet aldim. Citcitli bady ve alt pujama aldim. Alt pijamalari genellikle ayaksiz aldim. Takim uzun kollu yoktu . Hediye gelir o tarz seyler diye almiycam. Oglumun kartina baktim. 51 cm dogdu. 1 ay sonunda 55 cmdi. 3. Ay bitimi toplam 10 cm uzamis. Baba anne uzunsa dahada fazla olur. Tulumlarda ay ve cm olarak da yaziyor. 0-3 ay tulumlari bir ay bitmeden giyebilir. Buyuk gelirse olursa alttan pijamasini giyer. 3 ay bitmeden 3-6 yada gecebilir belli olmuyir gercekten. Ayaksizsa tulumsa idare eder. Citcitli bady de 10 tane aldim. 4-5 tanesi daha kucuk digerleri 0-3 ay. Bezide olcak buyuk olmasi iyi. Bur tanede 3-6 ay tulum aldim. Her ay kontrol oluyir . Hastaneye giderken acil aramiyim diye. Sonraki aylar bakarsin. Markadan markaya beden farki oluyor. Bide alt pijamalar dar oluyor bezi mezi var. Ust kisminin lastiginin sikmamasina dar olmamasini tercih ettim. Ciraplarda ayni bazi coraplar sıktigi icin giydirememistim. Simdi lastik kisimlarinada bakiyorum. Yelek bir kucuk bir tane biraz daha buyuk. Gerek uok cok almaya yika yika giysin. Leke olmuyor zaten . Terlemiyor ikidebif ust degistirmiyorsun. Kusmalara dikkat etmek gerekiyor. Oda leke birakmiyor.Canım bebek kıyafetlerinden yaklasık nekadar aldın ben pek bilmediğim için aldıkca yetmezmiş gibi geliyor özellikle ilk 3 ay hemen buyur az esya alın deniyor ama nekadar az olmalı neyden kac adet alınmalı bilmiyorum kafam karısıyobiberon için 3 ay once arkadasım dogum yaptı dr brown kullanıyor cok memnunum gozum kapalı al dedi. Fotosunu da yukluyorum ben ondan alıcan
Canim benim kızımın da başı yukarda poposu asagida rahim agzı üzerinde. Doktorum bu durum bizim için iyi başı asagida olsaydı rahmine daha çok baskı yapardı dedi eşimde dönmez mi ki diye sordu dr da tabi dönebilir dedi yani devamli dönüyorlar meraklanmakızlar bi de bişey soracağım size. benim 2 hafta önce baş aşağıdaydı. dün gittiğimde başı yine yukarı çıkmış yani ters dönmüş. acaba normal mi? dönmezse normal doğum nasıl olacak? büyüdükçe dönmesi zorlaşacak diye biliyorum ama.. bebeğinin başı yukarda olan var mı hala?
Ogluma acent kullaniyorum cam saglikli memnunum. Oda gaz onleyici. Gazi varsa dr brown kullananlarda gaz oluyor. Arkadasim kullaniyordu . Biberon etken degil. Ben sadece reflu olursa dr brown iyi. o yuzden almak istiyorim. Sagolun yinedebenim çevremdeki tecrübeli annelerin hepsi dr browns önerdiler. özellikle gazı azaltan bir yapısı varmış. avent filan derler hiç düşünme dedi hepsi birden :) küçük ağızlı, büyük ağızlı 120'lik 240'lik filan derken evde 4-5 tane oldu bile.
Ogluma acent kullaniyorum cam saglikli memnunum. Oda gaz onleyici. Gazi varsa dr brown kullananlarda gaz oluyor. Arkadasim kullaniyordu . Biberon etken degil. Ben sadece reflu olursa dr brown iyi. o yuzden almak istiyorim. Sagolun yinedebenim çevremdeki tecrübeli annelerin hepsi dr browns önerdiler. özellikle gazı azaltan bir yapısı varmış. avent filan derler hiç düşünme dedi hepsi birden :) küçük ağızlı, büyük ağızlı 120'lik 240'lik filan derken evde 4-5 tane oldu bile.
zaman yaklaştıkça büyüdükçe dönemezse diye korktum sadece. o zaman sonda dönmesi daha iyi benim erken doğum riskim var çünkü Allah korusunCanim benim kızımın da başı yukarda poposu asagida rahim agzı üzerinde. Doktorum bu durum bizim için iyi başı asagida olsaydı rahmine daha çok baskı yapardı dedi eşimde dönmez mi ki diye sordu dr da tabi dönebilir dedi yani devamli dönüyorlar meraklanma
benim de iki hafta önce de bu hafta da gittiğimde başı aşağıdaydı ama hala değişebilir pozisyonu diyorlar ve evet baş aşağı olunca aşağı doğru bir baskı sancı yapıyor cidden en azından bende yapıyor. ilk zamanlar nooluyo demiştim doktora gitmiştim hemen şimdilik sancı falan da geçti her şey yolunda görünüyor bakalım hayırlısı hepimiz içinkızlar bi de bişey soracağım size. benim 2 hafta önce baş aşağıdaydı. dün gittiğimde başı yine yukarı çıkmış yani ters dönmüş. acaba normal mi? dönmezse normal doğum nasıl olacak? büyüdükçe dönmesi zorlaşacak diye biliyorum ama.. bebeğinin başı yukarda olan var mı hala?
Canim belli olmaz yind donebilir. Son haftalarda donencmde var. Basasagi donunce agir kaldirma. Bide belli olmuyor. Benim ilk gebeligim dogum pozisyonundaydi ama bir turlu dogum baslamadi asagi inmedi sezeryan oldum. Nasil gelmek istiyorsa oyle gelecek. Gebeligi iyi gecirmeye bakinkızlar bi de bişey soracağım size. benim 2 hafta önce baş aşağıdaydı. dün gittiğimde başı yine yukarı çıkmış yani ters dönmüş. acaba normal mi? dönmezse normal doğum nasıl olacak? büyüdükçe dönmesi zorlaşacak diye biliyorum ama.. bebeğinin başı yukarda olan var mı hala?
neyseki 27. haftayı tamamlamıstı. saglıkla kucagına alsın inşallah bır an önce hastaneden cıkarlar bebek cabuk toparlanırAkinti bel agrisi sancidan bahsediyordu. Sadece aciklik olsa dikis atip yatirirlar. Sancisida gelmis dogumu baslamis.
Canım tesekkurler eve döndüğümde dolaba bidaha bakıcam bu yaZdıklarınla kontrol ederimSagol canim sanirim dr brown alirim.ilk uc ay en hizli kilo alimi ve boy uzamasinin oldugu donem. Ben 3 tulum , 2 alt ust takim ,2 icli dusli zibin aldim. 0-3 ay tulum 4 adet aldim. Citcitli bady ve alt pujama aldim. Alt pijamalari genellikle ayaksiz aldim. Takim uzun kollu yoktu . Hediye gelir o tarz seyler diye almiycam. Oglumun kartina baktim. 51 cm dogdu. 1 ay sonunda 55 cmdi. 3. Ay bitimi toplam 10 cm uzamis. Baba anne uzunsa dahada fazla olur. Tulumlarda ay ve cm olarak da yaziyor. 0-3 ay tulumlari bir ay bitmeden giyebilir. Buyuk gelirse olursa alttan pijamasini giyer. 3 ay bitmeden 3-6 yada gecebilir belli olmuyir gercekten. Ayaksizsa tulumsa idare eder. Citcitli bady de 10 tane aldim. 4-5 tanesi daha kucuk digerleri 0-3 ay. Bezide olcak buyuk olmasi iyi. Bur tanede 3-6 ay tulum aldim. Her ay kontrol oluyir . Hastaneye giderken acil aramiyim diye. Sonraki aylar bakarsin. Markadan markaya beden farki oluyor. Bide alt pijamalar dar oluyor bezi mezi var. Ust kisminin lastiginin sikmamasina dar olmamasini tercih ettim. Ciraplarda ayni bazi coraplar sıktigi icin giydirememistim. Simdi lastik kisimlarinada bakiyorum. Yelek bir kucuk bir tane biraz daha buyuk. Gerek uok cok almaya yika yika giysin. Leke olmuyor zaten . Terlemiyor ikidebif ust degistirmiyorsun. Kusmalara dikkat etmek gerekiyor. Oda leke birakmiyor.
aventınkıde anne memesı uclu ama canım arada olsa olsa mınık fark vardır . ben aventı tercıh ettım . 1 tane yenıdogan ıcın al dene bakalım ben öyle düşündümGunaydin herkese. 30. Hafyada bende baslarim dogum cantami hazirlamaya . Bebisin kiyafetleri tam. Dun annem utuledi. Sagolsun. Zaten eksiklikleri tamamlarken bur haftada ancak hazir olur. 32. Haftada tatile cikiyorum kismetse.
Dr browns biberonu avente gore az akitiyormus. Damla damla . Kafam karisti yorumlari okuycam. Benim ilk bebegim biberondan sonra anne sutunu az aldi. Reflusude oldugu icin tikaniyordu. Yavas akisli birsey iyi olur sanki bu bebiste oyleyse daha mi iyi gelir acaba .
Canim 1.5 yil olmasina ragmen benim bile karisiuor kafam . Bide degisiyor tabii herkesin tercihi farkli. İlk gun gecelik ertesi gun pijama giyebilirsin. İlk gun idrar sondan olacak. Giydirmesi kolay . Ertesi gun sabah pansuman var yine. Sonra pijama giydim.benim de sezeryan kısmetse ..ben de 2 pijama, 1 gecelik aldım ama sezeryanda geclik daha rahatmış galiba? evim hastaneye yakın..dediğiniz gibi unutulan birşey olsa gidip alınabilir..biz de 15/20 güne taşınacağımız için bebeğin kıyafetleri annemde..o yıkayıp ütüleyecek benim için saolsun..
saolun..sizin tecrübelerin bize faydası oluyor çok
Kotu yorumlar duydum malesef canımNisa hastanesine gidin var mı
gögüs kısmını hiç begenmedim salas sankı egılınce hemen acılacak gıbı duruyor . rahat ettırmeyen bır kesım yanı . acık kapalı olması takıntım degılde kesımı sevmedım kare kesım almsım ben dıkkat etmeden. gögus kısmındada gıydın yer tam gögus uclarına dantel gelıyor tabı rahatı edıcı olur bu sutyende gıysen dantel kaba duruyor cunku . ben yarın degıstırecegım fırsat bulamsdım şimdilik hastane peşine düştüğüm içinCanım fiyatlar aynı mıydı burada koray camasır yok kınesini begenmedin göğüs kısmı yukarda geldi bana sen de orasını mı begenmedın acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?