- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #10.981
Canım bana bulgur vermediler bi gün deneyim de onu bari yiyeyim,canım istiyor.süt yerine ayran yoğurt peynir tüketiyorum.canım benim de şekerim bazen yüksek çıkıyor. ben tokluk 1. saat şekerimi 120 nin altında tutmaya çalışıyorum doktorun önerisiyle. bazen yüksek çıkabiliyor özellikle kendimi tutamayıp pirinç pilavı veya tatlı yersem. ama doktorum 1-2 kezden bişey olmaz dedi. sana tavsiyem eğer şekerini yükseltecek bişey yediğini düşünüyorsan 1 saat yürüyüş yap ben evde bile yürüyorum koridorda. acayip iyi geliyor. bir de bende bulgur pilavı hiiç yükseltmiyo şekerimi ölçümle denedim. orta boy yemek tabağı dolusunca yiyorum ben 1 saatte 104 gibi bi değer çıkıyor. süt biraz fazla yükseltiyor onu ara öğüne twk başına koyduk. üzerine yürüyüş yapıyorum. meyveyi de tatlı meyveleri tüketmiyorum.doğuma kadar böyle devam edecek malesef
Hosbulduk.insaallah sağlıkla kavusuruz bebeklerimize.Aramıza hoşgeldin
canım bılgur pilavını domatesli soğanlı yapıyorum ve booool yoğurtlu yiyorum. biliyosun yoğurt şekeri dengeliyor. bi dene bakalım. ben doymuyodum yabu sayede en azından karnım doyuyoCanım bana bulgur vermediler bi gün deneyim de onu bari yiyeyim,canım istiyor.süt yerine ayran yoğurt peynir tüketiyorum.
Evet surpriz yapmazsa o tarih. İlki gelmek bilmedi 42 ye kadar bekledik. İnsallah erken gelmez. Kurban bayramini atlatiriz. Hayirlisi olsun tabi en basta. Sagol canim guzel dileklerin icin. Allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin. Sag salim yavrularimizi alalim kucagimizaaaa günün belli mi. hayırlı ve kolay bir dogum olsun inşallah . tarıhın belli olması da heyecan verici ama bebek kendi de gelmek isteyebilir tarıhten önce degıl mı bır de o var yanı kesın olamaz yınede
kolayca kurtulursun inşallah bebegıne saglıkla kavusursun
39. Hafta yapiyor. Adet gununden hesaplayinca. Farkli hesaplarsa dr soyler. Haftan bellidir ne olursa olsun. Beklenen dogum tarihin yaziyor ya nette. Ondan bir hafta once yi hesapla. Bebek gelisimiyle degil. Kendi erken gelirse o ayri.dr sana 7 gun oncesine gün verms bana baya 13 gun oncesi verdi acaba bebegn gelişimyle mi alakali bana cok erken vermemisler mi?
Canim butun uzmanlar Turkiye cografi konum olarak d vitamini almak icin oglen arasi bir den sonra kremsiz 20 dk olmasi gerek. Diger saatler d vitamini alinamiyor. İstersen aksama kadar dur faydasi yok. Yapilan calismalarda istatistiksel olarak Turkiyedeki kisilerde d vitamini dusuk. Ayrica bi yazidada sentezlenmesi icin gunesi aldiktan sonra 8 saat banyo yapmayin yaziyordu. Ciltten emilip sentezldnmesi 8 saat suruyormus.Neden tehlikeli diyorsun canım? Cilt için mi, su kaybı için mi ? Canan Karatay özellikle öğle saati 15 - 20 dk güneşlenmek çok faydalı diyor. Özellikle güneş ışınları ne kadar dik gelirse o kadar faydalı diyor.
B BenanAsiye lisyemi paylaşıyorum.benim şeker yüklemesinde 188çıkmıştı.o yüzden de bakliyat vermediler.doğuöa kadar böyle.geç kalktığım günlerde ara öğünle ana öğünü birleştirebiliyorum.bir de mesela öğle ile akşam menüsü yer değişebiliyor.kuşluk-ikindi-yatsı yer değiştirebiliyor. Bir ana öğün et,balık,tavuk türü bir ana öğün sebze yiyorum.et yiyemezsem salataya peynir koyuyorum.
İki ana öğünde etli sebze yiyebiliyorum.aklına yakışanları mutlaka sor elimden geldiğince yardımcı olurum canım:))
Canim bende yaklasil Senin gibi yapiyorum. Ekmegi zaten biralmistim Ben . Günde bir dilim kahvaltida. Pirimci col Canim cekiyprdu Ama bir Süre yemeyecegim. Meyve ve süt kuruyemis olayina katiliyprum ya da yogurt.Canım ben de yaptırmadım şeker yüklemesi açlık şekerim 80-90 arası çıkıyor yemekten 2 saat sonra ölçtüğümde de senin gibi bazen aşıyor bazen aşmıyor sınırı. Pirinç benim şekerimi acayip yükseltiyor ben de artık yemiyorum. Onun dışında kavun ve karpuz da çok çıkarıyor, onları da çok sınırlı miktarlarda yiyorum. Bir de buradaki şekeri çıkmış arkadaşlara doktorları süt ya da fındık ceviz ile birlikte meyve tüketmelerini söylemiş. Ben de öyle yapıyorum artık. Ekmeği günde 2-3 dilime kadar düşürdüm, pasta poğaça bisküvi ya da paketli herhangi bir yiyecek içecek tüketmiyorum zaten. Şimdilik durum bu.
Doktorum şeker yüklemesi konusunda çok ısrarcı oldu hatta Canan Karatay kitaplarını eve gidince yak dedi. Bana şekerin vücuda girdikten sonraki yolculuğunu anlattı, işte direk kana karışmadığını karaciğerde depo edildiğini falan anlattı beni biraz olsun ikna etmişti. 50 mg lık yükleme yaptırmayı çok düşündüm ama sonra eve gelince tekrardan vazgeçtim ve doktorumun bundan henüz haberi Yok28. Haftamı bitirip doktora öyle söylicem.
Benimde Iste Aynen böyle Canim. Pirinc pilavini yedigimde bazen yüksek cikiyor bazen düsük. Bir süre.ä biraktom. Ama doktprunun dedigine sevindim. Cünkü Ära Ära yüksek cikiyor benimkisi. Biraz dikkatöe toparlayabilirim ins. Yürüyüsü Ben 2.5 Aydir neredeYse düzenli yapiyorum. Bünden sonra daha dikkatli olurum. Bulguru filan seviyorum:) Sagolasin Canim.canım benim de şekerim bazen yüksek çıkıyor. ben tokluk 1. saat şekerimi 120 nin altında tutmaya çalışıyorum doktorun önerisiyle. bazen yüksek çıkabiliyor özellikle kendimi tutamayıp pirinç pilavı veya tatlı yersem. ama doktorum 1-2 kezden bişey olmaz dedi. sana tavsiyem eğer şekerini yükseltecek bişey yediğini düşünüyorsan 1 saat yürüyüş yap ben evde bile yürüyorum koridorda. acayip iyi geliyor. bir de bende bulgur pilavı hiiç yükseltmiyo şekerimi ölçümle denedim. orta boy yemek tabağı dolusunca yiyorum ben 1 saatte 104 gibi bi değer çıkıyor. süt biraz fazla yükseltiyor onu ara öğüne twk başına koyduk. üzerine yürüyüş yapıyorum. meyveyi de tatlı meyveleri tüketmiyorum.doğuma kadar böyle devam edecek malesef
Bak gördün mü masallah minigeDaha da büyüsün insallah. Her sey daha güzel olsun. Insallah böyle güzelce devam eder.Bu haftaki 2. muayenemizden çıktık. 2 haftadır hareket etmeye nazlanan miniğim 3 gündür gümbür gümbür maşaallahSu seviyemiz aynı, sınırdayız ama korkulacak bir şey yok. Kalp ritmi, kordon akışı plesenta iyi, baş aşağı dönmüş yine. Hareketleri doktor da ultrasondayken şahit oldu aferin sana maşallah dedi bebeğimee Nst'ye bağlanmamı istedi.. Nst kağıdıma bakıca şiir gibi vallahi daha ne olsun dedi, çok hoş kadın Normalde 32. haftadan sonra istiyorum ama sende erken başlayacağız dedi. Haftaya 2 kez nst 1 kez usg gireceğim.. Doğum şeklimi sordum, sizce normal doğurabilir miyim su azlığı sıkıntı olur mu dedim. Su azlığın normal doğumu engellemez dedi. Ama en az 35 haftalık olmalı ve duruşu, kordon akışı v.b. bugünkü gibi güzel olmalıymış. Bebeğimin kilosu su azlığından etkilenmemiş doktorun dediğine göre, 1080 gr 35cm.
Ayrıca kızlar çarpıntım oluyor nabzım yükseliyoeir sıcaklardanmış. Kalsiyum vermedi hiç bugüne kadar doktorum standart herkese vermiyorum dedi. Ayrıca çarpıntıyı da tetiklermiş, başına böyle bişey gelen olursa yazmak istedim.
Çok uzattım ama her seferinde herşeyi yazmak istiyorum ki başına benim gibi bieşey gelen olursa okuyabilsin. Ben çok aradım ilk başlarda okuyabilmek için..
Masallah bebegine.ayrıntılı yazman iyi olmuş.benim de arada carpntm oluyo sanki.özellikle geceleri uyurken.Bu haftaki 2. muayenemizden çıktık. 2 haftadır hareket etmeye nazlanan miniğim 3 gündür gümbür gümbür maşaallahSu seviyemiz aynı, sınırdayız ama korkulacak bir şey yok. Kalp ritmi, kordon akışı plesenta iyi, baş aşağı dönmüş yine. Hareketleri doktor da ultrasondayken şahit oldu aferin sana maşallah dedi bebeğimee Nst'ye bağlanmamı istedi.. Nst kağıdıma bakıca şiir gibi vallahi daha ne olsun dedi, çok hoş kadın Normalde 32. haftadan sonra istiyorum ama sende erken başlayacağız dedi. Haftaya 2 kez nst 1 kez usg gireceğim.. Doğum şeklimi sordum, sizce normal doğurabilir miyim su azlığı sıkıntı olur mu dedim. Su azlığın normal doğumu engellemez dedi. Ama en az 35 haftalık olmalı ve duruşu, kordon akışı v.b. bugünkü gibi güzel olmalıymış. Bebeğimin kilosu su azlığından etkilenmemiş doktorun dediğine göre, 1080 gr 35cm.
Ayrıca kızlar çarpıntım oluyor nabzım yükseliyoeir sıcaklardanmış. Kalsiyum vermedi hiç bugüne kadar doktorum standart herkese vermiyorum dedi. Ayrıca çarpıntıyı da tetiklermiş, başına böyle bişey gelen olursa yazmak istedim.
Çok uzattım ama her seferinde herşeyi yazmak istiyorum ki başına benim gibi bieşey gelen olursa okuyabilsin. Ben çok aradım ilk başlarda okuyabilmek için..
canım bılgur pilavını domatesli soğanlı yapıyorum ve booool yoğurtlu yiyorum. biliyosun yoğurt şekeri dengeliyor. bi dene bakalım. ben doymuyodum yabu sayede en azından karnım doyuyo
Rica ederim canım.ben zeytin ve zeytinyağını çok tüketirdim şimdi korkumdan yiyemiyorum. Napalım şurda kaç ay kaldı ki sabretmez yeterki yavrucuklar sağlıklı olsunAllah yardimcin olsun Canim. Asagi yukari Ben de böYle besöeniyprum. Ama Ben bir dilim ekmek yiyorum. Doyana kadar yiyorum. Mesela bes zeytinle hayatta doyamam. Ära ögün yapmiyprum. Aciktiysam direk ägün ypiyprum. Karataya daha yakinim. Hamilelikten beri pirinc pilavini cok Canim cekiyprdu. Onu pataetesi filan biraktim.saglikla gelsinler bebisler insallaj.tekrardan tesekkürler.
Masallah bebişe canım güzel güzel haberlerle cıkalım randevulardan insallahBu haftaki 2. muayenemizden çıktık. 2 haftadır hareket etmeye nazlanan miniğim 3 gündür gümbür gümbür maşaallahSu seviyemiz aynı, sınırdayız ama korkulacak bir şey yok. Kalp ritmi, kordon akışı plesenta iyi, baş aşağı dönmüş yine. Hareketleri doktor da ultrasondayken şahit oldu aferin sana maşallah dedi bebeğimee Nst'ye bağlanmamı istedi.. Nst kağıdıma bakıca şiir gibi vallahi daha ne olsun dedi, çok hoş kadın Normalde 32. haftadan sonra istiyorum ama sende erken başlayacağız dedi. Haftaya 2 kez nst 1 kez usg gireceğim.. Doğum şeklimi sordum, sizce normal doğurabilir miyim su azlığı sıkıntı olur mu dedim. Su azlığın normal doğumu engellemez dedi. Ama en az 35 haftalık olmalı ve duruşu, kordon akışı v.b. bugünkü gibi güzel olmalıymış. Bebeğimin kilosu su azlığından etkilenmemiş doktorun dediğine göre, 1080 gr 35cm.
Masallah canim bebegine valla 28 30 derken ben inaniyorum.bebegin 38leri gorucek bnim icime oyle.doguyor insallahhBu haftaki 2. muayenemizden çıktık. 2 haftadır hareket etmeye nazlanan miniğim 3 gündür gümbür gümbür maşaallahSu seviyemiz aynı, sınırdayız ama korkulacak bir şey yok. Kalp ritmi, kordon akışı plesenta iyi, baş aşağı dönmüş yine. Hareketleri doktor da ultrasondayken şahit oldu aferin sana maşallah dedi bebeğimee Nst'ye bağlanmamı istedi.. Nst kağıdıma bakıca şiir gibi vallahi daha ne olsun dedi, çok hoş kadın Normalde 32. haftadan sonra istiyorum ama sende erken başlayacağız dedi. Haftaya 2 kez nst 1 kez usg gireceğim.. Doğum şeklimi sordum, sizce normal doğurabilir miyim su azlığı sıkıntı olur mu dedim. Su azlığın normal doğumu engellemez dedi. Ama en az 35 haftalık olmalı ve duruşu, kordon akışı v.b. bugünkü gibi güzel olmalıymış. Bebeğimin kilosu su azlığından etkilenmemiş doktorun dediğine göre, 1080 gr 35cm.
ne demek canım birbirimizi ancak biz anlarız şekeri olanlar. inşallah sende de işe yarar da doyarsın. çünkü gerçektwn çok tok tutuyoSüper tarif canım çok sağol
Canım gözün aydın.masalllah prensesimizi..insallahh sağ salim kucağına alırsın kızını..Bu haftaki 2. muayenemizden çıktık. 2 haftadır hareket etmeye nazlanan miniğim 3 gündür gümbür gümbür maşaallahSu seviyemiz aynı, sınırdayız ama korkulacak bir şey yok. Kalp ritmi, kordon akışı plesenta iyi, baş aşağı dönmüş yine. Hareketleri doktor da ultrasondayken şahit oldu aferin sana maşallah dedi bebeğimee Nst'ye bağlanmamı istedi.. Nst kağıdıma bakıca şiir gibi vallahi daha ne olsun dedi, çok hoş kadın Normalde 32. haftadan sonra istiyorum ama sende erken başlayacağız dedi. Haftaya 2 kez nst 1 kez usg gireceğim.. Doğum şeklimi sordum, sizce normal doğurabilir miyim su azlığı sıkıntı olur mu dedim. Su azlığın normal doğumu engellemez dedi. Ama en az 35 haftalık olmalı ve duruşu, kordon akışı v.b. bugünkü gibi güzel olmalıymış. Bebeğimin kilosu su azlığından etkilenmemiş doktorun dediğine göre, 1080 gr 35cm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?