- 5 Mart 2015
- 7.196
- 30.506
- 598
- 38
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.221
Kızlar bi ce tavsiyem günlük ceviz ve çiğ badem de tuketin cok faydası oluyo.arkadasm 36li hafasnda 3300 dogum yaptı .her gün bikac tane ceviz yedim demisti.bir de her bebegin kilosu bir olmuyo sonucta.bazıları minyon oluyo bazıları iri genetik faktörler etkili.bazen aynı cihazda ayni bebek pozisyona gore de. farklı agrlkta olabiliyo.doguma kadar kilosu bi obe gececek bi geriye bi iki haftalk farklar genelde önemli olmuyo zaten.Canim.benim basima geldi. Öncelikle üzüntüyü bir kenara birak. Üzülme stresi geitirir. Stres üzüntüyü. Ve bu da bebisi etkiler. Öncelikle doktor ölcümpnden kaynaklsniyor olabilir. Cihszdan cihaza doktordan doktora fark edebilir. Bebisininn böbrekleri ve amniyon siyisiyla ilgili bir sey dedi mi doktor? Eger onösrda sikinti yoksa hic korkma.
22+5 te gittigimde bebegkmin her deyi normaldi.ayrintili oldu. Böbtekte filan sikinti yoktu. Lakin bebegim 20+ 5 görpnüyordu(360 gr cikmisti. )ve amniyom sivim sinkrin biraz altinda dedi doktor. Endiselenmememei bol.bol du icmemi genetik faktörlerkn etkili olmus olabilecegini söyledi. Tabi elde mi üzüldüm ama cabuk toparladim. Nette izlemedigim video okumadigim yazi kalmadi neredeyse. Sonc koca bir sifir. Tip bu konuda bebegi takio efip uygun dogum zamani belirleme disinda bir sey demiyor. .
Amniyom sivim icin saracpglunun havuc suyu kürünü yaptim .her gün iki bardak tazr sikip iciyordkm.
Bebegimin büyümes i icin cözümü annem sundu. MEYVE. Ki ben seker korkusundan meyveyi az yiyordum. Bu iki hafta boyunca meyveye abandim adeta.... 2.5 kilo birden aldim hatta. (Ekmek makrna hamur isi yemezsen dengelenirdi ama böo siralarda istajimda cok acikti ...)
2 hafta sonraki kontrolpmde 24+ 5 te bebegim tam haftasiyla uyumlu cikti. Kiloda almis 700 gr olmustu resmen iki haftada dört haftalik yol katetmisti. Hamdldun.
Meyveyi hala düzenli tüketiyorum. Ama makarna pilav hamur isi tatli filan yemiyorum .kilomda normal artiyor.
Ama en önemlisi pozitif düspnmek. Ben hep dua etgkm.ve duyduktan sonrali ilk üzülmelerim haric hic üzülmedim
senınde mı bas asagı döndu ?canım benim de normalde cok hareketli 2 gündür çok zayıf hareketleri ama ben baş aşağı dönmesine bağlıyorum
Kızlar bi ce tavsiyem günlük ceviz ve çiğ badem de tuketin cok faydası oluyo.arkadasm 36li hafasnda 3300 dogum yaptı .her gün bikac tane ceviz yedim demisti.bir de her bebegin kilosu bir olmuyo sonucta.bazıları minyon oluyo bazıları iri genetik faktörler etkili.bazen aynı cihazda ayni bebek pozisyona gore de. farklı agrlkta olabiliyo.doguma kadar kilosu bi obe gececek bi geriye bi iki haftalk farklar genelde önemli olmuyo zaten.
Hareket ediyosa sorun etme bnce cnim. Çünkü sıcaklardan biz bunalip stres yapiyoruz bu onlarida etkiliyodur bncevalla ne biliyim önceden daha serttti hareketleri 2 gündür daha yumuşak. bende mi bi doktora gitsem ki
evet canım ama benim sürekli döneyo2 hafta önce başaşağoudı sonra yne döndü şimdi yne döndü doktor daha döner dedi bilmiyorum en son hangi hafta duracaksenınde mı bas asagı döndu ?
bencede oyle olmalı surekli donmesı normal ama bagzı kızlar bas asagı olunca dogum pozisyonu aldı bebek falan yaızyorlar daha cok erken o yuzden sordumevet canım ama benim sürekli döneyo2 hafta önce başaşağoudı sonra yne döndü şimdi yne döndü doktor daha döner dedi bilmiyorum en son hangi hafta duracak
canımm benimm her tavsiyene dikkat edeceğim çok sağol. gerçekten yaşadıklarımı anlatmışsın yani o kaşıntı çok beter tabii benim daha 2 3 gün oldu ama inşallah daha da artmazben gecen hafta ağlayacak durumdaydım.ilk başta şişme farkettim ve acıma . pütürgükler oluşmuştu. beyaz kabarcıklar oldu. ben yıkadıkca o fenalastı. ben yıkadıkca o azdı. yıkamak rahatlattıgı için durmadan yıkamaya başladım ama mantarın en sevdiği şey nem ve su . ne ılaç kulanırsan kullan nem ve su oldugu müddetçe azar .
ben her şey denedm sirkeli su falan kesinlikle işe yaramadı ben de. sadece saf zeytınyagıyla komplex yaptım. kesinlikle bölgeye sürme işlemi yapma tampon gıbı yap. sürdükçe kaşıntı tahriş artar . daha sonra zeytinyagı falan vız geldi.giderek fenalaştı gece uyutmuyordu. doktor donexly diye bir fitl verdi hiç işe yaramdı ben de. sanki hiç kullanmamısım gibi oldu yani.
tekrar doktora gıttım başka fıtıl vedi ama eger her şeye dikkat etmezsen o da işe yaramazdı kesinlikle çunku bıraz kendı halıne bırakınca tekrarlıyor.ben 1 hafta gece uyumadım çunku gecelerı daha fanalaşıyordu. ayakta uyudum yanı o kadar berbattı
sana tavsiyelerim.
sakın yıkama . sadece wc den sonra bır peceteyı hafıf ıslatarak sil.
kesinlikle kuru tut. havluyla silerek , peçeteyle silerek yeterince kurumuyor . kullandıgın havlu ne olursa olsun işe yaramıyor. ben atlet beziyle bile sildim er şelikde denedim. saç kurutma makınasını uzatan tutarak alttan kurut. uzak tut fazla sıcak olursa mantar sıcagı da çok sever ve azar
evde iken çamaşır gıyme. ben gecelık ya da uzun t-short gıyerek altım cıplak dolastım bıraz yanı hava almalı . mantar havasızlıgı sevıyor. kapalı ortamı. olabildiği kadar acık tut. bu gercekten en ıyı yontemdı. kuru olması ve hava alması
çamaşırı sadece dışarı çıkarken gıydım fazlada dısarı cıkmadım zaten
ben tramazol krem aldım eczaneden kaşıntıyı göturen tek ey o oldu. doktor hem krem hem fıtıl verd ama tek başına işe yaramadılar ama onlarada devam ettim yine de ama tramazolu hiç yanımdan ayırmadım. her saat başı sürdüm. sürerken geniş alana bolca yaydım. arada kaşınsa da kaşımadım çünkü elini değdiğin an da kaşıntı anında artıyor. kaşıdıkca tahriş oluyor ve artıyor sonunda aglatacak hale getiriyor ve bu surec 20 dk bulmuyor bu aşamaya gelincede tekrar kaşıntıyı kesmek nerdeyse 1 gununu alıyor.
hamıle olunca cok zor oluyor cunku kendini iyice kaınca bebekte huzursuz oluyor. sakın kaşıma. banyo yapmamaya calıs bıraz toparlanana kadar ve asla o bölgeye hiç bir sabun je..vs ne olursa olsun degdırme. zaten ph dengesi ozuldugu için alacagın ürün ne olursa olsun işe yaramıyor.
kızlar karbonat işe yarıyor demısler ben de duymustum ıngılız karbonatı dıye eczanelerde satılıyormus ya da evde ki karbonat ama hiç denemedim. evde karbonat yoktu sonrada hafıfleyınce yapmadım
benim hiç sancım olmamıştı,karnımdan olunca gazdır dedim belimden girince ne alaka dedim, buraya yazdım yaşayan var mı diye, neyse dedim bi gideyim, pek ayırt edilen bir ağrı değil kimin başına gelse gaz sancısı sanar. Arkadaşın akıntısı var zaten akıntı başlı başına göstergesi olabiliyor,ama canım hamilelikte sancı hiç bitmiyor ki... nasıl ayırt edeceğiz peki ?
Gecen hafta benimde gobek deliimin solunda oldu baya uzun sirdu aksamdan ertrsi oglene kadar ama sisme olmadi gecincede onemsemedm aksam doktora gidicem bnde bi sorayim bakayimKizlar benim göbek deligmn etrafnda agri ve yanma oldktan sonra gobek deligim şisiyodu bugn saglik ocagina sordm gobek fitign olabilir dedi dr danis dedi aranizda boyle bsy yaşayan yada duyan var mi
Her hamilelik cok cok degerli ama tupten hamile kalmak ayri bi pimpirik korku ayri bi degerli gozunaydin cok sevindim valla bidaha boyle bisey olursa dedikleri gibi hic biyere gidemesen saglik oc git en yakindakine ihmal etme hepimiz bebeklerimizi sag salim kucagimiza alalim insallahKızlar oğlum şimdi gümbür gümbür başladı tekmelemeye. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sağlıkla kucaklarimiza almayi nasip etsin insallah
Cnm sen bilirsin cok telas ediyorsan gt rahatlat kendini ama haftalarimiz ileri artik mesela benimde 4 gundur cok az hareket ediyor ve karnim sol tarafinda hic hareket yok sag tarafta bi yeri sisirip indirior ben bunu dondugune ve yerinin azaldigina bagliyorumvalla ne biliyim önceden daha serttti hareketleri 2 gündür daha yumuşak. bende mi bi doktora gitsem ki
Devlwt doktorlari gunde bizmkilerden uc kat daha fazla hasta bakiyorlar eminim tecrubesine gore soylemiatir cnm bence taktirNST'ye girdim bugün, kendi doktorum pazartesi gelecek o yüzden devlette bir doktora gittim, bi yorum yapmadı plesentada yaşlanma v.b. görmüyorum dedi, suyunuz azmış evet dedi serum yazıyorum 4-5 gün taktırın sıvınız yükselecektir dedi. doktorumu aradım açmadı napayım bilemedim.
Devlwt doktorlari gunde bizmkilerden uc kat daha fazla hasta bakiyorlar eminim tecrubesine gore soylemiatir cnm bence taktir
Canım benim arkadaşımınkinin de suyu azdı. Her hafta sonu serum takılıp hastanede kalıyordu, bu şekilde bayaa götürdü hamileliğini. Onun problemi nasıldı tam bilmiyorum ama serumla normale geliyordu sonra geri azalıyordu.NST'ye girdim bugün, kendi doktorum pazartesi gelecek o yüzden devlette bir doktora gittim, bi yorum yapmadı plesentada yaşlanma v.b. görmüyorum dedi, suyunuz azmış evet dedi serum yazıyorum 4-5 gün taktırın sıvınız yükselecektir dedi. doktorumu aradım açmadı napayım bilemedim.
Benim akıntım tıpkı öyle. Resmen pantolona kadar geciyo ve afedersiniz kokulubenim hiç sancım olmamıştı,karnımdan olunca gazdır dedim belimden girince ne alaka dedim, buraya yazdım yaşayan var mı diye, neyse dedim bi gideyim, pek ayırt edilen bir ağrı değil kimin başına gelse gaz sancısı sanar. Arkadaşın akıntısı var zaten akıntı başlı başına göstergesi olabiliyor,
Akıntıyı da şöyle düşün, beyaz ya da sarıya dönük yoğun, sperm gibi.
Benim de evin orası yayladayım :) her hafta ordayım ben ebebek fln da var içinde indirimleri takıp edip eksıkleri tamamlıyorum. Park yatak bebek arabası puset fln ne varsa ordan aldık tavsiye ederimay benim evin orası :) bende gidip bakayım o mağazaya
Canim bence doktoruna danışmadan serumu yaptırmaNST'ye girdim bugün, kendi doktorum pazartesi gelecek o yüzden devlette bir doktora gittim, bi yorum yapmadı plesentada yaşlanma v.b. görmüyorum dedi, suyunuz azmış evet dedi serum yazıyorum 4-5 gün taktırın sıvınız yükselecektir dedi. doktorumu aradım açmadı napayım bilemedim.
Durup durup dus alırız ıkı ay ıdare etmemiz lazım bitane tasınabilir klimamız vardı esim onu kurmus yatak odasına sıcak havayı pencerenın aralıgından dısarı vermıs suan nispeten serinleriyo bakalım nekadar sürecek bu serinlik.Bizimde neredeyse tüm camlar acık Zeynep ama bana mısın demiyor ev ofise göre daha serin ama gece çekilmiyor üşütürüm diye de korkup belimi karnımı örtmeye çalışıyorum Allah yardımcımız olsun buza yatıcaz yakında galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?