2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Canim yagi sürerken zaten cok yumusak sürüyorum. Sürüp geciyorum. Bende yeni hybnobirthing kitabinda okudum. Esinizle yalniz kalmak icin saglik personalinden izin isteyin yaziyor:) bu gögüs ucu uyarimiyla ilgili olarak . Ama o baya bir mesai istiyor anladigim kadariyla.

Canim haklisin bende bu bir ay icinfe bitirmeyi planliyorum ins. Biz simdi 28.haftaya girdik. Ben özellikle biraz bekledim. Son haftalarda bu ugraslarla gecsin diye. Evle ilgili boya badana isleri var. Onlarada yarin boya alarak baslangic yapmis olacagim. Gerisi Allah kerim. Benim icin asil mesele liste yapmakti onu yaptim ya geriye almak kaliyor. Birazdan listemi paylasip sizlerden de fikir alacagim. Sonra geriye gidip almak kalacak.

Araştırayım canım,sağol:))

Canim listen hazirsa paran da varsa merak etme . 2 sefer bile yeter her eyi almak icin. Neyi almak isteyecegin net oösunda . Sen cikma zamani gelene kadar kafanda her seyi netlestir. Birde sanki doktor sana 2 hafta daha erken söylemis ama o olayi cokta dikkate alma .. sonucta bebekler ne zaman gelecegini kendk seciyorm doktor tarihine gelen bebek cok az gördüm.

Yaa canim benim evde de baska bazi yaglar var ama ben ya killanma filan yaparsa diye korkuyorum:) zira zaten lazer yaptirdigim bazi yerlerimde hamilelikten sebep biraz killanma oldu daha fazla artsin istemiyorum.. Zeytinyagi candir geroso heyecandir:) diyorum sürüyorum bolcana. Ama bu hafta hindistancevizi yagi alacagim o da cok iyimis. Dudak nemlendiriciden günes kremine catlak önleyici krme yemeye icmeye kadar cok etkiliymis.

Aynen :) kimiside ay simdiden çok çıkmış karnın diyo. Bende hemen tatlım oğlum 7 aylık 1 ayda benim göbegım var normal yani diyorum :)
günaydın, hayırlı cumalar..
daha önce ben de dikkat etmiyordum belki ama, artık bundan sonra hamile biriyle konuşurken daha dikkatli olucam..çünkü bu dönemde gerçekten hassalaşıyormuş insan..her söz batıyor zaman zaman..zaten ilaçlardı, iğnelerdi,sıcaklardı ws derdimiz bize yetiyor, moral verici konuşmak lazım hem herkesin bünyeside bir olmaz ki,kimi az kimi çok kilo alır..önemli olan bebeişler sağlıkla doğsunlar..3 ay sonra gidecek zaten kilolar:)

Çok doğru söylüyorsun canım.gel de insanlara anlat.
Yalnız ben en çok emzirme döneminde kilo almaktan korkuyorum.sanki veremicem gibi geliyor.bi de evde olucam Evdeyken ben hep kilo alıyorum.canım sıkıldıkça bişeyler yiyorum.bakalım nasıl dayanıcam.

kizlar merhaba ben elimdekileri ve almak istedigim seylerin listesini paylasacagim. bak bu da listende olsun cok elzem dediginiz seyleri yazabilirseniz cok sevinirim.

ELIMDEKILER:
1)KIYAFETLER:Bebekle ilgili 0-6 aylik tüm kiyafetler. annem aldirmisti hepsini tatildeyken. (zibinlar. alt üst pijamalar. tulumlar.eldiven agiz mendilligi. sapka. hastane cikisi.battaniyeler.kundaklar. coraplar.önlükler.yelekler. badiler.vs vs)
2)DOLAP: Kiyafetlerini koyacagim cok gözlü cekmeceli dolap almistim duruyor.
3)BESIK:anne yani besik var elimde 2 tan biri görümcemden biri arkadasimdan. deneyip birini alacagim.
4)DÖSEK: besigin icine yatak dösegi eltim alacakmis. Kayinvalidemlede nevresim takimi dikecegiz.
5)Araba koltugu elimizde bir tane var.
6)Gögüs pedi.

ALACAKLARIM:

KENDIM ICIN:
1)Emzirme sütyeni
2)Pilates topu(dogumam hazirlik icin)
3)Evde kullanimlik laVman (kasilmalarim baslayinca evde kendim yapmak istiyorum. hastanede yapilmasini istemiyorum.)
4)Hastane cantama koyulacaklar: Bolca lahosa kilotu. Kasilmalar ve dogum sirasinda giyecegim bir kac tane bol rahat elbise.Hirka. Pijama takimi. parfüm.tarak.terlik.basörtüsü.
5)Dogum sonrasi icin korse.

BEBEK ICIN
1)Yere serilen bebek oyun parki.
2)Bebek tirnak makasi takimi
3)Bebek Arabasi. Bir gün cikip begenecegim. Begendigimin ismini söyleyecegim esimin ailesi alacak.
4)Müslin
5)Atesölcer
6)Syling. Ana kucagi.
7) Bebek icin hastane cantasina cok bir sey koymayacagim. zaten hastane biz cikana kadar bezine kadar her seyi veriyor. kiyafette dahil. ben cantaya genede sunlari koyacagim. (Bir adet hastane cikisi.bebek bezi.kundak. battaniye.)
6)Emzik. (bir tane 0-6 aylik almak istiyorum)
7)Islak mendil. Dogal bir seyler ariyorum.

Agustoun 15 ine kadar evdeki boya badana islerini bitirip. besigi ve dolabi kuracagim. en gec agustos sonuna kadar kiyafetler yikayip yerlestirmis olurum. o tarihe kadar da listedekileri almis olurum.

Benim dogum planim bu. Bu arada calismiyorum. Biraz uzun oldu insllah vakti olan okuyabilirse cok sevinirim.

Cok elzem gördügünüz ve muhakkak olmali dediginiz bir sey var mi?

ne güzel sizin hastane kıyafettemi veriyor?1 tane hast.çıkışı az olmaz mı diyecektim ama veriyorlarsa sorun değil..bebek ağız bezi de baya kullanılıyormuş dediler hastanede, bir de depend tek kullanımlık kilotlar rahat oluyormuş..bir de süt gelmeme ihtimaline karşı göğüs pompası da koymayı planlıyorum ben..biberon göremedim sanki listede, mama verilme ihtimaline karşı o da konulabilir.

Canim ben Almanyadayim. evet hastane her dogan cocuga kendi kiyafetlerinden giydiriyor. ya yanina bir kac tane tulum zibin filan daha koyarim. Tek kullanimlik kilotlar aaa iyi fikir aslinda. onu ekleyeyim listeme. yaa evet belki sütüm gelmeyebilir ama ben simdiden gögüs pompaasi ayarlamak istemiyorum ki zihimde hep sütün gelecek diye pozitif baski olsun diye. yaa biberonu simdilik almayacagim. zaten olasi bir durumda hastane hem mama hemde biberon veriyor. zaten en az iki gün hastanede kaliyorsun normal dogumda bile. eger ihtiyac hasil olursa görümmcem hep yanimda olacak. onu gönderip aldiririm diye planladim.

B BenanAsiye canım senin erken doğum riskin var mıydı? yanlış hatırlamıyorsam.. bence eğer durumun varsa ağustos 15 e bırakma oda yerleştirme işini derim
yok cani suanlik erken dogum riskim yok. bir ara suyum azdi ama normal seviyeye geldi. yaa ayri oda yapmayacagim zaten. haklisin biran önce bitirmek daha mantikli olabilir. ama boa badana islerini esim bitirmeden ev havalanmadan yapamam. onunda tek pazari var. artik o isler biter bitmez baslarim dedigin gibi.

Canım ben bunlara ek olarak bir tane cam biberon, göğüs Kalkanı, göğüs ucum küçük olduğu için göğüs ucu, bolca pamuk(ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum), göğüs ucu kremi, göğüs pedi, Bebek tarak fırça seti, su termometresi(aslında çok önemli değil ama indirimdeydi :)) aldım.

Alacaklarım içinde de süt sağma makinesi, sterilizatör, Bebek banyosu var. Bebek banyosunu katlanabilir olanlardan alacağım diğerleri çok yer kaplıyor.

Burun aspiratörü, pişik kremi, Bebek şampuanı, Bebek bezi, zıbın, Bebek bakım çantası vs bunları hastane paket halinde veriyor o yüzden almayacağım.

Odası da hazır bir 2-3 hafta önce geldi kuruldu halı perde avize vs de aldım bir tek aksesuarlar kaldı o da işin eğlenceli kısmı zaten. Beşik takımını da Karaca Home dan aldım abimlerin tavsiyesi üzerine, içinde yorgan, yastıklar, nevresim, çarşaf, kenar korumaları, Bebek havlu seti var.

Bu arada lavman fikri çok hoşuma gitti :) hastanede o rezilliği çekmektense evde yapar giderim daha güzel olur. Ben de listeye ekleyeyim

Parfum sıkma bebek seni kokundan taniycak. Ve sut kokusundan. Koltuk alti deoderanti olur. Ped, ben gogus kalkani koydum . Yara olunca iyi oluyor. Korse hemen takilmiyor. Gobek baggi dusene kadar ic dis zibin . Onlar giydirirsede eve cikarken sen kendi kiyafetlerini giydir. Hastaneden kullandiklarin kalsin.
Bebek tirnak mskasi yeter bence manikur seti aldim. Banyodan sonra bile yumusamadi torpulenmiyor. Tirnak makasi yetti. Tarak bi disli bi fircali.
Bebek oyun parki donence gibi seyleri somdiden alma benimki hic biriyle ilgilenmedi. Bir kez serdim kaldirdim. Alt acma canbebenin var onlardan kullaniyoruz. Birde battaniye tarzinda olan onu koltuga seriyorum uzerine bebegi koyuyordum. Herkesin oturdugu yere degmesin diye.
Bende ydni dogan az aldim 0-6 ay aldim genelde.
Ev tipi sna kucagi tavsiye ederim. Onda uyutabilirsin. Yari oturur ilerki aylarda donmeye baslayinca givdnli .
Uni baby islak mdndil kullandim. Yogurt kabina ilik su yapip mendili ona batirip siliyordum daha iyi islak temizliyor bide soguk mdndiller. Temas ettirmiyordum. Sut arttirici caylar.
Erkek bebek pelus oyuncaklari hic sevmiyor cok slmayin. Alinca pisete gecirip buzlukta 24 saat bekletin tuyleri kopmuyor ucusmuyor. Aklima gelen bunlar

Agiz bezi cok lazim oluyor. Hastanenin pompasi var genelde hepdinde. Mama biberon goturmuycem. Hastanede var dnjektorle verirler yoksa eczaneden alir ben veririm enjektirle
Ben depend kullandim lohusa kilodu aklima gelmedi

evet canm normalde 3 eylul dogumm ama dr 20 agustos dedi tabi sezeryan ama sezeryanda sadece 7 gun oncedn aliniyo bakalm hakkimzda hayirlisi

canim madde madde gideyim.
1)biberon lazim olursa sona alacagim.ilk günler icin hastane zaten veriyor.
2)gögüs pedi var.
3)bebek tarak firca seti hic duymadima ama listeye ekledim. bakacagim.
4)burun asporatörü. bu manuel olanini gelin kullaniyordu. unutmusum.ekliyorum.
5)pisik kremim hakiki zeytinyagi olacak. kücüük fis fis siselere koyacagim. listeye yazayim genede. fisfisli sise alayim.
6)ilk alti ay bebegime herhrangi sampuan filan kullanmayi düsünmüyorum. ??ama hala arastirma safhasindayim. hic kullanmayan arakdaslarim var. o bebe sampuanlari filan cok kimyasal geliyor bana. sen ne düsünüyorsun hic arastirdin mi?
6)havlu degilde Ayse Önerden dinledim ve arkadaslarim müsln kullaniyorlar.
7)bebek banyosu unutmusum. legen gibi degil mi? hemen ekliyorum.
8)KAraca home anneme i baktirayim. almanyada bulamayabilirim. eltim alacam dedi ama belki bu kdar ayrintili olmaz.
9)sterilatör dün youtubedan aksyaanadan dinledim. cok sacma diyor. yani al bir kere haftada tencerede kaynat daha mantikli. bosuna yer kapliyormus. tencerede kaynatma islemini kendi kendine yapan kocamman bir makin dedi:) o yüzden almayacagim.

cevap icin tesekkürler canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…