- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.441
Ben hala kaynatiyorum emzik biberon. Gorunce agzina elinden aliyorum oyuncak diskasiyicilari var. Terlik agzina verilmez. Terlik aliyorsa elinden alinir. Oyuncaklari yikaniyor agzina koymaya baslayinca. Emeklemeye baslayinca yere yorgana carsaf serip yere serdim . Bi kac gunde bir degistirdim temiz temiz uzerinde durdu. Kaynatin mutlaka hep agzinda. Sterilizator gereksiz bana gore maddi kulfet yer kapliyor bide. Suda kayniyor daha temiz geliyor banaCanım geçen hafta Erhan şamcı nın seminerine katıldım bi şampuan tarifi verdi ama içinde zeytinyağlı sabun var, bebeklere ne kadar kullanılır bilmiyorum. Eskiden de hep sabunla yıkarlarmış bebeği sonuçta ama dediğim gibi bilmiyorum bebeğe nasıl olur. İstersen tarifi yazarım sana.
Pişik kremi olarak zeytinyağı iyi geliyor muymuş ? Eğer pişik olayını çözüyorsa ben de zeytinyağı kullanırım zaten :)
Müslin 2 tane de ben aldım çok amaçlı her şeye kullanılıyor zaten.
Fırça setini de chicco marka aldım fırçası yumuşacık çok beğendim, tavsiye ederim. Fiyatı diğerlerine göre daha fazlaydı 30 tl yanlış hatırlamıyorsam. Konak olunca bebeğin saçına zeytinyağı sürüp taramak gerekiyor yumuşak olursa acıtmaz yumurta kafaları :)
Sterilizatör konusunda ben de çok kararlı değilim, benim kafamı karıştıran nokta Bebek 5-6 aydan sonra her bulduğunu ağzına sokuyor sen biberonu emziği steril etsen nolur etmesen nolur. Benim yeğenim halıyı ev terliklerini falan kemiriyordu :)
Canım biz hava sıcak diye tatilimizi yarıda kestik eve dönüyoruz :/ hava 51 derece otelden dışarı çıkamıyoruz, denize gidemiyoruz madem gidip evimizde dinlenelim dedik :)Kızlar hava çok sıcak ya. Bi de bu sıcakta hasta oldum. Halsizlik sıcak iş misafir zor dayanıyorum valla
Canım geçen hafta Erhan şamcı nın seminerine katıldım bi şampuan tarifi verdi ama içinde zeytinyağlı sabun var, bebeklere ne kadar kullanılır bilmiyorum. Eskiden de hep sabunla yıkarlarmış bebeği sonuçta ama dediğim gibi bilmiyorum bebeğe nasıl olur. İstersen tarifi yazarım sana.
Pişik kremi olarak zeytinyağı iyi geliyor muymuş ? Eğer pişik olayını çözüyorsa ben de zeytinyağı kullanırım zaten :)
Müslin 2 tane de ben aldım çok amaçlı her şeye kullanılıyor zaten.
Fırça setini de chicco marka aldım fırçası yumuşacık çok beğendim, tavsiye ederim. Fiyatı diğerlerine göre daha fazlaydı 30 tl yanlış hatırlamıyorsam. Konak olunca bebeğin saçına zeytinyağı sürüp taramak gerekiyor yumuşak olursa acıtmaz yumurta kafaları :)
Sterilizatör konusunda ben de çok kararlı değilim, benim kafamı karıştıran nokta Bebek 5-6 aydan sonra her bulduğunu ağzına sokuyor sen biberonu emziği steril etsen nolur etmesen nolur. Benim yeğenim halıyı ev terliklerini falan kemiriyordu :)
yok canm ben normal dogum istiyodm ama nasip olmadi ama bildgm kadaryla doktorlar bebegn gelisimine bakiyolar cigerleri falan gelistgi hibi sezeryan yapiyolar kasilmalari bekleyeni sende duydm ama bi bakiym youtube de falan vardr bu konuyla alakali bsyler
Z. Yagi cesitleri var. İslenmemis soguk z. Yag onu alcam. Pisik icin de kullanilir. Ben her alt degistirmede pisik onleyici suruyordum. Z. Yagindada asit var. Konagina surerken bdn mari usulu isitip biraz ilidiktan sonra suruyordum . Asidi gitsin diye. O yuzden pisik kremi kullandim z. Yagininda ugrasmasi var. Z. Yag bebe yagiyla ilk aylar masaj yapilmiyor. Yag gozeneklerini tikiyormus. Losyonla masaj yapin demisti dr Nette de arastirinca losyonla yapin yaziyordueger dogal zeytinyagi sabunu olursa bence bir sey olmaz. sen yazsana bi? hem zyaten mercimek kadar kullansak yeter yumurta kafalara:)
müslin cok ise yariyormus. banyodan öönce sonra.kurulamak icin.alt acarken. bazen bebegi uyuurken hafiften yüznü örtmek icin vs vs.
ya benim bir kac arkadasimm var manyaklar :) zeytinyagini cok amacli kullaniyorlar. poposuna pisik olmadan olunca. kakasini zeytinyagli kendi yaptigi bezle silen bile var. vücudunu nemlendirmek icjn. yaraya yaniga . özellikle ynik konusunda ilk müdahakeyi bende hep zeytinyagi ile yaparim. iz bile kalmiyor.
sterilizatör cok yer kapliyormus fazla esyalar benim üzerimme üzerime geliyor.
birde canim bu biberon sterilazatör falan filan sonrada halledilecek seyler. insallah o günlere ulasirsak ek gidaya gecis zamanlarinda belkide hic biberona filan ihtiyac duymayacak .ben blw yapmayi düsünüyorum. kendi yigenimde yaptik.o kadar memnun ki annesi. yemek konusu hic problem olmadi. anne sütünden sonra 6 aylikken filan dirk kati giday gecti asamali olark. ezme püre filanla hic ugrasmadi gelin. ve biberona filan hic ihtiyac duymadi dogal olarak. simdi 14 aylik kadar oldu bir yetisskin gibi sofrada ne vasa onu yiyor. hatta bugünlerde yemeklerini mama sandalyesinin önüne degil de tabaga koyuyor gelin. kendi tabagindan yemeye alisti .
Ben hala kaynatiyorum emzik biberon. Gorunce agzina elinden aliyorum oyuncak diskasiyicilari var. Terlik agzina verilmez. Terlik aliyorsa elinden alinir. Oyuncaklari yikaniyor agzina koymaya baslayinca. Emeklemeye baslayinca yere yorgana carsaf serip yere serdim . Bi kac gunde bir degistirdim temiz temiz uzerinde durdu. Kaynatin mutlaka hep agzinda. Sterilizator gereksiz bana gore maddi kulfet yer kapliyor bide. Suda kayniyor daha temiz geliyor bana
Emzikler plastik hep agzinda . Bana koku bile geliyor. Siz bilirsiniz asil mikrop emzik biberon uclarinda . Bazi seyleri agzina goturdbilir. Zaten tamamen steril olmasi dogru degil. Vucudu alisacak bagisiklik kazanacak. sagdan soldan agzina sokmayls emzik biberon farkli.Canım tabi ki alıyoruz terliği elindenama bir kere ağzına değmiş olması mikrop alması için yeterli :) yere oyun matı da seriyorlar ama Bebek bu kaşla göz arasında gidiyor halıyı yalıyor laminantları yalıyor :)
Bu durumda bana emziğini biberonunu steril etmek saçma geliyor.
Bildiğim kadarıyla bizim annelerde değişen olmadı, birkaç hafta sonra ayrıntılı ultrasonunuz var orda kesinleşir, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Merhaba Eylül anneleri sizin cinsiyetler kesinleşmiştir muhakkak tahminde bulunup kız erkek deyip değişen oldu mu tecrübeli olduğunuzdan buraya yazıyorum 14. 16 da kıza benziyor dedi 18 de erkeğe benzetti sizlerin nasıl oldu tahminler netleşmiştir
Canım ben İzmir den sarı kantaron otu topladım ve saf kendi bahçemizin zeytinyağında bir sene kadar beklettim yanıklara birebir. Teyzemin bir kaza sonucu parmağı koptu doktor yara izini iyileştirmes için kantaron yağı önermişti teyzeme verdim gerçekten de iz falan kalmadı diyebilirim. Bu sene yine topladım bakalım seneye hazır olacak yağım. Ben de çatlaklar için yaptığım karışıma bolca kendi yaptığım yağdan koydum işe yarıyordur inşallah.eger dogal zeytinyagi sabunu olursa bence bir sey olmaz. sen yazsana bi? hem zyaten mercimek kadar kullansak yeter yumurta kafalara:)
müslin cok ise yariyormus. banyodan öönce sonra.kurulamak icin.alt acarken. bazen bebegi uyuurken hafiften yüznü örtmek icin vs vs.
ya benim bir kac arkadasimm var manyaklar :) zeytinyagini cok amacli kullaniyorlar. poposuna pisik olmadan olunca. kakasini zeytinyagli kendi yaptigi bezle silen bile var. vücudunu nemlendirmek icjn. yaraya yaniga . özellikle ynik konusunda ilk müdahakeyi bende hep zeytinyagi ile yaparim. iz bile kalmiyor.
birde canim bu biberon sterilazatör falan filan sonrada halledilecek seyler. insallah o günlere ulasirsak ek gidaya gecis zamanlarinda belkide hic biberona filan ihtiyac duymayacak .ben blw yapmayi düsünüyorum. kendi yigenimde yaptik.o kadar memnun ki annesi. yemek konusu hic problem olmadi. anne sütünden sonra 6 aylikken filan dirk kati giday gecti asamali olark. ezme püre filanla hic ugrasmadi gelin. ve biberona filan hic ihtiyac duymadi dogal olarak. simdi 14 aylik kadar oldu bir yetisskin gibi sofrada ne vasa onu yiyor. hatta bugünlerde yemeklerini mama sandalyesinin önüne degil de tabaga koyuyor gelin. kendi tabagindan yemeye alisti .
Kaynatma meselesi cocuk dru soyluyor ne sıklikla yapman gerektigini ek gidaya gecince blw yada normal drunla konusuyorsun. Bebegin gidisatina gire her bebek farkli. O asamalar uzak sankieger dogal zeytinyagi sabunu olursa bence bir sey olmaz. sen yazsana bi? hem zyaten mercimek kadar kullansak yeter yumurta kafalara:)
Benim kızımda hiç mama yemedi...Dediğin çok doğru vücutları daha dirençli oluyor.. Süt olmayınca yapacak bişey yok ama elden geldiğince emzirmek gerek.. Her damlası bebek için şifa değerinde.. Rabbim tüm annelereSlm kızlar bayadır girmemişim uykum kaçtı bende girip herşeyi okudum :) süt konusunda benim yaşadığımı anlatmak isterim kızımda önce gayet iyi geldi sütüm yarıyordu sonra annem biraz rahatsızlandı bende lohusa psikolojisiyle fazla üzüldüm sütüm hemen azaldı psikolojik olark mama takviye verdim ama gaz falan yapıyo bebek anne sütü kadar olmuyor çaylar falan içtim ama öyle fayda görmedim sonra 3.aylık tı bebeğim anneme gelip 1 hafta kaldım ve piskolojık olarak rahatladım sadece kafam rahattı ve bol suuu içerek sütüm eskisi gibi oldu bebeğim 1 hafta da mamayı bırakıp bana yöneldi ve sürekli emzirin inanİn emen bebek se saatlerce kollarıma ağrılar giriyordu ama emdikçe çoğalıyor herkes şok oldu 3.aydan snra cocuk bir gelişti ayda 1 kilodan fazla alıyodu sadece anne sütü kuzum çok sağlıklı Allaha şükür
Çok sevindim iyi olmanıza..Umarım biranönce kavuşursunuz :)Aman eşine söyle çağırmasın söz dinleyecekleri tutuyor :)
Amin Allah razı olsun canım, 27. Hafta 1200 gr doğdu. Şuan iyiye gidiyoruz çok şükür.
Haklsın canım artık her an herşey olabilir hazırlıklı olmamız lazım :) Bende bu hafta sonu yıkayıp ütüleyeceğim inşallah.. Resimi boyutundan dolayı ekleyemedim..Müsait olunca tekrar uğraşıcam canımCanım hayırlı olsun saglıklı gunlerde kullanın insallah. Epey toparlamıssın bende cıkarttıgım listesen epey aldım haZırladım onumuzdeki 15 gun ıcınde sanırım eksıkler tamamlanmıs olucak hastane cantasını da hazırlamaya basladım kenarda dursun dıye. Lohusa tacı terliği bi türlü cok baktım ama kafama göre bulamadım sen hangisinden sipariş verdin acaba?
Aynen canım epeydir görüşemedik..Sıcaklar çok fena..Pazartesiden itibaren daha da artacakmış..Slm canım bayadır görüşemedik bende sıcaklarda çok tıkanıyorum benimde çık az eksiğim kaldı bu ay tamamlamam lazım bida ki aylar çıkamıcaz gibi hemen yoruluyorum bende geç saatlerde de mağazalar kapanıyor(
hoşbuldum canım :) Aynen valla ne ara bu kadar zaman geçti şaşkınlık içindeyim.. Daha dün testte pozitifi gördük bugün aramızda doğuranlar bile var :) Vakit az kaldı heyecan basmaya başladı... Ev temizliği ayrı bir dert.. Ağustosta doğum öncesi halılar koltuklar yıkanacak..Cam kapı doğum öncesi iyi bir temizlik yapılması gerekMerhaba canim. Hosgelmissin:)
Benim kiyafetleri hazirdi Almistim hepsini. Simdi Liste yaptim. Soruyor um arastiriyor um ona göre karar verecegim. Birde ev. ici degisiklikler var onlara baslayacagim yavas yavas. Hep zaman var diyodum Ama bi baktim90 gün kalmis ki Belki bir Kac hafta daha önce olur. Sira sira yapmaya calisacag m
Sağol canım benim teşekkür ederim..Hepimiz güzel günlerde kullanalım inşallah.. Sen kaçıncı hafta bırakacaksın işi?eylul sena uzun zamandır yoktun canım,özletme kendini:) aldıklarını iyi günlerde kullanın canım:))sıcaklar beni de çok zorluyor.ağırlaştığımı da hissediyorum,hareketlerin yavaşladı.önceden uyumazdım.iki gündür işten gelince uyuyorum,eşim benden sonra geliyor o uyandırıyor.
Ben varim cnm sabaha karsi suyum geldi sabah 9 hibide sancilarim artmisto sezeryan oldm hic istemiyordm olmayi ama mecbur kaldim.icim rahatti ama en azindan bebegim.gelmeye karar vermisti doktorunla knus bi.sikinti yoksa bebkle ilgili suyunun yada sancilarinin gelmesino bekle.sendecanm oyle olani hiç duymamiştm ben ya
Kalinligi nasil.cnm bende lohisa pedi die aldim e bebekten 5 parmk kadar var genislihi ve baya klin pamuklu bisey yeter die dusunuyorum seninkide oyleyse yeter bncearkadaşlar depend aldım, tek kullanımlık lohusa kiloduna ayrıca gerek var mı ?
Nereye grmistin cnm sen tatile neresiymis oyle 51 dereceCanım biz hava sıcak diye tatilimizi yarıda kestik eve dönüyoruz :/ hava 51 derece otelden dışarı çıkamıyoruz, denize gidemiyoruz madem gidip evimizde dinlenelim dedik :)
Muğla canım Dalyan da kalıyorduk ama sıcaktan benim ayaklar iyice şişmeye başladı denize de giremedik o sıcakta biz de dönüyoruz yoldayız.Nereye grmistin cnm sen tatile neresiymis oyle 51 derece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?