2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Ben hala kaynatiyorum emzik biberon. Gorunce agzina elinden aliyorum oyuncak diskasiyicilari var. Terlik agzina verilmez. Terlik aliyorsa elinden alinir. Oyuncaklari yikaniyor agzina koymaya baslayinca. Emeklemeye baslayinca yere yorgana carsaf serip yere serdim . Bi kac gunde bir degistirdim temiz temiz uzerinde durdu. Kaynatin mutlaka hep agzinda. Sterilizator gereksiz bana gore maddi kulfet yer kapliyor bide. Suda kayniyor daha temiz geliyor bana

Merhaba Eylül anneleri sizin cinsiyetler kesinleşmiştir muhakkak tahminde bulunup kız erkek deyip değişen oldu mu tecrübeli olduğunuzdan buraya yazıyorum 14. 16 da kıza benziyor dedi 18 de erkeğe benzetti sizlerin nasıl oldu tahminler netleşmiştir

Kızlar hava çok sıcak ya. Bi de bu sıcakta hasta oldum. Halsizlik sıcak iş misafir zor dayanıyorum valla
Canım biz hava sıcak diye tatilimizi yarıda kestik eve dönüyoruz :/ hava 51 derece otelden dışarı çıkamıyoruz, denize gidemiyoruz madem gidip evimizde dinlenelim dedik :)

eger dogal zeytinyagi sabunu olursa bence bir sey olmaz. sen yazsana bi? hem zyaten mercimek kadar kullansak yeter yumurta kafalara:)

müslin cok ise yariyormus. banyodan öönce sonra.kurulamak icin.alt acarken. bazen bebegi uyuurken hafiften yüznü örtmek icin vs vs.
ya benim bir kac arkadasimm var manyaklar :) zeytinyagini cok amacli kullaniyorlar. poposuna pisik olmadan olunca. kakasini zeytinyagli kendi yaptigi bezle silen bile var. vücudunu nemlendirmek icjn. yaraya yaniga . özellikle ynik konusunda ilk müdahakeyi bende hep zeytinyagi ile yaparim. iz bile kalmiyor.
sterilizatör cok yer kapliyormus fazla esyalar benim üzerimme üzerime geliyor.

birde canim bu biberon sterilazatör falan filan sonrada halledilecek seyler. insallah o günlere ulasirsak ek gidaya gecis zamanlarinda belkide hic biberona filan ihtiyac duymayacak .ben blw yapmayi düsünüyorum. kendi yigenimde yaptik.o kadar memnun ki annesi. yemek konusu hic problem olmadi. anne sütünden sonra 6 aylikken filan dirk kati giday gecti asamali olark. ezme püre filanla hic ugrasmadi gelin. ve biberona filan hic ihtiyac duymadi dogal olarak. simdi 14 aylik kadar oldu bir yetisskin gibi sofrada ne vasa onu yiyor. hatta bugünlerde yemeklerini mama sandalyesinin önüne degil de tabaga koyuyor gelin. kendi tabagindan yemeye alisti .

dogal dogumcu doktorlarin cogu öyle yaapiyor. zaten yurt disinda (mesela ben almanyadayim ama ameriakda filanda öyle) öyle cok acillik bir durum olmazsa planli sezeryan diye bir sey yok. her sey normal sürecte basliyor. dogum belli bir yol aliyor. sezeryan olacaksa bile o asamada oluyor.

ya canim eger dokorlar o kadar net bir sekilde bebegin dünyaya gelmeye hazir oldugunu netlestirebildigine inanmiyorum. gördügüm okuduum kadariyla.
hakkinda hayirlisi olsun canim.

link bulursam sana atacagim ins.

Z. Yagi cesitleri var. İslenmemis soguk z. Yag onu alcam. Pisik icin de kullanilir. Ben her alt degistirmede pisik onleyici suruyordum. Z. Yagindada asit var. Konagina surerken bdn mari usulu isitip biraz ilidiktan sonra suruyordum . Asidi gitsin diye. O yuzden pisik kremi kullandim z. Yagininda ugrasmasi var. Z. Yag bebe yagiyla ilk aylar masaj yapilmiyor. Yag gozeneklerini tikiyormus. Losyonla masaj yapin demisti dr Nette de arastirinca losyonla yapin yaziyordu

Canım tabi ki alıyoruz terliği elinden ama bir kere ağzına değmiş olması mikrop alması için yeterli :) yere oyun matı da seriyorlar ama Bebek bu kaşla göz arasında gidiyor halıyı yalıyor laminantları yalıyor :)
Bu durumda bana emziğini biberonunu steril etmek saçma geliyor.

Emzikler plastik hep agzinda . Bana koku bile geliyor. Siz bilirsiniz asil mikrop emzik biberon uclarinda . Bazi seyleri agzina goturdbilir. Zaten tamamen steril olmasi dogru degil. Vucudu alisacak bagisiklik kazanacak. sagdan soldan agzina sokmayls emzik biberon farkli.

Bildiğim kadarıyla bizim annelerde değişen olmadı, birkaç hafta sonra ayrıntılı ultrasonunuz var orda kesinleşir, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Canım ben İzmir den sarı kantaron otu topladım ve saf kendi bahçemizin zeytinyağında bir sene kadar beklettim yanıklara birebir. Teyzemin bir kaza sonucu parmağı koptu doktor yara izini iyileştirmes için kantaron yağı önermişti teyzeme verdim gerçekten de iz falan kalmadı diyebilirim. Bu sene yine topladım bakalım seneye hazır olacak yağım. Ben de çatlaklar için yaptığım karışıma bolca kendi yaptığım yağdan koydum işe yarıyordur inşallah.
Ben de blw yapmak istiyorum arkadaşımda gördüm çok hoşuma gitti, 7 aylık bebeği eline alıyor kayısıyı şeftaliyi kemire kemire yiyor. Hatta çocuk o kadar alışmış ki püre olan bir şey yemek istemiyor ama yetişkinlerle masaya oturup güzelce yiyor yemeğini. Ama ortalık fena batıyor dedi arkadaşım :) artık katlanacağız ona. Bir de bence bebeğin özgüven ve el göz koordinasyon gelişimi için de çok faydalı bir şey.
Bu konuda da destek oluruz birbirimize :)
Bir de sling konusunda çok kararsızım ben. Çok araştırdım ama bir o kadar kafam karıştı. Sen karar verdin mi ne alacağına ?

Kaynatma meselesi cocuk dru soyluyor ne sıklikla yapman gerektigini ek gidaya gecince blw yada normal drunla konusuyorsun. Bebegin gidisatina gire her bebek farkli. O asamalar uzak sanki

Benim kızımda hiç mama yemedi...Dediğin çok doğru vücutları daha dirençli oluyor.. Süt olmayınca yapacak bişey yok ama elden geldiğince emzirmek gerek.. Her damlası bebek için şifa değerinde.. Rabbim tüm annelere
Aman eşine söyle çağırmasın söz dinleyecekleri tutuyor :)
Amin Allah razı olsun canım, 27. Hafta 1200 gr doğdu. Şuan iyiye gidiyoruz çok şükür.
Çok sevindim iyi olmanıza..Umarım biranönce kavuşursunuz :)

Haklsın canım artık her an herşey olabilir hazırlıklı olmamız lazım :) Bende bu hafta sonu yıkayıp ütüleyeceğim inşallah.. Resimi boyutundan dolayı ekleyemedim..Müsait olunca tekrar uğraşıcam canım

Aynen canım epeydir görüşemedik..Sıcaklar çok fena..Pazartesiden itibaren daha da artacakmış.. İhtiyaçları hallledip mecbur kalmadıkça çıkmamak lazım...

hoşbuldum canım :) Aynen valla ne ara bu kadar zaman geçti şaşkınlık içindeyim.. Daha dün testte pozitifi gördük bugün aramızda doğuranlar bile var :) Vakit az kaldı heyecan basmaya başladı... Ev temizliği ayrı bir dert.. Ağustosta doğum öncesi halılar koltuklar yıkanacak..Cam kapı doğum öncesi iyi bir temizlik yapılması gerek

Sağol canım benim teşekkür ederim..Hepimiz güzel günlerde kullanalım inşallah.. Sen kaçıncı hafta bırakacaksın işi?

canm oyle olani hiç duymamiştm ben ya
Ben varim cnm sabaha karsi suyum geldi sabah 9 hibide sancilarim artmisto sezeryan oldm hic istemiyordm olmayi ama mecbur kaldim.icim rahatti ama en azindan bebegim.gelmeye karar vermisti doktorunla knus bi.sikinti yoksa bebkle ilgili suyunun yada sancilarinin gelmesino bekle.sende

Canım biz hava sıcak diye tatilimizi yarıda kestik eve dönüyoruz :/ hava 51 derece otelden dışarı çıkamıyoruz, denize gidemiyoruz madem gidip evimizde dinlenelim dedik :)
Nereye grmistin cnm sen tatile neresiymis oyle 51 derece

Nereye grmistin cnm sen tatile neresiymis oyle 51 derece
Muğla canım Dalyan da kalıyorduk ama sıcaktan benim ayaklar iyice şişmeye başladı denize de giremedik o sıcakta biz de dönüyoruz yoldayız.

Eklentiler

• IMG_8952.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 53
Reactions: iiz
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…