2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Bende tatil donusu hazirliycam cantami 35 -36 hafta arasi . Kiyafetler tamam cekmeceyi hazirliyorum sonra valize yerlestircem. bir yandan bebek sekeri sus bakiyorum . Biberon emzik bebek sampuanlari gibi kiyafet haric hersey netten siparis edecem cogu sey var zaten. Burun aspiratoru serum fizyolojik alin kesinlikle her banyo sonrasi geliyor cunku. Kisin kalorifer burnu kurutuyor. Kisin daha cok lazim oluyor.
Genelde iki gun banyo yaptirtilmiyor. Annede enfeksiyon gibi birsey yoksa. Bebegi saran beyaz maddd verniks bebek icin yararli cunku. Nd kadar ustunde kalirsa o kadar iyi. İlk banyosunuda sampuanla yaptirmayin yaziyor . Bize dr gobek bagi dusene kadar banyo yaptirmayin drmusti. Kimi alkolle pansuman yaptiriyor Her dr farkli .
Benim oglumda egzema var yazin isilikte oluyor sicaklardan. Beyaz tenli . Bioderma kullaniyoruz. Dermatolog onayli market urunlerini kullanmiycam bebisede onu planliyorum. Mustela sebamed ilac gibi kokuyor. Gunes kremleride badana gibi kaliyor vucutta. Mustela pisik kremide oyle . Bioderma her cilt tipind uygun hafif ciceksi ve ucucu kokusu. Eczsneden kokularinada bakin ben rahatsiz oluyorum ilac gibi kokunca

1)aaa canim parfüm konusunda haklisin. hic aklima gelmemisti- cikariyorum listeden. koltuk altina ben karbonat kullaniyorum. kokusuz ve terletmiyor.
2)sen daha önceki dogumunda gögüs kalkani kullanmis miydin canim? yorumlarda hep negatif okudum.
3)gögüs pedi var. ped unutmusun ekliyorum listeye.
4)evet canim bende tam öyle düsündüm. haastaneden cikarken kendi kiyafetlerini giydirecegim.
5)himm. sadece tirnak makasi yeter diyorsun. not ediyorum. nasil seyler var henüz görmedim.
6)dönenceyi erteleyebilirim. bolca battaniyem kundagim var. serme noktasinda haklisin.
7)alt acma cemberini ekliyorum.
8)süt artirici caylar.ana kucagi.ekliyorum.
9)ilik suya mendil.not ediyorum.
10)oyuncak hic almadim daha. buzlugu not ediyorum.
cevap icin tesekkürler canim.

suyun artmasına sevindim cnm özel birşey yaptın mı ? benim hala 5.5-6 cnm seviyesinde

evet canm normalde 3 eylul dogumm ama dr 20 agustos dedi tabi sezeryan ama sezeryanda sadece 7 gun oncedn aliniyo bakalm hakkimzda hayirlisi
hakkinda hayirlisi olsun canim. planli sezeryan degilde . (saati günü belli anlaminda) en azindan bebegin kasilmalari baslayinca sezeryan olma fikriini hic düsündün mü canim? ya da doktorunla konustun mu? dogum kasilmlari baslayincada sezeryan olabiliyor . ve bebeker bu sekliyle daha hazir oluyorlarmis dünyaya gelmeye diye okumustum

Kızlar hava çok sıcak ya. Bi de bu sıcakta hasta oldum. Halsizlik sıcak iş misafir zor dayanıyorum valla

suyun artmasına sevindim cnm özel birşey yaptın mı ? benim hala 5.5-6 cnm seviyesinde
hamdolsun canim. doktor sinirin altind demisti ve bebegim 2 hafta gerideydi.aslinda yazmistim. gözünden kacmis sanirim.
1) her gün sabah aksam taze sikilmis havuc suyu ictim.
2)3litreye yakin su ictim.
3)bolca dinlendim. gündüzleri her vakit buldugumda soluma yatiyordum
4)bolca meyve yedim. baya abarrtim.
yani gelisme geriligi su azligiyla birlikte olunca bebegi büyütmek icinde cabalamis gibi oldum.
2 haftad 2.5 kilo aldim ama bebegim 2 haftada 4 haftalik gelisim gösterip normal boyutunu yakaladi. suyumda normal seviyeye gelmis dedi doktor.
yan yatma dinlenme cok yorulmama bebege olan kan akisini artiriyormus ve bebegin gelisimini ilerletiyormus. bebek büyüdükce daha cok cis yapiyor ve suyu artiriyormus diye okumustum. ve birde ben hic üzülmedim. kimseyede demedim. ve hep pozitfi olumlamalar yaptim. bebegim büyüyor. onun suyu cok yeterli. o cok saglikli gibi yüksek sesle evde terarliyordum ve dua ediyordum.

insallah seniinkide artacak canim. telas etme. benim suyu 5.5 larda olup 39 lard normal dogum yapan yengem arkadaslarim var. sende insallah yapacaksin :) hep beraber insallah

canm oyle olani hiç duymamiştm ben ya

canm oyle olani hiç duymamiştm ben ya

canim bi arastir istersen. senin sezeryan sebeplerini bilmiyorum. nedir? ama gercekten sezeryan olmak zorundaysan eger bu cok iyi bir secenek. kasilmalarin baslamasi demek bebegin ben dünyaya gelmeye hazirim demek. her seyim yeterli demek. cünkü kasilmalari baslatan anneden bebege sagilanan bir hormonmus. söyle düsün ssana verilen tarite belkide bebegin daha gelmeye hazir olmayacak. sonucta o doktorun verdigi bir tarih.

dr. hakan cokerin dogal dogum kitabinda okumustum. ona bakabilirsin. ya da faceboktan semra özer hakan coker ahmet akcakoca gibi dogal dogum yanlisi dokktorlarin gönderilerine bakailirsin.

Gogus kalkani yara olan gogusler icin iyi. Yaglar kremler surunce pede yapisiyor. Pedi cekince yara iyilesmiyor. Bide kalkanda delikler var hava aliyor. Gogse degmiyor. Gogus kalkaninida yikiyordum bdn dus slinca temiz oluyor hem. Ama dedigim gibi yara olursa kullaniliyor. Duruma gorr alirsin lazim olursa insallah olmaz. Kiloy tek kullanimlik iyi pedden geciyor kiloda.
Yastik falan pamuk diktirdik.
Birde banyo sonrasi masaji mutlaka yapin. Bebe yagi mutlaka surun cilt kuru olmamasi gerekiyor. hareketsizler sonucta masajla kan dolasimini uyariyorsunuz. Gaz icinde iyi. Cok hoslarina gidiyor Sabah uykularini aldiklari icin en keyifli zamanlari oluyor. Yuz bakimi yaptiktan sonra gunaydin deyip sabah kol bacaklarina egzersiz yaptiriyordum netten bakip yaptirabilirsiniz. Kaslari gelissin. Sampuan bebe yagi konusunda haklisin eczane urunlerini kullanin market urunlerini degil. Bunda daha tedbirliyim.

gögüs kalkanini not edeyim. ne alacagima karar vereyimm. lazim olursa aldiririm dedigin gibi.
kilot konusunda arastirayim o zaman,
yastigi filan yün düsnüyorduma ama kayinvaldeme bir sorayim.
yaa o masaj olayini bende duydum. dedigin gibi cok etkiliymis. arasitrcagim. ayse önerin videoalari filan varmis. bulursam link atarim.

büyük ihtimal gözümden kaçmış cnm çok sevindim benim 21. haftadan beri hiç artmadı benm ümidim var ,inşallah böyle böyle 30 ları görücez

büyük ihtimal gözümden kaçmış cnm çok sevindim benim 21. haftadan beri hiç artmadı benm ümidim var ,inşallah böyle böyle 30 ları görücez
insallah canim. vardir bunda da bir hayir insallah. ben inaniyorum sen 38 39 lari göreceksin. hep beraber :)

Dogumdan once izledim hem banyo hem gaz kabiz masajlari . Kol bacak egzersizleri . dogumdan sonra vakit olmuyor uygulamaya geciyorsunuz.

Canım geçen hafta Erhan şamcı nın seminerine katıldım bi şampuan tarifi verdi ama içinde zeytinyağlı sabun var, bebeklere ne kadar kullanılır bilmiyorum. Eskiden de hep sabunla yıkarlarmış bebeği sonuçta ama dediğim gibi bilmiyorum bebeğe nasıl olur. İstersen tarifi yazarım sana.

Pişik kremi olarak zeytinyağı iyi geliyor muymuş ? Eğer pişik olayını çözüyorsa ben de zeytinyağı kullanırım zaten :)

Müslin 2 tane de ben aldım çok amaçlı her şeye kullanılıyor zaten.

Fırça setini de chicco marka aldım fırçası yumuşacık çok beğendim, tavsiye ederim. Fiyatı diğerlerine göre daha fazlaydı 30 tl yanlış hatırlamıyorsam. Konak olunca bebeğin saçına zeytinyağı sürüp taramak gerekiyor yumuşak olursa acıtmaz yumurta kafaları :)

Sterilizatör konusunda ben de çok kararlı değilim, benim kafamı karıştıran nokta Bebek 5-6 aydan sonra her bulduğunu ağzına sokuyor sen biberonu emziği steril etsen nolur etmesen nolur. Benim yeğenim halıyı ev terliklerini falan kemiriyordu :)

yok canm ben normal dogum istiyodm ama nasip olmadi ama bildgm kadaryla doktorlar bebegn gelisimine bakiyolar cigerleri falan gelistgi hibi sezeryan yapiyolar kasilmalari bekleyeni sende duydm ama bi bakiym youtube de falan vardr bu konuyla alakali bsyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…