- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.421
Parfum sıkma bebek seni kokundan taniycak. Ve sut kokusundan. Koltuk alti deoderanti olur. Ped, ben gogus kalkani koydum . Yara olunca iyi oluyor. Korse hemen takilmiyor. Gobek baggi dusene kadar ic dis zibin . Onlar giydirirsede eve cikarken sen kendi kiyafetlerini giydir. Hastaneden kullandiklarin kalsin.
Bebek tirnak mskasi yeter bence manikur seti aldim. Banyodan sonra bile yumusamadi torpulenmiyor. Tirnak makasi yetti. Tarak bi disli bi fircali.
Bebek oyun parki donence gibi seyleri somdiden alma benimki hic biriyle ilgilenmedi. Bir kez serdim kaldirdim. Alt acma canbebenin var onlardan kullaniyoruz. Birde battaniye tarzinda olan onu koltuga seriyorum uzerine bebegi koyuyordum. Herkesin oturdugu yere degmesin diye.
Bende ydni dogan az aldim 0-6 ay aldim genelde.
Ev tipi sna kucagi tavsiye ederim. Onda uyutabilirsin. Yari oturur ilerki aylarda donmeye baslayinca givdnli .
Uni baby islak mdndil kullandim. Yogurt kabina ilik su yapip mendili ona batirip siliyordum daha iyi islak temizliyor bide soguk mdndiller. Temas ettirmiyordum. Sut arttirici caylar.
Erkek bebek pelus oyuncaklari hic sevmiyor cok slmayin. Alinca pisete gecirip buzlukta 24 saat bekletin tuyleri kopmuyor ucusmuyor. Aklima gelen bunlar
yok cani suanlik erken dogum riskim yok. bir ara suyum azdi ama normal seviyeye geldi. yaa ayri oda yapmayacagim zaten. haklisin biran önce bitirmek daha mantikli olabilir. ama boa badana islerini esim bitirmeden ev havalanmadan yapamam. onunda tek pazari var. artik o isler biter bitmez baslarim dedigin gibi.
hakkinda hayirlisi olsun canim. planli sezeryan degilde . (saati günü belli anlaminda) en azindan bebegin kasilmalari baslayinca sezeryan olma fikriini hic düsündün mü canim? ya da doktorunla konustun mu? dogum kasilmlari baslayincada sezeryan olabiliyor . ve bebeker bu sekliyle daha hazir oluyorlarmis dünyaya gelmeye diye okumustumevet canm normalde 3 eylul dogumm ama dr 20 agustos dedi tabi sezeryan ama sezeryanda sadece 7 gun oncedn aliniyo bakalm hakkimzda hayirlisi
hamdolsun canim. doktor sinirin altind demisti ve bebegim 2 hafta gerideydi.aslinda yazmistim. gözünden kacmis sanirim.suyun artmasına sevindim cnm özel birşey yaptın mı ? benim hala 5.5-6 cnm seviyesinde
canm oyle olani hiç duymamiştm ben yahakkinda hayirlisi olsun canim. planli sezeryan degilde . (saati günü belli anlaminda) en azindan bebegin kasilmalari baslayinca sezeryan olma fikriini hic düsündün mü canim? ya da doktorunla konustun mu? dogum kasilmlari baslayincada sezeryan olabiliyor . ve bebeker bu sekliyle daha hazir oluyorlarmis dünyaya gelmeye diye okumustum
canm oyle olani hiç duymamiştm ben ya
Gogus kalkani yara olan gogusler icin iyi. Yaglar kremler surunce pede yapisiyor. Pedi cekince yara iyilesmiyor. Bide kalkanda delikler var hava aliyor. Gogse degmiyor. Gogus kalkaninida yikiyordum bdn dus slinca temiz oluyor hem. Ama dedigim gibi yara olursa kullaniliyor. Duruma gorr alirsin lazim olursa insallah olmaz. Kiloy tek kullanimlik iyi pedden geciyor kiloda.1)aaa canim parfüm konusunda haklisin. hic aklima gelmemisti- cikariyorum listeden. koltuk altina ben karbonat kullaniyorum. kokusuz ve terletmiyor.
2)sen daha önceki dogumunda gögüs kalkani kullanmis miydin canim? yorumlarda hep negatif okudum.
3)gögüs pedi var. ped unutmusun ekliyorum listeye.
4)evet canim bende tam öyle düsündüm. haastaneden cikarken kendi kiyafetlerini giydirecegim.
5)himm. sadece tirnak makasi yeter diyorsun. not ediyorum. nasil seyler var henüz görmedim.
6)dönenceyi erteleyebilirim. bolca battaniyem kundagim var. serme noktasinda haklisin.
7)alt acma cemberini ekliyorum.
8)süt artirici caylar.ana kucagi.ekliyorum.
9)ilik suya mendil.not ediyorum.
10)oyuncak hic almadim daha. buzlugu not ediyorum.
cevap icin tesekkürler canim.
Ben onu almistim sadece ve ped de koyuyordumarkadaşlar depend aldım, tek kullanımlık lohusa kiloduna ayrıca gerek var mı ?
gögüs kalkanini not edeyim. ne alacagima karar vereyimm. lazim olursa aldiririm dedigin gibi.Gogus kalkani yara olan gogusler icin iyi. Yaglar kremler surunce pede yapisiyor. Pedi cekince yara iyilesmiyor. Bide kalkanda delikler var hava aliyor. Gogse degmiyor. Gogus kalkaninida yikiyordum bdn dus slinca temiz oluyor hem. Ama dedigim gibi yara olursa kullaniliyor. Duruma gorr alirsin lazim olursa insallah olmaz. Kiloy tek kullanimlik iyi pedden geciyor kiloda.
Yastik falan pamuk diktirdik.
Birde banyo sonrasi masaji mutlaka yapin. Bebe yagi mutlaka surun cilt kuru olmamasi gerekiyor. hareketsizler sonucta masajla kan dolasimini uyariyorsunuz. Gaz icinde iyi. Cok hoslarina gidiyor Sabah uykularini aldiklari icin en keyifli zamanlari oluyor. Yuz bakimi yaptiktan sonra gunaydin deyip sabah kol bacaklarina egzersiz yaptiriyordum netten bakip yaptirabilirsiniz. Kaslari gelissin. Sampuan bebe yagi konusunda haklisin eczane urunlerini kullanin market urunlerini degil. Bunda daha tedbirliyim.
hamdolsun canim. doktor sinirin altind demisti ve bebegim 2 hafta gerideydi.aslinda yazmistim. gözünden kacmis sanirim.
1) her gün sabah aksam taze sikilmis havuc suyu ictim.
2)3litreye yakin su ictim.
3)bolca dinlendim. gündüzleri her vakit buldugumda soluma yatiyordum
4)bolca meyve yedim. baya abarrtim.
yani gelisme geriligi su azligiyla birlikte olunca bebegi büyütmek icinde cabalamis gibi oldum.
2 haftad 2.5 kilo aldim ama bebegim 2 haftada 4 haftalik gelisim gösterip normal boyutunu yakaladi. suyumda normal seviyeye gelmis dedi doktor.
yan yatma dinlenme cok yorulmama bebege olan kan akisini artiriyormus ve bebegin gelisimini ilerletiyormus. bebek büyüdükce daha cok cis yapiyor ve suyu artiriyormus diye okumustum. ve birde ben hic üzülmedim. kimseyede demedim. ve hep pozitfi olumlamalar yaptim. bebegim büyüyor. onun suyu cok yeterli. o cok saglikli gibi yüksek sesle evde terarliyordum ve dua ediyordum.
insallah seniinkide artacak canim. telas etme. benim suyu 5.5 larda olup 39 lard normal dogum yapan yengem arkadaslarim var. sende insallah yapacaksin :) hep beraber insallah
insallah canim. vardir bunda da bir hayir insallah. ben inaniyorum sen 38 39 lari göreceksin. hep beraber :)büyük ihtimal gözümden kaçmış cnm çok sevindim benim 21. haftadan beri hiç artmadı benm ümidim var ,inşallah böyle böyle 30 ları görücez
Agiz bezi cok lazim oluyor. Hastanenin pompasi var genelde hepdinde. Mama biberon goturmuycem. Hastanede var dnjektorle verirler yoksa eczaneden alir ben veririm enjektirle
Ben depend kullandim lohusa kilodu aklima gelmedi
Tuvalete çıkamadığın zaman, Bağırsakları boşaltmak için tüp şeklinde krem var onu makattan sıkıyorlar, ağrılı bir işlem değil, bana taburcu olacağım gün yapıldı. Eskisi gibi hortum falan sokmuyorlar küçücük bir tüpLavman nedir ? :S
Dogumdan once izledim hem banyo hem gaz kabiz masajlari . Kol bacak egzersizleri . dogumdan sonra vakit olmuyor uygulamaya geciyorsunuz.gögüs kalkanini not edeyim. ne alacagima karar vereyimm. lazim olursa aldiririm dedigin gibi.
kilot konusunda arastirayim o zaman,
yastigi filan yün düsnüyorduma ama kayinvaldeme bir sorayim.
yaa o masaj olayini bende duydum. dedigin gibi cok etkiliymis. arasitrcagim. ayse önerin videoalari filan varmis. bulursam link atarim.
Canım geçen hafta Erhan şamcı nın seminerine katıldım bi şampuan tarifi verdi ama içinde zeytinyağlı sabun var, bebeklere ne kadar kullanılır bilmiyorum. Eskiden de hep sabunla yıkarlarmış bebeği sonuçta ama dediğim gibi bilmiyorum bebeğe nasıl olur. İstersen tarifi yazarım sana.canim madde madde gideyim.
1)biberon lazim olursa sona alacagim.ilk günler icin hastane zaten veriyor.
2)gögüs pedi var.
3)bebek tarak firca seti hic duymadima ama listeye ekledim. bakacagim.
4)burun asporatörü. bu manuel olanini gelin kullaniyordu. unutmusum.ekliyorum.
5)pisik kremim hakiki zeytinyagi olacak. kücüük fis fis siselere koyacagim. listeye yazayim genede. fisfisli sise alayim.
6)ilk alti ay bebegime herhrangi sampuan filan kullanmayi düsünmüyorum. ??ama hala arastirma safhasindayim. hic kullanmayan arakdaslarim var. o bebe sampuanlari filan cok kimyasal geliyor bana. sen ne düsünüyorsun hic arastirdin mi?
6)havlu degilde Ayse Önerden dinledim ve arkadaslarim müsln kullaniyorlar.
7)bebek banyosu unutmusum. legen gibi degil mi? hemen ekliyorum.
8)KAraca home anneme i baktirayim. almanyada bulamayabilirim. eltim alacam dedi ama belki bu kdar ayrintili olmaz.
9)sterilatör dün youtubedan aksyaanadan dinledim. cok sacma diyor. yani al bir kere haftada tencerede kaynat daha mantikli. bosuna yer kapliyormus. tencerede kaynatma islemini kendi kendine yapan kocamman bir makin dedi:) o yüzden almayacagim.
cevap icin tesekkürler canim.
Nirmal dogumdan once yapiliyor. Bagirsaklari bisaltmak icin.Lavman nedir ? :S
yok canm ben normal dogum istiyodm ama nasip olmadi ama bildgm kadaryla doktorlar bebegn gelisimine bakiyolar cigerleri falan gelistgi hibi sezeryan yapiyolar kasilmalari bekleyeni sende duydm ama bi bakiym youtube de falan vardr bu konuyla alakali bsylercanim bi arastir istersen. senin sezeryan sebeplerini bilmiyorum. nedir? ama gercekten sezeryan olmak zorundaysan eger bu cok iyi bir secenek. kasilmalarin baslamasi demek bebegin ben dünyaya gelmeye hazirim demek. her seyim yeterli demek. cünkü kasilmalari baslatan anneden bebege sagilanan bir hormonmus. söyle düsün ssana verilen tarite belkide bebegin daha gelmeye hazir olmayacak. sonucta o doktorun verdigi bir tarih.
dr. hakan cokerin dogal dogum kitabinda okumustum. ona bakabilirsin. ya da faceboktan semra özer hakan coker ahmet akcakoca gibi dogal dogum yanlisi dokktorlarin gönderilerine bakailirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?