- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.461
Çok kötü gerçekten sıcak. dışarı çıkınca sıcak fön vuruyor yüze. Sabah erken saatlerde denize falan girseydiniz. O saatlerde olmaz mıydı?Canım biz hava sıcak diye tatilimizi yarıda kestik eve dönüyoruz :/ hava 51 derece otelden dışarı çıkamıyoruz, denize gidemiyoruz madem gidip evimizde dinlenelim dedik :)
Aynen cnım ama inan erkekler daha duyarlı bu konuda. Mağazada kadınlar karnim burnumda bi dünya ürün istiyolar. Erkekler karar vrriyim git gel yaptirmiyim size diyolar.günaydın, hayırlı cumalar..
daha önce ben de dikkat etmiyordum belki ama, artık bundan sonra hamile biriyle konuşurken daha dikkatli olucam..çünkü bu dönemde gerçekten hassalaşıyormuş insan..her söz batıyor zaman zaman..zaten ilaçlardı, iğnelerdi,sıcaklardı ws derdimiz bize yetiyor, moral verici konuşmak lazımhem herkesin bünyeside bir olmaz ki,kimi az kimi çok kilo alır..önemli olan bebeişler sağlıkla doğsunlar..3 ay sonra gidecek zaten kilolar:)
senin de zormuş işin allah kolaylık versin..ayaktamısın genelde? dinlenmeye çalış bari gün içinde..Aynen cnım ama inan erkekler daha duyarlı bu konuda. Mağazada kadınlar karnim burnumda bi dünya ürün istiyolar. Erkekler karar vrriyim git gel yaptirmiyim size diyolar.
ben unutmusum onu almayı alayım ilk fırsattaKalinligi nasil.cnm bende lohisa pedi die aldim e bebekten 5 parmk kadar var genislihi ve baya klin pamuklu bisey yeter die dusunuyorum seninkide oyleyse yeter bnce
harikaaaahamdolsun canim. doktor sinirin altind demisti ve bebegim 2 hafta gerideydi.aslinda yazmistim. gözünden kacmis sanirim.
1) her gün sabah aksam taze sikilmis havuc suyu ictim.
2)3litreye yakin su ictim.
3)bolca dinlendim. gündüzleri her vakit buldugumda soluma yatiyordum
4)bolca meyve yedim. baya abarrtim.
yani gelisme geriligi su azligiyla birlikte olunca bebegi büyütmek icinde cabalamis gibi oldum.
2 haftad 2.5 kilo aldim ama bebegim 2 haftada 4 haftalik gelisim gösterip normal boyutunu yakaladi. suyumda normal seviyeye gelmis dedi doktor.
yan yatma dinlenme cok yorulmama bebege olan kan akisini artiriyormus ve bebegin gelisimini ilerletiyormus. bebek büyüdükce daha cok cis yapiyor ve suyu artiriyormus diye okumustum. ve birde ben hic üzülmedim. kimseyede demedim. ve hep pozitfi olumlamalar yaptim. bebegim büyüyor. onun suyu cok yeterli. o cok saglikli gibi yüksek sesle evde terarliyordum ve dua ediyordum.
insallah seniinkide artacak canim. telas etme. benim suyu 5.5 larda olup 39 lard normal dogum yapan yengem arkadaslarim var. sende insallah yapacaksin :) hep beraber insallah
5-6 ayı sonra düşünürüz şimdilik saglıklı br dogum hemen sonrası emzırme ve doguma kadar bebegı saglıklı taısmayı düşünsek yeter bence. bebege alınacak bıtmez ki bence en önemlisi acil olanlar gerısı zamanla alınırCanım geçen hafta Erhan şamcı nın seminerine katıldım bi şampuan tarifi verdi ama içinde zeytinyağlı sabun var, bebeklere ne kadar kullanılır bilmiyorum. Eskiden de hep sabunla yıkarlarmış bebeği sonuçta ama dediğim gibi bilmiyorum bebeğe nasıl olur. İstersen tarifi yazarım sana.
Pişik kremi olarak zeytinyağı iyi geliyor muymuş ? Eğer pişik olayını çözüyorsa ben de zeytinyağı kullanırım zaten :)
Müslin 2 tane de ben aldım çok amaçlı her şeye kullanılıyor zaten.
Fırça setini de chicco marka aldım fırçası yumuşacık çok beğendim, tavsiye ederim. Fiyatı diğerlerine göre daha fazlaydı 30 tl yanlış hatırlamıyorsam. Konak olunca bebeğin saçına zeytinyağı sürüp taramak gerekiyor yumuşak olursa acıtmaz yumurta kafaları :)
Sterilizatör konusunda ben de çok kararlı değilim, benim kafamı karıştıran nokta Bebek 5-6 aydan sonra her bulduğunu ağzına sokuyor sen biberonu emziği steril etsen nolur etmesen nolur. Benim yeğenim halıyı ev terliklerini falan kemiriyordu :)
beşiklerinide kemiriyor zaten yaramaz minnoşlar :) en azındna duvarları kemirmiyorlarCanım tabi ki alıyoruz terliği elindenama bir kere ağzına değmiş olması mikrop alması için yeterli :) yere oyun matı da seriyorlar ama Bebek bu kaşla göz arasında gidiyor halıyı yalıyor laminantları yalıyor :)
Bu durumda bana emziğini biberonunu steril etmek saçma geliyor.
ben de öyle yapayımBen onu almistim sadece ve ped de koyuyordum
paketten çıkartmadım açıkçası :) çok sevimli gelmedi gözüme.Kalinligi nasil.cnm bende lohisa pedi die aldim e bebekten 5 parmk kadar var genislihi ve baya klin pamuklu bisey yeter die dusunuyorum seninkide oyleyse yeter bnce
hasta bezi diye mi alacagız ?ben de öyle yapayım
paketten çıkartmadım açıkçası :) çok sevimli gelmedi gözüme.
Buradaki arkadaşlar sayesinde keşfettim ben de dependi. İyiki varsınız kızlar bilgi paylaşan herkese çok çok teşekkürler
https://www.e-bebek.com/depend-b3013/hasta bezi diye mi alacagız ?
Kotu olmis cnm yapamadigin tatilin yolunu cektin bosuna neyse saglik.olsn biyandan dogru yapmisiniz illa tatil.yapcm diede isknce cekmeye gerek yokMuğla canım Dalyan da kalıyorduk ama sıcaktan benim ayaklar iyice şişmeye başladı denize de giremedik o sıcakta biz de dönüyoruz yoldayız.
Ben şu an göbeğime ve göğsüme zeytinyağı sürüyorum.yüzüm ve bacaklarım çok kuruyunca oralara da sürüyorum .memnunum kremden daha güzel nemlendiriyor.ayrıca benim annem 2 yeğenimi büyüttü.bir yere düştüklerinde falan hemen zeytinyağı sürer hiç morluk bere şişlik olmazdı.zeytinyağı çok güzel bir nimet.eger dogal zeytinyagi sabunu olursa bence bir sey olmaz. sen yazsana bi? hem zyaten mercimek kadar kullansak yeter yumurta kafalara:)
müslin cok ise yariyormus. banyodan öönce sonra.kurulamak icin.alt acarken. bazen bebegi uyuurken hafiften yüznü örtmek icin vs vs.
ya benim bir kac arkadasimm var manyaklar :) zeytinyagini cok amacli kullaniyorlar. poposuna pisik olmadan olunca. kakasini zeytinyagli kendi yaptigi bezle silen bile var. vücudunu nemlendirmek icjn. yaraya yaniga . özellikle ynik konusunda ilk müdahakeyi bende hep zeytinyagi ile yaparim. iz bile kalmiyor.
sterilizatör cok yer kapliyormus fazla esyalar benim üzerimme üzerime geliyor.
birde canim bu biberon sterilazatör falan filan sonrada halledilecek seyler. insallah o günlere ulasirsak ek gidaya gecis zamanlarinda belkide hic biberona filan ihtiyac duymayacak .ben blw yapmayi düsünüyorum. kendi yigenimde yaptik.o kadar memnun ki annesi. yemek konusu hic problem olmadi. anne sütünden sonra 6 aylikken filan dirk kati giday gecti asamali olark. ezme püre filanla hic ugrasmadi gelin. ve biberona filan hic ihtiyac duymadi dogal olarak. simdi 14 aylik kadar oldu bir yetisskin gibi sofrada ne vasa onu yiyor. hatta bugünlerde yemeklerini mama sandalyesinin önüne degil de tabaga koyuyor gelin. kendi tabagindan yemeye alisti .
Evet ya erkekler daha duyarlı oluyor gerçekten. Aslında kadınların bu konuda daha iyi empati kurması gerekir.Aynen cnım ama inan erkekler daha duyarlı bu konuda. Mağazada kadınlar karnim burnumda bi dünya ürün istiyolar. Erkekler karar vrriyim git gel yaptirmiyim size diyolar.
Gönlümden geçen kurban bayramına kadar çalışmak,36-37.haftaya denk geliyor.inşallak sağlık durumum Elverir.senin planın ne?Sağol canım benim teşekkür ederim..Hepimiz güzel günlerde kullanalım inşallah.. Sen kaçıncı hafta bırakacaksın işi?
Bende 37.haftaya kadar çalışmayı planlıyorum canım kurban bayramına kadar tabi aksilik çıkmazsa.. Sıcaklar da çok feci..Birde iş gelip giderken araç kullanıyorum zorlanırmıyım bilmiyorum.. Doğum sonrası bebeklerden ayrılmak daha zor diyorum şimdi dayan deyip kendimi motive ediyorum :)Gönlümden geçen kurban bayramına kadar çalışmak,36-37.haftaya denk geliyor.inşallak sağlık durumum Elverir.senin planın ne?
Kesinlikle zeytinyağı tüm pişik kremlerinden etkili.. hiç bir pişik kremi çözüm olmadı kızımda. görümcem söylemişti yanmış zetinyağı kullan diye..Ama zeytinyağını ocakta iyice yakıp soğutarak kullanmak etkili oluyor tavsiye ederimBen şu an göbeğime ve göğsüme zeytinyağı sürüyorum.yüzüm ve bacaklarım çok kuruyunca oralara da sürüyorum .memnunum kremden daha güzel nemlendiriyor.ayrıca benim annem 2 yeğenimi büyüttü.bir yere düştüklerinde falan hemen zeytinyağı sürer hiç morluk bere şişlik olmazdı.zeytinyağı çok güzel bir nimet.
Ben kızım doğunca masajını zeytinyağı ile yapmayı düşünüyorum.pişik olursa da zeytinyağı sürmeyi düşünüyorum.
Bizim kızda tatili çok istiyor..Ben göze alamıyorum..Eğlenceden çok eziyet olacak banaMuğla canım Dalyan da kalıyorduk ama sıcaktan benim ayaklar iyice şişmeye başladı denize de giremedik o sıcakta biz de dönüyoruz yoldayız.
kizlar merhaba ben elimdekileri ve almak istedigim seylerin listesini paylasacagim. bak bu da listende olsun cok elzem dediginiz seyleri yazabilirseniz cok sevinirim.
ELIMDEKILER:
1)KIYAFETLER:Bebekle ilgili 0-6 aylik tüm kiyafetler. annem aldirmisti hepsini tatildeyken. (zibinlar. alt üst pijamalar. tulumlar.eldiven agiz mendilligi. sapka. hastane cikisi.battaniyeler.kundaklar. coraplar.önlükler.yelekler. badiler.vs vs)
2)DOLAP: Kiyafetlerini koyacagim cok gözlü cekmeceli dolap almistim duruyor.
3)BESIK:anne yani besik var elimde 2 tan biri görümcemden biri arkadasimdan. deneyip birini alacagim.
4)DÖSEK: besigin icine yatak dösegi eltim alacakmis. Kayinvalidemlede nevresim takimi dikecegiz.
5)Araba koltugu elimizde bir tane var.
6)Gögüs pedi.
ALACAKLARIM:
KENDIM ICIN:
1)Emzirme sütyeni
2)Pilates topu(dogumam hazirlik icin)
3)Evde kullanimlik laVman (kasilmalarim baslayinca evde kendim yapmak istiyorum. hastanede yapilmasini istemiyorum.)
4)Hastane cantama koyulacaklar: Bolca lahosa kilotu. Kasilmalar ve dogum sirasinda giyecegim bir kac tane bol rahat elbise.Hirka. Pijama takimi. parfüm.tarak.terlik.basörtüsü.
5)Dogum sonrasi icin korse.
BEBEK ICIN
1)Yere serilen bebek oyun parki.
2)Bebek tirnak makasi takimi
3)Bebek Arabasi. Bir gün cikip begenecegim. Begendigimin ismini söyleyecegim esimin ailesi alacak.
4)Müslin
5)Atesölcer
6)Syling. Ana kucagi.
7) Bebek icin hastane cantasina cok bir sey koymayacagim. zaten hastane biz cikana kadar bezine kadar her seyi veriyor. kiyafette dahil. ben cantaya genede sunlari koyacagim. (Bir adet hastane cikisi.bebek bezi.kundak. battaniye.)
6)Emzik. (bir tane 0-6 aylik almak istiyorum)
7)Islak mendil. Dogal bir seyler ariyorum.
Agustoun 15 ine kadar evdeki boya badana islerini bitirip. besigi ve dolabi kuracagim. en gec agustos sonuna kadar kiyafetler yikayip yerlestirmis olurum. o tarihe kadar da listedekileri almis olurum.
Benim dogum planim bu. Bu arada calismiyorum. Biraz uzun oldu insllah vakti olan okuyabilirse cok sevinirim.
Cok elzem gördügünüz ve muhakkak olmali dediginiz bir sey var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?