- 14 Mart 2017
- 1.285
- 2.222
- 53
- 36
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #11.481
kizlar merhaba ben elimdekileri ve almak istedigim seylerin listesini paylasacagim. bak bu da listende olsun cok elzem dediginiz seyleri yazabilirseniz cok sevinirim.
ELIMDEKILER:
1)KIYAFETLER:Bebekle ilgili 0-6 aylik tüm kiyafetler. annem aldirmisti hepsini tatildeyken. (zibinlar. alt üst pijamalar. tulumlar.eldiven agiz mendilligi. sapka. hastane cikisi.battaniyeler.kundaklar. coraplar.önlükler.yelekler. badiler.vs vs)
2)DOLAP: Kiyafetlerini koyacagim cok gözlü cekmeceli dolap almistim duruyor.
3)BESIK:anne yani besik var elimde 2 tan biri görümcemden biri arkadasimdan. deneyip birini alacagim.
4)DÖSEK: besigin icine yatak dösegi eltim alacakmis. Kayinvalidemlede nevresim takimi dikecegiz.
5)Araba koltugu elimizde bir tane var.
6)Gögüs pedi.
ALACAKLARIM:
KENDIM ICIN:
1)Emzirme sütyeni
2)Pilates topu(dogumam hazirlik icin)
3)Evde kullanimlik laVman (kasilmalarim baslayinca evde kendim yapmak istiyorum. hastanede yapilmasini istemiyorum.)
4)Hastane cantama koyulacaklar: Bolca lahosa kilotu. Kasilmalar ve dogum sirasinda giyecegim bir kac tane bol rahat elbise.Hirka. Pijama takimi. parfüm.tarak.terlik.basörtüsü.
5)Dogum sonrasi icin korse.
BEBEK ICIN
1)Yere serilen bebek oyun parki.
2)Bebek tirnak makasi takimi
3)Bebek Arabasi. Bir gün cikip begenecegim. Begendigimin ismini söyleyecegim esimin ailesi alacak.
4)Müslin
5)Atesölcer
6)Syling. Ana kucagi.
7) Bebek icin hastane cantasina cok bir sey koymayacagim. zaten hastane biz cikana kadar bezine kadar her seyi veriyor. kiyafette dahil. ben cantaya genede sunlari koyacagim. (Bir adet hastane cikisi.bebek bezi.kundak. battaniye.)
6)Emzik. (bir tane 0-6 aylik almak istiyorum)
7)Islak mendil. Dogal bir seyler ariyorum.
Agustoun 15 ine kadar evdeki boya badana islerini bitirip. besigi ve dolabi kuracagim. en gec agustos sonuna kadar kiyafetler yikayip yerlestirmis olurum. o tarihe kadar da listedekileri almis olurum.
Benim dogum planim bu. Bu arada calismiyorum. Biraz uzun oldu insllah vakti olan okuyabilirse cok sevinirim.
Cok elzem gördügünüz ve muhakkak olmali dediginiz bir sey var mi?
Canım hergün öğlen banyo dan sonra yağlanıp güzel masaj bebeği çok rahatlatıyor benim kızım en uzun uykusunu o zaman uyuyodu zaten diğer uykular kısa oluyor :)gögüs kalkanini not edeyim. ne alacagima karar vereyimm. lazim olursa aldiririm dedigin gibi.
kilot konusunda arastirayim o zaman,
yastigi filan yün düsnüyorduma ama kayinvaldeme bir sorayim.
yaa o masaj olayini bende duydum. dedigin gibi cok etkiliymis. arasitrcagim. ayse önerin videoalari filan varmis. bulursam link atarim.
12 haftada kıza benziyor dedi 16 haftada net erkek olduğunu gördü sizin benzetti demesi şaşırttı o haftada ya görür yada göremez erkeği nasıl benzetti 18 de anlayamadmMerhaba Eylül anneleri sizin cinsiyetler kesinleşmiştir muhakkak tahminde bulunup kız erkek deyip değişen oldu mu tecrübeli olduğunuzdan buraya yazıyorum 14. 16 da kıza benziyor dedi 18 de erkeğe benzetti sizlerin nasıl oldu tahminler netleşmiştir
sari kantoronu duymustum canim youtubeda bir kadin anlatiyordu. bulsam benimmde aklimda yapmak isterim. benim yigenimin eline 7 aylikken etli kemik bile veriyordu gelin disi olmamasina ragmen kemiriyordu. sofrada o an ne varsa. ekstra hic bir mönü hazirlamadan. ya da brokli filanida azicik buharda tutyordu ama sarimsakli yagla filan cevirip önüne koyuyordu. simmdi her seyi yiyor. yemek secmiyor. kendi karnini kendi doyuruyor. gelinimiz hic arkasindan elinde kasikla filan kosmadi. diyo ki elimde kassikla kostuguu hayal edemiyorum ne kadar yorucu olurdu diye. ya o kadar degil iki aya alisiyormus. altina sofra bezi gibi bir sey seriyordu gelin. bitince de toplayip cirpiyordu. iki üc günde bir makanaya. yaaa iste insallah o zamanlar gelsin paslasiriz :)Canım ben İzmir den sarı kantaron otu topladım ve saf kendi bahçemizin zeytinyağında bir sene kadar beklettim yanıklara birebir. Teyzemin bir kaza sonucu parmağı koptu doktor yara izini iyileştirmes için kantaron yağı önermişti teyzeme verdim gerçekten de iz falan kalmadı diyebilirim. Bu sene yine topladım bakalım seneye hazır olacak yağım. Ben de çatlaklar için yaptığım karışıma bolca kendi yaptığım yağdan koydum işe yarıyordur inşallah.
Ben de blw yapmak istiyorum arkadaşımda gördüm çok hoşuma gitti, 7 aylık bebeği eline alıyor kayısıyı şeftaliyi kemire kemire yiyor. Hatta çocuk o kadar alışmış ki püre olan bir şey yemek istemiyor ama yetişkinlerle masaya oturup güzelce yiyor yemeğini. Ama ortalık fena batıyor dedi arkadaşım :) artık katlanacağız ona. Bir de bence bebeğin özgüven ve el göz koordinasyon gelişimi için de çok faydalı bir şey.
Bu konuda da destek oluruz birbirimize :)
Bir de sling konusunda çok kararsızım ben. Çok araştırdım ama bir o kadar kafam karıştı. Sen karar verdin mi ne alacağına ?
Canım Ayşe Öner'in kitabında okudum bebeği tülbentle yıkayın yazıyor.annem ve kv dr aynı şeyi söyledi.o yüzden sünger almaktan vazgeçtim tülbentle yıkayacağım.Merhaba Kızlar,
hazırlıklar başlamış, eksikler belirlenmiş. Ben de geçen hafta bitirdim. Banyo süngeri ile bebe şapkası ve önlüğü kaldı. İyiki önceden tamamlamışım, şuan yürüyüş yasağım olduğu için çok zor olurdu. Nolur nolmaz hiç başlamayanlar ufaktan başlasın derim çünkü inçik cıncık o kadar cok ayrıntı var ki. Müslin bez çok övüyorlar ne pahalı öyle. Pahalı mahalı demedim 5-6 tane aldım. Bu defa kundak yapacağım bebeği inş. bakalım
syling konusunda marka bilmiyorum netten alacagim. ilk aylar icin hani su kumaslar var. bildigin babannlerimizinde zamaninda kullanigi. onlardan. belki istedigim gibi bir kumas bulursam netten ölcülerii alip kestirebilirim bile. bildigin kumas cünkü.ilk alti ay o yetiyormus. sonrasi icin ergonomik bir seyler bakarimm ama netten ve ikinci el bakacagim icin enüz bilgim yok.Canım ben İzmir den sarı kantaron otu topladım ve saf kendi bahçemizin zeytinyağında bir sene kadar beklettim yanıklara birebir. Teyzemin bir kaza sonucu parmağı koptu doktor yara izini iyileştirmes için kantaron yağı önermişti teyzeme verdim gerçekten de iz falan kalmadı diyebilirim. Bu sene yine topladım bakalım seneye hazır olacak yağım. Ben de çatlaklar için yaptığım karışıma bolca kendi yaptığım yağdan koydum işe yarıyordur inşallah.
Ben de blw yapmak istiyorum arkadaşımda gördüm çok hoşuma gitti, 7 aylık bebeği eline alıyor kayısıyı şeftaliyi kemire kemire yiyor. Hatta çocuk o kadar alışmış ki püre olan bir şey yemek istemiyor ama yetişkinlerle masaya oturup güzelce yiyor yemeğini. Ama ortalık fena batıyor dedi arkadaşım :) artık katlanacağız ona. Bir de bence bebeğin özgüven ve el göz koordinasyon gelişimi için de çok faydalı bir şey.
Bu konuda da destek oluruz birbirimize :)
Bir de sling konusunda çok kararsızım ben. Çok araştırdım ama bir o kadar kafam karıştı. Sen karar verdin mi ne alacağına ?
bizm günlerimizde ayni :) ben liste yaptum. hali su tarihte koltuk su tarihte. boya badana bitsinde insallah :) Allah hepimize kolaylik versin inshoşbuldum canım :) Aynen valla ne ara bu kadar zaman geçti şaşkınlık içindeyim.. Daha dün testte pozitifi gördük bugün aramızda doğuranlar bile var :) Vakit az kaldı heyecan basmaya başladı... Ev temizliği ayrı bir dert.. Ağustosta doğum öncesi halılar koltuklar yıkanacak..Cam kapı doğum öncesi iyi bir temizlik yapılması gerek
masaj yapacagimiz günler gelse hemen:)Canım hergün öğlen banyo dan sonra yağlanıp güzel masaj bebeği çok rahatlatıyor benim kızım en uzun uykusunu o zaman uyuyodu zaten diğer uykular kısa oluyor :)
evet canim zeytinyagi cok büyük nimet. yBen şu an göbeğime ve göğsüme zeytinyağı sürüyorum.yüzüm ve bacaklarım çok kuruyunca oralara da sürüyorum .memnunum kremden daha güzel nemlendiriyor.ayrıca benim annem 2 yeğenimi büyüttü.bir yere düştüklerinde falan hemen zeytinyağı sürer hiç morluk bere şişlik olmazdı.zeytinyağı çok güzel bir nimet.
Ben kızım doğunca masajını zeytinyağı ile yapmayı düşünüyorum.pişik olursa da zeytinyağı sürmeyi düşünüyorum.
hemen ekliyorum canim unutmusum gercekten. tesekkürlerCanımm hastanede rahat dolaşmak için rahat bir terlik eklemeyi unutma listene
Zor valla tatlim 32. Haftayi iple çekiyorumsenin de zormuş işin allah kolaylık versin..ayaktamısın genelde? dinlenmeye çalış bari gün içinde..
yakın yer tercıh et mesela .kısa bır tatıl olsun basit bir tatil sanada ıyı gelır hem. ben de ttaile çıkacağım dogumdan önce denize girmek istiyorum havam değişsinBizim kızda tatili çok istiyor..Ben göze alamıyorum..Eğlenceden çok eziyet olacak banaKıızma da kıyamıyorum napıcaz bilmiyorum
Yok canım ya dışarıda kahvaltıyı zor yaptık hemen odaya gidip klimayı açtık. Ben böyle sıcak görmedim yollarda asfalt erimişti. Allah korusun güneş çarpar falan dedik hiç gitmedik denize.Çok kötü gerçekten sıcak. dışarı çıkınca sıcak fön vuruyor yüze. Sabah erken saatlerde denize falan girseydiniz. O saatlerde olmaz mıydı?
Tuvalete çıkamadığın zaman, Bağırsakları boşaltmak için tüp şeklinde krem var onu makattan sıkıyorlar, ağrılı bir işlem değil, bana taburcu olacağım gün yapıldı. Eskisi gibi hortum falan sokmuyorlar küçücük bir tüp
Yok yok 5-6 gündür tatil yapıyoruz zaten ama 2-3 gün daha kalacaktık erken dönmüş olduk :) tatil yaptık yaniKotu olmis cnm yapamadigin tatilin yolunu cektin bosuna neyse saglik.olsn biyandan dogru yapmisiniz illa tatil.yapcm diede isknce cekmeye gerek yok
Neden yakıp kullanıyorsun canım ? Asidi gitsin diye mi ?Kesinlikle zeytinyağı tüm pişik kremlerinden etkili.. hiç bir pişik kremi çözüm olmadı kızımda. görümcem söylemişti yanmış zetinyağı kullan diye..Ama zeytinyağını ocakta iyice yakıp soğutarak kullanmak etkili oluyor tavsiye ederim
Yakın bir yer varsa git canım ya o kadar da yorucu olmadı benim için ama tabi sen de çocuk da var. Yüzmek çok rahatlattı beni Sudan çıkmak istemedim çok hafif hissettim kendimi. Bir de çok iyi spor oldu bana bir haftada bacaklarım kas yaptı resmen sertleşti :)Bizim kızda tatili çok istiyor..Ben göze alamıyorum..Eğlenceden çok eziyet olacak banaKıızma da kıyamıyorum napıcaz bilmiyorum
Müslimin bez evet çok pahalı.ben almadım henüz onun yerine 2-3 tülbenti üst üste dikip örtsem olur mu ki diye düşünüyorum. Yapısı tülbente çok benziyordu.Merhaba Kızlar,
hazırlıklar başlamış, eksikler belirlenmiş. Ben de geçen hafta bitirdim. Banyo süngeri ile bebe şapkası ve önlüğü kaldı. İyiki önceden tamamlamışım, şuan yürüyüş yasağım olduğu için çok zor olurdu. Nolur nolmaz hiç başlamayanlar ufaktan başlasın derim çünkü inçik cıncık o kadar cok ayrıntı var ki. Müslin bez çok övüyorlar ne pahalı öyle. Pahalı mahalı demedim 5-6 tane aldım. Bu defa kundak yapacağım bebeği inş. bakalım
Canım ben English Home dan aldım 2 ki müslin bez 70 tl den 35 tl ye düşmüştü. Desen olarak çeşit Yok, erkekler için mavi puantiyeli kızlar için pembe puantiyeli var sadece. Ama bazı instagram hesaplarında baktım 170-180 tl ikili olarak. Kalite olarak fark var mıdır bilmiyorum ama onların daha çok deseni modeli var.Merhaba Kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?